Koreai verziót készített dalukhoz a Little Mix
2013. augusztus 25. 18:40
Elsősorban én is inkább a dalról való véleményemet írnám le; Egyáltalán nem vagyok Little Mix rajongó, sőt egyáltalán nem is hallgatom őket. A "Wings" számukat is az egyik csatornán láttam meg. Egyáltalán nem mondom azt, hogy ezzel leszégyenítik a koreai zene világot, sőt én pozitívumnak veszem az igyekezetüket, mert tudni illik, hogy a koreai nyelve egyáltalán nem könnyű. A szám természetesen az eredeti verziójában sokkal jobban tetszik, mert a hangzása is sokkal ütősebb. Látszik, hogy a lányoknak nem is kicsi akcentusa van, de ez most őszintén kit érdekel? Egyáltalán nem védem őket, mert nem vagyok valami nagy rajongója a csapatnak, sőt nem is hallgatok, sem angol, sem amerikai zenészeket, csak ha a barátnőim esetleg a családtagjaim hallgatják vagy nézik a televízióban. Hiába nem jó, sőt nem is nevezhető k-popnak, de én elismerem az igyekezetét a csapatnak, és, hogy ennyire érdeklődnek a koreai kultúra és zene iránt.
Másodszor; néhány fórumozót nem igazán értek... Miért kell ennyire ócsárolni és a földig ásni az ázsiai idolokot, vagyis jelen esetben most a k-pop előadókat? Nem akarok vitát, sőt nem is akarom egyik fórumozó írását sem látni, hogy engem letorkol, mert rohadtul nem vagyok rá kíváncsi, főleg nem a kioktatásra. El kell ismernem, hogy vannak már olyan együttesek akik tényleg már az amerikai zenei stílust is átveszik, de csak néhány számukban véltem felfedezni, de maradtak az "eredeti" stílusnál. Igen, én kiállok mellettük, nem érdekel hányan mondják, hogy egy kis buta kislány vagyok, akik védi a k-pop idolokat. Jó vicc...
Hiába vagyok még csak elsős gimnazista, de már nem gondolkodok úgy, mint egy gyerek, aminek személyes okai is vannak, de abba nem szeretnék bele merülni. Nos, a másik pedig az, hogy nem inkább az olyan együttesek híve vagyok, akik annyira nem ismertek (például: Miss $), meglepő, de én nem hallgatok 2NE1-t. Egyszerűen már nem tudom meghallgatni maximum kétszer egy számukat (egyedül Dara-t szeretem belőle csak). Mindemellett, a "Gangnam Style" miatt szerintem rohadtul nem kéne leszólni ezt a zenei stílust, mert mindenkinek mást az ízlés világa. Valakinek ez... valakinek pedig az.
Néhány fórumozóval pedig egyetértek, ha nem is k-popper, de van valami igazság alapja az irományának.
Másodszor; néhány fórumozót nem igazán értek... Miért kell ennyire ócsárolni és a földig ásni az ázsiai idolokot, vagyis jelen esetben most a k-pop előadókat? Nem akarok vitát, sőt nem is akarom egyik fórumozó írását sem látni, hogy engem letorkol, mert rohadtul nem vagyok rá kíváncsi, főleg nem a kioktatásra. El kell ismernem, hogy vannak már olyan együttesek akik tényleg már az amerikai zenei stílust is átveszik, de csak néhány számukban véltem felfedezni, de maradtak az "eredeti" stílusnál. Igen, én kiállok mellettük, nem érdekel hányan mondják, hogy egy kis buta kislány vagyok, akik védi a k-pop idolokat. Jó vicc...
Néhány fórumozóval pedig egyetértek, ha nem is k-popper, de van valami igazság alapja az irományának.
1 felhasználónak tetszik:
Vick019
2013. augusztus 25. 18:40
|
Beylacarter |
Csoport: Kitiltott Csatlakozott: 12.09.22. Hozzászólás: 8612 Csatolások: 2491 Azonosító: 186418 offline
|
Idézet (x Lili x @ 2013.08.25. 12:59)
Vannak Youtube-on, akik lefordítják a koreai zenét.
(És NEM, NEM Google fordítóval...) Amúgy meg, kit érdekel hogy miről szól a dal? Szerintem az a lényeg, hogy jó legyen, kellemes legyen, hogy élvezzük a dalt. Nehogy már a szövege miatt szeressek egy számot...
A barátnődet pedig megértem
A barátnődet pedig megértem
Hát igen... emiatt a felfogás miatt van túlértékelve Justin Bieber, Selena Gomez, Miley Cyrus, Bella Thorne, Zendaya Coleman, a One Direction és a többi mai, egyébként fabatkát nem érő énekesnőcske, mert képtelenek vagytok azt a zenét hallgatni, ami nem buzdít a szexre, a drogozásra, a cigizésre, az alkoholizálásra és a bulizásra. Mondom, biztos velem van a probléma, de én általában a hangulatomhoz mérten, a dalszöveget hallgatva hallgatom a zenét. Ti hogyan hallgattok meg egy szomorú dalt, ha nem tudjátok, hogy amiről énekel az szomorú e? Komolyan, most már tényleg érdekel.
2013. augusztus 25. 18:55
Idézet (Beyla @ 2013.08.25. 18:40)
Mondom, biztos velem van a probléma, de én általában a hangulatomhoz mérten, a dalszöveget hallgatva hallgatom a zenét. Ti hogyan hallgattok meg egy szomorú dalt, ha nem tudjátok, hogy amiről énekel az szomorú e? Komolyan, most már tényleg érdekel. 
Ebben egyetértek. Én is általában a hangulatomhoz mérten hallgatok meg számot, amikor pörgök ezerrel, akik ezer százalék, hogy nem egy lassú szomorú vagy romantikus zenét hallgatok meg. Én személyem szerint úgy hallgatok meg egy számot, hogy a normálisan semmi fordítással, majd ha esetleg találok angol vagy magyar fordítást, akkor úgy is megnézem, mert valójában érdekel a koreai nyelv és az is, hogy miről énekelnek az előadók. A szövege alapján pedig úgy raktározom el a fejecskémbe, hogy ha esetleg nem valami jó a kedvem akkor azt hallgassam és ne valami "eresszem el a hajam" számot.
1 felhasználónak tetszik:
Beyla
2013. augusztus 25. 19:10
|
|
borosszandikaúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.02.20. Hozzászólás: 32 Csatolások: 2 Azonosító: 169705 offline
|
Idézet (SooJin @ 2013.08.24. 22:21)
A brit lánycsapat, a Little Mix elkészítette a Wings című számuk koreai verzióját.
A teljes cikkhez kattints ide!
A teljes cikkhez kattints ide!
Kicsit furcsa, de még így jó
2013. augusztus 25. 19:24
|
|
Lili1DLoveForever |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.12.28. Hozzászólás: 901 Csatolások: 0 Azonosító: 192600 offline
|
nekem tetszik
2013. augusztus 25. 21:04
|
|
JadeB✿ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.04.18. Hozzászólás: 2865 Csatolások: 75 Azonosító: 200398 offline
|
Nem tudom miért megy már megint ekkora baromságokon a vita. Nyomába sem ér a K-Popnak meg a hasonló kommentelőknek: EZ ELEVE NEM EGY K-POP DALNAK KÉSZÜLT!! Csak egy lefordított verziója egy tipikus pop dalnak. Nehogy már azt mondjátok, hogy ők most K-Pop-ot csináltak. Ez most olyan, mintha egy szintén pop dalt lefordítanak spanyolra, és máris azt mondják, hogy: "Ez nem latin dal." Lehet gyenge hasonlat, de majdnem ott van. Ahogyan azt se várjuk el, hogy tökéletesen fogják kiejteni a szavakat.
Egyébként még így is imádom, és most hallatszik meg tisztán mennyit változott Perrie hangja a műtéte után.
Egyébként még így is imádom, és most hallatszik meg tisztán mennyit változott Perrie hangja a műtéte után.
2013. augusztus 25. 22:00
|
|
pink_bunnynever be good enough |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.01.01. Hozzászólás: 4332 Csatolások: 11814 Azonosító: 142298 offline
|
Speciel engem a dallamával fogott meg a Wings, így nekem bejön a koreai verzió is, attól függetlenül, hogy nem értem mit beszélnek.
Az angol verziója sem túl sokatmondó, de ezt ellensúlyozza a banda jó pár másik dala a komolyabb szövegeikkel.
2013. augusztus 25. 22:32
|
|
Doddy Whitevisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.01.08. Hozzászólás: 361 Csatolások: 0 Azonosító: 193627 offline
|
Tetszik de nem igazán értem miért kellet a lányoknak megváltoztatni ez eredetit.
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Új sztárpár van alakulóban?
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
Nehéz lesz feltornáznia magát.
Meryl Streep elárulta, nehezen találtak neki ruhákat Az ördög Pradát visel című fimben
Meryl Streep elárulta, nehezen találtak neki ruhákat Az ördög Pradát visel című fimben
Féltek Anna Wintourtól.
Camila Cabello a párjával jelent meg a 2026-os Coachella fesztiválon
Camila Cabello a párjával jelent meg a 2026-os Coachella fesztiválon
A párjával bulizott egyet.
Nagy port kavart Sydney Sweeney OnlyFans jelenete
Nagy port kavart Sydney Sweeney OnlyFans jelenete
Az Eufória készítői elmagyarázzák, mi történt.
Meghan Trainor reagált a negatív visszhangra, ami a harmadik gyermeke születése körül alakult ki
Meghan Trainor reagált a negatív visszhangra, ami a harmadik gyermeke születése körül alakult ki
A kicsinek béranya adott életet.
Katy Perryt szexuális zaklatással vádolja Ruby Rose
Katy Perryt szexuális zaklatással vádolja Ruby Rose
Reagált az énekesnő képviselője.
Dűne: Harmadik rész - Hát persze, hogy a sivatag ihlette Zendaya legújabb outfitjét
Dűne: Harmadik rész - Hát persze, hogy a sivatag ihlette Zendaya legújabb outfitjét
Mindig illik az öltözete az aktuális filmjéhez.