Nyári diákmunka lehetőségek
2014. július 17. 22:29
|
Karina197impossible |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.11.07. Hozzászólás: 7877 Csatolások: 12522 Azonosító: 138204 offline
|
drága barátnőm, Beyla! ha esetleg nem tűnt volna fel, ez a cikk azon diákok, leendő egyetemisták stb. számára íródott, akik szeretnének egy kis zsebpénzt keresni, nem azért, hogy itt okoskodj a szakképzésről, amiről itt össze-vissza beszélsz, de komolyan
irreális cikk? én személyesen és ismerőseimen keresztül tapasztaltam nem egy állást, amiről itt szó volt. nem tudom, lehet, hogy csak neked nem jött össze anno' fiatal korodban a munkavállalás..
irreális cikk? én személyesen és ismerőseimen keresztül tapasztaltam nem egy állást, amiről itt szó volt. nem tudom, lehet, hogy csak neked nem jött össze anno' fiatal korodban a munkavállalás..
2014. július 17. 22:55
|
|
Ayame.01typical teen, sorry |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.25. Hozzászólás: 5539 Csatolások: 32 Azonosító: 159255 offline
|
Én is rajta vagyok az ügyön, hogy a nyár folyamán valamerre dolgozhassak. Elvégre szeretnék saját, magam által megkeresett pénzt elkölteni olyan dolgokra, amelyekre én szeretném.
2014. július 17. 23:26
|
Beylacarter |
Csoport: Kitiltott Csatlakozott: 12.09.22. Hozzászólás: 8612 Csatolások: 2491 Azonosító: 186418 offline
|
Idézet (Karina197 @ 2014.07.17. 22:29)
drága barátnőm, Beyla! ha esetleg nem tűnt volna fel, ez a cikk azon diákok, leendő egyetemisták stb. számára íródott, akik szeretnének egy kis zsebpénzt keresni, nem azért, hogy itt okoskodj a szakképzésről, amiről itt össze-vissza beszélsz, de komolyan
Az a helyzet, hogy szerintem egyáltalán nem vagy jártas a munkavállalásban és ne vedd sértésnek, de ez így van. Általában, hogyha egy diák el szeretne menni dolgozni, mindezt hivatalosan is akarja tenni és mondjuk nem a szomszéd néni unokájára vigyázni napi egy ezresért, akkor az illető felkeres egy diák munkával foglalkozó irodát, aki kiközvetíti őt különböző városok különböző munkaköreibe. Általában érdemes már március-április tájékán foglalkozni ezzel, hiszen a végére sokszor már csak arra kapja fel a fejét az ember, hogy minden hely telített és még egy árva szemét szedőt sem keresnek sehol sem. Első sorban szerintem ezt kellett volna leírni. A cikk tulajdonképpen összegyűjtötte azon melókat, amiket esetlegesen lehet vállalni, de, mint írtam, ebből maximum 1-2-re fognak alkalmazni, kivéve, ha nincsen a nagy fejeseknél nagyon jó ismerősöd, aki bevisz olyan pozícióra, amire diákot fel sem vehetne. Ja, és azt sem értem, hogy ezek miért lettek leírva, hiszen, ha valaki elmegy egy közvetítő irodába, tudtommal a papíron (anno még így volt négy éve) x-elni kell, hogy mi az amit csinálnál szívesen és az itt felsoroltak 90%-a megtalálható. Pluszban, ha valaki egyetemista, akkor rendelkezik érettségivel. Ha van érettségije valakinek, akkor azt már nem alkalmazhatja diákként, így a minimálbérrel fel kell vennie napi nyolc órába dolgozni. És még tudnám fejtegetni, de fáradt vagyok.
A felsorolt munkákra általában valamilyen szakképesítés kell, így nem igazán fog odavenni egy diákot, aki pénzért - sokszor - csak lesz*rja a munkát. Tudom, a kritikát nehéz viselni, mert voltaképp egy nyers kritikát írtam és leírtam, hogy a cikk egy kalap szamócát sem ér. Irreálisnak irreális, informálni nem informál, mert ez most olyan, mintha leírnád, hogy a kanállal levest eszek, a villával meg mondjuk tésztát. Talán utána kellett volna nézni egy kicsikét és, ha már egy témát megragadunk, akkor ne üres szavak legyenek, hanem tanácsok. Nem ártott volna mondjuk az adókról, az adókártya kiváltásról etc. szót ejteni. A személyeskedést meg szerintem hagyjuk, mert itt a cikked tartalmáról van szó, és nem rólam.
2014. július 17. 23:39
|
Karina197impossible |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.11.07. Hozzászólás: 7877 Csatolások: 12522 Azonosító: 138204 offline
|
@Beyla kíváncsi vagyok, milyen hosszú hozzászólásokat írsz, amikor nem vagy fáradt
hát így én is mondhatnám neked, ha nem tetszik a cikk, akkor menj el mellette és csá, de számodra ez impossible
a témához visszatérve, igen, tulajdonképpen ez a cikk összegyűjtötte a melókat, amiket esetleg el lehet vállalni... mivel ez volt a célom!
szerintem senki sem egy Starity cikkből fog hivatalos információkat szerezni egy olyan állást, amelyhez 'szakképesítés' kell...
hát így én is mondhatnám neked, ha nem tetszik a cikk, akkor menj el mellette és csá, de számodra ez impossible
a témához visszatérve, igen, tulajdonképpen ez a cikk összegyűjtötte a melókat, amiket esetleg el lehet vállalni... mivel ez volt a célom!
2014. július 17. 23:47
|
Beylacarter |
Csoport: Kitiltott Csatlakozott: 12.09.22. Hozzászólás: 8612 Csatolások: 2491 Azonosító: 186418 offline
|
Idézet (Karina197 @ 2014.07.17. 23:39)
@Beyla kíváncsi vagyok, milyen hosszú hozzászólásokat írsz, amikor nem vagy fáradt
szerintem senki sem egy Starity cikkből fog hivatalos információkat szerezni egy olyan állást, amelyhez 'szakképesítés' kell...
Nálam megszokott rituálé egyébként este lefekvés előtt regényt írni. 400-500 oldalas regényeimet elnézve, én úgy gondolom, hogy az imént említett hozzászólásom nem volt túl hosszú. A Háború és béke hosszú, na de ez?
Ettől függetlenül ez a cikked minőségén nem változtat. Az pedig, hogy nem tudod elfogadni a negatív kritikát, az már magánprobléma. Speciel nem tud izgatni, viszont tanuld meg, mert az életben bárhol érhet atrocitás. Ja, és az sem árt, ha egy vitát nem személyeskedéssel kezdesz!
2014. július 18. 02:06
|
|
CUKI97Cillianiac |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.09.13. Hozzászólás: 1225 Csatolások: 0 Azonosító: 134771 offline
|
Sok újat nem mondott a cikk.... Mindezekkel minden nap összefutsz.
Írhatott volna inkább arról, hogy merre találhat az ember diákszövetkezeteket, hogyan indulhatsz el. De mindegy...
Amúgy 18 alatt, vagy érettségi nélkül - nevetséges -, de baromi nehéz bármi munkát is találni.
Írhatott volna inkább arról, hogy merre találhat az ember diákszövetkezeteket, hogyan indulhatsz el. De mindegy...
Amúgy 18 alatt, vagy érettségi nélkül - nevetséges -, de baromi nehéz bármi munkát is találni.
2014. július 18. 23:13
|
|
hungergamesFan16aha |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.08.29. Hozzászólás: 1616 Csatolások: 1 Azonosító: 185038 offline
|
Kétlem, hogy egy diákot protekció nélkül bolti eladóként alkalmaznának, recepciósként meg aztán főleg. A többi jó ötlet, de azok is teljesen általánosak és ősrégiek. Ez a cikk semmi újat vagy jelentőset nem mondott számomra.
Jelentkeztem diákmunkára szövetkezeten át, beállítottak raktárosnak, idővel árufeltöltőnek. Ha nem volt más, mentem kukoricát címerezni. Nem volt még feltüntetve sem olyan, hogy recepciós vagy bolti eladó... Az nem diákmunka. Ahhoz szakma kell. Diákmunkaként elsősorban a könnyű fizikai munkát jelölik meg. Bármilyen pakolás, csomagolás, varrás, ragasztás, takarítás, stb.
Inkább ha már diákmunka (és ugye most aktuális), akkor talán azt kellett volna leírni, hogy egyáltalán hogyan kaphatsz munkát, és válogathatsz-e ennyire sokféle lehetőség közül.
Jelentkeztem diákmunkára szövetkezeten át, beállítottak raktárosnak, idővel árufeltöltőnek. Ha nem volt más, mentem kukoricát címerezni. Nem volt még feltüntetve sem olyan, hogy recepciós vagy bolti eladó... Az nem diákmunka. Ahhoz szakma kell. Diákmunkaként elsősorban a könnyű fizikai munkát jelölik meg. Bármilyen pakolás, csomagolás, varrás, ragasztás, takarítás, stb.
Inkább ha már diákmunka (és ugye most aktuális), akkor talán azt kellett volna leírni, hogy egyáltalán hogyan kaphatsz munkát, és válogathatsz-e ennyire sokféle lehetőség közül.
2014. július 19. 12:29
|
|
LoVe nyuszii |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.01.04. Hozzászólás: 580 Csatolások: 0 Azonosító: 193238 offline
|
Tok jok. Nekem ezek tetszenek.
2014. július 19. 12:42
vannak mostanság 14-15 éves nyári munkát vállaló fiatalok is, akiknek nem biztos, hogy megvan a kellő tudások pl.egy irodai munkához vagy a recepcióhoz.. ezt inkább írhatták volna iyen 17 év körülieknek. Nekem inkább a bébiszitterkedés
2014. július 19. 14:06
|
|
Gesztenye2visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.07.23. Hozzászólás: 424 Csatolások: 0 Azonosító: 206949 offline
|
16 év alatt szinte sehol szóba se állnak veled, illetve ilyenkor már nem nagyon találni, már júniusban a jó helyekre már megvoltak a jelentkezők :/
2014. július 19. 14:29
A cikk ötletnek nem rossz, de közel sem ilyen egyszerű diákmunkát vállalni, hogy én kinéztem az irodai munkát és akkor ezt fogom a nyáron csinálni. Irodába azért inkább már a szakmára orientált gyakornokokat keresnek (jobbik esetben) ott nem fognak azzal szöszölni, hogy neki álljanak bárkit is trenírozni.
Másrészről a szórólaposon jót mosolyogtam. "Néha elég egy széles mosoly, és az emberek a lapra pillantás nélkül elveszik azt." -azért ez elég költői túlzás. Én ha olyan helyen járok, természetesen elveszem a szórólapot amit nyújtanak, mert tudom jól milyen legalja munka is ez, amire vagy elcsüggedt állástalanokat vagy diákmunkásokat alkalmaznak, nem véletlen. Hóban-fagyban vagy a nyári 40°-os kánikulában megnézném melyik szórólap osztó vigyorog mint a tejbe tök. Plusz ha nem dugná az emberek orra alá nem is fogyna a papír, mivel mindenki siet haza vagy dolgozni és nem érdekel senkit a "tömegben álló hülye gyerek papírjai"...
A cikknek igazság szerint vajmi köze van a valósághoz, ezt egy idősebb/tapasztaltabb diákmunka kereső/vállaló tudja és jót mosolyog ezen a mesén, akinek meg fogalma sincs még róla az majd később fog rádöbbenni, hogy hát azért még sem úgy van ahogy elképzelte.
Másrészről a szórólaposon jót mosolyogtam. "Néha elég egy széles mosoly, és az emberek a lapra pillantás nélkül elveszik azt." -azért ez elég költői túlzás. Én ha olyan helyen járok, természetesen elveszem a szórólapot amit nyújtanak, mert tudom jól milyen legalja munka is ez, amire vagy elcsüggedt állástalanokat vagy diákmunkásokat alkalmaznak, nem véletlen. Hóban-fagyban vagy a nyári 40°-os kánikulában megnézném melyik szórólap osztó vigyorog mint a tejbe tök. Plusz ha nem dugná az emberek orra alá nem is fogyna a papír, mivel mindenki siet haza vagy dolgozni és nem érdekel senkit a "tömegben álló hülye gyerek papírjai"...
A cikknek igazság szerint vajmi köze van a valósághoz, ezt egy idősebb/tapasztaltabb diákmunka kereső/vállaló tudja és jót mosolyog ezen a mesén, akinek meg fogalma sincs még róla az majd később fog rádöbbenni, hogy hát azért még sem úgy van ahogy elképzelte.
2014. július 19. 17:14
A szórólapozást és a recepciós m unkát szívesen kipróbálnám.
Ezen kívül én jövő nyáron -ha minden igaz- elmegyek dolgozni.
Ezen kívül én jövő nyáron -ha minden igaz- elmegyek dolgozni.
2014. július 20. 19:14
|
|
LovelyBarbaraPalvinHunter |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.06.01. Hozzászólás: 2546 Csatolások: 686 Azonosító: 226899 offline
|
fagylaltárus-nak mennék vagy szórólap osztogatásnak.
mondjuk az eladás nekem a 'munkám' ugyan is ha pénzt szeretnék gyűjteni,én nem a szüleimet zaklatom,hanem össze hozom magam természetesen fagyira vagy mittom én, kérek,de valami drágábbra [4000 forint körül] eladom a ruháimat a neten [ majd később diákmunkát akarok],tegnap 3000 forintot kerestem,hogy azokat a ruháimat eladtam,amiket NEM hordok...
diákmunka nagyon értelmes.
mondjuk az eladás nekem a 'munkám' ugyan is ha pénzt szeretnék gyűjteni,én nem a szüleimet zaklatom,hanem össze hozom magam természetesen fagyira vagy mittom én, kérek,de valami drágábbra [4000 forint körül] eladom a ruháimat a neten [ majd később diákmunkát akarok],tegnap 3000 forintot kerestem,hogy azokat a ruháimat eladtam,amiket NEM hordok...
2014. július 21. 16:04
Jó ötletek, de ez tényleg nem egyszerű dolog. Nekem idén nyáron nem jött össze, de jövő nyárra már le van beszélve, a Tescoban fogok dolgozni.
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Így nyilatkozott róla Benny Blanco.
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Nincsenek megelégedve a rajongók.
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Közös nyaraláson vesznek részt.
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Emiatt féltékeny rá egy kicsit.
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
2 évvel az első randevúzási pletykák után.
Ő lehet Taron Egerton párja
Ő lehet Taron Egerton párja
Kiderült, kivel alkothat egy párt Taron Egerton.
Sophie Turner megsérült, leállt a Tomb Raider forgatása
Sophie Turner megsérült, leállt a Tomb Raider forgatása
Megsérült a híresség.
Jennifer Lopez izmos háttal búcsúzott a koncertsorozatától
Jennifer Lopez izmos háttal búcsúzott a koncertsorozatától
Véget ért a Las Vegas-i show-ja.

0 felhasználónak tetszik: