Idézet (Lizania @ 2014.01.04. 22:16)
Oké, most nagyon szimpatikus lett

És mennyire teljesen igaza van! Én is ilyesmikkel szoktam példálózni családomnak mikor meg akarnak győzni, hogy de egyek már húst. Mert ez tényleg ugyanolyan. Mennyivel másabb egy embert megölni, mint egy állatot?! Aki azt képzeli, hogy az ember magasabb lény és emiatt jobban megérdemli az életet, mint mondjuk egy malacka, vagy egy csirke, akkor az egoista. Az pedig, hogy a kannibalizmust sokan elítélik, a húsevés meg természetes, egyszerűen szánalmas.
Igen, mert aztán a növények nem élőlények, igaz? Nekik is ugyanúgy vannak anyagcseréik, úgy, ahogyan az állatoknak is. Őket nem sajnálod megenni? F*cklogic!

Az ember nem hiába mindenevő, tehát ugyanúgy szüksége van a húsra és a húsban található fehérjékre is. Ehetsz te szóját és felőlem legelheted kint a füvet a birkákkal együtt, de nem fogod bevinni azt a szükséges aminosav típusokat, amelyek az immunrendszer megfelelő működéséhez szükségesek. Nem vagy tisztában azzal, hogy az embernek pontosan mi is a táplálkozási profilja. Az emésztőrendszerünk nem hiába olyan, mint amilyen jelenleg. Tudtommal a féregnyúlvány talán csak egy csökevénye annak a szervnek, ami azt a célt szolgálta, hogy emészthetővé váljanak a növények. A húsevés igen is egy természetes dolog, kell is a szervezetnek, pláne egy gyermeknek, aki még jócskán fejlődésben van. Ha így gondolod, akkor állj ki a napra és fotoszintetizálj wazze! Nem ártana fellapoznod a nyolcadikos biosz könyvedet és átismételni az emberi szervezet működésének mechanizmusát! Aki csecsemő korától kezdve nem kap húst az nem csak fizikailag sínyli meg (törpenövés, törékeny csontok, gyenge immunrendszer stb.), de az agy növekedésben is gátolni fogja. Szép, nem szép kimondani, de a gyerek idióta lesz és szellemileg visszamaradott. Csak ennyire szórakozzunk azzal, hogy kitől vonjuk meg a fehérjéket.

Én hótra lesz*rom, ha valaki előadja a bánatvirágot - mint te magad is - szegény állatok érzéséről - holott arra lett tenyésztve, hogy megegyünk - és nem eszik húst, de jól p*fán verném azt a kedves szülőt is, aki a gyerekét is erre a f*szságra neveli. Egy biztos, jól elb*ssza a gyereke életét ezzel, mert nem csak az immunhiánnyal kell megküzdenie szerencsétlennek, de, mint ahogyan említettem testi visszamaradottság mellett lehet számolni agyival is.
Szerk.: A PKU-sok megjegyzem azért olyan betegesek állandó jelleggel, mert ugyebár allergiásak a fenil-alaninra. Vagyis pontosítok, csak nem bírja lebontani, mert hiányzik a szervezetéből annak a bontó enzime. Nos, ők szinte húst is alig fogyaszthatnak, így az étrendjük iszonyatosan le van redukálva. Gyenge immunrendszerük van, emiatt sokszor betegek és még egy pohár kakaót sem tudnak meginni vagy enni egy jó kis rántott csirkét. Az ilyet megértem, hogy nem fogyaszt húst, mert a betegségéből kifolyólag nem teheti meg. De én személy szerint agyf*szt kapok mikor valaki előadja az empatikus énjét, hogy azért nem eszik húst, mert mit érezhetnek azok a szegény állatok. Vicces, mert a cápát sem érdekli, hogy te mit érzel, amikor tőből le tudja szaggatni a lábadat vagy a kezedet, aztán elfogyasztani vacsira...