Starity

Fülessel... Forever...

Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2013. szeptember 28. 10:35 #1
- törölt felhasználó -    
Sokan úgy tartják, halláskárosodást okoz, ha fülessel hallgatunk zenét... mármint,mi fiatalok... Szerintem az őseink csak azért állítják ezt, mert irigyek, amiért mi közelebb vagyunk a zenéhez... legalábbis szerintem...
Ki szokott fülessel zenét hallgatni? És ha igen, milyet?
2013. szeptember 28. 12:22 #2
lpmaskmancick
lpmaskmancick
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 3799
Csatolások: 991
Azonosító: 17852
Van benne igazság, hogy a magas hangerő idővel tönkreteszi a hallást.
Miért lennének irigyek? Hiszen az ő idejükben is volt már fülhallgató, nem újdonság ez, szóval ezért nem teljesen értem ezt.
8 felhasználónak tetszik: Darkness, Eszti0305, Beyla, sMokEe.cLouD, Jody, Genevieve, icarlyluv, Queenie
2013. szeptember 28. 12:28 #3
Eszti0305
Eszti0305
szjger.♥

StátuszKORN
Hozzászólás: 1039
Csatolások: 3
Azonosító: 201010
Idézet (Nymphaea @ 2013.09.28. 10:35)
Sokan úgy tartják, halláskárosodást okoz, ha fülessel hallgatunk zenét... mármint,mi fiatalok... Szerintem az őseink csak azért állítják ezt, mert irigyek, amiért mi közelebb vagyunk a zenéhez... legalábbis szerintem...

Miért lennének irigyek? Ők is megtehetnék,hogy fej-vagy fülhallgatóval hallgassanak zenét.És tényleg halláskárosodást okoz,ha tényleg rendszeresen nagy hangerőn használod,ez bizonyított tény,hiszen gondolj bele,közvetlenül a füledbe bömböl,persze,hogy káros.
Régebben viszont én is nagyon gyakran,sőt szinte csak így hallgattam zenét,aztán leszoktam róla.De az tény,hogy teljesen máshogy hallod így a zenét,olyan hangokat is,amiket egyébként talán nem is.Bár én ennek céljából inkább jó minőségű hangfalat használok,ami kisebb hangerőn is sokkal élvezetesebb,és ráadásul a hallást sem károsítja.
3 felhasználónak tetszik: MadHatter, Beyla, Jody
2013. szeptember 28. 12:30 #4
- törölt felhasználó -    
Tény, hogy nem teljesen egészséges, bár szerintem úgy annyira nem vészes, ha nem fullra felhangosítva hallgatod. És miért lennének irigyek? Az én apukám például már eléggé benne van a korában, mégis sokkal jobban ért a zenei világhoz, mint én, szóval ezt nem teljesen értem unsure.gif
4 felhasználónak tetszik: Darkness, Beyla, Eszti0305, Jody
2013. szeptember 28. 13:01 #5
MadHatter
MadHatter
funkycrime

Státuszradiohead makes music for people who have trouble asking for ketchup at kfc
Hozzászólás: 7352
Csatolások: 404
Azonosító: 170079
Nem irigyek, csak következetesebbek. Apám nagyon közel van az ötvenhez, de egy egész gyűjeménye van több mint harminc éves füllhalgatókból, hangszórókból és zenelejátszókból. Anyám sem mai gyerek már, mégis voltak neki ilyen cuccai tinédzserkorában, sőt a nagymamámnak és nagypapámnak sem újdonság, pedig ők tényleg a hatvanas/hetvenes években voltak a zene megszállottjai. Én csak azért hallgatom így a zenét, mivel osztoznom kell a húgommal a szobámon, ebből következik az, hogy ha mindketten zenét hallgatunk a saját gépünkön, akkor egyik dal elnyomja a másikat, így összedobtuk a zsebpénzünket és vettünk két fejhallgatót, nem fülhallgatót, így nem zavarjuk egymást. Valószínű, hogy hosszútávon nem egészséges a dolog alkalmazása, de szerintem nem igazán lehet baj, ha minimumon hallgatjuk a zenét, ahogy mi is csináljuk. Én egyébként sem erősíteném fel nagyon, mivel mindig fülfájós voltam. És nem vagyunk közelebb a zenéhez, mint a szüleink, vagy a nagyszüleik, inkább kezdünk eltávolodni tőle sajnos.
8 felhasználónak tetszik: Darkness, Beyla, Eszti0305, Jody, Genevieve, icarlyluv, Queenie, Nina 10
2013. szeptember 28. 13:03 #6
- törölt felhasználó -    
Jól van, én mondjuk 1-es hangerőn hallgatom...
2013. szeptember 28. 13:09 #7
lpmaskmancick
lpmaskmancick
Idézet (MadHatter @ 2013.09.28. 13:01)
És nem vagyunk közelebb a zenéhez, mint a szüleink, vagy a nagyszüleik, inkább kezdünk eltávolodni tőle sajnos.

Ez!
6 felhasználónak tetszik: Darkness, MadHatter, Beyla, Eszti0305, Rékakroki72, Jody
2013. szeptember 28. 14:20 #8
- törölt felhasználó -    
Én nem szeretek fülhallagatóval zenét hallgatni , akkor már inkább fejhallgató , de túl nagy hangerőn mindkettő károsíthatja a hallást. Ilyen "dolgok" voltak már a 70-es években is , szóval a szüleink bőven ismerték ezeket , nem értem miért lennének féltékenyek... Annyi volt a különbség , hogy akkor a többség még szalagos magnókazettáról hallgatott zenét , emiatt a minőség kicsit gyengébb lehetett. Általánosságban viszont elmondható ,hogy a mai fiatalság nincs közelebb a zenéhez mint a szülei. Persze van néhány kivétel:D
1 felhasználónak tetszik: Beyla
2013. szeptember 28. 14:36 #9
Beyla
Beyla
carter

StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
Idézet (Nymphaea @ 2013.09.28. 10:35)

Nem megbántani szeretnélek, komolyan, tényleg, hiszen 10-12 évesen én sem kentem-vágtam a dolgokat, pláne nem a fül anatómiáját, de, ha ennyire érdekel, akkor miért nem nézel utána? unsure.gif Olyan sok site létezik már az internet által, és olyan sokféleképpen le van írva, hogy egy totál laikus ember is abszolút megérti. Nem csak úgy tartják, de úgy is van, hogy károsítja a hallást. A fülben ún. fülszőröcskék találhatók, amiknek az a feladatuk, hogy visszaverjék a hangot a dobhártya felé, ám, ha hangosan hallgatunk zenét, akkor azok úgymond elhajlanak és képtelenek továbbítani a rezgéseket a hallócsontok irányába. Ha a hallócsontok nem kapják meg a megfelelő Hz-ben mért rezgést vagyis inkább ingert, akkor nincsen mit továbbítani az agyban lévő hallásközpontba, így a hallás sem jön létre. Sajnos én is azon emberek közé tartozom, akinek állandóan füles van a fülében, ha nincs otthon. Reggel azért kell, hogy a vonaton ne aludjak el a kialvatlanságtól, hazafele meg szintén azért, hogy ne bóbiskoljak el a fáradság miatt, valamint valamivel azért teljen az idő. Irigyek... jesszus, ezt inkább nem is kommentálom, mert már előttem kifejtették véleményüket néhányan, amivel abszolút egyetértek. Ha nem tudsz valamit, akkor nézz utána, kutass, hisz nem bűn az! Inkább kutakodjál olyan után, amiről nincsen tudomásod, mint hogy égesd magadat a butaságokkal, pont, mint most. unsure.gif
3 felhasználónak tetszik: Eszti0305, MadHatter, Nina 10
2013. szeptember 28. 15:33 #10
lpmaskmancick
lpmaskmancick
Fülhallgatót én csak buszon vagy akármilyen tömegközlekedési eszközön használok, mivel más lehetőség nincs és nem akarok erősen pigmentáltnak tűnni, hogy mobil hangszórójáról nyomatom. biggrin.gif Nem is vagyok oda érte, nem szeretem ha tér nélkül szól a zene, így a hangfalakat preferálom.
2013. szeptember 28. 19:29 #11
- törölt felhasználó -    
Köszönöm szépen a hozzászólásokat!
2013. szeptember 28. 21:10 #12
- törölt felhasználó -    
Kedves Beyla, és a többiek!
Tanultam a kritikáitokból: mivel ez az első téma, amit indítottam, kérlek nézzétek el nekem, hogy nincs tehetségem hozzá... Csak ki akartam próbálni... az pedig nem bűn.
2013. szeptember 29. 01:52 #13
Beyla
Beyla
carter

StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
Idézet (Nymphaea @ 2013.09.28. 21:10)
Kedves Beyla, és a többiek! 
Tanultam a kritikáitokból: mivel ez az első téma, amit indítottam, kérlek nézzétek el nekem, hogy nincs tehetségem hozzá... Csak ki akartam próbálni... az pedig nem bűn.

Persze, emiatt nem is bántunk, hiszen mindenki volt egyszer kezdő, senki sem tudja rögtön a szabályokat. Bár lehet, hogy nem úgy sikerült a dolog, de nem akartalak lekorholni - vagyis talán csak egy picit -, hogyha valami hasonló dolog felkelti az érdeklődésedet, akkor igen is üss fel egy anatómia könyvet vagy minimum a guglit és okosodj! Ilyen idős koromban én már a Tudás fáját bújtam, annyira, de annyira érdekelt az, hogy az emberi test miből áll. Most pedig az így megszerzett tudásomat cserélem egy egészségügyi szakmára. Nem rossz dolog az, ha érdekel valami, sőt még jó is, mert az azt jelenti, hogy azon kevesek közé tartozol, akinek nem a féktelen ivászat és bulizás az életcélja.
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!