Idézet
24.nap : Mi a véleményed a könyvekből készült sorozatról?
25.nap : A tévésorozatban melyik karakter az, akinék szerinted a színészválasztás telitalálat lett?
24.: Imádom. Meglepett, mikor olyan dialógusokat hallottam, amik a könyvben soha nem hangzottak el, de úgy beleillettek a történetbe, mintha azokat is GRRM írta volna.
Persze vannak a sorozatnak is gyenge pillanatai, például szerintem a Red Wedding nem sikerült olyan jóra, mint az egyesek állítják és Shae is több szerepet kapott, mint azt szerintem megérdemelte volna. Dany és Drogo első éjszakája sem lett olyan jó - a könyvben valahogy kevésbe hajazott a dolog az erőszakra. Ezenkívül, ami nekem kritikus pont volt az a legeleje. Nem csak, hogy nem volt ijesztő, ahogy a könyvben, de szegény olyan unalmasra sikerült, hogy ez volt az egyik ok, amiért csak évekkel később kezdtem el nézni (és még a mai napig sem jöttem rá, miért kellett Will halálát kicserélni Gared-ére...). Na meg azért azt sem bántam volna, ha a két női Mormontot is belerakják (
azért Maege pár másodperce nekem kicsit kevés volt... 
).
Viszont vannak olyan részek, amik határozottan jobban sültek el, mint a könyvben. A Blackwater-i csata még most is a kedvenc jelenetem, a Véreb és Bronn jelenetei különösen tetszettek. Sokan mondták, hogy őket zavarja, hogy az északi csata a negyedik évad végén egy egész epizódon keresztül folyt, de szerintem abszolút megérdemelte. Bár ő a könyvben nem létezett, bírtam a kisfiút a faluból, igen, részben azért, mert lelőtte Ygritte-et.

Na meg ott van Lysa és Oberyn halála (biztos szadista vagyok, de az utóbbi volt a legmenőbb halál
evör), Bronn és Jamie meg Arya és a Véreb közös jelenetei. Ha már Véreb - ő tipikusan az a karakter, akit a sorozatban sokkal könnyebb szeretni, ilyen szerintem Varys és Ser Jorah is. Loras és Renly kapcsolata nem volt bent a könyvben, de simán beleillett volna.
Szóval, ha nagyon le kéne egyszerűsíteni a dolgot azt mondanám, hogy a sorozatnak nem jön össze minden, de abszolút kárpótol, mert nem csak újrameséli az egészet, de bizonyos részeivel még ki is egészíti a könyvet.
fú, ez de hosszú lett...
25.: Margaery Tyrell (lehet, hogy egy kicsit beleestem Natalie Dormer-be, huppsz)
Tyrion Lannister: annak ellenére, hogy Peter Dinklage egyáltalán nem olyan ronda, mint ahogy Tyrion-t leírják, nem bírok mást elképzelni erre a szerepre (és nem is akarok

).