Rick Riordan: Csata a labirintusban
Annabeth úgy meredt rám, hogy azt hittem a következő pillanatban bemos egyet. De ehelyett valami olyat csinált, amivel jobban meglepett, mintha orrba vágott volna. Megcsókolt.
– Vigyázz magadra, Hínáragyú! – tette vissza a sapkát a fejére, és eltűnt.
Ha a tengeri szörnyek nem zökkentenek vissza a valóságba, egész álló nap elbámultam volna a hullámzó lávatengert a nevemre sem emlékezve.
Richelle Mead: Vámpírakadémia
– Lissa nem szeretné – gondolkoztam el. – És én sem.
– Hát, mindenkinek kell néha olyasmit is tennie, amit nem szeretne. Erről szól az élet.
Bekapcsolt a csípősválasz-reflexem: – Mi vagy te, valami oktatóműsor?
Egy mosoly kísértete suhant át fiú arcán.
– Ha nem lennél olyan elmebajos, egész szívesen barátkoznék veled.
– Érdekes, én is pont ezt gondolom rólad.
– Tilos mágia segítségével egy másik emberre támadni, és te pontosan ezért akartad megtenni. Mert izgalmasnak találtad.
– Azok hülye szabályok. Ha a mágiát fegyverként is használnánk, nem csak mindenféle bájos, cuki szarságra, a strigák nem tudnának olyan sokat megölni közülünk.
Könyves idézetek
2015. augusztus 01. 16:18
– Messziről, nagyon messziről származunk.
A gyomrom egyszerre a lábujjamig zuhant, a karom a térdemre szorult.
– Hogy érted azt, hogy messziről, nagyon messziről? Mert most a Star Wars főcímét látom magam előtt
– Látom, te alaposabban megfürödtél, mint a kocsi. Sose gondoltam volna, hogy az autómosás ilyen nehéz műfaj, de az elmúlt tizenöt percen, amióta figyellek, meggyőztél, hogy olimpiai szám is lehetne.
– Figyeltél? – Ez rémítő. Ez csábító. Nem! Nem csábító.
– Hisztek Istenben?
– Jó fej hapsinak tűnik.
– Kat?
Mélyet lélegeztem, és visszafordultam.
– Mi van?
– Ugye, tisztában vagy vele, hogy szeretem a kihívásokat? – kérdezte mosolyogva.
Magamban felnevettem, beintettem neki, és az ajtóhoz léptem.
– Én is, Daemon. Én is.
Jennifer L. Armentrout: Obszidián
A gyomrom egyszerre a lábujjamig zuhant, a karom a térdemre szorult.
– Hogy érted azt, hogy messziről, nagyon messziről? Mert most a Star Wars főcímét látom magam előtt
– Látom, te alaposabban megfürödtél, mint a kocsi. Sose gondoltam volna, hogy az autómosás ilyen nehéz műfaj, de az elmúlt tizenöt percen, amióta figyellek, meggyőztél, hogy olimpiai szám is lehetne.
– Figyeltél? – Ez rémítő. Ez csábító. Nem! Nem csábító.
– Hisztek Istenben?
– Jó fej hapsinak tűnik.
– Kat?
Mélyet lélegeztem, és visszafordultam.
– Mi van?
– Ugye, tisztában vagy vele, hogy szeretem a kihívásokat? – kérdezte mosolyogva.
Magamban felnevettem, beintettem neki, és az ajtóhoz léptem.
– Én is, Daemon. Én is.
Jennifer L. Armentrout: Obszidián
2015. augusztus 01. 20:12
|
|
Dalmushúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.17. Hozzászólás: 36 Csatolások: 0 Azonosító: 158604 offline
|
''Ne hazudj magadnak csak azért, mert azt hiszed, úgy a biztonságosabb.''
''Büszkén vállalom, hogy utálom azokat a lányokat, akik azt mondják, beleszerettek valakibe azelőtt, hogy egyáltalán randiztak volna az illetővel.''
''(…) tényleg én vagyok a Duff. De mindenki más is az. Mind kibaszott Duffok vagyunk.''
''Nem számít, hova mész, vagy hogyan próbálod a figyelmedet, a valóság előbb-utóbb utol fog érni.''
''Te vagy az első lány, aki átlátott rajtam. Az egyetlen olyan lány, aki nem hagyta, hogy baromságokat beszéljek. Helyre teszel, ha kell, ám ugyanakkor sokkal inkább megértesz, mint bárki más valaha is. Te vagy az egyetlen, aki elég bátor ahhoz, hogy kritizáljon. Talán az egyetlen, aki hajlandó elég alaposan szemügyre venni ahhoz, hogy rájöjjön a hibáimra – és egyértelmű, hogy nem csak egyet találtál.''
Kody Keplinger-The DUFF-A pótkerék
''Büszkén vállalom, hogy utálom azokat a lányokat, akik azt mondják, beleszerettek valakibe azelőtt, hogy egyáltalán randiztak volna az illetővel.''
''(…) tényleg én vagyok a Duff. De mindenki más is az. Mind kibaszott Duffok vagyunk.''
''Nem számít, hova mész, vagy hogyan próbálod a figyelmedet, a valóság előbb-utóbb utol fog érni.''
''Te vagy az első lány, aki átlátott rajtam. Az egyetlen olyan lány, aki nem hagyta, hogy baromságokat beszéljek. Helyre teszel, ha kell, ám ugyanakkor sokkal inkább megértesz, mint bárki más valaha is. Te vagy az egyetlen, aki elég bátor ahhoz, hogy kritizáljon. Talán az egyetlen, aki hajlandó elég alaposan szemügyre venni ahhoz, hogy rájöjjön a hibáimra – és egyértelmű, hogy nem csak egyet találtál.''
Kody Keplinger-The DUFF-A pótkerék
2015. augusztus 01. 20:47
|
|
ColorBirdくそくらえ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.01.06. Hozzászólás: 1780 Csatolások: 4 Azonosító: 193475 offline
|
" […] és félig csukott szemmel az képzeltem, hogy ezen a helyen vetődött partra minden, amit gyerekkorom óta elveszítettem; most itt állok előtte, és ha elég sokáig várok, a földeken túl, a láthatáron megjelenik egy aprócska figura, egyre nagyobb lesz, míg végül felismerem benne Tommyt, és ő integet, talán még oda is kiált nekem. Ennél tovább nem jutott az ábránd, azt nem engedtem, és bár az arcomon folytak a könnyek, nem zokogtam, nem veszítettem el az önuralmamat. Csak vártam egy kicsit, aztán visszafordultam a kocsihoz, és indultam az utamra, bármerre vezessen is. "
[…]Mind megszűnünk. Talán egyikünk sem érti, hogy mit éltünk át, és nem érzi úgy, hogy eleget élt. "
Kazuo Ishiguro - Ne engedj el
[…]Mind megszűnünk. Talán egyikünk sem érti, hogy mit éltünk át, és nem érzi úgy, hogy eleget élt. "
Kazuo Ishiguro - Ne engedj el
2015. augusztus 26. 18:30
Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai
"Egyszer volt, hol nem volt, hogy az égbolt ismerte az angyali seregek vonulását.
Pokolként lángolt a szél szárnyuk tüzétől."
"És ami a legfontosabb: van ott csokoládé?"
"A fájdalomban intimitás van. Aki ápolt már szenvedőt, ismeri ezt – a tehetetlen gyengédséget, az ölelést, mormolást és együtt ringatózást a közös ellenség, a fájdalom ellen."
"Az irgalom irgalmat szül, a vérontás vérontást. Nem várhatjuk el, hogy a világ különb legyen, mint amilyenné tesszük."
"A várakozás gondolkodási időt ad az ellenfélnek."
– Ez a szuperképességem – mondta Mik. – Hogy rendkívül jó a velem-levés."
"Egyszer volt, hol nem volt, hogy az égbolt ismerte az angyali seregek vonulását.
Pokolként lángolt a szél szárnyuk tüzétől."
"És ami a legfontosabb: van ott csokoládé?"
"A fájdalomban intimitás van. Aki ápolt már szenvedőt, ismeri ezt – a tehetetlen gyengédséget, az ölelést, mormolást és együtt ringatózást a közös ellenség, a fájdalom ellen."
"Az irgalom irgalmat szül, a vérontás vérontást. Nem várhatjuk el, hogy a világ különb legyen, mint amilyenné tesszük."
"A várakozás gondolkodási időt ad az ellenfélnek."
– Ez a szuperképességem – mondta Mik. – Hogy rendkívül jó a velem-levés."
1 felhasználónak tetszik:
Bessie
2015. augusztus 26. 21:22
Chuch Palahniuk: Harcosok klubja
"Csak akkor tehetsz meg mindent, hogy ha már semmid sincs."
"Csak akkor tehetsz meg mindent, hogy ha már semmid sincs."
Szandi0820
2015. augusztus 28. 16:33
– Te egy angyal vagy? – kérdezte halkan.
– Tessék? – nézett rá tágra nyílt szemmel a lány.
– Angyal – húzta ki magát Anakin. – Az Iego holdjain élnek, azt hiszem. Ők a világmindenség leggyönyörűbb teremtményei. Jóságosak és kedvesek, és olyan szépek, hogy még a legelvetemültebb űrkalózok is sírva fakadnak a láttukra.
Terry Brooks: Baljós árnyak
– Tessék? – nézett rá tágra nyílt szemmel a lány.
– Angyal – húzta ki magát Anakin. – Az Iego holdjain élnek, azt hiszem. Ők a világmindenség leggyönyörűbb teremtményei. Jóságosak és kedvesek, és olyan szépek, hogy még a legelvetemültebb űrkalózok is sírva fakadnak a láttukra.
Terry Brooks: Baljós árnyak
2015. augusztus 29. 20:50
– Nehéz lehet, ha az életedet a Jediknek szentelted – mondta, újabb
taktikával próbálva lefejteni magáról a fiú pillantását. – Hogy nem mehetsz
oda, ahová szeretnél. És nem teheted azt, amit szeretnél.
– És nem lehetek azokkal, akiket szeretek? – Anakin látta, hová vezet a
beszélgetés.
– Szabad szeretned? – kérdezte Padmé nyíltan. – Úgy tudtam, egy
Jedinek tilos.
– Tilos ragaszkodni valakihez – kezdte Anakin, szenvtelen hangon,
mintha szavalna. – Tilos a birtoklás. Az együttérzés, amit egyfajta feltétel
nélküli szeretetnek neveznék, a Jedi életének központi része, úgyhogy
mondhatnánk, hogy támogatjuk a szeretetet.
R. A. Salvatore: A klónok támadása
taktikával próbálva lefejteni magáról a fiú pillantását. – Hogy nem mehetsz
oda, ahová szeretnél. És nem teheted azt, amit szeretnél.
– És nem lehetek azokkal, akiket szeretek? – Anakin látta, hová vezet a
beszélgetés.
– Szabad szeretned? – kérdezte Padmé nyíltan. – Úgy tudtam, egy
Jedinek tilos.
– Tilos ragaszkodni valakihez – kezdte Anakin, szenvtelen hangon,
mintha szavalna. – Tilos a birtoklás. Az együttérzés, amit egyfajta feltétel
nélküli szeretetnek neveznék, a Jedi életének központi része, úgyhogy
mondhatnánk, hogy támogatjuk a szeretetet.
Szandi0820
2015. október 26. 11:39
|
healy. |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.02.24. Hozzászólás: 1192 Csatolások: 93 Azonosító: 240743 offline
|
"(…) a legtöbb ember azért boldogtalan, mert a természetével ellenkező életet próbál élni."
- William Wharton: Madárka
"A tél az alkoholizmus és a kétségbeesés évszaka."
"– Hát te mit keresel itt, angyalkám? Hisz még annyi idős se vagy, hogy tudd, milyen nehéz az élet!
Cecilia erre szóban mondta el meg nem írt búcsúlevelének egy mondatát, bár a búcsúlevélnek nem volt sok értelme, mivelhogy életben maradt. – Doktor úr, nyilvánvaló, hogy maga még sose volt tizenhárom éves lány."
- Jeffrey Eugenides: Öngyilkos szüzek
"Fogtuk egymás kezét, míg mentünk az erdő mézeskalács ösvényén, ujjainkból vér csöpögött. Boszorkányokkal táncoltunk, szörnyekkel csókolóztunk. Jégviráglányokká változtattuk magunkat, és amikor megpróbált elmenni, visszahúztam a hóba, mert féltem egyedül."
- Laurie Halse Anderson: Jégviráglányok
- William Wharton: Madárka
"A tél az alkoholizmus és a kétségbeesés évszaka."
"– Hát te mit keresel itt, angyalkám? Hisz még annyi idős se vagy, hogy tudd, milyen nehéz az élet!
Cecilia erre szóban mondta el meg nem írt búcsúlevelének egy mondatát, bár a búcsúlevélnek nem volt sok értelme, mivelhogy életben maradt. – Doktor úr, nyilvánvaló, hogy maga még sose volt tizenhárom éves lány."
- Jeffrey Eugenides: Öngyilkos szüzek
"Fogtuk egymás kezét, míg mentünk az erdő mézeskalács ösvényén, ujjainkból vér csöpögött. Boszorkányokkal táncoltunk, szörnyekkel csókolóztunk. Jégviráglányokká változtattuk magunkat, és amikor megpróbált elmenni, visszahúztam a hóba, mert féltem egyedül."
- Laurie Halse Anderson: Jégviráglányok
2015. november 07. 22:22
"Lassan szeress s szeretni fogsz sokáig."
"Szerelmem oly nagy, mint az óceán
S oly mély, adok neked belőle, lelkem
S több lesz nekem: mindkettő végtelen."
William Shakespeare: Rómeó és Júlia
Padmé ismét az ajtóra pillantott, és szinte maga előtt látta a távozó Anakint, magas és sovány Jedi-védelmezőjét. Olyan tisztán látta csillogó, kék szemét, mintha csak ott állna előtte teljes életnagyságban, figyelve őt sokkal gondosabban bármely biztonsági kameránál.
Will úgy mosolyodott el, ahogy Lucifer mosolyoghatott pillanatokkal azelőtt, hogy alázuhant a mennyországból.
Cassandra Clare: Pokoli Szerkezetek – Az angyal
Könyvek nélkül gyötrelem volna az életem.
Életem nagy értelme: ő. Ha mindenki más elpusztulna, és csak ő maradna életben: általa továbbélnék én is! De ha mindenki megmaradna, csak ő pusztulna el, az egész világ idegen lenne számomra, nem érezném magam többé részesének.
Emily Brontë: Üvöltő szelek
Az ő társaságában éreztem csak igazán, hogy élek, benne élek, és ő bennem él.
Charlotte Brontë: Jane Eyre
"Szerelmem oly nagy, mint az óceán
S oly mély, adok neked belőle, lelkem
S több lesz nekem: mindkettő végtelen."
William Shakespeare: Rómeó és Júlia
Padmé ismét az ajtóra pillantott, és szinte maga előtt látta a távozó Anakint, magas és sovány Jedi-védelmezőjét. Olyan tisztán látta csillogó, kék szemét, mintha csak ott állna előtte teljes életnagyságban, figyelve őt sokkal gondosabban bármely biztonsági kameránál.
Will úgy mosolyodott el, ahogy Lucifer mosolyoghatott pillanatokkal azelőtt, hogy alázuhant a mennyországból.
Cassandra Clare: Pokoli Szerkezetek – Az angyal
Könyvek nélkül gyötrelem volna az életem.
Életem nagy értelme: ő. Ha mindenki más elpusztulna, és csak ő maradna életben: általa továbbélnék én is! De ha mindenki megmaradna, csak ő pusztulna el, az egész világ idegen lenne számomra, nem érezném magam többé részesének.
Emily Brontë: Üvöltő szelek
Az ő társaságában éreztem csak igazán, hogy élek, benne élek, és ő bennem él.
Charlotte Brontë: Jane Eyre
2015. november 08. 09:21
Tudtam, hogy meg fogom csókolni, és tudtam, hogy meg fogom bánni.Ám abban a pillanatban az utóbbi egyszerűen nem érdekelt.
Michelle Hodkin: Mara Dyer eszmélése
Michelle Hodkin: Mara Dyer eszmélése
2015. november 08. 18:54
"Egy angol utazó leírja, milyen meghitten élt egy tigrissel; felnevelte, becézte, de asztalán mindig ott hevert a töltött pisztoly."
Stendhal: Vörös és fekete
"Ha valaki szeret, vagy szeretett, érje be vele. Többet ne is kívánjon magának. Más gyöngyszemet hiába is kívánna magának az élet sötét redői közt. Szeretni annyi, mint tökéletessé válni."
"Az élet legfőbb boldogsága az a meggyőződés, hogy szeret bennünket valaki, hogy magunkért, jobban mondva magunk ellenére szeret."
"A nők úgy játszadoznak a szépségükkel, mint a kisfiúk a zsebkésükkel. Megsebesítik magukat vele."
Victor Hugo: A nyomorultak
"A rút kiskacsát nem emelik gyengéden magukhoz a társak, hogy azután beállítsák a sorba; ellenkezőleg, gyorsan és könyörtelenül elűzik maguk közül."
Stephen King: Carrie
Stendhal: Vörös és fekete
"Ha valaki szeret, vagy szeretett, érje be vele. Többet ne is kívánjon magának. Más gyöngyszemet hiába is kívánna magának az élet sötét redői közt. Szeretni annyi, mint tökéletessé válni."
"Az élet legfőbb boldogsága az a meggyőződés, hogy szeret bennünket valaki, hogy magunkért, jobban mondva magunk ellenére szeret."
"A nők úgy játszadoznak a szépségükkel, mint a kisfiúk a zsebkésükkel. Megsebesítik magukat vele."
Victor Hugo: A nyomorultak
"A rút kiskacsát nem emelik gyengéden magukhoz a társak, hogy azután beállítsák a sorba; ellenkezőleg, gyorsan és könyörtelenül elűzik maguk közül."
Stephen King: Carrie
2015. november 08. 20:54
"Szólj újra, fényes angyal, mert az éjben
Fejem fölött nekem oly glóriás vagy,
Akár a mennyek szárnyas hírnöke,
A visszatorpanó, döbbent halandók
Fehéren-égre-ámuló szemének,
Míg nézik őt, hogy száll a lusta felhőn,
A lég hullámain és elvitorláz."
- William Shakespeare: Rómeó és Júlia
Fejem fölött nekem oly glóriás vagy,
Akár a mennyek szárnyas hírnöke,
A visszatorpanó, döbbent halandók
Fehéren-égre-ámuló szemének,
Míg nézik őt, hogy száll a lusta felhőn,
A lég hullámain és elvitorláz."
- William Shakespeare: Rómeó és Júlia
2015. november 10. 17:56
"Mindenki álmodik, csak vannak, akik elfelejtik az álmaikat."
- Maggie Stiefvater: A hollófiúk
"Törékeny volt, akár egy őszi pillangó, amit az első fagy elpusztít."
- Maggie Stiefvater: Borzongás
- Maggie Stiefvater: A hollófiúk
"Törékeny volt, akár egy őszi pillangó, amit az első fagy elpusztít."
- Maggie Stiefvater: Borzongás
2015. november 11. 16:48
"Némely dolog túl borzalmas ahhoz, hogy egyszerre felfogjuk. Más dolgok – csupasz, sercegő, kitörölhetetlen rettenetükben –ahhoz is túl borzalmasak, hogy egyáltalán felfogjuk őket. Csak később, magányban, visszaemlékezve kezd derengeni a felismerés: amikor kihűlt a hamu; amikor a gyászolók hazamentek; amikor az ember körülnéz, és – legnagyobb meglepetésére – egészen más világban találja magát."
- Donna Tartt: A titkos történet
- Donna Tartt: A titkos történet
Bessie
2015. november 12. 20:03
"Mindig csodáltam az esőcseppeket.
Csodálom, hogy mindig lefelé esnek, megbotlanak saját lábukban, elfelejtenek ejtőernyőt venni, és csak úgy leugranak az égből a bizonytalan cél felé."
- Tahereh Mafi: Ne érints
Csodálom, hogy mindig lefelé esnek, megbotlanak saját lábukban, elfelejtenek ejtőernyőt venni, és csak úgy leugranak az égből a bizonytalan cél felé."
- Tahereh Mafi: Ne érints
2015. december 29. 11:14
Cassandra Clare - Az angyal
"Akármilyen színű, formájú vagy mintájú ernyő rejti is el, a fény a lámpa belsejében mindig ugyanolyan marad. Te vagy a láng!"
"Akármilyen színű, formájú vagy mintájú ernyő rejti is el, a fény a lámpa belsejében mindig ugyanolyan marad. Te vagy a láng!"
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Így nyilatkozott róla Benny Blanco.
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Nincsenek megelégedve a rajongók.
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Közös nyaraláson vesznek részt.
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Emiatt féltékeny rá egy kicsit.
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
2 évvel az első randevúzási pletykák után.
Ő lehet Taron Egerton párja
Ő lehet Taron Egerton párja
Kiderült, kivel alkothat egy párt Taron Egerton.