Tudj meg többet — kényszerbetegség
2013. szeptember 16. 11:37
|
|
Janiedreamer ^^ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.01.02. Hozzászólás: 6051 Csatolások: 43 Azonosító: 142376 offline
|
Nagyon hasznosak ezek a cikkek, és hatalmas gratula a szerzőnek, hogy ilyen szépen összeszedett mindent, mert ez biztos nem két percbe került, nem egy összecsapott munka. A cím láttán még semmi nem jutott eszembe, ám ahogy olvastam, hogy OCD, úgy eszembe jutott, hogy a Glee-ben Emma is ilyenben szenved. Szerintem amúgy jó dolog, hogy a Glee ezzel is foglalkozik, könnyebb megérteni az ilyen betegségeket, ha egy karakteren keresztül szemléltetik.
2013. szeptember 16. 11:51
|
|
vasasreka8rebecca |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.06.12. Hozzászólás: 1159 Csatolások: 151 Azonosító: 152836 offline
|
Hehe, én nem hinném, hogy szenvedek ebben a betegségben, velem néha az szokott előfordulni, hogy egy dallam meg dalszöveg szószerint bent ragad a fejemben. Na attól kezdve egész nap azt hajtogatom magamban, meg énekelgetem. Viszont nagyon zavaró tud lenni, amikor lefekvés után jut eszembe, mert akkor már semmi esély rá, hogy kiverjem a fejemből, és akkor nagyon nehezen alszom el.
Nagyon jó cikk lett, gratula érte!
Nagyon jó cikk lett, gratula érte!
2013. szeptember 16. 13:56
|
|
Toxicpeligroso™ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.04.27. Hozzászólás: 2631 Csatolások: 5538 Azonosító: 150146 offline
|
Sokszor félek, hogy elírtam valamit (pl: ebben a pillanatban is). Képes vagyok akár 100-szor is (!) leellenőrizni, hogy nem-e gépeltem félre a mondandómat, vagy nem-e vétettem nyelvhelyességi hibát mielőtt elküldeném a hozzászólásomat/bejegyzésemet. Szerencsére mióta helyesírás ellenőrző program van a böngészőkben, kicsit könnyebb a helyzetem.
2013. szeptember 16. 14:20
|
|
mind1nekedA Starity macskásnénije^^ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.01.22. Hozzászólás: 5547 Csatolások: 0 Azonosító: 194508 offline
|
Nagyon jó cikk lett!
2013. szeptember 16. 14:52
|
|
Fhfhvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.04.16. Hozzászólás: 456 Csatolások: 0 Azonosító: 200280 offline
|
wááó nagyon jó cikk lett
valójában hogy őszinte legyek velem is előfurdult már ilyen naponta legalább 10-szer, én lehet hogy ebbe szenved a OCD-ben :/
vasasreka8 velem mindig ez van!
vasasreka8 velem mindig ez van!
2013. szeptember 16. 16:39
|
|
Dömi26visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.01.11. Hozzászólás: 390 Csatolások: 35 Azonosító: 167014 offline
|
Sok érdekességet megtudtam, jó cikk lett. Nekem régen volt olyan, hogy ha sétáltam az utcán nem léptem rá egyetlen egy illesztésre sem. Arra is volt példa, hogy 10 perces kerülőt tettem, hogy ne keljen átmennem a térköves részeken. Szerencsére erről sikerült leszoknom még azelőtt, hogy teljesen beivódott volna a tudatalattimba
2013. szeptember 16. 17:05
Nagyszerű kis cikk lett és igazán hasznos is. Szerencsére engem nem érint ez a betegség, legalábbis egyenlőre nem.
2013. szeptember 16. 18:11
|
|
Leah097 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.05.19. Hozzászólás: 512 Csatolások: 0 Azonosító: 176042 offline
|
nekem több ilyen furcsa berögződésem is volt. Kisebb koromban pl. nagyon féltem, hogyha a wc-n ülök, belém mászik egy pók vagy bogár. Azért hittem ezt, mert rendszeresen találkoztam bogarakkal a mosdóban és attól tartottam, hogyha a földön mászkálnak, akkor a wc ülőke sincsen messze és simán tanyázhatnának ott. Ezért minden alkalommal, mikor wc-re mentem, 16x (!!!) megnéztem mindkét oldalt, hogy van-e ott bogár. Igazából nem is a "megnézés" volt a lényeg, csak már megszoktam, és ezt a szöveget mondtam mindig: "bármilyen bogár vagy rovar? nincsen!" és ezt ismételgettem 16x... volt, hogy már majdnem bepisiltem, de muszáj volt ezt megcsinálnom.
egy másik szokásom volt az, hogy esténként csak jobb lábbal feküdhettem be az ágyba, tehát először a jobb lábamnak kellett az ágyhoz érnie. Ez akkor volt vicces, mikor az eredeti méretéhez képet kétszeresére dagadt a térdem, mivel meg volt zúzódva
Másik furcsa a szokásom (amiről még mindig nem tudtam teljesen leszokni), hogy mindent jobb kézzel érintek meg, mert ha ballal érinteném meg, akkor "megátkoznám". Ha mondjuk valaki nyújt felém egy füzetet, és bal kézzel könnyebb lenne megfogni, akkor is jobbal nyúlok utána
bár ma már kevésbé van így.
egy másik szokásom volt az, hogy esténként csak jobb lábbal feküdhettem be az ágyba, tehát először a jobb lábamnak kellett az ágyhoz érnie. Ez akkor volt vicces, mikor az eredeti méretéhez képet kétszeresére dagadt a térdem, mivel meg volt zúzódva
Másik furcsa a szokásom (amiről még mindig nem tudtam teljesen leszokni), hogy mindent jobb kézzel érintek meg, mert ha ballal érinteném meg, akkor "megátkoznám". Ha mondjuk valaki nyújt felém egy füzetet, és bal kézzel könnyebb lenne megfogni, akkor is jobbal nyúlok utána
2013. szeptember 16. 18:32
|
|
AnymButterfly |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.12.23. Hozzászólás: 860 Csatolások: 1 Azonosító: 165763 offline
|
Velem pl. Néhányszor olyan is volt, hogy kiskoromban azt hittem, hogy egy kutya követ enged, és a kezemet megakarja enni...érdekes képzelgés volt
2013. szeptember 16. 18:47
|
|
BlackAngel.x.100 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.06.08. Hozzászólás: 563 Csatolások: 11 Azonosító: 203373 offline
|
Nálam is van ilyen!! Mindig el felejtem ,hogy meg mostam e a kezem ezért inkább megyek és meg mosom naponta kb. 50x mosok kezet vagy többször. És van egy visszatérő szőrnyű álmom is. Gyakran gondolkodok el rajta és teljesen élethűnek gondolom. Van ,hogy sírva kelek fel miatta :/ Ez egyáltalán kényszerbetegségnek számítanak?
2013. szeptember 16. 18:52
|
|
animegirl14visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.05.20. Hozzászólás: 108 Csatolások: 0 Azonosító: 151402 offline
|
Nekem üldözési mánniám volt régebben. Állandóan úgy éreztem, mintha valaki lopakodna utánam, de szerencsére már leszoktam róla. Ez úgy sikerült, hogy mindig volt nálam füles és üvöltött a zene. Emiatt pedig zene függő lettem, de ez sokkal "elviselhetőbb"
2013. szeptember 16. 19:13
|
|
vasasreka8rebecca |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.06.12. Hozzászólás: 1159 Csatolások: 151 Azonosító: 152836 offline
|
Idézet (BlackAngel.x.100 @ 2013.09.16. 18:47)
Nálam is van ilyen!! Mindig el felejtem ,hogy meg mostam e a kezem ezért inkább megyek és meg mosom naponta kb. 50x mosok kezet vagy többször. És van egy visszatérő szőrnyű álmom is. Gyakran gondolkodok el rajta és teljesen élethűnek gondolom. Van ,hogy sírva kelek fel miatta :/ Ez egyáltalán kényszerbetegségnek számítanak?
Nekem is volt olyan párszor, hogy sírva ébredtem fel, de tapasztalataim szerint ez elég rossz lelkiállapot jele, az elfojtott könnyeké és nem nevezhető teljesen normálisnak.:/ Viszont ha visszatérő álomról van szó, akkor valószínű, hogy egy múltbeli trauma okozza, nem?
2013. szeptember 16. 19:31
|
|
Bella99Fjarna |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.07.05. Hozzászólás: 4376 Csatolások: 58 Azonosító: 130573 offline
|
Látom nem csak én szenvedek ebben az idegesítő betegségben, fogalmam sincs mikor kezdődött, minimum 1 éve, de lehet hogy régebb óta. Szerencsére már annyira nem végzem intenzíven a mozdulatokat, megtanultam csillapítani a kényszerem.
2013. szeptember 16. 19:47
|
|
emma1234567890 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.02.23. Hozzászólás: 745 Csatolások: 0 Azonosító: 196652 offline
|
Nekem az anyukám lehet hogy az.Nagyon fáradt és mindig ideges.Olyan mint az anyukája,aki valszeg mániákus depressziós volt, mert egy éve megtaláltuk a naplóját ami szerint a halála elõtti utolsó hétben hangokat hallott, amik azt mondták, Isten nemsokára elviszi õt és azt látta az utolsó órában, hogy Jézus áll elõtte és hívja, menjen vele.
2013. szeptember 16. 22:13
|
Beylacarter |
Csoport: Kitiltott Csatlakozott: 12.09.22. Hozzászólás: 8612 Csatolások: 2491 Azonosító: 186418 offline
|
Idézet (MachineMagic @ 2013.09.16. 09:31)
Beyla: "Habár még a mai napig is kényszeresen póktalanítom minden este a szobámat, mert iszonyatosan félek tőlük. A lakás összes pókja az én ágyamban vagy az ágyam közelében telepszik meg, és emiatt van az, hogy egy este többször is átforgatom az ágyneműt egy-egy dög miatt."
Biztos vagy benne, hogy a lakás összes pókja pont hozzád megy?
Amúgy én is iszonyűan félek tőlük, de én nem tennék ilyesmit, mert akkor esély van rá, hogy a kezeim közé akadjon egy... Azt meg nem akarom! 
Biztos vagy benne, hogy a lakás összes pókja pont hozzád megy?
Hát a családom szerint igen, mert állítólag csak az én szobám van tele hatalmasabbnál hatalmasabb pókokkal, aztán végül is ki tudja, mert más szobát nem nézek át nagyítóval, csak a sajátomat. Hát, én sem vagyok oda azért, hogy pókot fogdossak, de inkább az ágyon trancsírozom szét (amit követ a lepedőcsere XD), minthogy este még egy kis tévézés alatt azt vegyem észre, hogy a fejemen mászik. Fúj!
2013. szeptember 17. 18:55
|
|
Chachi_G.124사랑 ♥ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.03.29. Hozzászólás: 1398 Csatolások: 0 Azonosító: 198980 offline
|
szerencsére én nem szenvedek ilyen betegségben.
2013. szeptember 17. 18:57
|
ember4444új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.09.17. Hozzászólás: 1 Csatolások: 0 Azonosító: 212001 offline
|
Már kisovis korom óta kell a kényszereimmel meg ezekkel a hülye gondolatokkal élnem. Képzeljétek milyen lehet egy 4-5 évesnek hogy folyton azt hiszi meg fog halni ha nem csinál mindig mindent ugyanúgy. Amikor meg eltűnt a macskám azt hittem azért, mert valamit nem csináltam végig, ahogy kellett volna. Persze tudtam, hogy ilyen valójában nem létezik, de ezeket a gondolatokat egyszerűen nem tudtam kiűzni. Sokáig azt hittem nem vagyok normális, aztán hallottam a kényszerbetegségről, és rögtön tudtam hogy ez a helyzet. Bár azért még mindig idegesítő 3-szor visszalapozni könyvolvasás közben mielőtt végleg lapozhatnék, vagy mindig jobb lábbal fellépni a lépcsőre stb. stb. Meg titkolni is nehéz. Többen is voltak akik rákérdeztek bizonyos dolgokra. Az is elég szar benne, hogy még ha el is kések valahonnan, muszáj végigcsinálni a "rituálékat", nem számít mennyire nem akarom. Elmondani meg nem merem senkinek, mert rohadtul félek, hogy bolondnak néznek, meg aztán a titkolózás miatt már jó régen elszigetekődtem az emberektől, hiszen ha valakivel sokat lennék együtt, még rájönne. Mindenesetre jó volt ezt ide kiírni magamból...
2013. szeptember 17. 20:22
Nagyon érdekes cikk lett. Nekem is vannak ilyen kényszeres dolgaim, például az ujjropogtatás. Próbálok leszokni róluk, de elég nehezen megy.
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Inkább nem mutatkoztak együtt.
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Terhes a színésznő, első gyermekét várja.
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Titkos esküvőn mondták ki az igent.
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Ritkán enged bepillantást a kapcsolatába.
Dakota Johnsont csókolózni látták az új párjával
Dakota Johnsont csókolózni látták az új párjával
Egy ideje pletykálnak a kapcsolatukról.
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Új fotók a hírességekről.
Párjával sétálgatott Reese Witherspoon
Párjával sétálgatott Reese Witherspoon
Ritkán látni őket együtt nyilvánosan.

0 felhasználónak tetszik: