Idézet(Mr. Hollywood @ 2009. February 23. - 05:43)
Aki ismeri és látta az eddigi Oscar díjátadókat nagy meglepetés érhette. Szinte a teljes csapatot lecserélték, és ennek köszönhetõen egy igazán egyedülálló, friss, modernizált díjátadót láthattunk.
Szerintem is nagyszerû show volt, szép, elegáns és emberi.
Kicsit húztam a számat, hogy Hugh Jackman valóban jó házigazda lesz-e. Nem hittem benne, de kellemes csalódás ért, amikor láttam az Oscar nyitó show-ját, Hugh Jackman énekel, táncol, komédiázik… Fantasztikus.
Mondtam, hogy nézd meg Hugh néhány korábbi szereplését ilyen díjkiosztókon, akkor nem lepõdtél volna meg.

Õ is nagyon jó volt, jöhet jövõre is.

Íme a díjazottak, és természetesen nem a nyertesek, hiszen az Oscar-on mindenki nyertes, csak van, aki díjjal távozik a show-ról:
A díjazottakról:
Heath Ledger: megérdemelte, de tényleg jó kérdés, hogy vajon akkor is megkapja e a jelölést és meg is nyeri, ha nem hal meg. Mindegy, a lényeg, kiváló alakítás volt az övé is, gratula.

Sean Penn:
Penélope Cruz:
Kate Winslet:
The Duchess:
És akkor ez a Slumdog Millionaire. 8 díj, köztük legjobb rendezõ és film. Hm, ezek után muszáj lesz megnézni, kíváncsi vagyok, megérdemli-e tényleg vagy egy picit túl lett ez is dicsérve.
A díjátadókra is kitérek még, a túlnyomó többség szuper volt, Will Smith, a Natalie Portman - Ben Stiller páros, Jennifer Aniston és Jack Black, meg a többiek:

Ja, még valami. Egy pici tüske az oldalamban, hogy bár nem elsõsorban a filmjei miatt vált legendává már életében, de azért szerintem George Carlint is felvillanthatták volna az összeállításban.