Starity

Könyves idézetek

14 oldal 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2015. december 29. 12:00 #241
xxxCuteGirlxxx
xxxCuteGirlxxx
visszatérő vendég

StátuszIf you think i'm cute now, wait until you see me in my soccer jersey :D
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 102
Csatolások: 8
Azonosító: 246320
Tahereh Mafi: Ne érints
"– Menjen a pokolba!
Az álla megfeszül, az ajtóhoz sétál.
– Azon vagyok."

"– Jut eszembe, tizenkilenc vagyok.
– Tessék?
– Tizenkilenc éves vagyok – világosít fel. – Tudom, hogy a koromhoz képest lenyűgöző példány."

"– Én legalább őszinte vagyok – teszi hozzá.
– Az előbb mondta, hogy hazudik.
Összevonja a szemöldökét.
– Én legalább őszintén megmondom, hogy hazudok."

"– Mintha azt mondtad volna, hogy Juliette senkit sem érinthet meg – mondja James, és gyanakvó, szúrós pillantást vet rám.
– Így van.
– Kivéve téged?
– Pontosan. Kivéve engem.
És Warnert.
– Szóval rajtad kívül senkit nem tud megérinteni?
És Warneren kívül.
– Igen.
– Ez felettébb kényelmes körülmény – jelenti ki James; a szeme összeszűkül.
Adam hangosan felnevet.
– Hol tanultál így beszélni?"

"– Nem sokat érnek az ígéreteim, drágám – súgja. – Vagy elfelejtetted már? – Keze a derekamon. Lehelete édes és meleg a nyakamon. – Kivételesen jól tudok hazudni."

"– Ez nehéz lehet neked.
– Micsoda?
– Az arcomra nézni. Rájönni, hogy igazam volt. Rájönni, hogy rossz döntést hoztál. – Vállat von. – Megértem. Tudod, nem vagyok hiú. Készséggel megbocsátok neked.
Csak bámulom; nem tudom, hogy nevessek-e vagy hozzávágjak valamit."

"Valahogy így törhettem át a betont Warner kínzókamrájában. Ami azt jelenti, hogy még mindig fogalmam sincs, hogyan törtem át a betont Warner kínzókamrájában."

"– És te hány éves vagy?
– Jövőre leszek tizenegy.
Vigyorgok.
– Szóval tízéves vagy.
A karját keresztbe fonja, elkomorul.
– Két év múlva tizenkettő leszek.
Azt hiszem, máris nagyon szeretem ezt a kölyköt."

Tahereh Mafi: Ne félts
"Azt akarom, hogy írj listát mindenről, amit szeretsz…és rajta akarok lenni."

"– Ez nem jóindulat kérdése! – csattant a hangom. – Törődik velem… és én is törődöm vele!
Warner bólint, nem hatotta meg a válasz.
– Szerezned kéne egy kutyát, szerelmem. Úgy hallottam azok is ilyenek."

"– Tényleg meg fogom ölni az apádat – mondtam. – És megdöntöm a Regeneráció hatalmát.
Még mindig mosolyog.
– Így lesz.
– Tudom – mondja.
– Akkor miért nevetsz?
– Nem nevetek – jegyzi meg halkan…"

Tahereh Mafi: Ne keress
"– Az igazság… fájdalmas emlékeztető, hogy miért élek inkább hazugságok között."

"– Oké, fogd vissza magad egy kicsit – mondja, és úgy mozdul, hogy elállja az utamat. – Te is tudod, én is tudom, hogy semmiképpen nem kerülhette el a figyelmedet ez – mutat magára. – Szóval, ha szórakozni próbálsz velem, jobb, ha előre figyelmeztetlek: nem fog menni.
– Mi van? – kérdem döbbenten. – Miről beszélsz?
– Nem játszhatod az „engem nehéz megkapni” lány szerepét. – A szemöldökét ráncolja. – Hiszen egy ujjal sem érhetek hozzád. Ezzel a „nehéz megkapni” dolog teljesen új szintre helyeződött, ha érted mire gondolok."
2 felhasználónak tetszik: sg1992, An_d_a
2016. január 01. 18:06 #242
- törölt felhasználó -    
Stephen King - Joyland-ből fotóztam. Imádom azt a könyvet.
1 felhasználónak tetszik: sg1992
2016. január 16. 13:27 #243
- törölt felhasználó -    
Lauren Kate: Passion
"Az öngyilkosság a halandók luxusa, az angyalok nem engedhetik meg maguknak."
Ez az idézet nagyon tetszik. laugh.gif Nem szívlelem az ilyen tipikus "öngyilkos akarok lenni" dolgokat, de ez valamiért nagyon megtetszett.

Laini Taylor: Füst és csont leánya
“És akkor a lány tudni fog mindent, égy gyűlölni fogja őt. Akiva próbált felkészülni arra, ahogyan Karou nézni fog rá, amint megértette. Figyelte a lányt a térről jó néhány másodpercig, mielőtt az felnézett, és tanúja volt, ahogyan Karou arca elváltozott, amint megpillantotta őt – az ideges, elveszett várakozásból... fény lett. Mintha Karou sugarat bocsátott volna ki magából, amely elérte Akivát ott, ahol állt, fényben fürdette és égette volna.
Abban a pillanatban benne volt minden, amit nem érdemelt meg, és sosem lehet az övé. Magához szerette volna ölelni a lányt, kezét a hajába temetni – amely tisztán, simára fésülve, folyóként omlott a vállára –, beleveszni az illatába és lágyságába.”
2 felhasználónak tetszik: sg1992, Bessie
2016. január 20. 16:40 #244
- törölt felhasználó -    
"Blue kétségbeesett. Úgy érezte, rengeteg energiájába telt, hogy olyan különcnek tüntesse fel magát, amennyire csak lehetséges, és most azt vágják a képébe, hogy ésszerűen gondolkodik." - Maggie Stiefvater: The Raven Boys
2016. január 22. 15:13 #245
prettyll18
prettyll18
Infinity

StátuszA tett hangosabban beszél a szavaknál.
Hozzászólás: 2077
Csatolások: 3163
Azonosító: 253165
"A szív mindig győzedelmeskedik az értelem felett. A szív, legyen bár meggondolatlan, öngyilkos hajlamú és mazochista, mindig eléri a célját." (J. A. Redmerski: A soha határa)
2016. január 24. 20:18 #246
- törölt felhasználó -    
Cassandra Clare
Üvegváros

"Talán ezért nem tud sírni, döbbent rá hirtelen, ahogy száraz szemmel a mennyezetet bámulta. Mert mi értelme lett volna sírni, ha úgysincs, aki megvigasztalja? És ami még rosszabb: ha úgysem tudja megvigasztalni magát?"

3 felhasználónak tetszik: sg1992, ScreamQueen, prettyll18
2016. január 24. 20:24 #247
- törölt felhasználó -    
Cassandra Clare
Bukott angyalok városa

"Talán nincs is akkora különbség a fény és a sötétség között. Végül is, ha nem lenne sötétség, mit emésztene fel a fény?"

"Talán a hétköznapok is olyanok (...), mint a látás vagy a csend - az ember észre sem veszi, milyen értékesek, míg egy napon el nem veszti őket."
4 felhasználónak tetszik: Bessie, sg1992, ScreamQueen, prettyll18
2016. január 28. 18:13 #248
- törölt felhasználó -    
"Könyvek? A könyvek nehezek, és sok helyet foglalnak amúgy is a pukkadásig teletömött hátizsákomban. De hát van bennem ez a vonzalom a könyvek iránt. Ugyanúgy, ahogy az apámban volt. A házunkat padlótól a mennyezetig roskadásig telepakoltuk könyvekkel, minden olyan könyv megvolt nekünk, amire csak rálelt apám azt követően, hogy a harmadik hullámban hazavágtak három és fél milliárd embert. Amíg mi, akik megmaradtunk, iható vízért és élelemért jártunk portyázni, és fegyverkészleteket halmoztunk fel, készülve a végső csatára, amiről biztosan tudtuk, hogy bekövetkezik, apu kint járkált a gyűjtőúton, és a kisöcsém húzható kiskocsiján hordta haza a könyveket."
- Rick Yancey: The 5th Wave
3 felhasználónak tetszik: Bessie, sg1992, ScreamQueen
2016. január 30. 19:25 #249
- törölt felhasználó -    
– Következő kérdés?
– Miért vagy ekkora sggfej? – A szavak kicsúsztak a számon, mielőtt meggondolhattam volna.
– Mindenkinek ki kell tűnnie valamiben, nem?
– Nos, remekül csinálod.

– Alapjáraton ilyen kedves és sziporkázó vagy?
Ellépett mellettem, és elzárta a vizet.
– Mindig. És te alapjáraton mindig megbámulod a pasikat, amikor átugrasz, hogy megkérdezd az utat a boltig?
– Mindig félmeztelenül nyitsz ajtót?

– Messziről, nagyon messziről származunk.
A gyomrom egyszerre a lábujjamig zuhant, a karom a térdemre szorult.
– Hogy érted azt, hogy messziről, nagyon messziről? Mert most a Star Wars főcímét látom magam előtt.

Jennifer L. Armentrout: Obszidián
3 felhasználónak tetszik: Bessie, sg1992, Szandi0820
2016. január 31. 10:15 #250
- törölt felhasználó -    
– Minden rendben? – kiáltok fel neki.
– Aha. Definiáld, mi az, hogy „rendben”.
– A rendben azt jelenti, hogy nem fogsz elvérezni.
– Rendben vagyok.

Futsz = meghalsz. Maradsz = meghalsz. Ennek a bulinak, úgy tűnik, ez a központi témája.

Ha valaki a családban elkezdett panaszkodni, hogy unatkozik, azon nyomban egy portörlővel a kezében eszmélt föl.

– Zombi közlegény, maga a fajtája szégyene. A rbancok, akiket felszedtem, keményebbek voltak, mint maga. Ha magára nézek, arra gondolok, hogy az ellenségnek igaza lehet az emberi fajjal kapcsolatban. Le kéne darálni magát mosléknak, hogy egy bűzös disznóólban végezze. Na mi van, mire vár, maga büdös gennyláda, visszaokádott hányadék, csak nem egy rohadt meghívóra?
A fejem oldalra fordul. Egy meghívó kedves lenne, köszönöm, uram.

Rick Yancey: The 5th Wave // Az ötödik hullám
2 felhasználónak tetszik: sg1992, ScreamQueen
2016. január 31. 16:55 #251
- törölt felhasználó -    
– Például arról, hogy mi tesz téged boldoggá – javasolja. – Vagy olyasmiről, amit nem fogsz megbánni holnap reggel.
– Te teszel boldoggá, Callie. Egész életemben te vagy az első személy, aki boldoggá tesz. Azon az estén, amikor megmentettél, valahogy megváltoztattál… elérted, hogy akarjak élni.

– Rólam van szó?
Ajkamba harapok, felhevül az arcom.
– Nem.
– De igen! – mondja büszkén. – Még mindezek után is el tudom érni, hogy elpirulj. Öcsém, én aztán jó vagyok!

– Te össze akarsz verekedni valakivel?
Elszántan bólintok.
– Igen.
– Szóval azt akarod, hogy vigyázzak, a csávó be ne verje a hülye fejedet? – Egyik kezével óvja a cigit a széltől, a másikkal pedig lekattintja az öngyújtó fedelét.
– Nem, azt akarom, hogy állíts le, mielőtt megölném.
– Hogy mi van?

Jessica Sorensen: The Coincidence of Callie & Kayden // Callie, Kayden és a véletlen
2 felhasználónak tetszik: sg1992, Szandi0820
2016. január 31. 17:05 #252
- törölt felhasználó -    
Kelly Creagh: Árnyék mélyén
"Akarod tudni, mit mondott nagyanyám a homlokra adott csókról? (...) Azt mondta, hogy így csak a halottakat csókoljuk meg."
2016. május 16. 17:24 #253
- törölt felhasználó -    
Vannak titkok, amelyek jobb, ha rejtve maradnak. Vannak titkok, amelyeket túl veszélyes megosztani másokkal, még azokkal is, akiket szeretsz, akikben bízol. - George R. R. Martin: Trónok harca
3 felhasználónak tetszik: Bessie, sg1992, Szandi0820
2016. május 22. 20:13 #254
- törölt felhasználó -    
Bellamy elképzelni sem tudta, hogy miért használtak kábítószereket az ősrégi emberek. Ugyan mi értelme volt belőnie magát az embernek, ha az erdőben tett séta ugyanolyan hatással volt rá? - Kass Morgan: The 100 - A kiválasztottak
2016. június 22. 21:59 #255
Bessie
Bessie
Jung Kook

Státusz❤ YoonKook ❤
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 15798
Csatolások: 67785
Azonosító: 27941
Jelenleg két könyvet olvasok egyszerre rohog.gif , de most egy régi könyvből hoznék idézeteket. (A könyv "régi" de csak most szántam rá magam hogy elolvassam. rohog.gif )

Cassandra Clare: Csontváros

"Az emberek olyan ostobák! Van valamilyük, ami mindennél többet ér, és alig vigyáznak rá. Eldobják maguktól az életet akár pénzért, akár zacskóba csomagolt porokért, akár egy idegen elragadó mosolyáért."

"A barátod versei rettenetesek." - mondta Jace - "Olyanok, mintha megevett volna egy szótárt, és aztán véletlenül elkezdte volna felöklendezni a szavakat."
Jace Wayland

"Az a furcsa a mondikban - mondta Jace inkább magának, mint bárki másnak - , hogy totál odavannak a varázslásért, pedig az egész társaságnak halvány fogalma sincs arról, hogy mit jelent a szó...A varázslat sötét, elemi erő, nemcsak egy csomó csillogó varázspálca, meg kristálygömbök, meg beszélő halak."
Jace Wayland

" - Mondták már neked, hogy a szerénység néha nagyon szimpatikus tulajdonság lehet?
- Kizárólag csúnya emberek. - jegyezte meg Jace. - Lehet hogy a szelídek öröklik a földet, de jelenleg az öntelteké. Amilyen én is vagyok."
Clary és Jace

"- Ne haragudj, hogy megütöttelek. - szólt a lány.
Jace abbahagyta a dúdolást. - Inkább örülj hogy engem ütöttél meg és nem Alecet. Ő visszaütött volna."
Clary és Jace

"Csak azok az emberek szomorúak, akiknek nincs céljuk. Nekem van."
Jace

"A fiú soha többé nem sírt, és sosem felejtette el, amit megtanult: szeretni egyet jelent a pusztulással, akit szeretnek, az elpusztul."
3 felhasználónak tetszik: sg1992, ScreamQueen, Szandi0820
2016. július 19. 09:45 #256
- törölt felhasználó -    
Idézet
– Tetszem neked – folytatta végül. – Nagyon tetszem neked. – Igyekezett nem vigyorogni. 
– Nem. Utállak – válaszoltam, remélve, hogy ha kimondom, akkor úgy is lesz.

Idézet

– Van értelme megkérdeznem, mit kell majd csinálnom miattad vasárnap? 
– Nem igazán. 
Oké. 
– Van értelme megkérdeznem, mit fogsz csinálni velem? 
Ördögien vigyorgott. 
– Nem igazán. 
Csodás. 
– Kell majd hozzá biztonsági szó? 
– Az csakis rajtad múlik. – Noah lehetetlenül közel húzódott, csupán centikre volt tőlem. Néhány szeplő bújt meg az állán növekedő borosta közt. – Gyengéd leszek – tette hozzá. Elakadt a lélegzetem, ahogy félig leeresztetett szemhéja alól sandított rám, a vesztemet okozva. 
Hunyorogva néztem rá. 
– Gonosz vagy. 
Válaszul elmosolyodott, és felemelte mutatóujját, hogy gyengéden megbökje orrom hegyét. 
– Te meg az enyém vagy – közölte, azzal elsétált.

- Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer

Idézet
– Ezzel most azt akarod mondani, hogy szedjem össze magam? 
Noah erre odalépett hozzám. Lehajolt, míg ajka a fülemhez nem ért. Zakatolni kezdett a szívem, amint megérintett, és lehunytam a szemem, ahogy megéreztem arcomon a borostáját. 
– Ezzel most azt akarom mondani, hogy valahányszor az ágyamra nézek, téged képzellek el benne – közölte, és beleborzongtam a szavaiba. – Úgyhogy légy szíves, igyekezz elkerülni a szobafogságot.

- Michelle Hodkin: The Evolution of Mara Dyer
2016. július 19. 09:52 #257
Rêveur
Rêveur
loml ౨ৎ

Státuszlife is tricky baby, stay in your magic ⊹₊⋆
Hozzászólás: 37774
Csatolások: 22367
Azonosító: 252965
Cynthia Hand: Say Goodbye – Amikor búcsúzunk
Idézet
Akiket szeretünk, igazából sosem mennek el.

Idézet
Az őrültek sosem tűnődnek el azon, hogy őrültek-e.

Idézet
Az idő múlik.
Ez a szabály. Nem számít, mi történik, nem számít, mennyire érzed úgy,hogy az életedben minden lefagyott egy bizonyos pillanat köré, az idő halad tovább.

2016. október 09. 19:12 #258
- törölt felhasználó -    
Idézet
Még jobban összeszorítom a szemem, és kiabálni kezdek. 
– Te vagy a legjobb szerető, akivel valaha dolgom volt, Ian! – Mindenhonnan nevetés hallatszik. Lángoló arccal folytatom a sörös nótát. 
Mikor úgy kábé a felénél tartok, érzem, hogy valaki más is a közelembe kerül, majd Ian hangját hallom: 
– Itt egy latte a világ legcsodálatosabb barátnőjének! – Aztán ő is elkezd énekelni, a „Gyönyörű lányt”, de olyan bársonyos tenor hangon, hogy simán főszerepet nyerhetett volna vele az iskolai darabban.

Idézet
– Miért? Ez nem is veszélyes. És találkozhatsz a barátaiddal. Én pedig közben végig rólad fogok áradozni. 
– Nem, te azzal leszel elfoglalva, hogy a legvonzóbb lánnyal flörtölj. – Ő pedig nagyon fogja ezt élvezni. 
A tenyere közé fogja az arcomat. 
– A legvonzóbb lány te leszel ott, ez nem is kérdés.

Jeanne Ryan: Nerve – Idegpálya
2017. február 03. 12:54 #259
- törölt felhasználó -    
Idézet
Szívesen elmagyaráznám a bátyámnak, mit érzek, de tudom, hogy úgysem értené meg. Tudom, hogy bármilyen indokkal állnék is elő, bármennyire hevesen kardoskodnék is az igazam mellett, semmit sem érnék el vele: Lochan nem lehet a szerelmem. A több millió ember közül, aki benépesíti ezt a bolygót, ő az egyik a kevés kivétel közül, akit soha nem kaphatok meg. És ezt el kell fogadnom. Akkor is, ha ez az érzés, akár a sav a fémet, lassan szétmarja a lelkemet.

Tabitha Suzuma: Forbidden
2017. március 28. 12:19 #260
sg1992
sg1992
☾ cold hands

Státuszwe're just lost, damaged souls
Hozzászólás: 15253
Csatolások: 8754
Azonosító: 215855
Idézet
Könnyű bátornak lenni, ha nem az én félelmeimmel kell szembenéznem.

---

Idézet
- Van valami, amit el kell mondanom.
Ujjaimmal végigcirógatom kezén az inakat, és ránézek.
- Azt hiszem, szerelmes vagyok beléd - folytatja halvány mosollyal. - De azért várok még, amíg megbizonyosodom róla, és csak akkor fogom elárulni neked.
- Ez egy nagyon bölcs dolog tőled - felelem, és én is mosolygok. - Keressünk egy papírt, hogy felírhasd magadnak emlékeztetőnek!       
Érzem, hogy rázkódik a nevetéstől. Az orrát végighúzza az államon, ajkát a fülem mögé préseli.
- Lehet, hogy már meg is bizonyosodtam róla - mondja. - Csak nem szeretnélek megrémíteni.
Felnevetek.
- Te tudod jobban kettőnk közül.
- Rendben van - feleli. - Hát akkor: szeretlek.
Megcsókolom, miközben a vonat egy kivilágítatlan, homályos területre ér. Addig csókolom, ameddig csak akarom, és tovább, mint ez illendő lenne, tekintettel arra, hogy a bátyám itt ül, tőlem alig egy méterre.

---

Idézet
- Azt hiszem, hibáztunk - mondja halkan. - Elkezdtük elfojtani a többi csoport erényeit, miközben a sajátunkat megerősítettük. Én nem szeretném, hogy így legyen. Bátor és önzetlen, művelt és barátságos, és őszinte is szeretnék lenni.

Veronica Roth - Divergent (Beavatott)
1 felhasználónak tetszik: Bessie
14 oldal 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!