Starity

Jason Derülo adatlap-pályázat

Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!
2013. szeptember 13. 14:40 #1
_ToTo_
_ToTo_
Cinikus kritikus

StátuszMár több, mint 20 éve...
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 12631
Csatolások: 11645
Azonosító: 4133
Szombat estig jöhetnek a pályázatok ide.
2013. szeptember 14. 16:52 #2
chelseagirl18
chelseagirl18
White Wave™

StátuszThe man on the bridge... I knew him.
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 3016
Csatolások: 311
Azonosító: 123303
http://kepfeltoltes.hu/130914/62285217304_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Amit tudni kell róla

Jason Derulo amerikai énekes, dalszerző és táncos. Karrierje kezdetén más előadóknak írt dalokat. Mára azonban az egyik leghíresebb R&B előadójává nőtte ki magát. Két album birtokosa, jelenleg harmadik nagylemezének utómunkáit végzi.

Kezdetek

Jason Joel Desrouleaux 1989. szeptember 21-én született Miami-ban. (A Derulo nevet később vette fel, eredeti nevét túl bonyolultak találta.) Mindössze 5 esztendős volt amikor elkezdett színpadon szerepelni. Első dalát 8 évesen írta „Crush On You” címen. Egész kicsi volt még mikor Michael Jackson mozdulatait gyakorolta a televízió előtt, valamint Usher és Justin Timberlake dalait énekelte. Később New York-ba költözött, ahol az Amerikai Musical és Dráma Akadémia tagja lett. 12 évesen találkozott későbbi menedzserével, Frank Harris-szel. Négy évvel később már olyan sztároknak írt dalokat, mint P. Diddy, Sean Kingston vagy éppen Pitbull. 2006-ban J. R. Rotem zenei producer felfigyelt a tehetséges fiúra és nem sokkal később szerződést is ajánlottak neki.

Karrier

A nagy sikerre 2009-ig kellett várnia, ekkor jelent meg első dala a "Whatcha Say". Az augusztusi megjelenéstől számított négy hónapon belül sikerült feltornáznia magát a slágerlisták élére. Második kislemeze, az "In My Head" december 8-án jelent meg, ezt pedig első önálló nagylemeze követte 2010 márciusában. A korong a Jason Derülo nevet kapta. Jason úgy népszerűsítette lemezét, hogy Lady Gaga The Monster Ball turnéjához csatlakozott.

Második nagylemeze a Future History 2011 szeptemberében látott napvilágot. Olyan dalok kerültek ki az albumról, mint a „don't Wanna Go Home”, az „It Girl” vagy a „Breathing”. 2012 januárjában egy szerencsétlen baleset következtében Jason csigolyatörést szenvedett. Az orvosok 5 % esélyt láttak arra, hogy újra lábra tud majd állni. Szerencsére az énekes keményen küzdött és teljesen felépült.

2013 áprilisában megjelent új dala, a „The Other Side” ami harmadik nagylemezének előfutára. Az új korong a Tattoos nevet viseli majd és hivatalosan október elején fog megjelenni.

Magánélet

Jason több mint egy éve boldog párkapcsolatban él Jordin Sparks énekesnővel.

Diszkográfia

Jason Derülo
1. Whatcha Say
2. Ridin' Solo
3. In My Head
4. The Sky's The Limit
5. What If
6. Love Hangover
7. Encore
8. Fallen
9. Blind

Future History
1. Don't Wanna Go Home
2. It Girl
3. Breathing
4. Be Careful
5. Make It Up as We Go
6. Fight for You
7. Pick Up the Pieces
8. Givin' Up
9. Bleed Out
10. My Shhh
11. X
12. Dumb

Tattoos
1. The Other Side
2. Talk Dirty (feat. 2 Chainz)
3. Marry Me
4. Tattoo
5. Trumpets
6. Vertigo (feat. Jordin Sparks)
7. Fire (feat. Pitbull)
8. Side Fx (feat. The Game)
9. Stupid Love
10. With the Lights On
11. Rest of Our Life
2013. szeptember 14. 20:46 #3
- törölt felhasználó -    
Jelentkeznék én is, köszönöm a lehetőséget és sok sikert a többi pályázónak! blush.gif

Amit Tudni Kell Róla
Jason Derulo (született: Jason Joel Desrouleaux) amerikai zenész, dalszövegíró, táncos, koreográfus és színész. A világ Whatcha Say című dalával ismerte meg, amely 2009-ben jelent meg. Azóta kiadott két stúdióalbumot: Jason Derulo (2010) és Future History (2011). Harmadik stúdióalbuma szeptember 20-án fog megjelenni Tattoos néven.

Kezdetek
Jason Joel Desrouleaux néven született 1989. szeptember 21-én Miamiban, Florida államban az Egyesült Államokban. Van egy féltestvére, Jeremih Felton. Szülei fiatal korában elváltak. A Dillard Művészeti Gimnáziumban tanult Lauderdale-ben, Floridában majd az Amerikai Zene és Dráma akadémiáról érettségizett le.

Karrier
2006-ban kóstolt először bele a zeneiparba Jason, amikor olyan előadóknak irt dalokat, mint Sean Kingston, Cassie vagy Lily Wayne. Ezután eldöntötte, ő maga is kamatoztatni szeretné zenei tehetségét, és jelentkezett a 2006-os Showtime at the Apollo tehetségkutató műsorba, ahol nyert is. Ezután J.R. Rotem zenei producer hamar le is szerződtette a Beluga Heights lemezkiadó céghez és a Warner Bros kiadóhoz is.

Első hivatalos dala, ami által világszerte megismerték nevét a Whatcha Say volt, amely 2009. augusztus 4-én jelent meg, hozzá a videoklip pedig szeptemberben érkezett hozzá. A dal remek helyezéseket ért el világszerte, a legtöbb zenei listán eljutott a 10-ik helyig. A sikerek után Jason el is kezdett dolgozni további dalokon, valamint első stúdióalbumán is. Második dalára nem kellett sokat várni, az In My Head 2009. december 8-án meg is érkezett. A dal szintén sikeres volt, ezzel csak még több rajongót szerzett. Első stúdióalbuma 2010. március 2-án jelent meg, amin összesen öt kislemez található meg. A harmadik kislemez az albumról a Ridin’ Solo április 26-án, a negyedik a What If augusztus 9-én, míg az ötödik a The Sky’s The Limit november 15-én jelent meg. A dalkészítés mellett Jason turnéra is indult, 2009 és 2010 között Lady Gaga: The Fame Monster turnéján ő volt a nyitóelőadó. Szintén ebben az évben még közreműködött Pixie Lott Turn It Up c. dalán is.

A 2011-es év elején Jason stúdióba vonult, és elkezdett dolgozni második stúdióalbumán. Amellett, hogy dalokat irt, közreműködött Demi Lovato Unbroken albumának egyik dalán, a Togetheren is. Első kislemeze az új albumán a Don’t Wanna Go Home volt, amely 2011. május 10-én debütált. A második kislemez, az It Girl augusztus 9-én érkezett. A Future History végül szeptember 16-án jelent meg teljes kiadásban, amin 5 kislemez található meg, valamint az eredeti 12 dal mellett kettő bónusz is, a deluxe változaton. Az album további kislemezei októberben, decemberben és májusban jelentek meg. 2011-ben már saját turnéján vett részt, ahol az egyik legnagyobb arénában, a Wembley-ben is fellépett. E turné keretein belül az Egyesült Királyság és az USA területein lépett fel. Tervben volt egy albumot promotáló Future History turné is, de ezt lemondták.

2012-ben az American Idol színpadán lépett fel, valamint az ausztrál Everybody Dance Now c. műsorában is táncolt Kelly Rowland mellett ebben az évben. Ezután a fellépés után bejelentette, Arlene Zelina ausztrál énekes-dalszerzővel dolgozik együtt új dalain. Ebben az évben nem sokat tevékenykedett, leginkább turnézott és fellépett addigi dalaival.
2013. április 3-án tért vissza egy újabb kislemezzel, a The Other Sidedal. Nemsokkal ezután bejelentette, új albuma a Tattoos is hamarosan érkezik. Az album második kislemeze, a Talk Dirty augusztus 2-án, míg a harmadik a Marry Me augusztus 26-án jelent meg. Az album hivatalosan szeptember 20-án fog megjelenni.

Magánélet
2011-ben ismerkedett össze Jordin Sparks-szal, akivel először csak randevúzgattak, majd elárulták: egy párt is alkotnak. A két fiatal jelenleg is együtt van, ma már együtt is élnek.

Diszkográfia
2010 Jason Derulo
2011 Future History
2012 Undefeated
2013 Tattoos

Díjak és Jelölések
2010 Teen Choice Award díj - Legjobb R&B Album (Jason Derulo)
2010 Teen Choice Awards Jelölés - Legjobb férfi előadó
2010 MuchMusic Video Awards Jelölés - Az év legjobb nemzetközi videoklipje (Whatcha Say)
2010 MTV Video Music Awards Jelölés - Legjobb Új előadó (In My Head)
2010 MTV Video Music Awards Jelölés - Legjobb férfi video (In My Head)
2010 MTV Europe Awards Jelölés - Legjobb "Push" előadás
2010 MTV Europe Awards Jelölés - Legjobb Új Előadó
2010 MOBO Awards Jelölés - Legjobb nemzetközi előadó
2010 ARIA Awards Jelölés - Legnépszerűbb Nemzetközi előadó
2010 American Music Awards Jelölés - T-Mobile Áttörő Előadó
2011 Teen Choice Awards Jelölés - Legjobb R&B/HipHop dal (Don't Wanna Go Home)
2011 Teen Choice Awards Jelölés - Legjobb férfi előadó
2011 NAACP Image Awards Jelölés - Kiemelkedő Új Előadó
2011 MOBO Awards Jelölés - Legjobb Nemzetközi Előadó
2012 MTV Europe Music Awards Jelölés - Legjobb Világközi Előadó
3 felhasználónak tetszik: Filmfan719, TheDanush, DennyKeh
2013. szeptember 14. 23:36 #4
DennyKeh
DennyKeh
King of series

StátuszJust be YOU..
Hozzászólás: 1404
Csatolások: 44
Azonosító: 163321
Köszönöm a lehetőséget és sok sikert a többi pályázónak! smileeee.gif blush.gif

http://kepfeltoltes.hu/130914/759009476Jason_Derulo_NBC_Universal_2012_Summer_TCA_G-ta_yE8k6Xl_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Jason Derülo

Amit tudni kell róla:
Jason Derülo amerikai származású énekes-dalszerző, színész és táncos. 17 éves kora óta tevékenykedik a zeneiparban, de 2009-ben adta ki az első kislemezét, a Whatcha Say-t, amivel egy világ ismerte meg és, ami a hírnév felé repítette. 1 évvel később kiadta első stúdióalbumát, majd 2012-ben a másodikat, a Future Historyt. A 3. album várhatólag szeptember 23-án fog megjelenni.

Élete:
Jason Joel Desrouleax 1989. szeptember 21-én született Miamiban az Amerikai Egyesült Államokban. A szülei Haitiról származnak. Eredeti vezetékneve Desrouleaux, de ezt könnyebb kimondhatóság érdekében, később megváltoztatta Derülóra. A szülei elváltak, ezáltal van egy féltestvére, Jeremih Felton. Ötéves kora óta szerepel színpadon, és mindössze 8 évesen megírta első dalát, a Crush on You-t. Gimnáziumi tanulmányait a Dillard Művészeti Gimnáziumban kezdte, majd New Yorkban, az Amerikai Zene és Dráma Akadémián fejezte be.

Karrier:
2006-2010: Kezdetek és Jason Derülo

Jason rengeteg előadóval dolgozott már, beleértve Diddy, Danity Kane, Donnie Klang, Sean Kingston, Cassie vagy Lil Wayne. 16 évesen szeretett volna szólóelőadó lenni. 2006-ban jelentkezett a Showtime at the Apollo tehetségkutató műsorba, mint táncos és énekes, amit meg is nyert. Jasont JR Rotem zenei producer fedezte fel, aki szerződést íratott alá vele a Beluga Height Recordsnál és a Warner Bros. Recordsnál. Egy HitQuarters interjúban JR Rotem kiemelte Derülo elkötelezettségét a zene iránt, mondván „Jason Derülo az egyik legimpozánsabb munkaerkölcs, akivel valaha is találkoztam”.

2009. augusztus 4-én Jason kiadta a debütáló kislemezét, a Whatcha Say-t. A következő dala az Imogen Heappel készült el és a Hide and Seek címet viseli. 2009. augusztus végén a dal a Billboard Hot 100 54. helyén debütált és az 1. helyen végzett. A zenei videó szeptemberben jelent meg, mely hatalmas siker lett, és ezután Derülo elkezdett dolgozni a saját debütáló albumán. A második kislemeze az In My Head címet kapta, amely december 8-án jelent meg. Ez a Billboard Hot 100 63. helyén debütált és egészen az 5. helyig menetelt.

2010. március 2-án végre megjelent Jason debütáló albuma, először a Brit top 10 és az ír Albums Charts térképezte fel 2010. március elején. Hathetet töltött Lady Gaga 2009-2010-es koncertjén, a The Monster Ball Tour-on, ahol az előzenekar volt és, ahol fényezte az albumát. A harmadik kislemeze a Ridin’ Solo, amely világszerte megjelent 2010. április 26-án. A szám júliusban elérte a 9. helyet a Billboard Hot 100-on. Deülo Turn It Up című számán közreműködött Will Roush, Stat Quo és Young Buck. Szintén együttműködött a brit énekesnővel, Pixi Lott-tal a Coming Home című számán, ami megjelent a saját albumán, a Turn It Up-on.

2011-2012: Future History és egyéb vállalkozások

2011-ben Derülo együtt működött Demi Lovato Together című számán, mely Demi Unbroken című albumán hallható. Jason második stúdióalbuma, a Future History 2011. szeptember 27-én jelent meg. Az album első kislemeze Don’t Wanna Go Home címmel jelent meg május 20-án. Az Egyesült Királyságban az 1., míg Ausztráliában az 5. helyen végzett. Derülo azt tervezte, hogy 2012 februárjában az album alátámasztására egy nyolchelyszínes körútra indul Angliában március 1-jén, a Wembley Arénánál. Azonban 2012. január 3-án egy kis baleset történt, ugyanis eltörte az egyik csigolyáját, és ennek eredményeként lemondta az egész turnét, és a koncertdátumokat is.

2012. március 28-án Derülo megjelent az American Idolban, ahol kérte, hogy segítsenek neki befejezni az Undefeated című dalt, melynek partnerei az American Idol és a Coca Cola. A rajongók lehetőséget kaptak, hogy saját dalszövegeiket beküldjék, hogy az legyen a dal befejező része, és majd a eldöntik, hogy melyik dalszöveg a legjobb. 2012. május 5-én bejelentette, hogy az első nyaki sérülése után vége lesz filmes karrierjének az American Idol 11. évada után. 2012 augusztusában Derülo lett a bíró Kelly Rowland mellett, az első szezonban az ausztrál táncos tehetségkutatóban, az Everybody Dance Nowban. A show-t törölték a 4. adás után a rossz nézettségre hivatkozva.

2012. július 9-én Derülo bejelentette, hogy az Arlene Zelina aláírta a szerződést (melynek tulajdonosa az ő menedzsere Frank Harris), hogy kiadja a 2. albumát a Futury Historyt. A hírt július 10-én megerősítette a Twitteren is.

2013- napjainkig: Tattoos

2013. április 16-án Derülo kiadta új kislemezét, a The Other Side-ot , mely hatalmas sikert aratott. 2013. július 4-én a szám a Billboard Hot 100 listáján a 18. helyen végzett. Jason a Twitteren osztotta meg a hírt, miszerint a 3. albumának a neve a Tattoos lesz és 2013. október 8-án fog megjelenni. Az album második kislemeze a Talk Dirty. A dalra jellemző az amerikai hip-hop énekes 2 Chainz stílusa és zenei videó is készült hozz. 2013. július 22-én bejelentette, hogy Jordin Sparks is szerepelni fog a harmadik kislemezén, a Before It Breaks-en. A Marry Me című dala augusztus 26-án jelent meg az On Air with Ryan Seacrest showban.

Magánélete:
2011-ben ismerte meg jelenlegi partnerét, Jordin Sparksot, akivel jelenleg is boldog kapcsolatban élnek.

Díjak, jelölések:
2013: MOBO Awards – Best International Artist – Önmaga
2012: MTV Europe Music Awards – Best World Stage Performance – Önmaga (jelölt)
2012: MTV Video Music Awards – Best R&B Video – It Girl (jelölt)
2011: MOBO Awards – Best International Act – Önmaga (jelölt)
2011: Teen Choice Awards – Choice Summer: Music Star Male – Önmaga (jelölt)
2011: Teen Choice Awards – Choice R&B/Hip-Hop Track – Don’t Wanna Go Home (jelölt)
2011: Teen Choice Awards – Choice Male Artist – Önmaga (jelölt)
2011: BMI Pop Music Awards –50 Most Performed Songs of the Year – Replay (NYERT)
2011: BMI Pop Music Awards – Songwriter of the Year – In My Head, Ridin’ Solo, Whatcha Say, Replay (NYERT)
2011: NAACP Image Award – Outstanding New Artist – Önmaga (jelölt)
2010: American Music Awards – New Artist of the Year – Önmaga (jelölt)
2010: ARIA Music Awards – Most Popular International Artist – Önmaga (jelölt)
2010: MTV Europe Music Awards – Best Push Act – Önmaga (jelölt)
2010: MTV Europe Music Awards – Best New Act – Önmage (jelölt)
2010: MTV Video Music Awards – Best New Artist – In My Head (jelölt)
2010: MTV Video Music Awards – Best Male Video – In My Head (jelölt)
2010: Teen Choice Awards – Choice R&B Album – Jason Derulo (NYERT)
2010: Teen Choice Awards – Choice R&B Track – In My Head (NYERT)
2010: Teen Choice Awards – Choice Breakout Male Artist – Önmaga (jelölt)

Turnék:
2010-2011: Jason Derulo World Tour
2010: Az END World Tour (előzenekar)
2009-2010: The Monster Ball Tour (előzenekar)

Filmográfia:
State of Georgia – 2012 (szezon 1)
Önmaga
Everybody Dance Now – 2012 (Szezon 1)
Önmaga, tánc mester
Turn the Beat Around – 2010
Önmaga

Diszkográfia:
2013: Tattoos
2012: Undefeated
2011: Futury History
2010: Jason Derulo

Kislemezek:
2013: Before It Breaks
2013: Talk Dirty
2013: The Other Side
2011: Don't Wanna Go Home
2010: Ridin Solo
2009: In My Head
2009: Whatcha Say
9 felhasználónak tetszik: Pumpkin, Lindsay019, funny18, szavy, duracell, Glamster, _ToTo_, joe_r, Boscorelli
2013. szeptember 16. 11:27 #5
_ToTo_
_ToTo_
Cinikus kritikus

StátuszMár több, mint 20 éve...
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 12631
Csatolások: 11645
Azonosító: 4133
Itt is lezárult a pályázat, a több szavazatot ezúttal DennyKeh kapta, így hozzá kerül a lap. Gratula beer.gif
1 felhasználónak tetszik: DennyKeh
2013. szeptember 16. 14:10 #6
DennyKeh
DennyKeh
King of series

StátuszJust be YOU..
Hozzászólás: 1404
Csatolások: 44
Azonosító: 163321
Idézet (_ToTo_ @ 2013.09.16. 11:27)
Itt is lezárult a pályázat, a több szavazatot ezúttal DennyKeh kapta, így hozzá kerül a lap. Gratula beer.gif

Nagyon szépen köszönöm a szavazatokat és az adatlapot! meghajolo.gif
Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!