Starity

Cikkgyakorló

Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!
2013. szeptember 29. 21:52 #1
- törölt felhasználó -    
Szia minden kedves idetévedőnek!
Régóta a fejemben motoszkált már a topic megnyitásának ötlete.
Azok számára hoztam létre, akik szeretnének cikket írni, de nem tudják, hogy kezdjenek bele. Szóval, ha szeretnél segítséget kérni, mert nem vagy gyakorlott cikkíró, akkor itt meg is kapod a segítséget!
Továbbá gyakorolhatod a cikkírást is. Ehhez nem kell más, csak egy kedvenc sztárod, és egy kitalált történet. Ezeket a kitalált cikkeket azonban később NE küldd be, mert a hírszerkesztőknek csinálsz pluszmunkát.

De van pár szabály, amit be kéne tartani:
- NE válassz olyan sztárt, akiről nap mint nap jelennek meg cikkek - igen, Miley, Selena, Demi, Justin, 1D, stb.
- Bármiről írhatsz, ami eszedbe jut, például írhatod, hogy "Shenae Grimmes szőkére váltott" - ez nem igaz, de ezáltal gyakorolhatod a cikkek írását. Forrást nem kell írni, hiszen úgyis kitalált sztorit írsz!
- Bár nem vagyok hírszerkesztő, nagyon szeretek segíteni, ezért ha valaki megírt egy cikket, szívesen véleményezem azt! Természetesen szívesen fogadom a segítséget más tagoktól!
- Ne írj egy cikknél többet egy nap! Én is ember vagyok ;D
- Ne véleményt írj! Úgy írj meg piszkozatban egy cikket, mintha az oldalnak írnád!
- Ha tetszett egy cikk, nyomhatsz rá tetszik gombot nyugodtan wink.gif
- Videót, képet nem kell bemásolnod!

Itt nem fontos a naprakészség, sem az, kiről írsz. Gyakorolj bátran, kérj segítséget! Akár privátban is szívesen segítek!

Továbbá bemásolom, mik a cikkek szerkesztésének szabályai abban az esetben, ha a magazinba szeretnél írni!

- Más oldalakról cikket másolni tilos! Ezzel semmi újat nem alkottál, ráadásul szerzői jogokat sértesz meg. Ez nem azt jelenti, hogy nem írhatsz ugyanarról a témáról a saját stílusodban, saját gondolataiddal.
- Nem vehetsz át egy másik médiában megjelent információt anélkül, hogy megneveznéd! Minden ilyen esetben kötelező megjelölnöd a forrást a szövegben.
- Külföldi sztár esetén csak külföldi forrást fogadunk el!
- Magyar sztárok esetén, csak a legnagyobb hazai médiákat fogadjuk el forrásként. (Pl. RTL Klub, TV2, Index, Origo, Blikk, Bors, Storyonline, STOP, stb.)
7 felhasználónak tetszik: Pöttömke, Beyla, DennyKeh, ColorBird, Lizania, Fan-ily6889, Violence
2013. szeptember 29. 22:35 #2
DennyKeh
DennyKeh
King of series

StátuszJust be YOU..
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 1404
Csatolások: 44
Azonosító: 163321
Az ötletet Chelsy adta és mivel imádom Shenaet így róla dobtam össze most egy rövid hírt. smileeee.gif Remélem tetszik majd. blush.gif smileeee.gif

Shenae Grimes szőkére váltott

A 90210 fiatal színésznőjét, Shenae Grimest a tegnapi nap folyamán kapták lencsevégre a paparazzók, amint egy New York-i fodrász szalonból lépett ki és éppen az autójához igyekezett.

A bájos színésznő változtatott hajkoronájának barna-ombrés árnyalatán és világos szőkére váltotta loknijait, amit egy kis frufruval dobott fel. A színésznő egyik új filmjének a kedvéért, a Grimes History miatt cserélte le hajának eddigi színeit. A filmben olyan hírességek tűnnek majd fel a 24 éves kanadai színésznő, mint például az Éhezők viadala sztárja, Jush Hutcherson, az immár újra régi formájában tündöklő Lindsay Lohan vagy éppen Jessica Lowndes.

Shenae a filmje mellett sem tétlenkedik, ugyanis elkezdte építeni zenei karrierjét, és az első kislemeze várhatóan a jövő hónap elején érkezik meg, emellett saját modell ügynökséget is nyitott, melynek bevételeit jótékony célokra használja fel.
1 felhasználónak tetszik: Patyó12
2013. szeptember 29. 22:38 #3
- törölt felhasználó -    
Te, ne szórakozz velem! biggrin.gif Neked nem kell gyakorolni! tongue.gif Jó cikk lenne ebből szerintem! Rövid, velős, lényegretörő - és szívesen látnám Shenaet szőkén biggrin.gif Ki tudja, hátha egyszer átfesteti a haját.
10/10 smileeee.gif

Idézet (DennyKeh @ 2013.09.29. 22:35)
Az ötletet Chelsy adta és mivel imádom Shenaet így róla dobtam össze most egy rövid hírt. smileeee.gif Remélem tetszik majd. blush.gif smileeee.gif
Shenae Grimes szőkére váltott
A 90210 fiatal színésznőjét, Shenae Grimest a tegnapi nap folyamán kapták lencsevégre a paparazzók, amint egy New York-i fodrász szalonból lépett ki és éppen az autójához igyekezett. 
A bájos színésznő változtatott hajkoronájának barna-ombrés árnyalatán és világos szőkére váltotta loknijait, amit egy kis frufruval dobott fel. A színésznő egyik új filmjének a kedvéért, a Grimes History miatt cserélte le hajának eddigi színeit. A filmben olyan hírességek tűnnek majd fel a 24 éves kanadai színésznő, mint például az Éhezők viadala sztárja, Jush Hutcherson, az immár újra régi formájában tündöklő Lindsay Lohan vagy éppen Jessica Lowndes. 
Shenae a filmje mellett sem tétlenkedik, ugyanis elkezdte építeni zenei karrierjét, és az első kislemeze várhatóan a jövő hónap elején érkezik meg, emellett saját modell ügynökséget is nyitott, melynek bevételeit jótékony célokra használja fel.
2 felhasználónak tetszik: DennyKeh, Filmfan719
2013. szeptember 29. 22:44 #4
kármen366
kármen366
Ez a szöveg fog megjelenni a neved alatt.

Státuszjust me
Hozzászólás: 2009
Csatolások: 140
Azonosító: 207955
Az én cikkem:
Terry Clark többé nem énekel!

Terry ma délután azt mondta magának nem fog többé énekelni unja már. A sok paparazzit, az autó garmm ozstogatást és a mindig követő stábokta.
Ma este be is mondta a tv-ben a sok rajongó elött hogy felmond a hírességel és inkább beáll az orvosi szakmába.
A szegény sok ember akik szerették őt megfogadták hogy akár felmondott a hírességével akár nem ők mindig hallgatni fogják dalait és szeretni fogják őt.
2013. szeptember 29. 22:48 #5
DennyKeh
DennyKeh
King of series

StátuszJust be YOU..
Hozzászólás: 1404
Csatolások: 44
Azonosító: 163321
Idézet (Chelsy @ 2013.09.29. 22:38)
Te, ne szórakozz velem! biggrin.gif Neked nem kell gyakorolni! tongue.gif Jó cikk lenne ebből szerintem! Rövid, velős, lényegretörő - és szívesen látnám Shenaet szőkén biggrin.gif Ki tudja, hátha egyszer átfesteti a haját.
10/10 smileeee.gif

Köszi, de sosem árt a gyakorlás. smileeee.gif Hidd el gyakori olvasója és írója leszek a topiknak és próbálok besegíteni ott, ahol kell. smileeee.gif Hasznos lesz ez a topik.
2013. szeptember 30. 09:28 #6
- törölt felhasználó -    
Dennykeh!
Nagyon szépen köszönöm, aranyos vagy! smileeee.gif És a segítségedet természetesen szívesen fogadom. Azért remélem, nem akar mindenki önjelölt segítő lenni, mert annak nem lesz jó vége. Természetesen olyan emberekre gondoltam, mint például Te, illetve akik a barátaim, valamint több cikket írtak már, és persze engem kérdeznek meg arról, hogy segítsenek-e. Úgy gondoltam, hogy lehetnének kijelölt emberkék, mint a pályázatoknál. Ennek mondjuk nincs tétje, de szerintem jó muri lenne biggrin.gif

Idézet (DennyKeh @ 2013.09.29. 22:48)
Köszi, de sosem árt a gyakorlás. smileeee.gif Hidd el gyakori olvasója és írója leszek a topiknak és próbálok besegíteni ott, ahol kell. smileeee.gif Hasznos lesz ez a topik.

kármen366!
Ez a cikk nagyon, nagyon rövid, és van benne pár helyesírási hiba is. Hiányoznak vesszők, ékezetek, és a megfogalmazás sem a legjobb. 10/2 - Bocsi. De ha gyakorolsz, lesz még jobb is! wink.gif Egyébként fogalmam sincs, melyik Terry Clarkra gondoltál: van egy énekes, aki meghalt, egy sorozatgyilkos, akit 2001-ben kivégeztek, egy baseballjátékos, és egy kórusénekes. De gondolom, az utóbbira smileeee.gif

Megmutatom, én hogy írtam volna meg egy ilyen cikket.

Terry Clark többé nem énekel
Terry ma délután árulta el egy talkshowban, hogy karrierjének vége, nem fog többé énekelni. Állítása szerint belefáradt az autogrammosztásba és abba, hogy minden lépését paparazzik követik.

Úgy határozott, kipróbál valami új dolgot, és orvosnak áll, már be is jelentkezett az egyetemre, ahol neurológusnak fog tanulni, tovább elmélyed a belgyógyászat rejtelmeibe is.

Rajongói természetesen csalódottak, ám a döntése ellenére kiállnak Terry mellett, és megfogadták, hogy továbbra is hallgatni fogják a dalait.

Idézet (kármen366 @ 2013.09.29. 22:44)
Az én cikkem:
Terry Clark többé nem énekel!
Terry ma délután azt mondta magának nem fog többé énekelni unja már. A sok paparazzit, az autó garmm ozstogatást és a mindig követő stábokta.
Ma este be is mondta a tv-ben a sok rajongó elött hogy felmond a hírességel és inkább beáll az orvosi szakmába.
A szegény sok ember akik szerették őt megfogadták hogy akár felmondott a hírességével akár nem ők mindig hallgatni fogják dalait és szeretni fogják őt.
2 felhasználónak tetszik: Filmfan719, DennyKeh
2013. szeptember 30. 09:51 #7
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

StátuszSoy una chica húngara, chenoísta y apasionada por Londres.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 10969
Csatolások: 8081
Azonosító: 128114
Ugyan már lezárt témák, de hasznosak lehetnek:

http://starity.hu/forum/topik/147522-cikkek-irasa/
http://starity.hu/forum/topik/203667-cikkek-irasa-2/
2013. szeptember 30. 12:38 #8
- törölt felhasználó -    
Muchas gracias meghajolo.gif

Idézet (Sally Sparrow @ 2013.09.30. 09:51)
2013. szeptember 30. 19:22 #9
- törölt felhasználó -    
Idézet (Chelsy @ 2013.09.30. 09:28)
Azért remélem, nem akar mindenki önjelölt segítő lenni, mert annak nem lesz jó vége.

Nem akarok szemét lenni, de hírszerkesztő lettél? Mert ha nem, akkor te is az önjelölt kategórába tartozol think.gif
8 felhasználónak tetszik: LoveNessa, TheDanush, kia08, pixie1013, Luckie, LexiCobain, Queenie, Kazuo
2013. szeptember 30. 19:50 #10
- törölt felhasználó -    
Szia!
Nem, nem lettem az. Írtam a topic első hozzászólásában is. Én mindössze segíteni szeretnék másoknak, akik nem értik, miért nem jelenik meg a cikkük. Ennyi az egész wink.gif

Idézet (Cynthia @ 2013.09.30. 19:22)
Nem akarok szemét lenni, de hírszerkesztő lettél? Mert ha nem, akkor te is az önjelölt kategórába tartozol think.gif
2013. szeptember 30. 20:48 #11
- törölt felhasználó -    
Folytatódik a Rékási-história

Nem ér véget a szappanopera, még tartogat nekünk meglepetéseket a Détár-Rékasi-Pikali szerelmi háromszög. Hajdú Péter volt az egyetlen, aki szembesítette Détár Enikőt és Pikali Gerdát a tévéműsorában. Nagyon feszült volt a hangulat, mindketten kényelmetlenül érezték magukat. Rékasi Károly nem volt hajlandó elfogadni a meghívást, egészségügyi problémákra hivatkozott, amit a showman aligha hitt el.
A beszélgetés fő témája természetesen a válás volt, most mindketten tiszta vizet önthettek a pohárba.
A műsor után Hajdú Péter is nyilatkozott a Blikknek, aki elmondta, szinte sértésnek vették, ha kérdezték tőlük valamit, nagyon feszültek voltak, egymás szemében sem tudtak nézni.
Rékasi Károlyt is keresték a történtekkel kapcsolatban, de Ő nem akart nyilatkozni.

Ez csak ilyen összedobott, nemsokára próbálok jobbat is. wub.gif
2013. szeptember 30. 20:51 #12
- törölt felhasználó -    
Wáó biggrin.gif Ez érdekes műsor lenne biggrin.gif
De a rövidsége miatt csak 10/7-et adok :$ Amúgy nekem tetszik smileeee.gif

És egy kedves barátom nemrég felhívta a figyelmemet arra, hogy nem emeltem ki az első hozzászólásomba, hogy NEM vagyok hírszerkesztő, így ezúton figyelmeztetek mindenkit, hogy mindössze segítő vagyok, nem hírszerkesztő. Pedig tényleg úgy emlékeztem, hogy ezt leírtam az első hozzászólásban. blush.gif

Idézet (Filmfan719 @ 2013.09.30. 20:48)
Folytatódik a Rékási-história
Nem ér véget a szappanopera, még tartogat nekünk meglepetéseket a Détár-Rékasi-Pikali szerelmi háromszög. Hajdú Péter volt az egyetlen, aki szembesítette Détár Enikőt és Pikali Gerdát a tévéműsorában. Nagyon feszült volt a hangulat, mindketten kényelmetlenül érezték magukat. Rékasi Károly nem volt hajlandó elfogadni a meghívást, egészségügyi problémákra hivatkozott, amit a showman aligha hitt el.
A beszélgetés fő témája természetesen a válás volt, most mindketten tiszta vizet önthettek a pohárba.
A műsor után Hajdú Péter is nyilatkozott a Blikknek, aki elmondta, szinte sértésnek vették, ha kérdezték tőlük valamit, nagyon feszültek voltak, egymás szemében sem tudtak nézni.
Rékasi Károlyt is keresték a történtekkel kapcsolatban, de Ő nem akart nyilatkozni. 
Ez csak ilyen összedobott, nemsokára próbálok jobbat is.  wub.gif
2013. szeptember 30. 21:11 #13
- törölt felhasználó -    
Egy újabb cikkem:
(és bocs nem vagyok valami jó hejesíró)

Selma Ergec ma délután bemondta a startv-nek hogy felhagy a színészkedéssel és inkább átáll a hírszerkeztők körébe. Azt is mondta hogy azért, mivel a sok rajongó mindig az utcán autógrammot kéregetnek tőle és emiatt sosincs nyugta. A mostnai sorozatában a Muhtesem Yuziyl(Szulejmán) című tv-műsorának hála lett híres épp emiatt mondott fel. A sorozatban lévő többi szereplő igen csalódott hogy Selma cserben hagyja őket és inkább hír szerkeztő lesz.
A sok külföldi és belföldi rajongók is igen csalódottak, mivel ők nem mondtak volna fel a hírességgel, holmi hír szerkeztésésrt.
Talán lehet evvel bíztatja a sok rajongót a stáb hogy vissza tér a színész szakmába.
2013. szeptember 30. 22:20 #14
- törölt felhasználó -    
Idézet (Chelsy @ 2013.09.30. 19:50)
Szia!
Nem, nem lettem az. Írtam a topic első hozzászólásában is. Én mindössze segíteni szeretnék másoknak, akik nem értik, miért nem jelenik meg a cikkük. Ennyi az egész wink.gif

Értem én, de kismillió helyen le van írva hatszor körberágva, hogy hogyan kellene körülbelül cikket írni, illetve megjelent már pár száz (de megkockáztatom a pár ezret is) cikk, ami bőven példát tud nyújtani. Aki ezek mellett képtelen megírni egy nyamvadt cikket - úgy ráadásul, hogy a hírszerkesztők van, hogy igencsak kiplasztikázzák néha, ergó nem vágják a kukába azonnal - az szerintem vessen magára. Ez a topik egyébként úgy lenne releváns, ha egy olyan tag korrekcózna, akinek ténylegesen van hozzáférése a fórum eme részlegéhez.
8 felhasználónak tetszik: TheDanush, kia08, pixie1013, Luckie, LoveNessa, LexiCobain, Queenie, Kazuo
Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!