Starity

Ne görcsölj! 6 természetes tipp a nehéz napokra

5 oldal 1 2 3 4 5
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2013. november 02. 15:03 #41
AnymButterfly
AnymButterfly

Státuszhttp://aniaweria.tumblr.com/
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 860
Csatolások: 1
Azonosító: 165763
Jó cikk lett, végülis hasznos tudnivalók is voltak benne, de én már sokukat ismertem biggrin.gif
2013. november 02. 15:10 #42
- törölt felhasználó -    
Érdekes cikk! Szerintem nagyon hasznos tippek. Még nem próbáltam őket, de az első kettőt lehet, hogy ki fogom.
2013. november 02. 17:52 #43
Beyla
Beyla
carter

StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
Idézet (Lady Suzy @ 2013.11.02. 09:38)
Ezeket a görcsoldó valamiket olyan feleslegesnek tartom, ráadásul pénzkidobás. Nálam mindig beválik az egyszerű fekvés. Ha érzem, hogy elkezdek görcsölni, egyszerűen a hátamra fekszem és hagyom, hogy feszüljön a hasam. Először nem kellemes érzés, de hatásos.

Ezzel csak az a gond, hogy sokan - köztük jó magam is -, nem engedhetik meg azt a luxust, hogy otthon maradjanak csak azért, mert éppen megjött a menstruációjuk. Szóval ez tényleg tök jó meg minden, hogy az ember lefekszik és relaxál, de hol? Az iskolában? Vagy éppen egy munkahelyen? Látszik, hogy a fórum nagyját gyermekek teszik ki. laugh.gif Én tavaly nyáron güriztem belgyógyászati osztályon, és nem maradhattam otthon arra hivatkozva, hogy nekem most megjött és fáj a hasam. Látták rajtam, hogy valami nem oké, meg is kérdezték, hogy mennyire vagyok sz*rul, de egyszer sem mondták azt, hogy "Jajj, de sz*rul nézel ki, menj haza!". Hát nem volt valami kellemes élmény vastag nadrágban, pólóban, zokniban és hosszú köpenyben plusz ötven fokban menstruációs görccsel vegyítve ledolgozni a napi nyolc órákat. Ilyenkor akár tetszik, akár nem, de be kell venni 1-2 szem görcsoldót, hisz az ember beledöglik mire hazajut relaxálni. Neked valószínűleg nincsenek olyan erős menstruációs görcseid, amik hányingert és hányást tudnak előidézni. Hála a jó Istennek azért nekem sem fáj ennyire, de volt egy barátnőm, akinek olyan szinten fájt a hasa minden hónapban, hogy az első két napot végig hányta a nagy fájdalom miatt.

A cikkben leírt infókban pedig van ráció, habár még egyiket sem próbáltam. A csoki és a vörös hús fogyasztása az még logikus is, hiszen a csokoládé serkenti a vérkeringést, míg a vörös húsban sok a hemvas, így fokozza az agy oxigén ellátottságát. A többi gyógynövényről nem hallottam még, de a citrommal vigyázzatok! Nem tudom, hogy mennyi igaz belőle, mert sosem próbáltam még, de állítólag el lehet tolni vele a menstruációt! (persze csak azok, akik nem szednek hormonális fogamzásgátlót) A fahéjat meg mindenképpen kipróbálom, ha megjön, mert még sosem hallottam, hogy ilyen hatása lenne. Egyébként, ha gyógyszeres fájdalomcsillapítást ki szeretnéd hagyni, akkor a melegítőpárna az nagyon jó tud lenni. Én például vettem az egyik klinikán egy gyógyászati segédboltban egy elektromos melegítőpárnát. Csak bedugom a konnektorba, beállítom a fokozatot, rárakom a hasamra és addig melegít amíg én akarom. Sőt, van olyan, hogy azzal is alszom, amikor nagyon görcsölök. Mindezek mellett - valaki említette azt hiszem az első oldalon - léteznek speciális nyújtó gyakorlatok is, amiket kifejezetten menstruációs görcsre ajánlanak. Egyébként a mozgás valóban nem egy rossz ötlet, mert kitágulnak a vérerek, fokozódik a vérkeringés, így a vérzés is erősödik. A menstruációs görcs tulajdonképpen az, amikor a méhed görcsös periódusokban összehúzódik, s aközben vért próbálja úgymond "át/kipréselni". Ezért is van az, hogy a legtöbb görcsoldó tartalmaz koffeint is, mivel az erek tágítása a lényeg és nem az agyban lévő fájdalomközpont kiiktatása. Sokatok szerintem keveri a kábító fájdalomcsillapítókkal (pl. morfium), amik az agyban lévő fájdalomérző idegeket blokkolják. A görcsoldók (Nospa, Meristin, Cataflam, Aloglex M stb.) értágító hatásúak. Persze, ez nem jelenti azt, hogy a gyógyszer egészséges, mert nem az, hisz számtalan mellékhatásuk van, de most nem lesz semmi bajod, ha havonta egyszer beveszel pár szem Cataflam drazsét mondjuk. Btw, akinek hatalmas méreteket öltő görcsei szoktak lenni menstruáció alatt, azoknak ajánlatos elmenni nőgyógyászhoz, ugyanis állhat a háttérben komoly megbetegedés is.
2013. november 02. 17:53 #44
x Lili x
x Lili x

StátuszHa elveszed a zenét az életemből, semmim sem marad - SUGA
Hozzászólás: 776
Csatolások: 0
Azonosító: 204440
jó cikk lett smileeee.gif
2013. november 02. 18:34 #45
- törölt felhasználó -    
Nagyon jó cikk lett. Igaz, nekem volt, hogy olyan rosszul voltam, hogy csak a No-Spa segített.
2013. november 02. 20:22 #46
Kelsey
Kelsey

Státuszoffline.
Hozzászólás: 2806
Csatolások: 4078
Azonosító: 130190
Kitartást a fiúknak! rohog.gif
2013. november 02. 20:43 #47
Bosziiiii
Bosziiiii
visszatérő vendég

StátuszHAKUNA MATATA it means no worries for the rest of your days <3
Hozzászólás: 270
Azonosító: 201988
hát én jógázom smileeee.gif és nem eszem nagyjából semmi főtt-sült kaját úgyhogy a hús is kilőve biggrin.gif
2013. november 02. 20:46 #48
- törölt felhasználó -    
Nekem az éneklés segít....de ezt most halál komolyan mondom smileeee.gif.
2013. november 02. 20:48 #49
starity girl2000
starity girl2000
chill

StátuszDammit
Hozzászólás: 5150
Csatolások: 172
Azonosító: 185641
Én nem szoktam szomorkás lenni ilyenkor. De a csokis tipp jól hangzik:D
2013. november 02. 20:53 #50
- törölt felhasználó -    
Szerintem nagyon hasznos cikk lett, viszont én a cikkíró helyébe nem írtam volna meg, mivel nem hiszem, hogy egy ilyen témájú cikket egy ilyesfajta oldalon lebegtetni kellene, ugyanakkor azt is furcsának találom, hogy pont egy fiú tag írta meg....de mindegy....
2013. november 02. 21:32 #51
Reqkaaa
Reqkaaa
új tag

Státuszf*ck.
Hozzászólás: 92
Azonosító: 206072
jó cikk lett!! smileeee.gif és használni is fogom a tippeket.
2013. november 02. 22:12 #52
h.klaudia
h.klaudia
visszatérő vendég
Hozzászólás: 375
Csatolások: 8
Azonosító: 144176
érdekes és egyben jó cikk smileeee.gif
2013. november 03. 09:19 #53
N.k
N.k
[tau'ri]

StátuszWitcher ♥️
Hozzászólás: 3344
Csatolások: 111
Azonosító: 74720
Cickafark tea a mensturáció előtt,és pápá erős görcsök.Igaz a menstruáció alatt nem szabad inni,mert erőssebb lesz tőle a vérzés.Főleg azoknak ajánlom akiknek nem rendszeres és nagyon erős görcseik szoktak lenni.

A csokoládémánia ilyenkor szerintem azért van,mert a szervezet próbálja a szénhidrát mennyiséget megnövelni.De lehet tévedek.
2013. november 03. 09:21 #54
- törölt felhasználó -    
Gyógyszer!! Az segít! Algoflex M, nálam semmi más nem vált be.
2013. november 03. 09:36 #55
- törölt felhasználó -    
Lehet,hogy ki probálok egyet-ketőtt! cool.gif
2013. november 03. 12:45 #56
- törölt felhasználó -    
Érdekes cikk lett. Kipróbálom őket, a gyógyszer az úgyis csak a májamat károsítja... a vörös húsos az tényleg jó, és beválik azt ismerem.
2013. november 03. 12:49 #57
- törölt felhasználó -    
Kihagytam a melegítő párnát, a meleg vizes ruhát. Az nagyon jó rá, nekem mindig beválik.
2013. november 03. 14:17 #58
RutaPrimroseLove
RutaPrimroseLove

Státusz*bow wow wow*
Hozzászólás: 697
Csatolások: 5
Azonosító: 202135
Köszi a cikket, használni fogom! smileeee.gif
2013. november 03. 15:24 #59
Betti90
Betti90
~Simply Perfect~

Státusz"Az a fontos ki mit tud, nem az, hogy ki mit gondol."
  Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 5814
Csatolások: 42466
Azonosító: 176552
Én is melegítő párnával küzdök a fájdalom ellen, de sokszor hiába. Nekem nagyon szokott fájni, szóval majd lehet kipróbálom wink.gif
2013. november 03. 15:28 #60
Niki915
Niki915
visszatérő vendég

StátuszLove Damon <3
Hozzászólás: 251
Azonosító: 213890
Az elsőt biztos kipróbálom!!!
5 oldal 1 2 3 4 5
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!