Idézet (Minimanó94 @ 2014.01.28. 17:52)
Most olvasom a könyvet, tehát megit Folttal jöttem... kit vehetek meg még kilóra?
Engem Folttal bármikor. Dimitri (Vámpírakadémia) után ő a legkedvesebb regényhősöm.
Ez most picit hosszú lesz.
"- Önmagad ura vagy. Te irányítod mindkét feledet. - mondta nekem Gideon, amikor 10 éves lehettem.
- Mindkét énemet?
- Nem. Te Kellan Black vagy. Akár boszorka, akár démon, de mindig Kellan Black!
- Akkor miért van különbség? Miért kell uralnom?
- Hogy tisztában legyél a korlátaiddal. Mindenkinek van egy vadabb oldala, amit csak nagyon ritkán enged szabadjára. Ezért van olyan sok befelé forduló, önértékelés-hiányában szenvedő ember a világban.
Ideje van a békességnek, és eljön az ideje annak is, amikor szabadjára engedheted a vad énedet. Nem a démon az, ami veszélyes benned, hanem az elnyomott indulatok.
- Indulatok?
- Az elfojtott érzelmek olyanok, mint az időzített bomba, aminél nem tudhatod, mikor aktivizálódik. A boszorka Kellan is tud éppolyan rosszcsont lenni, mint amennyire a démoni Kellan jó.
A jó és gonosz birtoklása nem származásodban dől el, hanem a fejedben."
Kellan Black / Gideon Black -
Benina: Bíborhajú2: a boszorka démona
" - Szüleid nem meséltek neked a lidércekről?
- Hallottam kísértethistóriákat kiskoromban és mondták, hogy vigyázzak velük, de azt hittem ... tudod, hogy csak mesék.
Balthazar felvonta a szemöldökét.
- Ahhoz képest, hogy vámpír vagy, elég szkeptikusan állsz a természetfeletti jelenségekhez."
Balthazar / Bianca -
Claudia Gray: Stargazer