Starity

Távol-keleti filmek,sorozatok

3 oldal 1 2 3
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2014. február 12. 21:07 #21
Misuzu86
Misuzu86
동방신기 사랑해요

Státusz사랑해 강민규!
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 1253
Csatolások: 28
Azonosító: 204515
Idézet (Androsama @ 2014.02.12. 19:49)
Én általában a történelmi sorozatokat dobom most már. Abszolút érdektelenné válnak számomra pár rész után. Főleg, hogy mindenhol ugyanaz a felállás. Szegény, de tehetséges, szorgalmas, aranyszívű lány, aki valahogy bejut a palotába, ahol a koronaherceg/király beleszeret, és a végén happy end van.
Egyetlen kivétel az Iljimae, ami nem ilyen.
Egyébként ajánlott régebbi, tehát 2010 előtti sorozatokat is nézegetni, mert azok között is vannak igazi gyöngyszemek. Sőt, én 2000 előtti sorozatokat is lesek néha. Ilyen pl. a Kamisama mou sukoshi dake, ami asszem 1998-as. 
Rövid történet:
Kano Masaki egy hétköznapi, 17 éves diáklány, aki odáig van Ishikawa Keigo zeneszerzőért és dalszövegíróért. Amikor elveszíti a jegyet, amely Keigo egyik koncertjére szól, pénzért lefekszik egy férfival, hogy új jegyet tudjon venni. A koncert után pedig a szakadó esőben követni kezdi Keigo minifurgonját, mire a férfi a lakására viszi a lányt. Együtt töltik az éjszakát, majd másnap Keigo elutazik, de nem tudja elfelejteni a furcsa, de vidám Masakit. Három hónappal később Masaki egy sérülés során megtudja, hogy HIV-pozitív, és ezzel az egész élete örökre megváltozik, majd elkezdi azt átértékelni. Ráadásul a Japánba visszatérő Keigo is erős érzéseket táplál a fiatal lány iránt – bár próbálja ezt titkolni-, ahogy Masaki is szerelmes a férfiba. De vajon mi lesz, ha Keigo értesül Masaki betegségéről? Vajon Masaki és a családja, a környezetük hogyan fogja kezelni a helyzetet? És vajon lehet-e jövője egy ilyen kapcsolatnak? Aki megnézi a sorozatot, megtudja.
Tehát elég durva, japán sorozat a szexről és a HIV-fertőzésről. Csak erős idegzetűeknek! Egyébként ez volt az első olyan japán sorozat a '90-es években, amely felhívta a figyelmet a védekezés nélküli szex veszélyeire, a HIV-fertőzésre és az AIDS-re. A főszerepben az akkor még csak 17 éves énekesnő/színészni, Fukuda Kyoko. 
Nagyon tudom ajánlani!

Nagyon megtetszett a sztori, ha nem baj, hogy ilyet mondok, hiszen nem egy vidám sorozatnak néz ki. Belekezdek amint lesz időm rá biggrin.gif Köszönöm az ajánlást. Emlékeztet egy japán filmre hasonló a sztori kicsit, a Tenshi no koi-ra nem tudom, láttad-e?
2014. február 12. 21:37 #22
- törölt felhasználó -    
Idézet (Misuzu86 @ 2014.02.12. 21:07)
Nagyon megtetszett a sztori, ha nem baj, hogy ilyet mondok, hiszen nem egy vidám sorozatnak néz ki. Belekezdek amint lesz időm rá biggrin.gif Köszönöm az ajánlást. Emlékeztet egy japán filmre hasonló a sztori kicsit, a Tenshi no koi-ra nem tudom, láttad-e?

Nem ismerem a filmet, de majd megnézem. Egyébként ez a sorozat igen, nem vidám, sőt! De nem tudtam abbahagyni. Három nap alatt megnéztem a 12 epizódot, és közben hol sírtam, hol halványan mosolyogtam, mert vannak azért benne aranyos, sőt megmosolyogtatóan picit vicces pillanatok is. De a lényeg valóban az, hogy mind Masaki, mind Keigo hogyan is élik meg azt, hogy Masaki HIV-pozitiv, amelyből bármikor ugye AIDS lehet. Nem happy end a sorozat, de gondolom ezt sejtetted.

Van még egy hasonló film, a Dear Friends (szintén japán), amely egy olyan tinédzser lányról szól, akit semmi sem érdekelt az életben, mindenkit kihasznált (pl. lefekszik a legjobb barátnője pasijával, majd úgy tesz, mintha a dolog természetes lenne), mígnem egy nap meg nem tudja, hogy mellrákja van, és kemoterápiára szorul, amelynek következtében az élete gyökeresen felfordul. És elkezdi értékelni azt, amije van, amije volt, és amije sosem lehet már. Megdöbbentő film, nagyon tudom ajánlani. A főszerepben Kitagawa Keiko, aki pl. a Buzzer Beatből lehet ismerős, ha láttad a sorozatot.
1 felhasználónak tetszik: Misuzu86
2014. február 12. 22:50 #23
Misuzu86
Misuzu86
동방신기 사랑해요

Státusz사랑해 강민규!
Idézet (Androsama @ 2014.02.12. 21:37)
Nem ismerem a filmet, de majd megnézem. Egyébként ez a sorozat igen, nem vidám, sőt! De nem tudtam abbahagyni. Három nap alatt megnéztem a 12 epizódot, és közben hol sírtam, hol halványan mosolyogtam, mert vannak azért benne aranyos, sőt megmosolyogtatóan picit vicces pillanatok is. De a lényeg valóban az, hogy mind Masaki, mind Keigo hogyan is élik meg azt, hogy Masaki HIV-pozitiv, amelyből bármikor ugye AIDS lehet. Nem happy end a sorozat, de gondolom ezt sejtetted.
Van még egy hasonló film, a Dear Friends (szintén japán), amely egy olyan tinédzser lányról szól, akit semmi sem érdekelt az életben, mindenkit kihasznált (pl. lefekszik a legjobb barátnője pasijával, majd úgy tesz, mintha a dolog természetes lenne), mígnem egy nap meg nem tudja, hogy mellrákja van, és kemoterápiára szorul, amelynek következtében az élete gyökeresen felfordul. És elkezdi értékelni azt, amije van, amije volt, és amije sosem lehet már. Megdöbbentő film, nagyon tudom ajánlani. A főszerepben Kitagawa Keiko, aki pl. a Buzzer Beatből lehet ismerős, ha láttad a sorozatot.

Láttam a buzzer beat-ben és a Sailor moon live action-ben is, kedvelem a színésznőt! Majd rásasolok arra is...holnap kezdek uj sorozatba egyébként, a Good Doctor koreai soriba...nagyon szimpatikus a főszereplő srác biggrin.gif Láttad már?
2014. február 12. 23:06 #24
- törölt felhasználó -    
Hát én a Good Doctor-t mindenkinek csak ajánlani tudom, mondjuk még csak az első részt láttam, de már most tudom, hogy imádni fogom. Amúgy én pont a "főszereplő srác" miatt kezdtem el nézni, mivel Joo Won az egyik legnagyobb kedvenc koreai színészem, akit anno még a Baker King, Kim tak Gu-ban kedveltem meg. Bár a karaktere néha elég unszimpatikus volt, de hát a varázsán nem tudott rontani. biggrin.gif Maga a sorozat is az egyik legnagyobb kedvencem lett, ez is azon kevesek közé tartozik amit párszor már újra néztem. Engem nagyon lekötött így én csak ajánlani tudom. thumbsup.gif
2014. február 13. 08:38 #25
- törölt felhasználó -    
Idézet (Misuzu86 @ 2014.02.12. 22:50)
Láttam a buzzer beat-ben és a Sailor moon live action-ben is, kedvelem a színésznőt! Majd rásasolok arra is...holnap kezdek uj sorozatba egyébként, a Good Doctor koreai soriba...nagyon szimpatikus a főszereplő srác biggrin.gif Láttad már?

Úristen! Valaki rajtam kívül kedveli a Sailor Moon live-ot?! Imádlak! meghajolo.gif

A Good Doctort még nem láttam, de mostanában inkább japán sorozatokat nézek.
2014. február 13. 11:06 #26
Misuzu86
Misuzu86
동방신기 사랑해요

Státusz사랑해 강민규!
Idézet (GomNaNa @ 2014.02.12. 23:06)
Hát én a Good Doctor-t mindenkinek csak ajánlani tudom, mondjuk még csak az első részt láttam, de már most tudom, hogy imádni fogom. Amúgy én pont a "főszereplő srác" miatt kezdtem el nézni, mivel Joo Won az egyik legnagyobb kedvenc koreai színészem, akit anno még a Baker King, Kim tak Gu-ban kedveltem meg. Bár a karaktere néha elég unszimpatikus volt, de hát a varázsán nem tudott rontani.  biggrin.gif Maga a sorozat is az egyik legnagyobb kedvencem lett, ez is azon kevesek közé tartozik amit párszor már újra néztem. Engem nagyon lekötött így én csak ajánlani tudom.  thumbsup.gif

Köszönöm a biztatást, mikor megláttam miről szól és megnéztem a trailerét, egyből tudtam, hogy látni akarom. A csjt aki játszik benne láttam már az Innocent man-ben és szimpatikus volt! biggrin.gif Alig várom, hogy elkezdjem! wub.gif wub.gif
2014. február 13. 11:07 #27
Misuzu86
Misuzu86
동방신기 사랑해요

Státusz사랑해 강민규!
Idézet (Androsama @ 2014.02.13. 08:38)
Úristen! Valaki rajtam kívül kedveli a Sailor Moon live-ot?! Imádlak!  meghajolo.gif
A Good Doctort még nem láttam, de mostanában inkább japán sorozatokat nézek.

Nekem baromira tetszett a sailor moon live action-je, főleg aki Mamoru-t játszotta, nagyon bejött, de az egész jó volt, ugy ahogy volt...kár hogy nem lett több része biggrin.gif Jó tudni, hogy másnak is tetszik biggrin.gif Köszönöm biggrin.gif blush.gif blush.gif blush.gif
2014. február 13. 11:08 #28
- törölt felhasználó -    
Én koreai orvososból egyedül a Cloud Stairs-t szeretem, bár az régebbi dorama. Meg a Cain and Abel-t, de nem vagyok oda a kórházas sorozatokért. smileeee.gif
2014. február 13. 13:04 #29
Misuzu86
Misuzu86
동방신기 사랑해요

Státusz사랑해 강민규!
A Cain és Abel is a listámon van pár napja...mióta megnéztem a Master's sun-t wub.gif ami nagyon jó volt...három nap alatt ledaráltam blush.gif blush.gif blush.gif Ez lett a top 3-omból nálam a második blush.gif blush.gif wub.gif
2014. február 13. 13:18 #30
- törölt felhasználó -    
Idézet (Androsama @ 2014.02.13. 11:08)
Én koreai orvososból egyedül a Cloud Stairs-t szeretem, bár az régebbi dorama. Meg a Cain and Abel-t, de nem vagyok oda a kórházas sorozatokért. smileeee.gif

Én lényegében bármilyen műfajú sorozatot/filmet megnézek bár a horrorokat nem igen szeretem.
Orvososból eddig csak a Doctor Champ-et láttam, ahol nem is igazándiból magán az orvos szakmán van a hangsúly.
Kim Yeon-woo egy kicsit nyers modorú, kioktató stílusú ortopéd orvosnő, aki éppen megkapja szakorvosi képesítését, és nagy reményekkel várja kinevezését, amikor komoly szakmai és etikai döntés elé kerül, ami pillanatok alatt megváltoztatja az életét. Talán nem is árt neki, mert így véletlenül bekerül az olimpiára készülő koreai élsportolók edzőtáborába, a Taereung Edzőközpontba, ahol hirtelen ő lesz az, akit folyton kioktatnak, és ahol nem csak orvosként, de emberileg is sok tapasztalatra tesz szert. Park Ji-heon egy (nem is annyira) fiatal judós, aki bátyja álmait követve küzd nap mint nap, hogy részt vehessen az Ázsiai Játékokon és a 2012-es Londoni Olimpiai Játékokon. Mivel a sors többször is egymás útjába sodorja őket, a srác beleszeret a doktornőbe, ám az ő szívét valaki más dobogtatja meg. Mégpedig Lee Do-wook, az edzőközpont újdonsült, mogorvának tűnő és sánta orvosigazgatója, akinek a karakterével erősen hajaznak Dr. House-ra. (Az első megjelenésével szándékosan extrán rájátszanak erre egy jó poénnal.) Szarkazmusa, fanyar humora hamar belopja magát a nézők szívébe is, de azért hamar kiderül, hogy Lee Do-wook botját más fából faragták, mint House-ét. Hosszú évek múltával is még mindig kísérti a sérülés, ami kettévágta gyorskorcsolyázói pályafutását, és ami miatt elveszítette a szerelmét. Nem lenne tökéletes a "szerelmi rombusz" (ezt egy kommentben olvastam és nagyon megtetszett), ha az edzőközpontban nem lenne jelen ő is, mármint Kang Hee-yeong, mint az olimpiai úszó csapat edzője. A két nő és a két férfi egymás riválisai lesznek, de a csomósodó szerelmi szálak mellett - jó koreai szokáshoz híven - lesz részünk nagyon sok egyéb izgalomban is. Bepillantást nyerhetünk az élsportolók, az edzők és orvosaik életébe, képet kapunk a problémáikról és a sikerélményeikről.
Az ismertetőt az Ázsia ékkövei oldalról szedtem. Érdemes megnézni. thumbsup.gif
2014. február 13. 13:38 #31
- törölt felhasználó -    
Idézet (Misuzu86 @ 2014.02.13. 11:07)
Nekem baromira tetszett a sailor moon live action-je, főleg aki Mamoru-t játszotta, nagyon bejött, de az egész jó volt, ugy ahogy volt...kár hogy nem lett több része biggrin.gif Jó tudni, hogy másnak is tetszik biggrin.gif Köszönöm biggrin.gif  blush.gif  blush.gif  blush.gif

Nekem is tetszett Mamoru, bár nekem a legjobban Nephrite és Zoicite jött be. Tetszett, hogy inkább a manga + saját ötlet alapján mentek, és a karakterek inkább hétköznapiak voltak (pl. Usagi nem volt olyan nyivákolós, Rei sem volt undok, stb.). Amúgy van még belőle gy Pretty Guardian Sailor Moon 00 rész (Minako sztorija), valamint egy Special Act, ami négy évvel később játszódik. És ott a Kirari Super Live is, ami egy musical, de érdemes megnézni. Nekem nagyon bejött. biggrin.gif

A senshik közül a live-ban amúgy Minako volt a kedvenc (kár hogy ő meghal), meg persze Rei.
2014. február 18. 17:47 #32
Misuzu86
Misuzu86
동방신기 사랑해요

Státusz사랑해 강민규!
Befejeztem a Good Doctort tegnap, és azt mondom MUST SEE! biggrin.gif
Nagyon jó volt, ez lett a toplistámon a 4. sorozat! Aki esetleg még nem látta, nézze meg. De a legjobb még mindig a Nine: Nine times travel..ezt még nem sikerült felülmúlni semminek biggrin.gif wub.gif wub.gif wub.gif
2014. február 18. 18:48 #33
- törölt felhasználó -    
Na, holnap végzek az Arifureta Kiseki-vel. Nem rossz, de nekem kissé lassú. Majd utána keresgélek valamit, amit nézzek, amíg nincs kinn az Ashita mama ga inai kövi része felirattal.
2014. február 21. 23:20 #34
Misuzu86
Misuzu86
동방신기 사랑해요

Státusz사랑해 강민규!
Most fejeztem be a Yokai ningen bem c. japán doramát...és nagyon tetszett, Kamenashi Kazuya fantasztikusan alakított benne, és fantasztikusan is nézett ki az ezüst szín hajával wub.gif wub.gif wub.gif
2014. február 22. 21:44 #35
darkish
darkish
új tag

Státusz~don't psychoanalyze me~
Hozzászólás: 53
Csatolások: 0
Azonosító: 210035
Tudom, hogy nem pont ide tartozik, de ismeri valaki a Malice Mizert? Különösebben nem vagyok oda a j-pop meg k-pop előadókért, de amit ők játszanak, az nálam elég bejövős.
2014. március 10. 23:58 #36
- törölt felhasználó -    
Idézet (darkish @ 2014.02.22. 21:44)
Tudom, hogy nem pont ide tartozik, de ismeri valaki a Malice Mizert? Különösebben nem vagyok oda a j-pop meg k-pop előadókért, de amit ők játszanak, az nálam elég bejövős.

nem ismerem őket és így rákeresve se az én ízlésvilágom a csapat, bár én a japánok zenéjével hasonlóan vagyok, mint a filmekkel és a sorozatokkal, nem igazán tudom befogadni. Mondjuk a One Ok Rock és a Flumpool két igazán remek japán csapat, na az ő zenéjükre lehet mondani, hogy minőségi. Plusz még Daichi Miura-ra mondanám, hogy szeretem, de ezektől a teszetosza lány csapatoktól és ezektől a visualkei bandáktól kb ki lehetne üldözni a világból.
a k-pop-ról meg csak annyit, hogy imádom. heart.gif

Na de visszatérve amiért ide jöttem, hogy elmondjam mennyire kiakadtam, hogy most ahogy végre befejeztem az Iris 2. évadát újra izgulhatok mikor lesz kész a 3. évad, mert még most se zártak le mindent. Már éppen kezdett elülni a történet megmentették Szöult az atombombától, majd végül az utolsó rész vége újra lövöldözésben tört ki és egy a föld alá elrejtett atombomba is bekapcsolt. blink.gif
Azért kíváncsi leszek, hogy a jövőben milyen szereplő gárda áll össze és, hogy végre ezt a hülye IRIS terror szervezetet felszámolják-e, mert már nagyon idegesít. Két évadon keresztül hülyítettek engem a Mr. Black-el, hogy ő irányítja a sok terroristát erre nem felrobban, de a szervezet tovább működik. El nem tudom mondani mennyire utálom amikor egy filmet vagy sorozatot úgy fejeznek be, hogy egy csomó kérdés marad megválaszolatlanul. dry.gif
2014. március 20. 20:50 #37
Misuzu86
Misuzu86
동방신기 사랑해요

Státusz사랑해 강민규!
Már harmadjára bukkantam rá véletlenül ugyanarra a Tajvani sorozatra, így végül leültem megnézni...és nem bántam meg...sőt!!! biggrin.gif
https://www.youtube.com/watch?v=9_rGqYO6aEg

Mindenki nézze meg, érdemes biggrin.gif
2014. március 25. 12:10 #38
Misuzu86
Misuzu86
동방신기 사랑해요

Státusz사랑해 강민규!
Két napja néztem meg a Mimi-t, amiben Shim Changmin játszik és hát... wub.gif wub.gif wub.gif blush.gif blush.gif blush.gif
Nem a legjobb sztori de valahogy nem tudom kitörölni a fejemből azóta Changmint blush.gif blush.gif
2014. június 27. 00:25 #39
- törölt felhasználó -    
Tegnap előtt néztem meg az I'll Teach You Love című koreai filmet és kb alig tudtam utána elaludni.. ohmy.gif Igaz magának a történetnek olyan feelingje volt mintha a koreai Randigurut néztem volna, de a film kb utolsó 10 perce elképesztő fordulatot vett. Lényegében a végén nem az örömtől lett könnyes a szemem, de ettől függetlenül is egy nagyon csodálatos film volt. Az egyik leggyönyörűbb amit láttam.♥
Aki pedig még nem látta annak csak is ajánlani tudom, szerintem kihagyhatatlan. blush.gif
2014. június 30. 23:01 #40
Misuzu86
Misuzu86
동방신기 사랑해요

Státusz사랑해 강민규!
Idézet (GomNaNa @ 2014.06.27. 00:25)
Tegnap előtt néztem meg az I'll Teach You Love című koreai filmet és kb alig tudtam utána elaludni.. ohmy.gif Igaz magának a történetnek olyan feelingje volt mintha a koreai Randigurut néztem volna, de a film kb utolsó 10 perce elképesztő fordulatot vett. Lényegében a végén nem az örömtől lett könnyes a szemem, de ettől függetlenül is egy nagyon csodálatos film volt. Az egyik leggyönyörűbb amit láttam.♥
Aki pedig még nem látta annak csak is ajánlani tudom, szerintem kihagyhatatlan. blush.gif

Nekem már volt szerencsém a filmhez, benne van a kedvenceim között...számomra az S.O.S szerelem ugrott be róla, de nagyon jól megcsinálták, főleg a végén a csattanót! A pasi sem kutya benne thumbsup.gif
3 oldal 1 2 3
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!