Hát (tudom háttal nem kezdünk mondatot) én a mai napig nem tudom mi fogott meg Lily Allenben. De azt igen, hogy 18 év alatt egy sztárt sem kedveltem meg annyira, mint őt, pedig Marina Diamandisról és Zooey Deschanelről is rengeteg mindent tudok. Marinának megvan mindkét lemeze, oda-vissza fújom a dalszövegeit, életrajzát, láttam majdnem az összes fellépési videóját, interjúját, Zooeyval is ugyanez van (csak hozzáadva a filmjeit persze). Fogalmam sincs, hogy választanak az emberek kedvencet, sőt szerintem a legtöbb csak bevonzza a példaképét.
Egyébként az évek során rájöttem, hogy igazából nagyon hasonlítok Lilyre belsőleg, ugyanolyan szókimondó, balhés, határozott, ugyanakkor belül elég "törött" személyiség vagyok és szerintem az egyéniségem miatta is (ha nem is tudatosan, de biztosan felvettem néhány szokását) lett még jobban ilyen. Nem azt mondom, hogy megszállott vagyok és mindent megteszek azért, hogy olyan legyek mint ő, sőt soha nem is akartam senkire sem hasonlítani, de hiszem, hogy nagy szerepet játszott benne.
Talán ez egy olyan dolog, ami nem tudatos, de magadat fedezed fel az adott személyben, ő megénekli, megírja, eljátssza, amit te érzel, amit sosem adtál ki magadból. Szól a világnak az ő hangján a te szavaiddal.
Vagy egyszerűen lehet kötődni a kedvencedhez. Persze gondolhatjátok, hogy ez hülyeség, hiszen nem is ismerjük személyesen, de sokat jelent az embernek, ha mindig egy ember dalaira sír vagy nevet. Mert ott volt az életedben az adott mérföldkőnél. Szomorú voltál? Sírtál a lassú dalaira, amiknek a dalszövegei nem is lehettek volna találóbbak az adott pillanatban. Boldog voltál? Valószínű a kedvenc előadód legvidámabb dalaira buliztál a szobádban. Együtt "sírt" veled, együtt "nevetett", mint egy legjobb barát. (Természetesen ez ugyanúgy vonatkozik egy színészre/színésznőre is, ha azonosulsz a karaktereivel.)
Szóval Sally Sparrow részben egyetértek a nézeteiddel, hiszen visszaolvasva sokszor írtam le kb ugyanazt mint te, persze nem azért, hogy lemásoljalak meg mert dejófejvagy! (természetesen az vagy

), hanem mert én is valahogy így gondolom, de mégis szerintem ez az egész nem választás kérdése, ezt nem te döntöd el kiért leszel oda évek múlva is. Egyszerűen csak megszereted egy idő után, mert már sokat tudsz róla, régóta ismered. Ez olyan dolog lehet, mint a szerelem szerintem. Szép lassan megismered a dolgait, nézeteit, minden egyes apró mozdulatát és egyszer csak beleszeretsz. Valami ilyesmi történhet, amikor elkezdesz tényleg rajongni valakiért, csak nem olyan intenzíven. Lehet hogy ezek után sokan őrültnek tartanak, nem, nem vagyok szerelmes Lilybe LOL, de jobban nem tudtam elmagyarázni mire is gondolok. Az utánanézés előtti-dolognál szerintem nincs ilyen előre "megadott vonzalom", szimplán csak az idő múlásával beméred a sztárvilágban, ki adja ki legjobban a természeted és közben szépen sorban szelektálod a többit.
Amit még hozzátennék, hogy úgy vélem nagyon meghatározó, hogy az adott embernek vannak-e barátai. És hogy azok milyenek. Szerintem, akinek nincs legjobb barátja vagy egyszerűen csak szimplán nem annyira közkedvelt a társaságban, ahol mozog sokkal gyorsabban talál magának kedvencet. Na meg az is eléggé befolyásolja a dolgot, hogy mikor ismerkedtél meg az adott sztárral.. ha gyerekkorodban vagy legalábbis nagyon régen (egy előző életszakaszodban) akkor is jóval előbb fog a szívedhez nőni.
Tudom-tudom rengeteget írtam, lehet egy jónagy adag marhaság az egész, de én így látom. Köszönöm szépen a témát Sally Sparrow, jól esett most elgondolkozni ezeken a dolgokon.