Tények és tévhitek: ágyasok és feleségek - a hárem
2013. július 26. 15:13
|
|
LexiCobainDrama Queen® |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 12.08.01. Hozzászólás: 2758 Csatolások: 689 Azonosító: 182219 offline
|
Sally: remélem, akkor szent a béke
Kicsit lobbanékony vagyok és mint neked is, így nekem is ami a szívemen, az a számon (bár ha én kapom a kritikát, az természetesen nem esik jól)
ez már csak ilyen
részemről okés a dolog
1 felhasználónak tetszik:
Sally Sparrow
2013. július 26. 15:20
|
|
Blackbird03 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.09.24. Hozzászólás: 752 Csatolások: 284 Azonosító: 161100 offline
|
Nagyon jó cikk lett, csak gratulálni tudok hozzá. Valóban nagyon tetszett
Igazán jó lett az alapötlet, új információkkal is gazdagodtam, és mivel nézem a sorozatot (úgy ahogy azt hiszem, hogy rajtam kívül sokan mások is), könnyű volt megértenem a részekből az utalásokat.
Így tovább!
Igazán jó lett az alapötlet, új információkkal is gazdagodtam, és mivel nézem a sorozatot (úgy ahogy azt hiszem, hogy rajtam kívül sokan mások is), könnyű volt megértenem a részekből az utalásokat.
Így tovább!
2013. július 26. 16:51
|
|
Sally SparrowLondonb*zi chenoista |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10969 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline
|
Idézet (LexiCobain @ 2013.07.26. 15:13)
Sally: remélem, akkor szent a béke
Kicsit lobbanékony vagyok és mint neked is, így nekem is ami a szívemen, az a számon (bár ha én kapom a kritikát, az természetesen nem esik jól)
ez már csak ilyen
részemről okés a dolog 
Mivel részemről eddig sem volt harag vagy antipátia, természetesen igen.
Nagyon jó, ha az ember nem rejti véka alá a véleményét, én értékelem. Persze csak ha mindez megfelelő formában történik, és szerintem szerencsére akadnak az oldalon ilyen emberek, köztük te is.
2013. július 26. 17:00
|
|
AngieLively |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.01.04. Hozzászólás: 905 Csatolások: 22 Azonosító: 166586 offline
|
Érdekes dolgok vannak a cikkben. Bár a sorozatot nem nézem, mert nem igazán tetszik, de azért jó volt elolvasni.
2013. július 26. 18:21
|
|
devilroseHer Majesty Imperator |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.03.22. Hozzászólás: 3098 Csatolások: 0 Azonosító: 123383 offline
|
Akartam szeretni ezt a sorozatot( Szulejman), de számomra nagyon unalmas. Sem a női civakodásokat, sem a nő tárgyként való kezelését nem kedvelem. Kislányként az Ezeregy éjszakai meséit én is szerettem. Azt végképp nem preferálom, hogy magyar királyt hogy állítják be benne, egy dagadt, buta disznóként. A valóságban húsz sem volt és nem fejeztette le az üzenetvívő törököt. A szultánok voltak szőrösek és hordó testűek. Az Ezelt nagyon szerettem, de ez a kosztümös téma nem jön be.
2013. július 26. 19:39
|
|
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10969 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline
|
Idézet (devilrose @ 2013.07.26. 18:21)
Akartam szeretni ezt a sorozatot( Szulejman), de számomra nagyon unalmas. Sem a női civakodásokat, sem a nő tárgyként való kezelését nem kedvelem. Kislányként az Ezeregy éjszakai meséit én is szerettem. Azt végképp nem preferálom, hogy magyar királyt hogy állítják be benne, egy dagadt, buta disznóként. A valóságban húsz sem volt és nem fejeztette le az üzenetvívő törököt. A szultánok voltak szőrösek és hordó testűek. Az Ezelt nagyon szerettem, de ez a kosztümös téma nem jön be.
Én sem, először nagyon furcsa volt, de nem csak ez, hanem az egész oszmán kultúra és mentalitás. Most már mondhatom azt, hogy megszoktam és ha egyet nem is értek vele sok mindenben, de felfogtam és képes vagyok elfogadni. Itt aztán tényleg senki sem fekete vagy fehér, a karakterek igazi hús-vér emberek, mindenkinek vannak hibái, de szép oldala is. Ezért is okozhat nehézséget bizonyos helyzetekben azonosulni a karakterekkel. Mindig vannak olyan pillanatok, amikor azt mondjuk, hogy á, na neee. Viszont sokszor meg mégis csak lehet, mert ismerve az ottani szokásokat, a kultúrát, érthetővé, racionálissá és "elfogadhatóvá" válik sokszor a gonosz cselekedet is.
Személy szerint a sorozat adta meg nekem a löketet, hogy elkezdjek érdeklődni az oszmánok történelme felé. Alapjáraton utáltam a török részt történelemből (meg kb. az egész magyar történelmet), meg hát amit megtanítottak, az nagyon kevés és az sem pontos, az sem jó, és/vagy csak színtiszta magyar szemléletmód. A sorozat hatására aztán elkezdtem jobban utánajárni mindenfélének. Nem hiszem el a látottakat, de a történelmi tények és vélt tények, illetve események tudatában ez a fajta tolmácsolás nagyon is szórakoztató tud lenni. Nem szabad komolyan venni, hiszen ez a sorozat tényleg sokat ferdít, de az alapvető szálakat meghagyták, s speciel én úgy nézem, hogy mi stimmel és mi nem a valósághoz képest. Nem rágom tövig a körmöm a sorozat cselekményén, mert sokat tudok a valós háttérről és ezt a tudást szeretném tovább mélyíteni, egyszerűen inkább csak szórakoztató figyelni a megvalósítást. És nem háborgok azon, ha valami nem úgy volt, mert ez csak egy szórakoztatásra készült televíziós sorozat, ami nem törekszik maximális hűségre. Mégis érdekes, mert azok csinálták, akikről szól és izgalmas a törökök szemüvegén át szemlélni például minket vagy saját magukat.
Lajoson nem akadtam fent, sőt, nekem még tetszett/tetszik is Kadir Cermik ebben a szerepben. Tény, hogy Lajos magasról tett az oszmánokra és nem vette őket túlságosan komolyan. Ez a mentalitás meg jó okot szolgáltatott arra, hogy a karakteréből csináljanak egy ilyen karikatúrát. Én csak mosolygok rajta, nem pedig megsértődök. A mi török-ábrázolásaink is okot adhatnának nekik a sértődésre, de tudtommal ilyen nem igazán volt még.
Ami a szerelmi szálat illeti: néha én is soknak érzem, magam is szívesebben nézem a csatákat, illetve azok kidolgozását, előkészületeit. Rodosz például nagy élmény volt, milyen trükköket vetettek be, stb. A helyén kell kezelni a sorozatot és akkor szórakoztató. Persze ha valaki nagyon nem bírja ezt a sok ármányt és intrikát (ami egyébként a valóságban is pontosan ugyanilyen lehetett), akkor ez nem az ő műsora.
2013. július 26. 22:02
http://starity.hu/images/articles/embed/2013/07/15/4c77870f.jpg
a piros ruhában Hürrem lánya Mihrima
a piros ruhában Hürrem lánya Mihrima
2013. július 26. 22:14
Nagyon hasznos cikk lett!Imádom a Szulejmán sorozatot.Szinte a kedvencem lett
2013. július 27. 10:36
|
|
Csenterigabyúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.02.02. Hozzászólás: 21 Csatolások: 0 Azonosító: 144617 offline
|
Hasznos informaciokat tartalmaz! Koszonom :-)
2013. július 27. 11:41
|
|
|
Idézet (dorinácska @ 2013.07.26. 22:02)
http://starity.hu/images/articles/embed/2013/07/15/4c77870f.jpg
a piros ruhában Hürrem lánya Mihrimah
a piros ruhában Hürrem lánya Mihrimah
Így van. Sajnos csak az esküvőjéről sikerült fátyolos képet találni, ezért került be illusztrációnak pont ez.
2013. július 27. 12:26
szeretm a sorozatot csak azt sajnálom ,h ilyen rossz vége lesz
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Új sztárpár van alakulóban?
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
Nehéz lesz feltornáznia magát.
Nagy port kavart Sydney Sweeney OnlyFans jelenete
Nagy port kavart Sydney Sweeney OnlyFans jelenete
Az Eufória készítői elmagyarázzák, mi történt.
Meryl Streep elárulta, nehezen találtak neki ruhákat Az ördög Pradát visel című fimben
Meryl Streep elárulta, nehezen találtak neki ruhákat Az ördög Pradát visel című fimben
Féltek Anna Wintourtól.
Camila Cabello a párjával jelent meg a 2026-os Coachella fesztiválon
Camila Cabello a párjával jelent meg a 2026-os Coachella fesztiválon
A párjával bulizott egyet.
Meghan Trainor reagált a negatív visszhangra, ami a harmadik gyermeke születése körül alakult ki
Meghan Trainor reagált a negatív visszhangra, ami a harmadik gyermeke születése körül alakult ki
A kicsinek béranya adott életet.
Katy Perryt szexuális zaklatással vádolja Ruby Rose
Katy Perryt szexuális zaklatással vádolja Ruby Rose
Reagált az énekesnő képviselője.
Dűne: Harmadik rész - Hát persze, hogy a sivatag ihlette Zendaya legújabb outfitjét
Dűne: Harmadik rész - Hát persze, hogy a sivatag ihlette Zendaya legújabb outfitjét
Mindig illik az öltözete az aktuális filmjéhez.