Starity

Beyoncé lánya szigorú étrendet követ

5 oldal 1 2 3 4 5
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2014. február 16. 20:05 #41
- törölt felhasználó -    
Idézet (Patyó12 @ 2014.02.16. 19:58)
A barnacukor meg oké, de a szénhidrát megvonás (főleg ilyen pici) gyereknek  már túlzás, sőt nem is normális. Mindenféle tápanyagot muszáj bevinni a szervezetbe, ez szükséges a fejlődéshez. És ha valamiből nem kap eleget a szervezet, az komolyabb következményekkel is járhat.

A szénhidrát megvonása azt eredményezheti, hogy a gyermek agya nem fejlődik megfelelően. Magyarán, h*lye lesz a gyerek, idióta, szellemileg visszamaradott. Plusz, a szénhidrát energiát ad, anélkül a gyere fáradékony lesz, aluszékony, nem fog tudni megfelelően koncentrálni. Kiskorban az ilyen életmód felelőtlen dolog egy szülőtől. Egy kisgyereknek mindent kell enni, húst, halat, zöldséget, mindent, mert ez elengedhetetlen a normális testi-és szellemi fejlődéshez. Ha később, felnőtt korában úgy dönt, hogy ő másfajta étrendet akar követni, szíve joga. De én pl. még ha vega lennék sem vonnám meg a húsételt a gyerekemtől, mert vannak olyan vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek, amelyek csak a húsfélékben találhatók meg (ezeket semmilyen növény, vagy bogyó nem pótolja), és elengedhetetlenek a normális életvitelhez.

A vége az lesz, hogy a gyerek vagy teljesen leromlik egészségileg, vagy élete végéig majd mindenféle táplálékkiegészítőkön fog élni. Mindkettő káros!
2014. február 16. 20:06 #42
- törölt felhasználó -    
Idézet (Dojcy @ 2014.02.16. 20:04)
hát egyrészről megértem, nem tesz jót a gyerekeknek a szénhidrátl

Ezt szerintem gondold át! Mégis mitől van energiád? A szénhidráttól! Ha azt nem a kap a szervezet, akkor fáradt leszel, nem tudsz koncentrálni, aluszékony leszel, legyengült. Csak ennyire "káros" a szénhidrát. dry.gif
2014. február 16. 20:21 #43
nono2002
nono2002

Státusznem élet,létezés
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 688
Csatolások: 2
Azonosító: 143247
szerintem ezt nem szabadna én szerintem adni kéne neki csokit nem ugy értem hogy egésznap chips meg csoki de azért minden napra egy két kocka csoki
2014. február 16. 20:27 #44
- törölt felhasználó -    
Idézet (nono2002 @ 2014.02.16. 20:21)
szerintem ezt nem szabadna én szerintem adni kéne neki csokit nem ugy értem hogy egésznap chips meg csoki de azért minden napra egy két kocka csoki

Még szokták is mondani - ez amúgy orvosilag is igazolt -, hogy napi 1-2 kocka csoki (főleg étcsoki) kifejezetten jót tesz a szervezetnek, mert serkenti a vérkeringést, az agyműködést és jó közérzetet biztosít. A legjobb a minimum 70%-os étcsokoládé.
2014. február 16. 20:46 #45
Beyla
Beyla
carter

StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
Idézet (Androsama @ 2014.02.16. 20:05)
A szénhidrát megvonása azt eredményezheti, hogy a gyermek agya nem fejlődik megfelelően. Magyarán, h*lye lesz a gyerek, idióta, szellemileg visszamaradott. Plusz, a szénhidrát energiát ad, anélkül a gyere fáradékony lesz, aluszékony, nem fog tudni megfelelően koncentrálni. Kiskorban az ilyen életmód felelőtlen dolog egy szülőtől. Egy kisgyereknek mindent kell enni, húst, halat, zöldséget, mindent, mert ez elengedhetetlen a normális testi-és szellemi fejlődéshez. Ha később, felnőtt korában úgy dönt, hogy ő másfajta étrendet akar követni, szíve joga. De én pl. még ha vega lennék sem vonnám meg a húsételt a gyerekemtől, mert vannak olyan vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek, amelyek csak a húsfélékben találhatók meg (ezeket semmilyen növény, vagy bogyó nem pótolja), és elengedhetetlenek a normális életvitelhez. 
A vége az lesz, hogy a gyerek vagy teljesen leromlik egészségileg, vagy élete végéig majd mindenféle táplálékkiegészítőkön fog élni. Mindkettő káros!

Teljesen egyetértek a meglátásoddal, de az első pár mondatod - ne haragudj meg -, de irtózatos nagy baromság. blink.gif Ahhoz, hogy a gyermek növekedjen és az agya is megfelelően fejlődjön, sokkal inkább állati fehérjékre, ún. esszenciális aminosavakra van szüksége. Attól, hogy valaki nem fogyaszt szénhidrátot, attól még nem lesz hülye. Tény, abban igazad van, hogy például az energiához kell a szénhidrát. Tudni illik a szénhidrát kaja a sejteknek, amikben előállítódik az ATP molekula, magyarán szólva maga az energia. Teljes szénhidrátmentes életmódot lehetetlen élni, hiszen a gyümölcsökben fruktóz van (gyümölcscukor) és a zöldségek is tartalmaznak valamennyi cukrot (pl. paradicsom, édes burgonya, sárgarépa stb.). Esetleg a cukor megvonás talán a hasnyálmirigyére hathat ki, ami termeli az inzulin és a glükagon hormonokat - így tehát maximum a cukorraktározásával lesznek gondjai még. Nekem az a véleményem - ahogy így ránézek a kislányra -, hogy cukorproblémás. Nem baj az, hogy megvonták tőle a sütiket, cukorkákat és az egyéb egészségtelen édességeket. Elképzelhető, hogy kénytelenek megtartani ezt a diétát, mert a gyermek hajlamos egyes típusú diabatesre. Ilyenkor pedig nincs mese, ha nem akarják, hogy a gyermek élete hátralévő részét cukorbetegen élje le. Akkor van hatalmas probléma, ha a sejtek éheznek és nagymértékű fogyás mellett a vizeletben acetont találnak. Amúgy meg, ha a vércukor leesik, akkor azt a gyerek is érzi. Cukor nélkül táplálkozni olyan, mint levegő nélkül élni - lehetetlen.

Véleményem szerint tökéletes nevelési módszer, hogy a gyermek ne legyen nótorikus édesség evő. Párom nővére nagyon elb*szta az egészet a kisgyermekével kapcsolatban. Inkább hozzávágott mindenféle édes sz*rt, csakhogy ne kelljen a gyerekkel foglalkozni. Ennek meg is lett az eredménye - a gyermek állandóan beteg és édességen (halál komolyan) kívül semmit sem hajlandó megenni. Agyilag sincs rendben a gyerek (valószínűleg a kihagyott húsfogyasztás miatt) és a növekedését illetően is egy 3-4 éves gyermek szintjén ragadt meg. Szóval inkább etesse valaki zöldségekkel, hússal és gyümölccsel a gyerekét, mint csak édességgel. Én látom nap mint nap ezt a végletet és higgyétek el, az arany középút a megoldás. Anyukám engem és a húgomat mindig úgy nevelt, hogy vacsora vagy ebéd után egy-egy kocka csoki vagy egy szem keksz. Abszolút bevált mind a kettőnknél, és nem lettünk édesség-zabálók, pluszban motivált is minket - ha megettük a főzeléket, akkor ehettünk csokit.
2014. február 16. 20:48 #46
mogyeszka
mogyeszka

Státusz''A titok olyan halmazállapotú anyag,amely alkoholban oldódik...'' :D ♥
Hozzászólás: 1693
Csatolások: 0
Azonosító: 217986
A véleményem megosztó! Egyrészt az hogy nem tömi minden nap őt túl cukros és zsíros ételekkel az jó döntés,mert nagyon meghízhat tőle és egészségtelen,másrészt viszont adhatna neki azért egy héten egyszer-kétszer édességet,attól nem lenne semmi baja,mértékkel szinte mindent lehet enni! Még gyerektől szerintem nem lehetne megvonni az édességet,én biztos nem tenném! A kulcsszó mindenre: mértékkel! wink.gif
2014. február 16. 20:54 #47
Beyla
Beyla
carter

StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
Idézet (Androsama @ 2014.02.16. 20:27)
Még szokták is mondani - ez amúgy orvosilag is igazolt -, hogy napi 1-2 kocka csoki (főleg étcsoki) kifejezetten jót tesz a szervezetnek, mert serkenti a vérkeringést, az agyműködést és jó közérzetet biztosít. A legjobb a minimum 70%-os étcsokoládé.

70%-tól felfelé ajánlottak egyébként. Állítólag megelőzi a szívproblémákat is, amiben van ráció, hiszen a kakaó keringésserkentő. Abban igazad van, hogy a 70-90%-os étcsokoládék sokkal egészségesebbek, mint például a tejcsokik. Bár valljuk be őszintén, szerintem az emberek többsége - köztük én is -, jobban kedveli a tejcsokoládét.
2014. február 16. 20:56 #48
bett
bett
visszatérő vendég
Hozzászólás: 114
Azonosító: 140849
mogyeszka: Nem azt mondta, hogy nem kap édességet a gyerek, hanem azokból is az egészségesebb fajtákat, pl. barnacukrosan. Pl. egy sütit lehet normális lisztből, cukor helyett glukononnal vagy barnacukorral is megsütni, amik jobban lebont a szervezet. Nem mindegy, hogy megvonják-e tőle, vagy természetesebb formában kapja meg a gyerek. smileeee.gif
2014. február 16. 21:03 #49
Camila_Cabello
Camila_Cabello
visszatérő vendég

StátuszNincs Státusz . Elvitte a róka .
Hozzászólás: 189
Azonosító: 212875
nyugi van a gyerek megkapja ami kell neki csak más formában . legalább nem lesznek súly problémái vagy ki tudja .
2014. február 16. 21:04 #50
- törölt felhasználó -    
Idézet (Beyla @ 2014.02.16. 20:54)
70%-tól felfelé ajánlottak egyébként. Állítólag megelőzi a szívproblémákat is, amiben van ráció, hiszen a kakaó keringésserkentő. Abban igazad van, hogy a 70-90%-os étcsokoládék sokkal egészségesebbek, mint például a tejcsokik. Bár valljuk be őszintén, szerintem az emberek többsége - köztük én is -, jobban kedveli a tejcsokoládét.

Nekem mindegy, én az étcsokit és a tejcsokit is szeretem. smileeee.gif
A szívprobléma megelőzéséről is hallottam, de nem voltam benne biztos. Egyébként mi sem kaptunk nyakra-főre édességet tesóimmal. Inkább gyümölcsöt. Még ma is tartom hogy vacsi után egy szem alma, banán, vagy valami gyümi. Este jöhet egy kis csoki, vagy chips, esetleg ropi, de nem irdatlan mennyiségben. Kis mennyiségben semmi sem káros.

Amúgy igen, utólag rájöttem, hogy az előző kommentemben írtam pár hülyeséget a szénhidrátról, de én sem tudhatok mindent.
2014. február 16. 21:06 #51
- törölt felhasználó -    
Idézet (Camila_Cabello @ 2014.02.16. 21:03)
nyugi van a gyerek megkapja ami kell neki csak más formában . legalább nem lesznek súly problémái vagy ki tudja .

Ez azért függ a génektől, mert ha olyan géneket örökölt, akkor hajlamos lesz a hízásra. Pl. nekem volt egy osztálytársam, aki genetikailag volt kövér, és nem tudott lefogyni. Pedig nem zabálta magát tele chipsszel meg ilyenekkel. Egyszerűen ő ilyen volt, mert az anyukája, a nővére, az apja, a nagyszülei is kövérek voltak.
2014. február 16. 21:16 #52
Rihanna200
Rihanna200

StátuszMost persze semmi közhely nem jut eszembe.
Hozzászólás: 651
Azonosító: 161752
Szerintem jól teszik..én egészségügyi okok miatt lassan 2 éve nem ehetek semmi ilyet,és valamilyen szinten jól jártam- legalább a kicsi nem fog hozzászokni a cukortól csöpögő kajákhoz.
2014. február 16. 21:36 #53
- törölt felhasználó -    
Jó ,hogy egészségesen táplálkoznak!Na de ennyire? biggrin.gif Na mindegy.Jó cikk! biggrin.gif biggrin.gif
2014. február 16. 22:07 #54
meyah_
meyah_
• bite for fun •

StátuszHa bejelölsz, üzenetben indokold meg miért! Ha nem teszed, felkérésed törlöm!
Hozzászólás: 5305
Csatolások: 2
Azonosító: 131197
Még kicsi ahhoz hogy diétáztassák! Egyébként nagyon hasonlít az apjára!
2014. február 16. 22:10 #55
Gabe Logan
Gabe Logan
Prince of PlayStation Platinum♛

StátuszDon't forget, life is just a game from which no one emerges victorious.
Hozzászólás: 3354
Csatolások: 58
Azonosító: 210618
Nem is tudtam,hogy lánya lett jó tudni.
2014. február 16. 22:23 #56
AvrilFanxxx
AvrilFanxxx

Státusz
Hozzászólás: 2659
Csatolások: 136
Azonosító: 212105
Az jó hogy egészségesen táplálkozik,de szerintem ez túlzàs!!o.O ennyi idősen!!ohmy.gif
2014. február 16. 22:25 #57
AvrilFanxxx
AvrilFanxxx

Státusz
Hozzászólás: 2659
Csatolások: 136
Azonosító: 212105
Nekem az uncsitesómnak szó szerint könyörögni kell,hogy egyen!!!
2014. február 16. 23:43 #58
valentina95
valentina95
új tag

StátuszNever Say Never
Hozzászólás: 53
Azonosító: 220543
Persze jó az egéséges táplálkozás de egy gyereknek szüksége van néha egy kis csokira cukorra… xd smileeee.gif
2014. február 17. 00:21 #59
Janie
Janie
dreamer ^^

StátuszHírszerző - sárga csillag! Yepp, már 60 cikket írtam! :)
Hozzászólás: 6051
Csatolások: 43
Azonosító: 142376
Ahol lakok, itt is a gyerekeket elég szigorúan fogják. Valamilyen szinten jó ez, de azért mindenkinek kell egy kis csoki meg ilyesmik. biggrin.gif
2014. február 17. 08:19 #60
- törölt felhasználó -    
Idézet (Janie @ 2014.02.17. 00:21)
Ahol lakok, itt is a gyerekeket elég szigorúan fogják. Valamilyen szinten jó ez, de azért mindenkinek kell egy kis csoki meg ilyesmik. biggrin.gif

A túl szigorúan fogás legalább annyira káros lesz később, mintha mindent engednek egy gyereknek. Meg kell találni az arany középutat. Ez úgy tűnik, Beyonce-nak nem sikerült.
5 oldal 1 2 3 4 5
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!

Kapcsolódó sztárok

Jay-Z Jay-Z 1288.