Fantasztikus hír! David egy újabb ECHO-díjjal lesz gazdagabb! A rangos kitüntetést a Garrett vs. Paganini, azaz a David főszereplésével készült Az ördög hegedűse című film zenéje kapja a "Legkelendőbb album" kategóriában. A filmzenét David írta, ismét Franck van der Heijdennel közösen.
Bővebben itt.
Elért a jótékony célból létrejött, egyben szórakoztató, a YouTube-on futótűzként terjedő őrület, a Jegesvödör Kihívás David Garretthez is, mégpedig Carmen Nebel, a Ticketmaster Németország jegyiroda, Alexander Posth, Kay Gundlack és David jó barátja és turnémenedzsere, egyben biztonsági embere, Jörg Kollenbroich jóvoltából.
A facebookon ez olvasható a videó linkje felett:
Davidet már ötször kihívták a Jegesvödör Akcióra, ezzel a videóval üdvözöl mindenkit a mexikói vakációjáról. Az ő jelöltjeit már értesítették. Az októberi turnéja előkészületei már majdnem véget értek, és már nagyon örül a koncerteknek.
Meguntam, hogy nem jelennek meg a cikkeim, így nem is nagyon fogok semmivel sem próbálkozni, tök felesleges.
Az egyik, ami nem jelent meg, október 25 (kép):
Szóval, a szöveg:
Timeless – Megjelent David Garrett új albuma
David Garrett hegedűművész új komolyzenei albuma Timeless - Brahms & Bruch Violin Concertos címmel jelent meg október 24-én.
A híres karmester, Zubin Mehta vezényletével, az Izraeli Filharmonikus Zenekarral közösen készült a felvétel Tel-Avivban 2013. december 10-én.
"Nagy megtiszteltetés a számomra, hogy ezzel a nagyszerű zenekarral és karmesterrel vehettem fel kettőt a romantika legjelentősebb hegedűversenyei közül. Ez egyszerűen egy fülbemászó, csodaszép dallam, amelyet rögtön megért mindenki, akár ismeri a művet, akár nem. Sok olyan, az elmúlt 200 év során írt mű létezik, amely nem állta ki az idő próbáját. Vannak azonban olyanok is, amelyek mind a mai napig olyan magas minőséget képviselnek, hogy minden korba beleillenek és mindig értékesek maradnak. Ezért választottam az albumnak az 'időtlen' címet", mondja David Garrett, aki számára a Timeless karrierje egy mérföldkövét jelenti. Tőle megszokott módon vegyíti a klasszikus zenei elemeket a modern előadásmóddal, hogy a komolyzene könnyebben emészthető legyen a fiatalabb közönség számára is.
"David nagyon őszinte és pontosan figyelembe veszi a zeneszerző szándékát. Az előadásmódjával nem változtat meg semmit önkényesen. Erősen komolyzenei beállítottságú, mivel így nőtt fel. Tényleg nagyon nagy hatást gyakorolt rám a játéka hitelessége. Feláldozza a képességeit, a csodálatos technikai tudását a mű kedvéért. Szóval, végül a zenét hallja az ember, nem csak az ő tehetségét csodálja", jellemzi a közös munkát Zubin Mehta, aki már 12 éves kora óta ismeri Davidet.
A Klassik Akzente oldalon és David Garrett hivatalos facebook oldalán egyaránt megnézhető az a videó, amely a Brahms hegedűverseny 3. tételébe enged bepillantást. Az album deluxe változatához egy DVD is tartozik, amely a felvételek kulisszatitkait tartalmazza.
1. Allegro moderato
2. Adagio
3. Allegro.
Johannes Brahms – Concerto for violin and orchestra in D major, Op. 77
4. Allegro non troppo
5. Adagio
6. Allegro giocoso, ma non troppo vivace – Poco più presto
BONUS DVD (Deluxe Edition)
The Making of Timeless Brahms & Bruch – angolul
The Making of Timeless Brahms & Bruch – németül
Október 26-án, vasárnap került megrendezésre az ECHO Klassik díjátadó Münchenben, ahol a hegedűművész ismét elismerésben részesült.
A rangos kitüntetést ezúttal a Garrett vs. Paganini, azaz a David főszereplésével készült az Ördög hegedűse című film zenéje kapta a "az év legkelendőbb albuma" kategóriában. A filmzenét David írta Franck van der Heijdennel közösen; a gálán eljátszotta róla az Io Ti Penso Amore című számot, amely a film közismert betétdalává vált. Érdekesség, hogy az eredeti videoklipben Nicole Scherzinger énekel David hegedűjátéka mellett. A népszerű lemezen hallható még egy David által írt szám is Ma Dove Sei címmel, amelyben a híres tenor, Andrea Bocelli is közreműködik.
"Úgy néz ki, mint egy angyal, úgy játszik, mint az ördög. Niccolò Paganini, az Ördög hegedűse a példaképe. És David Garrett sokak számára az ő reinkarnációja. Ő is forradalmi dolgokat hajt végre a hegedűjével" – így konferálták fel az ECHO Klassik gálán Davidet, aki a következő szavakkal köszönte meg a díjat:
"Mindig őrült nagy megtiszteltetés az ECHO-t megkapni, teljesen le vagyok taglózva, rettenetesen boldog vagyok. Az Év Legkelendőbb Albuma ... mit is lehetne erre mondani ... Paganini olyasvalaki volt, aki minden hangszeres zenészt inspirált. Emlékszem, hogy a Paganini capricciókkal nőttem fel, azt hiszem, minden más hegedűs is, mindenki itt a zenekarban is egy kicsit Paganini felé orientálódott. Persze lehet azt mondani, hogy a technika nem minden, a technika az az alapja a zenének. De végeredményben az embernek birtokolnia kell a technikai tudást ahhoz, hogy csodálatos zenét tudjon alkotni. És számomra Paganini valóban az alapja a szabad zenélésnek, legyen az egy Csajkovszkij hegedűverseny, vagy Brahms, vagy az igazán nagyok, Sibelius, vagy Sosztakovics, hol lennének Paganini nélkül? Ő valóban valami egészen újat hozott létre. Ha egy kicsit visszaemlékszünk a zenetörténelemre, Paganini előtt nem volt senki, aki ezen a hangszeren ilyen nagyszerűt és újat alkotott volna. Ezt a díjat most valóban Paganini tiszteletére veszem át, és remélem, hogy még egy-kettő jön hozzá a következő években. Sok szeretettel."
Davidnek ez már a negyedik ECHO Klassik díja a sorban; ECHO Pop kategóriában pedig eddig hárommal büszkélkedhet.
- ECHO Klassik 2008.10.19. – "Klasszikus zene határok nélkül" kategória | Virtuoso album
2010.10.17. – "Az év legkelendőbb albuma" kategória | Classic Romance album
2012.10.14. – "Az év legkelendőbb albuma" kategória | Legacy album
2014.10.26. – "Az év legkelendőbb albuma" kategória | Garrett vs. Paganini album
- ECHO Pop 2011.03.24. – "Legsikeresebb hazai zenei DVD" kategória | Rock Symphonies DVD
2011.03.24. – "Legjobb hazai pop/rock művész" kategória | Rock Symphonies album
2013.03.21. – "Legjobb hazai pop/rock művész" kategória | Music album