Ne görcsölj! 6 természetes tipp a nehéz napokra
2013. november 02. 15:03
|
|
AnymButterfly |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.12.23. Hozzászólás: 860 Csatolások: 1 Azonosító: 165763 offline
|
Jó cikk lett, végülis hasznos tudnivalók is voltak benne, de én már sokukat ismertem
2013. november 02. 15:10
Érdekes cikk! Szerintem nagyon hasznos tippek. Még nem próbáltam őket, de az első kettőt lehet, hogy ki fogom.
2013. november 02. 17:52
|
Beylacarter |
Csoport: Kitiltott Csatlakozott: 12.09.22. Hozzászólás: 8612 Csatolások: 2491 Azonosító: 186418 offline
|
Idézet (Lady Suzy @ 2013.11.02. 09:38)
Ezeket a görcsoldó valamiket olyan feleslegesnek tartom, ráadásul pénzkidobás. Nálam mindig beválik az egyszerű fekvés. Ha érzem, hogy elkezdek görcsölni, egyszerűen a hátamra fekszem és hagyom, hogy feszüljön a hasam. Először nem kellemes érzés, de hatásos.
Ezzel csak az a gond, hogy sokan - köztük jó magam is -, nem engedhetik meg azt a luxust, hogy otthon maradjanak csak azért, mert éppen megjött a menstruációjuk. Szóval ez tényleg tök jó meg minden, hogy az ember lefekszik és relaxál, de hol? Az iskolában? Vagy éppen egy munkahelyen? Látszik, hogy a fórum nagyját gyermekek teszik ki.
A cikkben leírt infókban pedig van ráció, habár még egyiket sem próbáltam. A csoki és a vörös hús fogyasztása az még logikus is, hiszen a csokoládé serkenti a vérkeringést, míg a vörös húsban sok a hemvas, így fokozza az agy oxigén ellátottságát. A többi gyógynövényről nem hallottam még, de a citrommal vigyázzatok! Nem tudom, hogy mennyi igaz belőle, mert sosem próbáltam még, de állítólag el lehet tolni vele a menstruációt! (persze csak azok, akik nem szednek hormonális fogamzásgátlót) A fahéjat meg mindenképpen kipróbálom, ha megjön, mert még sosem hallottam, hogy ilyen hatása lenne. Egyébként, ha gyógyszeres fájdalomcsillapítást ki szeretnéd hagyni, akkor a melegítőpárna az nagyon jó tud lenni. Én például vettem az egyik klinikán egy gyógyászati segédboltban egy elektromos melegítőpárnát. Csak bedugom a konnektorba, beállítom a fokozatot, rárakom a hasamra és addig melegít amíg én akarom. Sőt, van olyan, hogy azzal is alszom, amikor nagyon görcsölök. Mindezek mellett - valaki említette azt hiszem az első oldalon - léteznek speciális nyújtó gyakorlatok is, amiket kifejezetten menstruációs görcsre ajánlanak. Egyébként a mozgás valóban nem egy rossz ötlet, mert kitágulnak a vérerek, fokozódik a vérkeringés, így a vérzés is erősödik. A menstruációs görcs tulajdonképpen az, amikor a méhed görcsös periódusokban összehúzódik, s aközben vért próbálja úgymond "át/kipréselni". Ezért is van az, hogy a legtöbb görcsoldó tartalmaz koffeint is, mivel az erek tágítása a lényeg és nem az agyban lévő fájdalomközpont kiiktatása. Sokatok szerintem keveri a kábító fájdalomcsillapítókkal (pl. morfium), amik az agyban lévő fájdalomérző idegeket blokkolják. A görcsoldók (Nospa, Meristin, Cataflam, Aloglex M stb.) értágító hatásúak. Persze, ez nem jelenti azt, hogy a gyógyszer egészséges, mert nem az, hisz számtalan mellékhatásuk van, de most nem lesz semmi bajod, ha havonta egyszer beveszel pár szem Cataflam drazsét mondjuk. Btw, akinek hatalmas méreteket öltő görcsei szoktak lenni menstruáció alatt, azoknak ajánlatos elmenni nőgyógyászhoz, ugyanis állhat a háttérben komoly megbetegedés is.
2013. november 02. 18:34
Nagyon jó cikk lett. Igaz, nekem volt, hogy olyan rosszul voltam, hogy csak a No-Spa segített.
2013. november 02. 20:46
Nekem az éneklés segít....de ezt most halál komolyan mondom
.
2013. november 02. 20:48
|
|
starity girl2000chill |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.09.07. Hozzászólás: 5150 Csatolások: 172 Azonosító: 185641 offline
|
Én nem szoktam szomorkás lenni ilyenkor. De a csokis tipp jól hangzik:D
2013. november 02. 20:53
Szerintem nagyon hasznos cikk lett, viszont én a cikkíró helyébe nem írtam volna meg, mivel nem hiszem, hogy egy ilyen témájú cikket egy ilyesfajta oldalon lebegtetni kellene, ugyanakkor azt is furcsának találom, hogy pont egy fiú tag írta meg....de mindegy....
2013. november 03. 09:19
|
|
N.k[tau'ri] |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.10.22. Hozzászólás: 3344 Csatolások: 111 Azonosító: 74720 offline
|
Cickafark tea a mensturáció előtt,és pápá erős görcsök.Igaz a menstruáció alatt nem szabad inni,mert erőssebb lesz tőle a vérzés.Főleg azoknak ajánlom akiknek nem rendszeres és nagyon erős görcseik szoktak lenni.
A csokoládémánia ilyenkor szerintem azért van,mert a szervezet próbálja a szénhidrát mennyiséget megnövelni.De lehet tévedek.
A csokoládémánia ilyenkor szerintem azért van,mert a szervezet próbálja a szénhidrát mennyiséget megnövelni.De lehet tévedek.
2013. november 03. 09:21
Gyógyszer!! Az segít! Algoflex M, nálam semmi más nem vált be.
2013. november 03. 12:45
Érdekes cikk lett. Kipróbálom őket, a gyógyszer az úgyis csak a májamat károsítja... a vörös húsos az tényleg jó, és beválik azt ismerem.
2013. november 03. 12:49
Kihagytam a melegítő párnát, a meleg vizes ruhát. Az nagyon jó rá, nekem mindig beválik.
2013. november 03. 14:17
|
|
RutaPrimroseLove |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.05.17. Hozzászólás: 697 Csatolások: 5 Azonosító: 202135 offline
|
Köszi a cikket, használni fogom!
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Így nyilatkozott róla Benny Blanco.
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Nincsenek megelégedve a rajongók.
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Közös nyaraláson vesznek részt.
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Emiatt féltékeny rá egy kicsit.
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
2 évvel az első randevúzási pletykák után.
Ő lehet Taron Egerton párja
Ő lehet Taron Egerton párja
Kiderült, kivel alkothat egy párt Taron Egerton.
Sophie Turner megsérült, leállt a Tomb Raider forgatása
Sophie Turner megsérült, leállt a Tomb Raider forgatása
Megsérült a híresség.
Jennifer Lopez izmos háttal búcsúzott a koncertsorozatától
Jennifer Lopez izmos háttal búcsúzott a koncertsorozatától
Véget ért a Las Vegas-i show-ja.

0 felhasználónak tetszik: