9.nap: Valami amit utáltál a könyvben:
Mikor Gale mindig ott legyeskedett meg játszotta a nagy harcias agyát
mikor Cato meghalt
hogy Finnick nem élhette túl -.-
30 napos Éhezők viadala kihívás
2014. március 05. 09:52
1. nap:-Kedvenc karakter: Johanna Mason, Finnick Odair
2014. március 05. 09:53
2. nap:-Legkevésbé kedvelt karakter: Alma Coin, Snow elnök
2014. március 05. 09:54
3. nap:- Egy karakter, akit utálsz, de mindenki szeret: Úgy igazán nincs ilyen, szerintem nincs olyan karakter, akit mindenki utál, vagy fordítva, szóval, nem tudom.
2014. március 05. 09:56
4. nap:-Egy karakter, akit szeretsz, de mindenki más utál: Csak azt tudom mondani, amit az előző kérdésnél.
2014. március 05. 09:59
5. nap:-Egy jelenet, ami megnevettetett: Amikor Katniss elment berúgni Haymitch-hez.
2014. március 05. 10:00
6. nap:-Egy jelenet, ami megríkatott: Ruta, Cinna, Finnick és Prim...
2014. március 05. 10:02
7. nap:-Kedvenc idézet: "Tízszer tovább tart összerakni magadat, mint amennyi idő alatt szétesel." Finnick Odair
2014. március 05. 10:04
9. nap:-Valami, amit utáltál a könyvben: Amikor Finnick meghalt, földhöz vágtam a könyvet... De igazából imádom az összes betűjét!
2014. március 05. 10:05
10. nap:-Egy karakter, akinek nem kellett volna meghalnia: Meglep, ha azt mondom, hogy Finnick?
2014. március 05. 10:07
11. nap:-Egy karakter, aki bárcsak meghalt volna: Most legyek gonosz, vagy legyen álszent? Őszintén szólva, szerintem minden úgy jó a könyvben, ahogy van.
És akkor behoztam a lemaradást!
És akkor behoztam a lemaradást!
2014. március 05. 15:56
7.nap: Kedvenc idézet:
- "Szeretsz engem. Igaz vagy nem igaz?
- "Igaz."
- "Szeretsz engem. Igaz vagy nem igaz?
- "Igaz."
2014. március 05. 16:17
12. nap-Kedvenc kiválasztottad: Johanna Mason, Katniss, Haymitch
2014. március 05. 16:36
9.nap: Valami amit utáltál a könyvben:
nem utáltam semmit benne.
nem utáltam semmit benne.
2014. március 05. 16:54
|
|
mse90@bnormal cortexikid |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.06.18. Hozzászólás: 1877 Csatolások: 1418 Azonosító: 178057 offline
|
9.nap Valami amit utáltál a könyvben
A könyv felépítésében, ahogy sokszor átrohant pár mondatban ilyen-olyan eseményeken, és a nyelvezetében, ami persze alapvetően érthetően volt egyszerű parlagi, hisz első szám első személyben íródott, találtam leginkább hibákat. A fordítás viszont egyenesen kiveri a biztosítékot nálam, talán mert az egy még magasabb szintre próbálja vinni a fiatalok nyelvéhez való alkalmazkodást, és ez valamiért irritált.
És még valami: a metaforák szájba rágása is kissé sok volt. Itt megint csak persze fel lehet hozni, hogy oké, első szám első személy, logikus, hogy amikor van valami szimbolikus tanulság, azt Katniss megfogalmazza magának...
Szóval summa summarum, elolvasva mindezt arra a következtetésre jutottam önmagamamban, hogy ezek szerint én leginkább a jelen idő első szám első személy elbeszélésmódot utáltam a könyvekben.
A könyv felépítésében, ahogy sokszor átrohant pár mondatban ilyen-olyan eseményeken, és a nyelvezetében, ami persze alapvetően érthetően volt egyszerű parlagi, hisz első szám első személyben íródott, találtam leginkább hibákat. A fordítás viszont egyenesen kiveri a biztosítékot nálam, talán mert az egy még magasabb szintre próbálja vinni a fiatalok nyelvéhez való alkalmazkodást, és ez valamiért irritált.
És még valami: a metaforák szájba rágása is kissé sok volt. Itt megint csak persze fel lehet hozni, hogy oké, első szám első személy, logikus, hogy amikor van valami szimbolikus tanulság, azt Katniss megfogalmazza magának...
Szóval summa summarum, elolvasva mindezt arra a következtetésre jutottam önmagamamban, hogy ezek szerint én leginkább a jelen idő első szám első személy elbeszélésmódot utáltam a könyvekben.
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Így nyilatkozott róla Benny Blanco.
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Nincsenek megelégedve a rajongók.
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt.
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Közös nyaraláson vesznek részt.
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
2 évvel az első randevúzási pletykák után.
Harry herceg és Meghan Markle fotósa elmondta, milyenek valójában
Harry herceg és Meghan Markle fotósa elmondta, milyenek valójában
Sokat dolgozott és utazott velük.
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Emiatt féltékeny rá egy kicsit.
Ő lehet Taron Egerton párja
Ő lehet Taron Egerton párja
Kiderült, kivel alkothat egy párt Taron Egerton.

0 felhasználónak tetszik: