„A divat emberei elég szívtelenek” – vallja Stella McCartney. A divattervező nem alaptalanul jelentette ki ezt a dolgot.
A teljes cikkhez kattints ide!
Szőrme és bőr — amiért a divatvilág szégyellhetné magát
2014. március 06. 18:27
|
|
xBlondiefashionista |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 09.11.14. Hozzászólás: 2713 Csatolások: 14045 Azonosító: 112254 offline
|
A cikk nagyon fontos figyelemfelhívó célból íródott – aki csak egy csöppet is embernek érzi magát, és nem akar szükségtelen fájdalmat okozni az állatoknak, SOHA ne vásároljon olyan terméket, amely szőrméből/bőrből készült, és MESÉLJE EL a leírt kegyetlenségeket másoknak is, ezzel hatva az ő döntésükre! A szőrme és a bőr nem létszükségletek, főleg nem a XXI. században, rengeteg alternatívájuk van!
2014. március 06. 18:29
|
|
SweetDancer |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.04.25. Hozzászólás: 703 Csatolások: 8 Azonosító: 200804 offline
|
Soha többet szőrme, ez el van határozva állatkínzó gyilkosok!
2014. március 06. 18:34
Ez embertelen, egyszerűen katasztrofális! Amikor elolvastam, hogy mit művelnek ezekkel a szegény, ártatlan állatokkal, elborzadtam. Az, hogy valaki szőrmeviseléssel próbálja kifejezni a felsőbbrendűségét, egyszerűen csak azt mutatja ki, hogy mennyire nincs tisztában azzal, hogy mennyi kisállatnak fájt az, mennyi kisállat pusztult el, azért, hogy ő felsőbbrendűnek tűnhessen. Egyre inkább félek az emberiségtől.
2014. március 06. 18:45
|
Beylacarter |
Csoport: Kitiltott Csatlakozott: 12.09.22. Hozzászólás: 8612 Csatolások: 2491 Azonosító: 186418 offline
|
Sosem értettem azt, hogy miért kell egy állatot megnyúzni a bőre vagy a szőrméje miatt. Valahogy képtelen lennék elviselni azt a tudatot, hogy ami éppen rajtam van az x számú állat brutális megnyúzása okán van. Soha sem vásárolnék szőrméből készült termékeket, még akkor sem, ha a dolog mégsem igazi. A bőr dolgok amúgy jók, pláne, hogy sokszor nálunk például marha és disznó bőrből készült produktumokat árulnak. A hús a hentesnél, a bőre pedig például a cipőgyárakban köt ki. Ezt még megértem, pláne, hogy a bőr az sokkal tartósabb, mint ezek a műbőrös plasztik sz*rok, így évente kell újra vásárolnod a cipőket, mert nem bírják a strapát. Az élve nyúzás valami kegyetlen... két videót láttam összesen, hogy hogyan is nyúzzák meg az állatokat, és legszívesebben a kis k*csögöket a farkuknál fogva lógatnám fel egy fára. Brutális. Való igaz, hogy az ember a legkegyetlenebb élőlény eme földkerekségen. Amíg lesz vevő az ilyen bundákra, addig sajnos lesz orvvadászat is. Ha nem venné senki sem, akkor nem lenne belőle pénz - megszűnne a bundagyártás.
2014. március 06. 18:46
|
|
mogyeszka |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.12.30. Hozzászólás: 1693 Csatolások: 0 Azonosító: 217986 offline
|
Valóban,én sem értem miért kell valódi állatok,valódi szőrméjét,bőrét használni ruhakészítés céljából? Megölni egy csomó ártatlan állatot csak azért hogy kielégítsék a kőgazdag nagys'asszonyok vágyait?? A műbőr is teljesen tudná pótolni,csak ugye az már nem olyan,mert az MŰ!
Ezt csak a kőkorszaki barlanglakók csinálták,hogy a mamut bundáját használták ruhának,de persze akkoriban ez volt a megélhetés egyetlen reménye! De ez már a 21.század: az emberek tudnak kötni,varrni rendes textilből... Miért van szükség még az állati bőrre is? Viszont ahogyan végeznek velük,azt soha nem kellet volna megtudnom! Milyen kegyetlen világban élünk??
A fotón azok az aranyos mosómedvék rendesen könyörögnek a szemükkel hogy ne csináljanak semmit velük!
Ki az az elvetemült,aki szemrebbenés nélkül,hidegvérrel ezt végig tudja csinálni? Én inkább levágnám az ujjaim,minthogy ezt műveljem!
2014. március 06. 18:47
Az a baj, hogy manapság mindig az állatok isszák meg az emberi ”bajok" levét.
2014. március 06. 18:58
|
|
xBlondiefashionista |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 09.11.14. Hozzászólás: 2713 Csatolások: 14045 Azonosító: 112254 offline
|
Idézet (Beyla @ 2014.03.06. 18:45)
A bőr dolgok amúgy jók, pláne, hogy sokszor nálunk például marha és disznó bőrből készült produktumokat árulnak. A hús a hentesnél, a bőre pedig például a cipőgyárakban köt ki. Ezt még megértem, pláne, hogy a bőr az sokkal tartósabb, mint ezek a műbőrös plasztik sz*rok, így évente kell újra vásárolnod a cipőket, mert nem bírják a strapát.
Valahol igazad van és értem a gondolatmenetedet (ha már a húsa miatt úgyis megölik, a bőre se vesszen „kárba”), de ebből meg nem az következik, hogy alapjáraton miért ölik meg az állatokat a húsuk miatt? Hidd el, ha utánajársz az úgynevezett factory farming dolognak – ahol a disznókat/marhákat/teheneket/csirkéket, stb. tartják, hogy lemészárolják –, ott sem bánnak a legszebben velük, sőt.
Idézet (vikit @ 2014.03.06. 18:52)
Sosem vennék fel még múszőrmét sem.szörnyű,hogy valaki képes ilyesmire, hogy tud valaki egy ilyen helyen dolgozni
Erre csak azt tudom, hogy a pénz nagy úr, az emberi kegyetlenség meg még nagyobb.
1 felhasználónak tetszik:
tothbianka
2014. március 06. 18:58
|
|
MidnightLady |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.02.28. Hozzászólás: 519 Csatolások: 1 Azonosító: 221951 offline
|
Úristen!!Ez felháborító.Szegény állatkák.
Ilyenre is csak az emberek képesek.
2014. március 06. 19:14
|
|
Lilla06The Supreme |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.05.27. Hozzászólás: 2848 Csatolások: 100 Azonosító: 176629 offline
|
Sose szerettem a szőrme (még a műt se) ruhákat. Ha a bőrről van szó, én csak műbőr holmikat viselek, de azért általában inkább más anyagú ruhák a kedvenceim.
Sajnos, csak akkor van értelme annak, hogy nem hordunk semmi bőrt, se szőrt, ha ezt sokan gondolják így. Ha csak néhányan, attól még az a szegény állat el fog pusztulni, max. nem adják el a terméket. Sajna ez a bökkenő a vegetáriánus életmóddal is...
Sajnos, csak akkor van értelme annak, hogy nem hordunk semmi bőrt, se szőrt, ha ezt sokan gondolják így. Ha csak néhányan, attól még az a szegény állat el fog pusztulni, max. nem adják el a terméket. Sajna ez a bökkenő a vegetáriánus életmóddal is...
2014. március 06. 19:17
|
|
AnnieStylesúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.11.09. Hozzászólás: 99 Csatolások: 0 Azonosító: 215044 offline
|
Én ellenzek minden állatot kínzó folyamatot, mert ez...undorító!!!!
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt.
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
2 évvel az első randevúzási pletykák után.
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Kiderült, hogyan döntött a bíróság.
Vanessa Hudgens elárulta, mivel küzdött a szülése után
Vanessa Hudgens elárulta, mivel küzdött a szülése után
Szülés után problémái voltak.
"Elolvadok!" Lily Collins lánya nagyon cuki mérföldkőhöz ért
"Elolvadok!" Lily Collins lánya nagyon cuki mérföldkőhöz ért
Nagyon édes fotót posztolt róla.
Lizzo megfogadta, hogy addig nem veszíti el a szüzességét, amíg nem nyer Grammy-díjat
Lizzo megfogadta, hogy addig nem veszíti el a szüzességét, amíg nem nyer Grammy-díjat
A 30-as éveiig várt.
Megszületett Hailee Steinfeld gyermeke!
Megszületett Hailee Steinfeld gyermeke!
Édesanya lett a híresség.
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Titkos esküvőn mondták ki az igent.