Idézet(Raymond @ 2007. July 4. - 18:48)
Mert a sok puding, mint pl. én nem tud hozzászólni a témához.
Jó topik, sajnos csak most vettem észre.
*Fotóbuzi üzemmód ON*
Kedvenc fotósok:
1. Annie Leibovitz - Elsõ számú kedvenc, csodásak a már-már festményszerû képei. Jól tud történetet mesélni, hangulatot teremteni, nála mindegy, hogy milyen korszakot kell megeleveníteni, a feladatot hibátlanul teljesíti. Persze az egyszerûbb portréi is nagyon jók.
Nemrég kezembe akadt egy albuma. A gatyám rá fog menni, de nekem köll. (A könyvesboltban kicsit sem csináltam magamból hülyét, amint enyhén vinnyogva gyönyörködtem a képekben.

)
Pár kedvencem tõle:
Az idei márciusi
Vanity Fair különkiadás, a film noir jegyében (amúgy a legtöbb képét ebben a lapban láttam, tehát ha megjelenik egy különösen áll-leejtõs fotósorozat a VF-ben, akkor 90 százalék, hogy õ követte el).
+Scarlett, Keira & Tom FordKeira és Óz, a csodák csodája
Star Wars csoportkép (photoshop segítségével)
Drew Barrymore - A Szépség és a Szörnyeteg
Kirsten Dunst, mint Marie Antoinette (álomszép)
Hugh Grant és a kakasos sút
Angelina Jolie és a vízköpõk
És ott van még Demi Moore babavárós és a festett ruhás képe, meg Pacino és De Niro együtt, Dennis Hooper és Christopher Walken együtt, Suri Cruise elsõ képei, DiCaprio izlandi fotója, John Lennon utolsó képe, satöbbi, satöbbi.
Nem véletlen, hogy évtizedek óta õ az egyik legkeresettebb celebfotós.
2. David LaChapelle - Vad színek, fantáziadús beállítások. Az õrült, túlzottan giccses fotóival nagyon ügyesen tapint rá a lényegre.
Itt is van pár kedvencem, jelenleg
Pamela Anderson bögyös fotója a csúcstartó. Plusz a
Kés/alatt negyedik évadának fõ-fõ promója.
(Mellesleg imádom az általa rendezett
Lost-reklámot.)
3. Mario Testino - Mert elegáns, ízléses, szemet gyönyörködtetõ.
4. Steven Klein - Még egy zseni.
Pl:
Cate Blanchett Vogue-os fotósorozata
Renée ZellwegerMadonna kismillió fotósorozata, mint a
Re-invention Tourbook és a
lovas sorozat
Pite és Jolán a W magazinban
5. Norman Jean Roy - Benne is megvan a Leibovitz-féle teártális beállításokra való hajlam, de az õ képeit valahogy vidámabbnak, könnyedebbnek tartom.
George Clooney & Gemma WardHugh JackmanNaomi WattsKiefer SutherlandLiv Tyler6. James White - Csak ML-t tudnám idézni, szeretem az egyszerû, hivalkodásmentes képeit.
És tud provokatív is lenni, ha akar:
Flaunt.
Plusz tetszettek Robert Erdmann, George Holz, Patrick Demarschelier, Mark Seliger, Lorenzo atyaúristen Agius, Isabel Snyder, Martin Schoeller, Mark Seliger, Sante d'Orazio, Nicholas Samartis, Rankin, Ruven Afanador, Lionel Deluy, Max Vadukul, Robert Maxwell, Greg Gorman munkái, és valószínûleg kifelejtettem legalább féltucatnyi fotóst a felsorolásból.

Firooz Zahediben leginkább az izgalmas nevét kedvelem. Vannak nagyon jó sorozatai, de számomra gyakran egy kaptafa stílusúnak tûnik.