Bár már elég régen toltam végig, de megpróbálok segíteni, már amire emlékszem:
- Az elrejtett boltok felfedezése nem elég általában, be is kell menni, mert csak akkor kapod meg a plusz festés/body/chiptuning/egyéb cuccokat. Azért fontos a magas visual rating, mert csak akkor kapsz meghívást magazin címlapfotózáshoz, ami továbbviszi a történetet.
- Ha egy helyre időben kell odaérni (pl a fotózáshoz), akkor segítségedre lehet a GPRS, amit a világtérképen (M) tudsz aktiválni (pontra rákattintva activate GPRS), ilyenkor egy nyíl fog segíteni hogy merre kell menni, nem kell folyamatosan a térképet sasolni.
- A különböző városrészekben bóklászó autókat ki is lehet hívni, úgy tudom hogy ha egy adott városrészen belül(!) kihívsz min. hármat, akkor fogsz kapni egyedi unique cuccokat. Ezt úgy tudod hogy mögéjük mész és Enter.
- Ha már nem jelöl semmit a térkép (nem tudsz versenyeket elfogadni), akkor kicsit bóklásszál a városban egy darabig, keresd meg az elrejtett versenyeket amit nem jelöl a térkép (azokért több pénz is jár eleve), vagy hívjál ki pár bandatagot és elöbb-utóbb jön a telefon, hogy itt action van, ide gyere.
- Ha végigjátszottad a játékot és még mindig valahol 60% környékén jársz, az azért van, mert kimaradtak azok a versenyek amiket egy másik versennyel lőttél ki a sorból (pl. nálam a SUV-terepjárós versenyek), ezeket úgy tudod megcsinálni, hogy bemész a garázsba és ott fogod tudni majd kiválasztani a "not completed" versenyeket. Ezekért már nem kapsz pénzt, de ha 100%-ot akarsz, akkor meg kell hogy csináld. Igazából nem lényeg, de így legalább elmondhatod, hogy fullra megcsináltál mindent.
- Ugyanakkor ha végigvitted, azt is fogod látni, hogy a wide body kit meg néhány matrica még mindig nem érhető el, ez azért van mert a játék főmenüjéből a customize car-ra kell menni, ott érhető el az összes cucc 100%-osan, ott az összes autót korlátok nélkül fel tudod tuningolni ízlésed szerint.
Biztos van még pár easter egg (bonus secret) a játékban amit nem vettem észre, de jó ha tudod ezeket, hogy ne tépd a hajad majd idővel, amikor már nem tudsz mit csinálni. Have Fun!