Starity

A Gravitáció mindenkit levett a lábáról

2 oldal 1 2
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2013. október 08. 14:57 #21
Rosso
Rosso

StátuszRide or die
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 501
Csatolások: 34
Azonosító: 197668
Kíváncsi vagyok rá, biztos érdekes smileeee.gif
2013. október 08. 16:02 #22
mse90
mse90
@bnormal cortexikid

Státuszaz emberiségért zokog
Hozzászólás: 1877
Csatolások: 1418
Azonosító: 178057
Idézet (Ag_laja @ 2013.10.08. 14:55)
Én is azt várom,hogy mikor lopják már el! hullam.gif  smileeee.gif

Hát szomorúan közlöm gyerekek, hogy számotokra az élmény 80-90%-a el is fog veszni. pardon.gif Ezt a filmet pislákoló laptopról nézni olyan, mint egy direkt színekkel játszó filmet fekete-fehérben látni.

Persze az Avatar óta sorra jöttek ki a földművelő kisgazdavakító 3D mozik, amikre csak úgy utólag rásütötték a technikát, mert éppen az volt a sláger, de ez a film ténylegesen rendeltetésszerűen felhasználja azt. Itt nem az van, hogy benyomják a 3D-t a láthatóan teljesen nem ahhoz passzoló gyorsan vágott akciójelenetekez, hogy aztán 2 perc után hasogat a fejed és a szemed. Nem kérem, ezek azok a filmek, amikhez a 3D-t egyáltalán kitalálták.

Nem akarok én úgy hangzani, mint egy pénzt legombolni kívánó reklámszakember, csak jelzem, hogy ne lepődjön meg az, aki nem talál semmi különöset a letöltött kalózverziója megtekintésekor. pardon.gif
2013. október 08. 16:18 #23
kanka
kanka
visszatérő vendég
Hozzászólás: 337
Csatolások: 57
Azonosító: 97843
hétvégén láttam és valami lenyűgöző volt.alig tértem magamhoz a film végén.ez a film egy mestermű.gyönyörű és egyszerre félelmetes.a film hangulata a székbe szögezett egyszerre volt nyomasztó és félelmetes valamint gyönyörű.hát látnotok kell jah és csak felirattal ajánlott megnézni!!!
2013. október 08. 16:38 #24
KBecks
KBecks
új tag

StátuszA barát a bajban, testvérré válik. A testvér a bajban lelki társsá válik.
Hozzászólás: 20
Csatolások: 0
Azonosító: 181413
Én IMAX 3D-ben láttam, és valami fantasztikus élmény volt.. biggrin.gif
2013. október 08. 20:44 #25
Beyla
Beyla
carter

StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
Idézet (mse90 @ 2013.10.08. 16:02)
Hát szomorúan közlöm gyerekek, hogy számotokra az élmény 80-90%-a el is fog veszni. pardon.gif Ezt a filmet pislákoló laptopról nézni olyan, mint egy direkt színekkel játszó filmet fekete-fehérben látni.
Persze az Avatar óta sorra jöttek ki a földművelő kisgazdavakító 3D mozik, amikre csak úgy utólag rásütötték a technikát, mert éppen az volt a sláger, de ez a film ténylegesen rendeltetésszerűen felhasználja azt. Itt nem az van, hogy benyomják a 3D-t a láthatóan teljesen nem ahhoz passzoló gyorsan vágott akciójelenetekez, hogy aztán 2 perc után hasogat a fejed és a szemed. Nem kérem, ezek azok a filmek, amikhez a 3D-t egyáltalán kitalálták.
Nem akarok én úgy hangzani, mint egy pénzt legombolni kívánó reklámszakember, csak jelzem, hogy ne lepődjön meg az, aki nem talál semmi különöset a letöltött kalózverziója megtekintésekor. pardon.gif

Hát nem tudom, én speciel olyan rigolyás embörke vagyok, aki szó szerint képtelen egy 3D-s filmet úgy végig ülni, hogy utána ne zuhanjon össze a migrénes fejfájástól. Anno az Alice in Wonderland nézése alatt jöttem rá, hogy a 3D-t nagyon nem nekem találták ki, sőt még a Titanicot is csak úgy tudtam tűrhetően végig nézni, hogy néhány résznél elbóbiskoltam, így nem erőltettem meg a szemeimet. Pedig tökéletes a látásom, látásvizsgálatnál még a legkisebbeket is képes vagyok leolvasni a tábláról, ám, ha 3D-t emlegetnek körülöttem, akkor kénytelen vagyok hárítani. Persze az a te véleményed, hogy ez nem az a fajta fejhasogatós 3D múvi, de egyszerűen félek rá több ezer forintot kiadni, ha nem vagyok biztos abban, hogy végig is tudom ülni. Trailer alapján a film annyira nem győzött meg, de Sandra miatt mégis csak eléggé nézős lenne, pláne, hogy ilyen pozitív kritikát kapott az alakítására. Úgy érzem, hogy manapság a filmek sokkal inkább a látványra épülnek, és Isten bocsássa meg bűnömet, de egy kalap sz*r lett szerintem a legújabb Star Trek film Chris Pine főszereplésével. A látvány és a rendezés fantasztikus volt (minden tiszteletem Abrams bácsié), de a sztori annyira silány és pocsék, hogy kétszer is elaludtam rajta. Miért? Mert a látványon volt a hangsúly, és másfél óra után iszonyatosan unalmas volt csak azt nézni, pedig én szeretem a harcjeleneteket, akár verekednek, akár az űrben lövik szét egymást. Mégsem 'gyütt be. Szerintem ez is valami hasonló lesz - gagyi történet jó látvánnyal, én meg filmet nem a látvány, hanem szórakozás céljából nézek. Ha annyira el fog veszni az élmény, akkor jobb, ha az ember már le sem tölti.
2013. október 08. 21:03 #26
mse90
mse90
@bnormal cortexikid

Státuszaz emberiségért zokog
Hozzászólás: 1877
Csatolások: 1418
Azonosító: 178057
Idézet (Beyla @ 2013.10.08. 20:44)
Hát nem tudom, én speciel olyan rigolyás embörke vagyok, aki szó szerint képtelen egy 3D-s filmet úgy végig ülni, hogy utána ne zuhanjon össze a migrénes fejfájástól. Anno az Alice in Wonderland nézése alatt jöttem rá, hogy a 3D-t nagyon nem nekem találták ki, sőt még a Titanicot is csak úgy tudtam tűrhetően végig nézni, hogy néhány résznél elbóbiskoltam, így nem erőltettem meg a szemeimet. Pedig tökéletes a látásom, látásvizsgálatnál még a legkisebbeket is képes vagyok leolvasni a tábláról, ám, ha 3D-t emlegetnek körülöttem, akkor kénytelen vagyok hárítani. Persze az a te véleményed, hogy ez nem az a fajta fejhasogatós 3D múvi, de egyszerűen félek rá több ezer forintot kiadni, ha nem vagyok biztos abban, hogy végig is tudom ülni. Trailer alapján a film annyira nem győzött meg, de Sandra miatt mégis csak eléggé nézős lenne, pláne, hogy ilyen pozitív kritikát kapott az alakítására. Úgy érzem, hogy manapság a filmek sokkal inkább a látványra épülnek, és Isten bocsássa meg bűnömet, de egy kalap sz*r lett szerintem a legújabb Star Trek film Chris Pine főszereplésével. A látvány és a rendezés fantasztikus volt (minden tiszteletem Abrams bácsié), de a sztori annyira silány és pocsék, hogy kétszer is elaludtam rajta. Miért? Mert a látványon volt a hangsúly, és másfél óra után iszonyatosan unalmas volt csak azt nézni, pedig én szeretem a harcjeleneteket, akár verekednek, akár az űrben lövik szét egymást. Mégsem 'gyütt be. Szerintem ez is valami hasonló lesz - gagyi történet jó látvánnyal, én meg filmet nem a látvány, hanem szórakozás céljából nézek. Ha annyira el fog veszni az élmény, akkor jobb, ha az ember már le sem tölti.

A 3D kapcsán azért is mondtam, hogy ez nem a migrénes fajta, mert alapvetően én is kerülöm 90%-ban ezt a technikát. Nekem ténylegesen érzékeny a szemem, -5 dioptriát hordok mindkét lencsémen, úgyhogy így értetendő az, amikor azt mondom, hogy egy pillanatra sem éreztem azt, hogy megerőltető lenne a látvány. Tulajdonképpen az egész látványvilág letisztult és már-már egyszerűnek tűnő, hosszú vágásnélküli jelenetek vannak benne, tehát itt tényleg nem a nagy robbanásokra és gyors akciókra mennek rá.

Ami a film minőségét illeti, nézd, minden filmnek megvan az erőssége. Van, amit a forgatókönyve emel ki, van, amit az atmoszférája. Ez éppenséggel az utóbbi kategória, és ezt nagyrészt bizony a látványvilágával éri el. Tudom, hogy manapság a látványossághoz egyfajta negatív jelző társul, ha moziról van szó, és ez jogos, de szerintem itt nagyon jól használja a kellékeit Cuarón mester. És megint csak: a Gravitáció esetében a látványosságon nem nagyszabású harci jeleneteket hanem minimalista technológiákat értek.

A döntés a te kezedben van persze, de én mindenkit őszintén arra sarkallnék, hogy tegyen egy próbát vele. Tudom, hogy nem mindenkinek van otthon kidobandóban az a másfélezer forint, és azt sem tudom garantálni, hogy mindenki olyan lelkesen fog érte rajongani, azt viszont állítom, hogy így 3D-t nagy mozifilmben még nem használtak.

Amit pedig mindenféleképpen garantálhatok az az, hogy Sandyt ezért Oscarra fogják jelölni. beer.gif
1 felhasználónak tetszik: Beyla
2013. október 09. 15:36 #27
Fhfh
Fhfh
visszatérő vendég

StátuszOrion Cross :$
Hozzászólás: 456
Azonosító: 200280
Júj ez biztos nagyon jó lehet!! smileeee.gif tuti hogy meg fogom nézni smileeee.gif
2013. október 09. 16:26 #28
Dodóóó
Dodóóó
Hunter

StátuszEveryone with a friendly face seems to hide some secrets inside
Hozzászólás: 7747
Azonosító: 151350
én még nem láttam de biztosan meg fogom nézni ha ennyire jó smileeee.gif
2013. október 09. 21:27 #29
Pinkie Pie
Pinkie Pie
új tag

StátuszNincs művészibb magatartás, mint szeretni az embereket. Vincent Van Gogh
Hozzászólás: 51
Azonosító: 212350
Az oké, hogy még a reklámban is benne van az a nagy akció jelenet, de nekem akkor se tűnik túl érdekesnek, de viszont tényleg jól megcsináltál! smileeee.gif
2013. október 12. 21:43 #30
SHSophie2000
SHSophie2000
hi.

Státusz*nem vagyok aktív, csak olvasni járok már*
Hozzászólás: 1796
Csatolások: 48
Azonosító: 186050
Nem láttam,de amiket hallottam róla azok alapján én még az Oscar-ra is esélyesnek tartom!
2013. október 26. 16:44 #31
loket
loket

Státusz"I don't overdress. People underdress" - Marie Antoinette
Hozzászólás: 624
Csatolások: 40
Azonosító: 177392
én nem rég láttam és szerintem azért túlzás amit mondanak róla, szerintem nem olyan jó
2013. október 26. 16:54 #32
sarika2001
sarika2001
Hozzászólás: 3762
Azonosító: 171194
biztos jó lehet smileeee.gif kíváncsi vagyok rá.
2 oldal 1 2
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!

Kapcsolódó sztárok