Starity

Anette Olzon nem fog Nightwish-dalokat énekelni

2 oldal 1 2
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2014. március 12. 17:05 #1
TarjaNightwish
TarjaNightwish
Bruja de Oz

StátuszYo soy la muerte, soy la maldición, soy tu perdición....
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 2037
Csatolások: 235
Azonosító: 198762
A finn Nightwish együttesből két éve távozott svéd énekesnő őszintén elmondta döntésének okait.
A teljes cikkhez kattints ide!
2014. március 12. 17:16 #2
- törölt felhasználó -    
Teljesen igaza van! A Nightwish-dalokat annyira nem szeretem, de vannak olyanok a környezetemben, akik igen, és ők Anettet jobbnak találták...
2014. március 12. 17:52 #3
DaffyD
DaffyD
visszatérő vendég
    Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 199
Csatolások: 0
Azonosító: 143199
Egy kis sértődöttség befigyel. Sose tudták elfogadni őt Tarja helyén, és legyünk őszinték, a hangi kvalitásai bár nem rosszak, de Tarjától elmaradnak. Lásd még hasonló esetet Sipos F Tamással Cipő helyén a Republicban.
2014. március 12. 17:56 #4
- törölt felhasználó -    
Nem értem, hogy miért kéne neki NW dalokat énekelnie. Jó, személy szerint én is várnék egy Poet And The Pendulumot, egy Escapistet vagy egy Scaretale-t koncerteken, mert hiányozni fognak az ő előadásából, de egyébként nem hiszem, hogy ne boldogulna a Nightwish dalok nélkül. Nem értem, hogy miért nem hagyják már egymást békén egyébként. Lépjünk túl azon, hogy mi volt 2012-ben, Tuomi legyen meg Floor-ral, csinálja a lemezt (vegyes érzéseim vannak azzal a koronggal kapcsolatban), Nettie meg élje a maga világát. Mindannyian játsszák a sértődöttet.
2014. március 12. 18:28 #5
Axenne
Axenne

StátuszOlyan szinten lazulunk, hogy szétesik a világ is :D
Hozzászólás: 764
Csatolások: 63
Azonosító: 222385
Azért még így is lehet érezni a sértődöttséget a hangjából, amit valahol azért megértek, de ennek már két éve.. sad.gif Remélem egyszer azért majd megbékélnek. Sajnálom, hogy nem fog majd NW-dalokat énekelni, mert azért egy Storytime-ot, Amaranthot vagy The Islandert szívesen hallgattam volna tőle, bár az új dalai is nagyon jók.
2014. március 12. 18:44 #6
- törölt felhasználó -    
Szerintem a Nightwish dalokat nem is Anettenek találták ki, hanem Tarjanak. laugh.gif
2014. március 12. 19:43 #7
Hachiii
Hachiii
visszatérő vendég

StátuszQui prior est tempore, potior est iure.
Hozzászólás: 330
Azonosító: 171199
Én várom az albumát és megértem a döntését. Igazából már elénekelte őket számtalanszor, bármikor ha van kedve az embernek újra meghallgathatja. Szerintem Floor bármennyire is jó énekes, nem tudja jól előadni az Anette hangjára írt dalokat, azok az övéi.
2014. március 12. 19:53 #8
Pocok2001
Pocok2001
freestyler

Státusznemigen járok fel az oldalra, max a NW tagokat szerkeszteni, a többit vigyétek
Hozzászólás: 3503
Csatolások: 483
Azonosító: 189007
Nekem a Dark Passion Play a kedvenc albumom sad.gif DE! EVRIBÁDI!!! biggrin.gif biggrin.gif JÖN AZ ÚJ NW ALBUM, szóval csak semmi szomorkodás amicitia! Amíg Tuomas az együttesben van részemről a fáklyás menet! biggrin.gif
2014. március 12. 19:57 #9
mind1neked
mind1neked
A Starity macskásnénije^^

StátuszI need weed and speed ;)) :)
Hozzászólás: 5547
Azonosító: 194508
Pedig jó volt. sad.gif sad.gif
2014. március 12. 20:09 #10
- törölt felhasználó -    
az ő döntése de én eggyetértek vele
2014. március 13. 00:09 #11
Fannycska999
Fannycska999
rrrromantic

Státuszluminous lux tides
Hozzászólás: 3681
Csatolások: 163
Azonosító: 160042
Ez teljesen érthető. Miért énekelne Nightwish dalokat, ha már nem tagja a bandának?
2014. március 13. 00:56 #12
Enchanted Hunter
Enchanted Hunter
comfortably numb
Hozzászólás: 1348
Csatolások: 1245
Azonosító: 221
Szerintem azok a sértődöttek, akik sértődöttséget vélnek felfedezni ebben a hírben.
2014. március 13. 10:26 #13
draculina
draculina
visszatérő vendég
Hozzászólás: 123
Azonosító: 171800
úgy legyen! legalább ő nem olyan, mint Tarja, aki azok után, hogy perre is ment Tuomassal, még szemrebbenés nélkül képes a dalait elénekelni. igaza van Anettenek. azok Tuomas dalai, ő írta, a saját érzései, és nehogy már a kirúgott énekesnők még azok után is énekeljék ezeket, miután kiverték a hisztit. Tarjanak is vannak már saját számai, énekelje azokat, Tuomas dalait pedig hagyja békén, pláne annak tudatában, hogy azok többsége hozzá, neki szólnak. ha Tuomi nem kellett neki, akkor ne kelljenek a dalai se, ennyire egyszerű. de azért meglátszik, hogy a NW nélkül ő is nagy nulla lenne.
2014. március 13. 12:33 #14
TarjaNightwish
TarjaNightwish
Bruja de Oz

Szerintem meg nincs azzal semmi gond ha Tarja Wish-dalokat is énekel mivel megteheti, lényegtelen kiirta és azt még a drágalátos Tuomi sem tiltotta meg neki akiről ódákat zengnek itt egyesek és gondolom amúgy sincs nincs vele semmi baja,mert ha lenne akkor már rég nagy port kavart volna, de nem tette és most amúgy sem Tarjusról van szó hanem Nettie-ről ha valaki nemtudna olvasni!Nem a Nightwish teszi énekesnővé egyik női előadót sem,mivel nem kell ahhoz Wish,hogy valaki olyan szintet érjen el a metal szakmában mint Tarja és még sorolhatnám hágy énekes vagy énekesnő.Nettie attól még csinálhat jó dalokat a saját életformájában,ha már nem a zenekar tagja....
1 felhasználónak tetszik: JBT1
2014. március 13. 16:12 #15
An_Angel
An_Angel
új tag
Hozzászólás: 9
Azonosító: 220099
"12 years from now when you celebrate your 30th anniversary as a band, could you see all three singers on stage, doing something together?

Tuomas: Why not. Holding grudges and living with hatred is never good for anybody, so I really hope it happens some day. These kinda things take time."
2014. március 13. 22:26 #16
An_Angel
An_Angel
új tag
Kedves Anette Olzon, látom változatlanul hozod a formádat. Interjúidból még mindig a sértődött nő szól, aki próbálja beállítani magát mint a szegény áldozatot. A Nightwish-ben is ugyanezzel a mentalitással kellett téged a többieknek elviselniük, nem csodálom h a fiúknak már egyre inkább elegük lett, talán már várták is hogy legyen indok arra h lapátra tegyenek. Már 2009-ben kiverted bandán belül a balhét, hogy neked ez túl sok, Tuomas-ék is meg mi is jobban jártunk volna ha még akkor kicsaptak volna a zenekarból. De nem lehetett azt mondani rájuk hogy nem toleránsak, még Tuomas bízott benne, ha egyszer kiborult a bili hátha másodszorra nem fog, így a KEDVEDÉRT egy fordulósra szervezték az egész Imaginaerum turnét bízván hogy következő alkalommal nem lesz gond, a KEDVEDÉRT kaptál egy külön turnébuszt hogy ne azokkal a "szőrös ősemberekkel" kelljen együtt utazni. Az egész zenekarban neked volt a legkönnyebb munkád, a zeneszerzésben nem vártak el semmit, eléd tették a kész szöveget és a dallamot. Turné során annyi volt az elvárás: kiállni a színpadra arra a 1,5-2 órára, meg koncert után 5 percre odamenni a rajongókhoz kiosztani pár aláírást és kész. Még csak interjúkat se kellett adnod, ezt is Tuomas vállalta fel. Elhiszem, hogy évi legalább 200 interjút adni nem izgalmas, főleg h a kérdések 90%-a ugyanaz. És ezért kaptál olyan luxusfizetést amiről mi álmodni se merünk. Mégis nem mondanád el a rajongóidnak hogy sikerült kreálni majdnem 23 millió forintnyi adósságot ilyen fizu mellett? Na igen, most hogy gáz van és elkerültél a húsos fazék mellől, jöhet a sárdobálás. Tudjuk hogy neked a Nightwish csak egy jól fizető állás volt, ezt te magad is említetted pár interjúban, de egyébként is látszott a hozzáállásodon, hogy nem nagyon érdekel a téma.
Én egy Nightwish énekesnőt úgy képzelnék el, hogy tényleg örül hogy felléphet, különleges hangulatot varázsol maga és a rajongók között, megjelenésében (smink, ruházat) és mozdulataiban is a zene lelkét tükrözi, akire örömmel nézek mert látom hogy szereti a zenét és szívből énekel. De valahányszor csak láttalak koncerten egy egy helyben álló unott nőt láttam akiről csak áradt ez a nemérdekel hozzáállás. Olyan volt neked a Nightwish, mint egy munkahely, ahova muszájból megy be az ember dolgozni, de legalább jó a fizu. És amióta kipenderítettek, azóta is csak eme hozzáállásodat tükrözi a megnyilvánulásaid. Nem akarod h feltegyenek a DVD-re, ott van a Floor most már ő az énekesnő. Nem akarsz több Nightwish-t énekelni, ott van a Floor, majd az hadd énekelje csak!
Szívemből, én nagyon örültem eme kijelentésednek, ugyanakkor tényleg sajnállak - már megbocsáss - hogy csak eddig terjed az eszed. És még mindig a legutolsó koncertfellépéseid emléke maradt meg benned, ahogy ott állsz a színpadon ott a több ezer Nightwish rajongó előtt (vagy fesztiválok esetén több tízezer) és szentül meg vagy győződve hogy ezek a rajongók mind a te kedvedért jöttek el!
És hamarosan megjelenik az albumod, vajon turné is lesz? Egy ilyen kijelentést tenni, h nem lesz Nightwish szám a koncerteden - elég merész! Ezzel a 10 számos albummal akarsz turnéra menni? Hogy gondoltad? Előzenekarként egy középkategóriás zenekarral karöltve? Még úgy néz ki h dátumok sincsenek, szerintem amíg nem jelent meg az album és nem látja a turnémenedzser h mennyi lemez fogy, még tervezgetni se kéne, azokba az országokba ahol kicsit jobban megy az eladás, ott talán lesz fellépés, de ilyen Anette Olzon világturnét én elképzelni se tudok. Főleg az első 2 számot meghallgatva, nem rossz, de olyan jellegtelen, nem éreztem késztetést a Replay gomb megnyomására... Ha ezek a számok az új lemez csúcspontjai, akkor... Na sok sikert azért! Az meg felejtős, hogy a koncertjeidre több ezer ember el fog menni. Azok az emberek a NIGHTWISH miatt mentek el!
Kedves Anette, itt állsz egy nem túl slágergyanús albummal, lassan 43 évesen, és itt kürtölöd h te aztán ugyan nem énekelsz Nightwisht dalt. Pedig biztosan többen rámozdulnának ha tudnák hogy lesz 'Amaranth' meg 'I Want My Tears Back' is!
Jó volna ha lekerülne a rózsaszín szemüveg a szemecskédről, itt a rajongóktól kapod a fizetésedet (illetve pontosabban a Nightwish-on keresztül, nem csak most, de a jövőben is a jogdíjak után), a legtöbb rajongó még mindig a Nightwish énekesnőt látja benned és ők az Anettos Nightwisht szeretnék újra hallgatni. Ez a zeneipar, itt megszoksz vagy megszöksz, érzelgősségnek meg nem akaromnak nincs helye, márpedig biztosan többen elmennének ha tudnák h Nightwish dalok is lennének, hacsak kifejezetten nem akarod h lecsappanjon a jegyeladások száma és ne fulladjon le a turné.
Tarja is próbálkozik, készíti az albumait, hiába ő a metál színtér Nr.1-nak számító énekesnője, úgy kirakták anno a szűrét, hogy rajtamaradt örökre a híres levél nyomán született szégyenbélyeg. Most meg szinte csak kisebb helyeken tud fellépni, olyan városokban amiről korábban hallani se akart.
Anette-t is kirakták, csak ahogy ő mondta, egy csendesebb formában, de legalább nem járatták le, és így is maradhatott volna a dolog kegyes hazugság formájában, ha decemberben nem adja ki azt a híres interjúját, aminek persze célja volt, hogy lejárassa a Nightwisht (és ezen van állandóan), és ámbár azt hitte, h majd megsajnálják az emberek, a fegyvere saját magát sebezte meg. A cuki aranyos Anette fogat villantott de csak azt érte el, h a róla kialakult kép átalakul és elfordult tőle egy csomó rajongó. Van egy univerzális igazság: Akinek a szívében gyűlölet kel, annak a szívéből eltávozik a szeretet. A kettő együtt nem fér meg. Vagy ez van, vagy az, Anette meg ezzel az akcióival sokak szemében unszimpatikussá vált.
Tuomas ennél sokkal bölcsebb h szóháborút vívjon, hogy is mondtam neki... Ne dobd vissza a labdát, mert elvenné a helyet a jobb dolgoktól. Biztos nem fogja, úgy h ilyen Bye Bye Beautiful 2 típusú dal nem hiszem h lesz a következő lemezen.
Inkább írjon sok szerelmes dalt helyette. smileeee.gif
2014. március 14. 00:13 #17
AnnaMetál
AnnaMetál
új tag

StátuszDid you kill Minnie Mouse, or did she surrender that dress willingly?-Hobson
Hozzászólás: 94
Azonosító: 192356
Én pl szívesen mennék koncertjére és a saját dalaira lennék kíváncsi. Nem voltam Nightwish koncerten és nem sűrün készülök eme "nemes" eseményre. Ha mennék csakis Marco miatt tenném. Tuomas számomra egy életre leírta magát....Tarja pedig a saját dalaival jobb mint azelőtt. Kissebb koromba még vágytam Nightwish koncertre....Tuomast valahogy megverném csak úgy passzív....az az ember tönkretsz egy jó zenekart, ami lássuk be, hogy a sok váltással csak lejjebb csúszik. Mire egy "törzsgyökeres" Nightwish fan megszokja az újat már lapátra is került a hölgy....Normális ez? No meg nem szép dolog az ember hátamögött cselekedni. Fogadok, hogy neki se esne valami fényesen....Hadd legyen sértődött, hiszen nem könnyű megemészteni az ilyesmit. A koncertekre visszatérve vannak emberek, akik nem a Nightwish kőbunkói (gondolok itt Tuomasra) miatt mennek koncertre. Sokan Floor miatt fognak menni, mert kedvelik a bandáját és miért ne. Eddig pedig le a kalappal Anette előtt az új dala mesés. Várom a lemezt is. biggrin.gif
2014. március 14. 11:14 #18
draculina
draculina
visszatérő vendég
Hozzászólás: 123
Azonosító: 171800
hát én ha megtehetném, hogy elmenjek egy Nightwish koncertre, én pontosan a "kőbunkó" pasik miatt mennék. elénekelni bárki el tudja a számokat, ha van némi hangja, és nem hamis élőben se. azt hiszem, a munka oroszlánrészét mindig is az a "kőbunkó" Tuomas végezte. az meg, kit hogyan és miért rak ki a saját bandájából, had legyen már az ő dolga. ha valaki nem teszi oda magát 100%-ig, még jó hogy kiteszi. neki nincs szüksége olyan emberekre, akik nem élvezettel csinálják azt amit csinálnak, hanem sokkal inkább a pénzért. azt meg nem kockáztathatta meg, hogy egy terhes nőt cipeljen magával országról országra, attól rinyálva, hogy vajon éppenséggel milyen napja lesz, és vajon fel tud e este lépni, vagy megint nyavajogni fog, és az utolsó percbe kell lemondani a koncertet, amikor a rajongók már sorba állnak. gondolom, ti sem örültetek volna, ha a nehezen összekapart Nightwish-jegyeteket ki kellett volna dobni (vagy egy olyan időpontra teszik át, ami nektek épp nem jó) csak azért, mert az énekesnő állapotára hivatkozva lemondják a koncertet.
Anette komolyan úgy viselkedik, mint egy felelőtlen csitri. nem hinném, hogy ez a gyerek be lett volna neki tervezve, mert gondolom akkor nem indult volna el turnézni. ha meg mindenáron akart még egy gyereket, időzítette volna két lemez közé, akkor lett volna ideje babázni. de nem hiszem, hogy Tuomasnak csak ennyi baja lett volna. ha kitette, biztos sokat nyavalygott már korábban is.
2014. március 15. 02:16 #19
An_Angel
An_Angel
új tag
"Metal Discovery: Szívesen látnál valaha még Nightwish dalokat élő koncerted keretében, vagy ez olyan dolog amit teljesen a múltban hagynál inkább?
Anette: Őszintén szólva, nem bánnám mert szeretem a dalokat és büszke vagyok a dalokra amiket csináltunk. Úgy értem van egy csomó dal, amit szeretnék énekelni. De tudom azt is h Tuomas, nem tudom hogy vajon szeretné-e ha megtenném, a dalszerzőre való tisztelettel, nem akarok tiszteletlen lenni azzal hogy elveszem a dalát miközben azt a zenekarral játszák. Úgy értem turnéznak és biztos vagyok h Floor fog egy csomó olyan dalt énekelni amit én csináltam és nem lenne fair versenyezni ilyen módon. Szóval nem arról van szó hogy nem csinálnám mert már nem szeretem őket, hanem inkább egy kis tisztelet az ő irányába is. Majd elválik. Talán egy nap találkozunk és azt fogja mondani: "Hé, csinálj pár Nightwish dalt." "Oké, megteszem." De egyelőre nem ezt fogom csinálni első sorban."

Ez az interjú részlet márc. 3-i keltezésű, csak most találtam. Úgy néz ki lehet hogy mégis meggondolja magát? Valószínűnek tartom felhorkant pár rajongója és inkább kiadott egy újabb magyarázatot. A jövő héten még talán az is kiderül hogy mégis csak lesz 1-2 Nightwish dal is abba a setlistbe.
Itt azt mondja hogy igazándiból csak azért nem akar NW számokat előadni, mert Tuomas biztos nem örülne neki... Ennél jobb kifogásra nem tellett. Tuomas Tarjának is megmondta h bármilyen dalt eljátszhat azokról a lemezekről amiket közösen készítettek, mindenféle jogi következmény nélkül, ahogy Tuomas mondta, mivel azokat a dalokat az ő hangja keltette életre.
Anette-nek ugyanezt elmondta, neki is joga van a DPP és az Imaginaerum dalait szabadon eljátszani, Tuomas-t ezt abszolút nem fogja zavarni, nem tartja tiszteletlenségnek és álmatlan éjszakái se lesznek tőle.
1 felhasználónak tetszik: TarjaNightwish
2014. március 15. 12:32 #20
TarjaNightwish
TarjaNightwish
Bruja de Oz

Nemtudom Nettikének mi a célja azzal,hogy egyszer ezt mond máskor azt és most már elsem tudok igazodni rajta.Az meg az ő dolga mit mért és hogyan csinál,viszont azzal rohadt nagy marhaságot mondott,amikor azt jelentette ki,hogy Tuo nem örülne neki ha NW dalokat is énekelne,mint már emlitetted An_Angel Tarjusnak sem tiltotta meg Tuomi akkor miért pont Nettie-nek,ennek nincs semmi értelme....
2 oldal 1 2
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!

Kapcsolódó sztárok