Ókori titkok nyomában: Stonehenge
2013. szeptember 14. 20:29
|
|
SimpleDay21visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.02.08. Hozzászólás: 200 Csatolások: 0 Azonosító: 195614 offline
|
Ylvis! biztos van ott pár róka is XDD na jó ez nem túl egyértelmű vicc, de aki ismeri annak leesik XD
2013. szeptember 14. 22:39
|
|
Dzsedibebii.69új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.09.14. Hozzászólás: 43 Csatolások: 0 Azonosító: 211800 offline
|
érdekes. úgy elmennék egyszer oda <3
2013. szeptember 15. 09:49
Nagyon jó cikk lett, köszönöm a létrehozójának!!
2013. szeptember 15. 10:20
|
|
Eszti0305szjger.♥ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.04.28. Hozzászólás: 1039 Csatolások: 3 Azonosító: 201010 offline
|
A világ nagy csodái közül engem talán ez érdekel a legjobban.Még ma is viszonylag nehezen lenne kivitelezhető egy ilyen monumentális "épület" létrehozása,szóval számomra egész elképzelhetetlen,hogy akkoriban mindezt hogy tudták megtenni.Engem az is foglalkoztat,hogy ahogy a cikkben is olvashattuk,különböző,más kultúrával rendelkező népek építgették ezt a Stonehenget.Vajon mindegyik népcsoportnak ugyanaz volt a célja ezzel az épülettel? Nem hinném...
Emlékszem,hogy még anno töriórán tanultunk erről a Stonehengeről,és a tankönyv írója úgy feltételezte,illetve a tanárunk is,hogy ez lehet a kulcsa annak,hogy mire funkcionált ez az épület.Szerintem biztos,hogy ennek a jelenségnek oka van,valami rituálé, a hit része lehetett.
Erről viszont még sosem hallottam,számomra eléggé megdöbbentő,sőt,mi több,hátborzongató...Maga a Stonehenge története is elég zavaros,szóval nem lennék túlzottan meglepődve,hogy ezek az ütések nem csupán emberi kéztől származtak...
Idézet
Érdekesség, hogy az oszlopok kialakítása – szándékosan vagy nem, de – úgy esett, hogy a nyári napforduló idején a középpontból nézve hozzávetőleg a napfelkelte helyén legyenek.
Emlékszem,hogy még anno töriórán tanultunk erről a Stonehengeről,és a tankönyv írója úgy feltételezte,illetve a tanárunk is,hogy ez lehet a kulcsa annak,hogy mire funkcionált ez az épület.Szerintem biztos,hogy ennek a jelenségnek oka van,valami rituálé, a hit része lehetett.
Idézet
így a tudósok arra következtetnek, hogy az érintettek valamilyen brutális erőszakos cselekedet vagy rituálé áldozatai lettek.
Erről viszont még sosem hallottam,számomra eléggé megdöbbentő,sőt,mi több,hátborzongató...Maga a Stonehenge története is elég zavaros,szóval nem lennék túlzottan meglepődve,hogy ezek az ütések nem csupán emberi kéztől származtak...
2013. szeptember 15. 17:41
Nagyon érdekes cikk lett. Amint megláttam, tudtam, h Lexi írta
2013. szeptember 16. 17:26
|
|
Csoki_Bombonvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.06.15. Hozzászólás: 300 Csatolások: 0 Azonosító: 203757 offline
|
Biztosan érdekes cikk de csak később tudom elolvasni.
2013. szeptember 17. 12:04
|
|
Sally SparrowLondonb*zi chenoista |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10969 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline
|
Párom és néhány ismerősöm látta élőben, szerintük nem nagy szám, csak egy rakás kő, ami pont úgy néz ki, mint a képeken, illetve, ha a kerítésen kívül maradsz sem látsz tulajdonképpen kevesebbet, mintha vennél drágán belépőt és közelebb mennél.
Aki ismer, az tudja rólam, hogy London, meg Britanniab*z* vagyok, de a Stonehenge valamiért engem nem hoz lázba...
Ettől függetlenül nyilván a története érdekes, pontosabban inkább csak a feltételezések, mert kb. esetében semmi sem biztos.
Aki ismer, az tudja rólam, hogy London, meg Britanniab*z* vagyok, de a Stonehenge valamiért engem nem hoz lázba...
Ettől függetlenül nyilván a története érdekes, pontosabban inkább csak a feltételezések, mert kb. esetében semmi sem biztos.
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
2 évvel az első randevúzási pletykák után.
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt.
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Kiderült, hogyan döntött a bíróság.
Vanessa Hudgens elárulta, mivel küzdött a szülése után
Vanessa Hudgens elárulta, mivel küzdött a szülése után
Szülés után problémái voltak.
"Elolvadok!" Lily Collins lánya nagyon cuki mérföldkőhöz ért
"Elolvadok!" Lily Collins lánya nagyon cuki mérföldkőhöz ért
Nagyon édes fotót posztolt róla.
Lizzo megfogadta, hogy addig nem veszíti el a szüzességét, amíg nem nyer Grammy-díjat
Lizzo megfogadta, hogy addig nem veszíti el a szüzességét, amíg nem nyer Grammy-díjat
A 30-as éveiig várt.
Megszületett Hailee Steinfeld gyermeke!
Megszületett Hailee Steinfeld gyermeke!
Édesanya lett a híresség.

0 felhasználónak tetszik: