Starity

Klippremier: Tarja — 500 Letters

3 oldal 1 2 3
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2013. november 01. 14:17 #21
Nibiru
Nibiru
új tag
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 22
Csatolások: 0
Azonosító: 210145
Beyla, csakhogy fair legyen, elolvastam a bemutatkozásodat és a cikkedet is. Mivel intelligenciát sugall mindkettő, nehezen értem, miért alacsonyítod magad tizenkét éves fangörllé ezzel a személyeskedéssel.
2013. november 01. 15:16 #22
janet7
janet7

Státusz.
Hozzászólás: 4230
Csatolások: 67
Azonosító: 133061
Mondjuk azt érdekesnek tartom, hogy ha valami Miley, vagy 1D, hasonló cikknél negatívat írtok, és a rajongók letámadnak, akkor azzal jöttök, hogy ez egy fórum, és negatív véleményt is lehet írni, csak a sok elvakult ezt nem érti, stb. Amikor meg olyan előadóról van szó, akit ti szerettek, meg "igényes" zenének minősül a szemetekben, arról ti sem viselitek el a negatív véleményt, mert aki írja, az biztos csak egy hülyegyerek...Legyünk már következetesek legalább.
2013. november 01. 15:47 #23
- törölt felhasználó -    
Idézet (janet7 @ 2013.11.01. 15:16)
Mondjuk azt érdekesnek tartom, hogy ha valami Miley, vagy 1D, hasonló cikknél negatívat írtok, és a rajongók letámadnak, akkor azzal jöttök, hogy ez egy fórum, és negatív véleményt is lehet írni, csak a sok elvakult ezt nem érti, stb. Amikor meg olyan előadóról van szó, akit ti szerettek, meg "igényes" zenének minősül a szemetekben, arról ti sem viselitek el a negatív véleményt, mert aki írja, az biztos csak egy hülyegyerek...Legyünk már következetesek legalább.

Mindig ez van, szóval én ezzel már nem is foglalkozok.
Meghallgattam az első 1 percet ebből a nagyhalálból. Hát igazából Eurovízióra ki lehet küldeni, de annyira nyomasztó, igazából nem is, inkább bóvlis az egész összeségében, hogy nem tudom megérteni, mi ez a nagy ajnározás itt egyesektől. A szám se nem szép, se nem dallamos, se nem fülbemászó,
1 felhasználónak tetszik: janet7
2013. november 01. 16:04 #24
kicsikoki
kicsikoki
dragon
Hozzászólás: 1169
Csatolások: 234
Azonosító: 201100
Idézet (holembo @ 2013.11.01. 15:47)
Mindig ez van,  szóval én ezzel már nem is foglalkozok.
Meghallgattam az első 1 percet ebből a nagyhalálból. Hát igazából Eurovízióra ki lehet küldeni, de annyira nyomasztó, igazából nem is, inkább bóvlis az egész összeségében, hogy nem tudom megérteni, mi ez a nagy ajnározás itt egyesektől. A szám se nem szép, se nem dallamos, se nem fülbemászó,

Szerintem kicsit el vagy tévedve. Nem a te műfajod, nem szereted, akkor nem nyilvánulsz meg ilyen módon. Én se járok oda minden egyes cikk alá kommentelgetni. Tele van az egész oldal olyan szarságokkal, amiket ki nem állhatok, mégse járok alá kommentelgetni, hogy ilyen szar meg olyan nyomasztó. Majd ha elérsz annyit mint ez a nő, és értékeled majd a zene fogalmát, akkor mondj ilyet. Elfogadom a kritikákat, még ha óriási kedvencem is Tarja. Nem mindenkinek jön be a stílusa, és az egész műfaj amit közvetíteni akar. DE úgy gondolom, egy olyan ember előtt, aki egy egész műfajt megteremtett, és ennyi mindent letett az asztalra, és elért olyan dolgokat, amikről valószínü te még álmodni se mertél, akkor majd azt mondom, megértelek. De így, inkább azt mondom, maradj csöndben. Tarja zenéjét, és az egész nőt, nem tudja mindenki befogadni, ehhez szükséges némi intelligencia.
1 felhasználónak tetszik: JBT1
2013. november 01. 16:22 #25
janet7
janet7

Státusz.
Idézet (kicsikoki @ 2013.11.01. 16:04)
Tarja zenéjét, és az egész nőt, nem tudja mindenki befogadni, ehhez szükséges némi intelligencia.

Lehetséges, de az is lehet, hogy az illető, akinek nem tetszik, szimplán más stílusú zenéket szeret. Annak semmi köze az intelligenciához, hogy valakinek tetszik/nem tetszik egy zenei stílus, vagy egy konkrét dal/előadó. Van, aki ezt szereti, van, aki Gagát, millió másik ember meg millió másik előadót és egyik sem attól lesz intelligens, vagy unintelligens. Ha úgy mondott volna véleményt, hogy "sz.r ez a zene, tehetségtelen ez a nő", akkor érteném a hozzászólásod, de szó sem volt erről.

Az oké, hogy te nem írsz olyanokhoz, akiket utálsz, szerintem tisztelendő, de nem így működik a dolog, hogy mindenki csak arról mond véleményt, amit szeret. És nagyon úgy tűnik, hogy az itt felháborodók ezt csak akkor látják így, ha olyan előadókról van szó, akiket ők személy szerint nem kedvelnek. Senki nem attól lesz több, vagy kevesebb, hogy milyen zenét szeret, mert ez tök szubjektív. A lényeg az, hogy ha valaki elvárja, hogy egy előadó rajongói elfogadják a negatív véleményét (mert "ez egy fórum"), és ne támadják le elvakultan, akkor ő maga is fogadja el azt, ha valakinek nem tetszik az ő kedvence, mert ez csak így működik. Ezt most teljesen általánosságban mondom, nem is kifejezetten neked címezve, meg nem is Tarjára, Gagára, vagy bárkire irányultan.
2013. november 01. 16:37 #26
kicsikoki
kicsikoki
dragon
Idézet (janet7 @ 2013.11.01. 16:22)
Lehetséges, de az is lehet, hogy az illető, akinek nem tetszik, szimplán más stílusú zenéket szeret. Annak semmi köze az intelligenciához, hogy valakinek tetszik/nem tetszik egy zenei stílus, vagy egy konkrét dal/előadó. Van, aki ezt szereti, van, aki Gagát, millió másik ember meg millió másik előadót és egyik sem attól lesz intelligens, vagy unintelligens. Ha úgy mondott volna véleményt, hogy "sz.r ez a zene, tehetségtelen ez a nő", akkor érteném a hozzászólásod, de szó sem volt erről.
Az oké, hogy te nem írsz olyanokhoz, akiket utálsz, szerintem tisztelendő, de nem így működik a dolog, hogy mindenki csak arról mond véleményt, amit szeret. És nagyon úgy tűnik, hogy az itt felháborodók ezt csak akkor látják így, ha olyan előadókról van szó, akiket ők személy szerint nem kedvelnek. Senki nem attól lesz több, vagy kevesebb, hogy milyen zenét szeret, mert ez tök szubjektív. A lényeg az, hogy ha valaki elvárja, hogy egy előadó rajongói elfogadják a negatív véleményét (mert "ez egy fórum"), és ne támadják le elvakultan, akkor ő maga is fogadja el azt, ha valakinek nem tetszik az ő kedvence, mert ez csak így működik. Ezt most teljesen általánosságban mondom, nem is kifejezetten neked címezve, meg nem is Tarjára, Gagára, vagy bárkire irányultan.

Az intelligenciás dologgal arra szerettem volna utalni, hogy ha valaki valamit nem kedvel, nem érti a stílust sem a mondanivalóját, azt nem kell ennyire lenyomni, ilyen minőségű kritikával. Mindenkinek más a zene fogalma, és ez így van rendjén. Úgy gondolom, elég gáz lenne ha csak egy zenei stílust kedvelne 7 milliárd ember. Voltak negatív kritikák Tarjával kapcsolatban, és egyet értettem vele, pedig ha valaki, akkor én fanatikusa vagyok ennek a nőnek. De szerintem kicsit erős vélemények születtek itt, negatív értelemben. Kommenteltem már én is olyan helyre, ahol mondjuk nem teljesen értettem egyet a dologgal, sőt lehet hogy ellenszenves volt. De nem ilyen módon, ilyen stílusban. Ha mindenképpen kommentelni akar ide valaki, olyan aki röhejes módon a nevével poénkodik, vagy erős nem tetszését fejezi ki, elég ha annyit ír, nem az én stílusom, nem jön át, más. Nem kell a sárba döngölni. Én ezt nem értem, és nem is tudom tolerálni, a másik hogy nem is akarom. Ha májlit meg a hozzáhasonlókat, é Gagát (hamár megemlítetted) ilyen módon szólják le, természetes hogy a fanatikusok,rajongók megvédik. Itt sem történt máshogy. Senkinek nem esik jól azt olvasni, hogy az általa tisztelt, és szeretett személyt így lehordják. Főleg egy olyan szerzeménye alatt, ami teljes egészében az énekesnőről szól. Ha pedig valaki kételkedik ebben, és szerinte semmilyen,nyomasztó és szar a dolog, nézzen utána a kritikáknak. Az első héten több mint 20 országból kapott olyan visszajelzést az egész albummal Tarja, hogy még előadót nem dícsértek ennyien, az első héten. Egy neatív kritikát sem kapott. Kivéve tőlünk, mert mi magyarok csak ahhoz értünk, hogy tehetséges és kevésbé híres előadókat így lehúzzunk.. smileeee.gif
1 felhasználónak tetszik: Beyla
2013. november 01. 16:50 #27
janet7
janet7

Státusz.
Értem mit akartál mondani az intelligenciával, de tartom azt, hogy attól, mert valakinek nem tetszik egy előadó (legyen az bárki) nem feltétlen nem érti a mondanivalót, egyszerűen csak nem az ő stílusa, de ezt te is írtad.

Nem tudom, én két negatív véleményt láttam itt (a nevével való poénkodást nem számítom, mert az nem vélemény, és nem is arról beszéltem) és mindkettő teljesen normálisan megfogalmazta, hogy miért nem tetszik neki. Nem azt, hogy sz.r, tehetségtelen, hallgathatatlan, stb. Megértem, hogy rosszul esik, nekem is rosszul esne, de lenyomás, lehúzás, leszólás azért nem itt kezdődik.
2013. november 01. 17:16 #28
Nibiru
Nibiru
új tag
kicsicsoki

Könyörgöm, ez a ''majd ha ennyit elértél'' dolog már eléggé unalmas. Megértem, hogy szereted és tiszteled, és nem jó érzés, ha kritizálják, de itt senki sem kommentált olyan módon, hogy le kell hülyézned, mert nem szereti ezt a zenét (az utolsó mondatot egyszerűen nem tudom másképp értelmezni). Keresd meg pl. az Ivan and the parazol-os cikket, ott tényleg olyan kommentek voltak, hogy ''kikezekhátbizosszarok'', szerintem sokan még arra sem vették a fáradtságot, hogy meghallgassák. Én meghallgattam ezt a számot, és nem tetszett. Őszintén szólva a szőr feláll a hátamon ettől a hangszíntől, de a szöveg tényleg hatásos, elismerem, hogy ezzel kapcsolatban tévedtem, nyilván valós érzelmek ihlették.
2013. november 01. 17:36 #29
kicsikoki
kicsikoki
dragon
Idézet (Nibiru @ 2013.11.01. 17:16)
kicsicsoki
Könyörgöm, ez a ''majd ha ennyit elértél'' dolog már eléggé unalmas. Megértem, hogy szereted és tiszteled, és nem jó érzés, ha kritizálják, de itt senki sem kommentált olyan módon, hogy le kell hülyézned, mert nem szereti ezt a zenét (az utolsó mondatot egyszerűen nem tudom másképp értelmezni). Keresd meg pl. az Ivan and the parazol-os cikket, ott tényleg olyan kommentek voltak, hogy ''kikezekhátbizosszarok'', szerintem sokan még arra sem vették a fáradtságot, hogy meghallgassák. Én meghallgattam ezt a számot, és nem tetszett. Őszintén szólva a szőr feláll a hátamon ettől a hangszíntől, de a szöveg tényleg hatásos, elismerem, hogy ezzel kapcsolatban tévedtem, nyilván valós érzelmek ihlették.

Lehet hogy unalmas, de én így gondolom. Nem hülyéztem le konkrétan senkit, ez egy általános vélemény volt. Lehet hogy csak én működöm úgy, hogy olyan embereket nem szólok le, akik egy olyan háttérrel rendelkeznek, hogy csoda hogy nem hagyták abba az éneklést. Meglehet hogy elfogult vagyok, én ezt nem tagadom. Néha túlságosan is, és azt például, hogy neked nem jön be a zene, és a hang, tiszteletben tartom. Csak néhány hozzászólás számomra elég durva. Valószínű azért, mert én ismerem Tarja eddigi karrierjét, és a történteket is, talán ezért érint érzékenyebben.
2013. november 01. 18:01 #30
- törölt felhasználó -    
Idézet (Nibiru @ 2013.11.01. 12:33)
Sajnos ez van, a neve a mi nyelvünkben viccesen hangzik, és nem értem miért kell kiakadni, ha ez feltűnik valakinek, még ha a rajongója vagy is. 
A számról annyit (hogy a tényleges cikkhez is hozzászóljak), hogy ez a zenei stílus nekem tulságosan művi és (márbocs) szvsz a nőnek nincs jó hangja. Legalábbis nem a rockhoz. Sosem értettem, hogy az északiak miért társítják a rockot ezzel a fajta teatralitással. Ráadásul az egész annyira kötött és drámai, és két témája van csak, a halál meg a sz*r szerelem (mmint a műfajnak, nem konkértan ennek a számnak), és így jön képbe a legnagyobb problémám: nem lehet őszinte. Mert ha az, akkor az adott előadó élete egy baromi nagy szívás lenne. Márpedig a művészet tükrözzön valódi érzelmeket, ne ikszedjére is átírt Kádár Kata legyen. 
Na bocs, elhúztam, szóval a szám nem tetszik, most már tényleges okot adtam a közutáltara. Szívesen.

Szerintem egy intelligens rajongó nem akad fel azon, hogy egy negatív véleményt lát a kedvencéről. Sokszor én is beolvasnék egy-két embernek, aztán rájövök, hogy nem támadhatok le csak azért fórumozókat, mert amit én imádok, az nekik nem tetszik... Sokan nem szeretik az "áriázást" rockkal/metállal párosítva, meg is lehet érteni, hiszen egy átlagos zenét hallgató (ezt nem negatív dologként kell érteni!!) fülének szokatlan. Van, akinek ez jön be és van, akinek nem a stílusa, ez így van rendjén és semmi belekötni való nincs benne... Tarja egy ilyen énekesnő, ilyen adottságokkal és ilyen stílussal. Ő ezt szereti csinálni és ebben teljesedik ki a művészete, mi ezt szeretjük, nektek nem tetszik. Úgy érzem, hogy tökéletes így. Marha unalmas lenne a világ, ha minden házból azt hallanám, hogy üvölt az 500 Letters. Hidd el, hogy nem fog ezen senki olyan fennakadni, aki nem szűklátókörű. Kicsikokit is meg lehet érteni, illetve titeket is, a lényeg az, hogy ne akadjatok fenn egymás véleményein, mert abból pont az lesz, hogy végeláthatatlanul mocskoljátok egymást. Az meg, hogy Tarja egész pályafutását sokan egyetlen dal alapján ítélik meg (nem rád gondoltam) hát az vall az intelligencia hiányára. Bocs a prédikációért. biggrin.gif
2 felhasználónak tetszik: TarjaNightwish, Beyla
2013. november 01. 18:10 #31
- törölt felhasználó -    
Idézet (Nibiru @ 2013.11.01. 17:16)
kicsicsoki

Az viszont téveszme, hogy csakis magasan énekel a dalaiban. Voltak dalok, ahol mélyebben énekelt. Mostanában ritka...

1 felhasználónak tetszik: TarjaNightwish
2013. november 01. 18:21 #32
JBT1
JBT1
visszatérő vendég
Hozzászólás: 379
Csatolások: 44
Azonosító: 199487
Jaj Holembo drága, menny már vissza a kis lédi k.kádhoz, mert az biztos olyan ,,dallamos" és fülbemászó zenéket csinál. Az pedig, hogy az ,,opera és a rock nem illik össze" az meg totál fel tud idegesíteni. Ki szabályozza meg azt, hogy a rock milyen legyen. Ez egy más műfaj. Drága Nibiru attól még, hogy nem szereted az ilyen zenét, attol még nem kell f.káznod te nagy ,kritikus". Az pedig teljesen természetes, hogy kiáálsz a kedvencedért, te igazán ,,intelligens" ember. wink.gif . Azért meg ne gyere ide, hogy okoskodj egy sort és növeld hozzászólásaid számát. tongue.gif tongue.gif tongue.gif . Amúgy a klipp az nem olyan tipikus Tarjás, pozitív értelemben. Egyszerű, de nagyszerű.
3 felhasználónak tetszik: kicsikoki, TarjaNightwish, Beyla
2013. november 01. 18:32 #33
Falling Awake
Falling Awake
visszatérő vendég

StátuszNormal is not the norm, it's just a uniform..
Hozzászólás: 180
Csatolások: 25
Azonosító: 155291
Ez már nem tudom hányadik cikkem Tarjáról és a vele kapcsolatos informáciokról..Mindegyik cikkemhez voltak kedves kommentelők, akik lényegében nem is tudtak semmit az egész cikk történetéről, szereplőjéről/iről. Mindig felüdülés számomra mikor valaki messziről hülye..Én megértek mindenkit a maga részéről, hiszen nem vagyunk egyformák, a zenei ízlésünk sem. De szerintem előbb ha valakiről ilyen véleményt szeretnétek kiadni, akkor kicsit olvassatok utána, munkásságairól, és hallgassatok meg 2 különböző dalt tőle.Akkor már lehet tudsz egy alap véleményt gyártani, ami valóságalappal is rendelkezik. Felesleges mindenkinek védenie a másikat vagy éppen támogatni, hiszen ígyse-úgyse lesznek ugyanazok a vélemények. Szerintem inkább dícsérjétek a cikkemet :DDDDDDDD
2013. november 01. 18:47 #34
Nibiru
Nibiru
új tag
JBT1
Először is menj*.
Másodszor pedig elképesztő milyen hiteles vagy. Mint Hitler emberijogi aktivistaként.
1 felhasználónak tetszik: janet7
2013. november 01. 18:59 #35
JBT1
JBT1
visszatérő vendég
Idézet
Nibiru írta
JBT1
Először is menj*.
Másodszor pedig elképesztő milyen hiteles vagy. Mint Hitler emberijogi aktivistaként
Én ezt jól tudom drága Nibiru. Amúgy menj te, mert semmi közöd Tarjához. Elismerem, hogy nagyon jól tudsz fogalmazni és nagyon jó szakszavakat használs, professzor úrnő, és még annyit, hogy ,,nagyon jól oltogatsz". tongue.gif biggrin.gif thumbsup.gif . Falling Awake teljesen igazad van, de nem akarom azt hogy mindenki imádja, csak azt, hogy senki se f.kázza.
2013. november 01. 19:11 #36
Nibiru
Nibiru
új tag
JBT1

De ez csak arra vonatkozik, aki a te kedvenceidet fikázza, igaz? Távol áll tőlem Justin Bieber és társai szeretete, de van akitől nem, és neked ugye lehet őket oltani. Érdekes.
Arról meg, hogy abba kötsz bele, hogy veszem a fáradtságot és igényesen írom le a mondanivalóm, hát ez már tényleg a műveltség legfőbb ismertetőjegye. dry.gif
2013. november 01. 19:18 #37
TarjaNightwish
TarjaNightwish
Bruja de Oz

StátuszYo soy la muerte, soy la maldición, soy tu perdición....
Hozzászólás: 2037
Csatolások: 235
Azonosító: 198762
Mostmár nagyon de nagyon televan a hócipőm az olyan hozzászólókkal akiknek már megint halvány fogalmuk sincs arról,hogy min alapszik az egész cikk és leállnak itt vitázni,még mindíg úgy gondolom,ha nemismered akkor húzzel innen és ne hord lem mindenféle szemétnek és sértegeted mert ha nemis jutott volna el egyesek agyáig akkor most szólnék,hogy egy ugyanolyan emberről van szó mint bárki más azzal a különbséggel,hogy ő attól híres és elismert,hogy mindíg önmagát adja és sosem azért mert botrányokat okoz stb.Egyetértek azzal,hogy senki sem hallgathat egyforma zenét ,mert az emberek nem egyformák ez az élet rendje,azt is megértem,hogy más is kiáll a kedvencéért és ez természetes dolog mert úgyhiszem mindenkinek mást jelent a kedvenc szó valakinek kevesebbet valakinek pedig mindent.Nem egyszer fordult már elő velem,hogy szemtől szembe mocskolták be és mondták le mindennek a kedvenceim és bár dühösen de elengedtem a fülem mellett,mert tudtam,hogy azzal csak még komplikáltabb lesz a helyzet és csakis magamat alacsonyítom le.Szerintem érdemesebb lenne ezen többet nem vitázni jóltudom,hogy vannak akiknek nemtetszik jó megvan értve nem az ő stílusuk de azért ha minden áron azon akarnak kötöszködni,hogy mi köze az operának a metalhot akkor ajánlanék egykis Wikipédiás utánanézést mert a metalnak bizony rengeteg ágazata van és az egyik az OPERA-METAL és ha ez nemelég akkor részvétem...
2013. november 01. 19:30 #38
JBT1
JBT1
visszatérő vendég
Jólvan Nibiru, én nem idegesítem tovább magam. De azért még tudnék mit válaszolni.
2013. november 01. 19:35 #39
Nibiru
Nibiru
új tag
Kérlek, mondd csak.
2013. november 01. 20:40 #40
kicsikoki
kicsikoki
dragon
Szerintem pont nem a cikk alatt kéne ezt megvitatni, ott a privát üzenet. Személyserint mindkét oldalt megértem, de egymás pocskondiázása nem ide való. Tiszteljük már meg a cikkírót és Tarját is azzal, hogy ezt az értelmetlen vitát nem itt folytatjátok.
3 oldal 1 2 3
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!

Kapcsolódó sztárok