19. nap – Melyik az a szereplő, akiről többet szerettél volna olvasni?
Igaz, hogy a hatodik könyvben igencsak sok információt és érdekességet tudunk meg róla a merengőn keresztül, de
Tom Denemről, pontosabban a családjáról. Nagyon érdekelt mindig is a családi háttere, honnan jött, hiszen senki sem születik gonosznak, s lám, nem kis dolgokat kellett a hátán cipelnie neki sem évekig...
A másik véglet pedig, akiket egyébként imádok, a
Tekergők, pontosabban James Potter, Remus Lupin, Sirius Black, Peter Pettigrew és természetesen Lily Evans élete a Roxfortban, mikor még Ők jártak oda. Egyszerűen imádom ezt a bagázst
(na jó, Pettigrewt kivéve), és nagyon érdekel, hogy Rowling vajon hogyan is képzelte el az Ő éveiket diákként, meg úgy egyébként... Esküszöm még most is várok egy "Marauders Era by J.K. Rowling " című kötetre.
20. nap – Mi a sorozat legviccesebb pillanata?
Annyira sok volt... Tényleg. Egyet írnék, ezen én mindig elröhögöm magamat, ha csak rágondolok. (Nem pontosan így volt leírva a könyvben, most csak fejből mondom)
"-Ron, takarítsd ki a szobádat!"
- Miért?
- Mert nemsokára itt a bátyád és Fleur esküvője!
- És? Az én szobámban akarnak megesküdni?"
21. nap – Mi a sorozat legmeghatóbb pillanata?
Írnám ide is Dobby halálát, de azt már bebiggyesztettem a 'legszomorúbbhoz'. Viszont nekem valamiért még az is megható jelenet, amikor Harry először repül Csikócsőrrel. Fogalmam sincs miért, de azon a jeleneten mindig kibuggyannak a könnyeim... A helyek, a szabadság, a zene... (John Williams egy zseni!!)