Sokan úgy tartják, halláskárosodást okoz, ha fülessel hallgatunk zenét... mármint,mi fiatalok... Szerintem az őseink csak azért állítják ezt, mert irigyek, amiért mi közelebb vagyunk a zenéhez... legalábbis szerintem...
Ki szokott fülessel zenét hallgatni? És ha igen, milyet?
Fülessel... Forever...
2013. szeptember 28. 10:35
2013. szeptember 28. 12:22
|
lpmaskmancick |
Csoport: Tag Csatlakozott: 06.09.15. Hozzászólás: 3799 Csatolások: 991 Azonosító: 17852 offline
|
Van benne igazság, hogy a magas hangerő idővel tönkreteszi a hallást.
Miért lennének irigyek? Hiszen az ő idejükben is volt már fülhallgató, nem újdonság ez, szóval ezért nem teljesen értem ezt.
Miért lennének irigyek? Hiszen az ő idejükben is volt már fülhallgató, nem újdonság ez, szóval ezért nem teljesen értem ezt.
2013. szeptember 28. 12:28
|
|
Eszti0305szjger.♥ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.04.28. Hozzászólás: 1039 Csatolások: 3 Azonosító: 201010 offline
|
Idézet (Nymphaea @ 2013.09.28. 10:35)
Sokan úgy tartják, halláskárosodást okoz, ha fülessel hallgatunk zenét... mármint,mi fiatalok... Szerintem az őseink csak azért állítják ezt, mert irigyek, amiért mi közelebb vagyunk a zenéhez... legalábbis szerintem...
Miért lennének irigyek? Ők is megtehetnék,hogy fej-vagy fülhallgatóval hallgassanak zenét.És tényleg halláskárosodást okoz,ha tényleg rendszeresen nagy hangerőn használod,ez bizonyított tény,hiszen gondolj bele,közvetlenül a füledbe bömböl,persze,hogy káros.
Régebben viszont én is nagyon gyakran,sőt szinte csak így hallgattam zenét,aztán leszoktam róla.De az tény,hogy teljesen máshogy hallod így a zenét,olyan hangokat is,amiket egyébként talán nem is.Bár én ennek céljából inkább jó minőségű hangfalat használok,ami kisebb hangerőn is sokkal élvezetesebb,és ráadásul a hallást sem károsítja.
2013. szeptember 28. 12:30
Tény, hogy nem teljesen egészséges, bár szerintem úgy annyira nem vészes, ha nem fullra felhangosítva hallgatod. És miért lennének irigyek? Az én apukám például már eléggé benne van a korában, mégis sokkal jobban ért a zenei világhoz, mint én, szóval ezt nem teljesen értem
2013. szeptember 28. 13:01
|
|
MadHatterfunkycrime |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.02.26. Hozzászólás: 7352 Csatolások: 404 Azonosító: 170079 offline
|
Nem irigyek, csak következetesebbek. Apám nagyon közel van az ötvenhez, de egy egész gyűjeménye van több mint harminc éves füllhalgatókból, hangszórókból és zenelejátszókból. Anyám sem mai gyerek már, mégis voltak neki ilyen cuccai tinédzserkorában, sőt a nagymamámnak és nagypapámnak sem újdonság, pedig ők tényleg a hatvanas/hetvenes években voltak a zene megszállottjai. Én csak azért hallgatom így a zenét, mivel osztoznom kell a húgommal a szobámon, ebből következik az, hogy ha mindketten zenét hallgatunk a saját gépünkön, akkor egyik dal elnyomja a másikat, így összedobtuk a zsebpénzünket és vettünk két fejhallgatót, nem fülhallgatót, így nem zavarjuk egymást. Valószínű, hogy hosszútávon nem egészséges a dolog alkalmazása, de szerintem nem igazán lehet baj, ha minimumon hallgatjuk a zenét, ahogy mi is csináljuk. Én egyébként sem erősíteném fel nagyon, mivel mindig fülfájós voltam. És nem vagyunk közelebb a zenéhez, mint a szüleink, vagy a nagyszüleik, inkább kezdünk eltávolodni tőle sajnos.
2013. szeptember 28. 13:09
|
lpmaskmancick |
Csoport: Tag Csatlakozott: 06.09.15. Hozzászólás: 3799 Csatolások: 991 Azonosító: 17852 offline
|
Idézet (MadHatter @ 2013.09.28. 13:01)
És nem vagyunk közelebb a zenéhez, mint a szüleink, vagy a nagyszüleik, inkább kezdünk eltávolodni tőle sajnos.
Ez!
2013. szeptember 28. 14:20
Én nem szeretek fülhallagatóval zenét hallgatni , akkor már inkább fejhallgató , de túl nagy hangerőn mindkettő károsíthatja a hallást. Ilyen "dolgok" voltak már a 70-es években is , szóval a szüleink bőven ismerték ezeket , nem értem miért lennének féltékenyek... Annyi volt a különbség , hogy akkor a többség még szalagos magnókazettáról hallgatott zenét , emiatt a minőség kicsit gyengébb lehetett. Általánosságban viszont elmondható ,hogy a mai fiatalság nincs közelebb a zenéhez mint a szülei. Persze van néhány kivétel:D
1 felhasználónak tetszik:
Beyla
2013. szeptember 28. 14:36
|
Beylacarter |
Csoport: Kitiltott Csatlakozott: 12.09.22. Hozzászólás: 8612 Csatolások: 2491 Azonosító: 186418 offline
|
Idézet (Nymphaea @ 2013.09.28. 10:35)
Nem megbántani szeretnélek, komolyan, tényleg, hiszen 10-12 évesen én sem kentem-vágtam a dolgokat, pláne nem a fül anatómiáját, de, ha ennyire érdekel, akkor miért nem nézel utána?
2013. szeptember 28. 15:33
|
lpmaskmancick |
|
Fülhallgatót én csak buszon vagy akármilyen tömegközlekedési eszközön használok, mivel más lehetőség nincs és nem akarok erősen pigmentáltnak tűnni, hogy mobil hangszórójáról nyomatom.
Nem is vagyok oda érte, nem szeretem ha tér nélkül szól a zene, így a hangfalakat preferálom.
2013. szeptember 28. 21:10
Kedves Beyla, és a többiek!
Tanultam a kritikáitokból: mivel ez az első téma, amit indítottam, kérlek nézzétek el nekem, hogy nincs tehetségem hozzá... Csak ki akartam próbálni... az pedig nem bűn.
Tanultam a kritikáitokból: mivel ez az első téma, amit indítottam, kérlek nézzétek el nekem, hogy nincs tehetségem hozzá... Csak ki akartam próbálni... az pedig nem bűn.
2013. szeptember 29. 01:52
|
Beylacarter |
Csoport: Kitiltott Csatlakozott: 12.09.22. Hozzászólás: 8612 Csatolások: 2491 Azonosító: 186418 offline
|
Idézet (Nymphaea @ 2013.09.28. 21:10)
Kedves Beyla, és a többiek!
Persze, emiatt nem is bántunk, hiszen mindenki volt egyszer kezdő, senki sem tudja rögtön a szabályokat. Bár lehet, hogy nem úgy sikerült a dolog, de nem akartalak lekorholni - vagyis talán csak egy picit -, hogyha valami hasonló dolog felkelti az érdeklődésedet, akkor igen is üss fel egy anatómia könyvet vagy minimum a guglit és okosodj! Ilyen idős koromban én már a Tudás fáját bújtam, annyira, de annyira érdekelt az, hogy az emberi test miből áll. Most pedig az így megszerzett tudásomat cserélem egy egészségügyi szakmára. Nem rossz dolog az, ha érdekel valami, sőt még jó is, mert az azt jelenti, hogy azon kevesek közé tartozol, akinek nem a féktelen ivászat és bulizás az életcélja.
Megvédte a barátnőjét Tom Blyth, miután beszóltak a ruhájának
Megvédte a barátnőjét Tom Blyth, miután beszóltak a ruhájának
Nem tetszett az áttetsző ruhája.
Bejelentették A Bridgerton család következő főszereplőit
Bejelentették A Bridgerton család következő főszereplőit
Kiderült, kikről szól a következő évad.
Kylie Jenner diszkréten dicsekszik Timothée Chalamet-ről a barátai és a családja előtt
Kylie Jenner diszkréten dicsekszik Timothée Chalamet-ről a barátai és a családja előtt
Visszafogott a kapcsolatát illetően,de azért dicsekszik.
Enrique Iglesias felfedte negyedik gyermekük nevét
Enrique Iglesias felfedte negyedik gyermekük nevét
Egy kisfiú nevét mondták el.
Barry Keoghan az őt ért bántások miatt néha már színészkedni sem akar
Barry Keoghan az őt ért bántások miatt néha már színészkedni sem akar
Sokan zajlatták online.
Olivia Rodrigo kipróbálta az online társkeresést
Olivia Rodrigo kipróbálta az online társkeresést
Elmesélte, milyen élmény volt.
Alexander Skarsgård csillogó lila felsőjét nem lehetett nem észrevenni a Pillion vetítésén Németországban
Alexander Skarsgård csillogó lila felsőjét nem lehetett nem észrevenni a Pillion vetítésén Németországban
Nagyon feltűnően jelent meg.
Megérkezett az első előzetes a Harry Potter sorozathoz
Megérkezett az első előzetes a Harry Potter sorozathoz
Itt vannak az első képkockák.