Starity

Az HBO újdonságai: Huff / Unscripted

Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2005. február 17. 04:13 #1
Marha
Marha
Kwisatz Haderach
    Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 3381
Csatolások: 21993
Azonosító: 6
Akit érdekel a téma, itt kibeszélhetjük... A "Huff" első két részét most néztem meg, nagyon jól indul.. Hank Azaria-t és Oliver Platt-et egyébként is bírom, meg persze az HBO "kábelesen" szabad TV-s stílusát is... Végre a szinkron is igazodik ehhez, nem sokat finomítanak az egyébként igen csak "tizenhatoskarikás" eredeti szövegen. Jó kis show lesz, kiváncsian várom, mit hoznak ki belőle. Vizuálisan is elég érdekes, tekintettel arra, hogy mozis stílusban készítették, 1.85:1-es HDTV formátumban, de digitális videora.

A másik ötlet még idehaza nem fut, ezt le köll töltögetni, ha valaki meg akarja nézni... és érdemes, az utóbbi évek egyik kellemes meglepetése... abszolút új stílus, hatalmasat ütött odakinn. (Itt nem fog annyira, mert valahogy erre a stílusra annyira nem vevő a magyar...) Az "Unscripted" a rendező-zseni Steven Soderbergh "szüleménye", Gerorge Clooney volt a tettestárs. Rendkívül naturalista, dokumentum-szerű érzése van, mégis megírt-megrendezett dolog, a cím ellenére. Annyi a lényege, hogy a párbeszédekben rengeteg a rögtönzés. Leszinkronizálni abszolúte lehettetlen, de itt nálunk le fogják, és ezzel teljesen tönkre fogják tenni. Rendkívül figyelemre méltó a főszereplő hölgy, Krista Allen, aki nem csak elképesztően gyönyörű, még színészkedni is igencsak jól tud.
Soderbergh eddig még soha nem okozott nekem csalódást... hát most sem.

110.gif
2005. február 17. 08:20 #2
Joe-ker
Joe-ker
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 1401
Csatolások: 1525
Azonosító: 175
Na igen biggrin.gif A Huff-ról még nem tudok nyilatkozni, nincs HBO-m, majd hétvégén kapom a kazit az első négy résszel. Ha tetszik (és miért ne tetszene biggrin.gif ), akkor persze eredeti nyelven is hazajön majd laugh.gif
Az Unscripted-nél amúgy számomra is az volt a legnagyobb meglepetés, hogy Krista Allen tényleg tehetséges... Mert ugye ez a különféle sorozatokban alakított mellékszerepeiből nem derül ki smile.gif De azért az Emmanuelle most is kisérti, nem tud kitörni a skatulyából. Egyébként a show tényleg nagyon ott van a szeren, bár angoltudás javallott hozzá... Bevallom én sokszor szoktam visszatekerni, ilyen "Most mi a francot mondott???" arckifejezéssel nézve biggrin.gif

Hozzá lehet még csapni a Joey-t is? biggrin.gif Szerintem nem sikerült olyan nagyon jóra... Persze, egynek elmegy, benne vannak a szokásos Joey-s poénok, meg izé és miegymás, de nem lettem fanatikus rajongója...
2005. február 17. 13:41 #3
Marha
Marha
Kwisatz Haderach
    Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 3381
Csatolások: 21993
Azonosító: 6
Joey.... hümm... hát... nem voltam soha egy "Friends" rajongó... de azért bejön... csípom...

Az "Unscripted"-ről még... nagyon örülök, hogy valakinek tetszik még rajtam kívül is... Krista Allen nagyon meglepett. Ennél még jobban Frank Langella, aki az egyetlen, aki "játszik valakit", és egyáltalán nem lóg ki azok közül, akik "csak úgy" ott vannak a kamera elött.

110.gif
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!