Látom sokan írták előttem, úgyhogy én már nem fejteném ki. Egyetértek azokkal, akik szerint a többség inkább filmekben van, illetve külföldön esetleg. Én is voltam iskolás, gimis, de nem sok kategóriára ismertem rá.
Vannak ugye a stréberek/lúzerek (én is ebbe a 'fajtába' tartoztam anno), a nem tanulnak, de jó jegyet kapnak diákok (puskáznak, vagy csak szimplán mázlisták), vannak, akik nem tanulnak és nem is kapnak jó jegyet, aztán valóban vannak a plázamacskák, vannak a menőcsávók, vannak a kockacsávók, előfordulnak a félénkebb csávók, vannak a vicces csávók... A nem tanulók közé tartoznak jó eséllyel a kütyüzősök, meg a játékmániások... Vannak a nagyon renitensek, akik verekednek és/vagy trágárkodnak, visszaszólnak még a tanárnak is. Bunkók, röviden.

Vannak, akiket a tanárok szeretnek, de egyébként csak előttük játsszák a tündérkét (ezt a kategóriát nem tudom, hogy hívják, vagy hogy van-e neve), ha nem látják őket, kiábrándítóan viselkednek. Vannak a menőcsávók/csajok között a piások, akkor valóban vannak azok, akik mindenkivel szót értenek - de nem rosszindulatból és nem utálják őket... Ja, ami stimmel, hogy tényleg vannak nagyobb tehetségek: sport, ének, rajz, fotózás, vagy csak szimplán valamihez nagyon jó érzékük van.
A "minden titkok tudója" kategória, aki be van állítva pletykásnak... Hát... Most vagy pletykás, vagy minden titkot tud. Én ezt inkább külön szedném. Hogy miért? Anno, amikor végzős gimis voltam, az egyik tanárom bejött hozzánk kicsit beszélgetni. És akkor azt mondta, hogy szerinte én vagyok az egyedüli ember az osztályban, aki mindenkiről mindent tud, és akár könyvet is írhatnék belőle. És igaza volt. Viszont én soha nem voltam pletykás, épp ellenkezőleg. Visszahúzódó, csendes, aki a háttérből figyelte az eseményeket és ezáltal mindenkiről tudtam szinte mindent. Ők rólam viszont nem, mivel én csak azoknak nyíltam meg, akiket arra érdemesnek éreztem. Szóval a pletykás szerintem pont nem sok mindent tud, hiszen elvileg a pletyka lényege, hogy nem a teljes igazságot terjeszti, sőt, sokszor az is megkérdőjelezhető, hogy igaz-e, amiről beszél. A pletykást sosem érdekli a pontos infó, hall valamit és tovább adja. Anélkül, hogy használná az agyát, mennyi igazságot tartalmaz valami például. A mindent tudó viszont tényleg mindent tud, gondolkozik, s elveti azt, ami nem igaz. Vagy legalábbis megkérdőjelezi és nem fogadja el maradéktalanul. És pláne nem terjeszti büszkén. Szerintem.
Amúgy ez az utazgató kategória is nekem totális kérdőjel. Még soha életemben nem találkoztam ilyennel. Filmekben se nagyon amúgy.