Idézet (Tilla @ 2014.01.30. 22:49)
Szuper vagy!

Remélem, még a héten jut időm legalább az egyikre.
Szerinted miért hanyagolják ennyire Morettit? Pl. évek óta ki vagyok akadva azon, hogy a port.hu Rex oldalán Morettiről még kép sincs. Mindenkiről tettek fel, csak az eredeti Rex gazdiról nem.
Viszont jó, hogy mégis megjelent itt a cikked. A másik oldalon átnéztem több cikkedet (pl. A. Christie), csak időm lenne olvasgatni...

Köszönöm.

Sajnálom, hogy csak ezeket tudtam linkelni, de a másik kettővel nekem is vannak problémáim. Különösen ugye a romantikusabbik darabbal. A DJG egyébként nagyon jó, már amennyit felfog belőle az ember, ha törökül rászövegelnek a németre és nincs hozzá semmilyen feliratod.

Bécsben nagyon rá voltam kattanva a Moretti filmekre, akartam hazahozni néhányat, de akkora csalódás volt, hogy szó szerint sehol nem lehetett kapni.

Vagy 10 üzletbe bementem dúlni és semmi. A Schwabenkindert is az utolsó pillanatban, a vasútállomáson sikerült a Thalia boltban megvenni. De ott is csak ez az egy darab filmje volt meg.

Na jó, volt még a belvárosban Rex felügyelő, az első vagy a második évad, de az ugye pont megvan, mert itthon is kiadták. Későbbi évadok ugyanúgy nuku.
Nem tudom, miért hanyagolják, pedig megérdemelné a figyelmet. Tehetséges színész és annyi mindent csinált már, nem igaz, hogy semmi kapcsán nem tudnak róla írni. Ha jól vettem észre, anno, mikor megszületett a kislánya, azt is én írtam meg egyedül Magyarországon. Maximum átvették, bár nem találkoztam vele máshol. Írott sajtóban pedig pláne nem. A Szulejmános, illetve Halit Ergençről íródott cikkeimmel már találkoztam nyomtatott formában. Pontosabban annak részleteivel, tényeivel. Az vicces volt.

Fura, vicces, mégis jó érzés, hogy nézed a Népszabadságot és oppá, szó szerint idézik, amit te fordítottál. Wow.
A port elég felületes munkát végez. Ha rájuk szól az ember, akkor szokott történni változás, de egyébként nem nagyon. Nagyon sok film fent sincs, akkor a képek... Én láttam olyat is, hogy egy sorozathoz - csak mert egy tengerparti város maga a cím - betettek tengeralatti felvételeket, mintha természetfilm lenne.
A cikkek megvárnak, majd ha lesz időd, akkor köszönöm, ha beléjük olvasgatsz. Mondjuk itt is elérhetőek, bár ott azok sokkal inkább én vagyok. Itt van, hogy belejavítanak, átírják, kihúznak belőle komplett válaszokat interjúk esetében pl... Szóval az eredeti munkáim ott vannak a link mögött.