A látásunkra jobban odafigyelünk, mint a hallásunkra?
2013. július 19. 19:24
Ez nagyon igaz!
Én szemüveges vagyok és rendkívül ügyelek is rá,hogy ez ne sokáig legyen így!
Ami a hallásomat illeti,sokat szoktam fülhallgatóval zenéket hallgatni...DE csak is jó minőségű zenéket nem olyan recsegő,ropogókat...
Én szemüveges vagyok és rendkívül ügyelek is rá,hogy ez ne sokáig legyen így!
Ami a hallásomat illeti,sokat szoktam fülhallgatóval zenéket hallgatni...DE csak is jó minőségű zenéket nem olyan recsegő,ropogókat...
2013. július 19. 19:36
|
lpmaskmancick |
Csoport: Tag Csatlakozott: 06.09.15. Hozzászólás: 3799 Csatolások: 991 Azonosító: 17852 offline
|
Idézet (Sally Sparrow @ 2013.07.19. 17:46)
Tudod, a halláskárosodás egy folyamat és nagyon lassan tűnik fel az embernek. Csak meg ne lepődj néhány év múlva...
Tudom én ezt, nem is hallgatok sosem hangosan semmit, kivéve azok, amiket előbb is írtam, ahol elkerülhetetlen. Én ezzel arra akartam célozni, hogy elég sok minden függ a hangot kiadó forrástól.
2013. július 19. 19:48
|
|
boglarkabogi*Borsószem* |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.09.08. Hozzászólás: 4183 Csatolások: 784 Azonosító: 160245 offline
|
Ez nagyon igaz,nekem is van szemüvegem,ezért talán hamarabb észrevenném ha lenne valami probléma szemmel
2013. július 19. 19:58
|
lpmaskmancick |
Csoport: Tag Csatlakozott: 06.09.15. Hozzászólás: 3799 Csatolások: 991 Azonosító: 17852 offline
|
Idézet (wrestlingfan @ 2013.07.19. 16:13)
Televizió: Az NFH vagy NHH foglalkozik a reklámok túlvezérlésével, vagyis a reklámok ideje alatt a reklámok hangerejét felerősítik ezzel próbálják felkelteni a tudatlan vásárlók figyelmét, holott ez idegesítő és halláskárosító is. Viszont ezt már büntetik. Ezzel kapcsolatban egy újabb dolgot vettem észre. A tv adásokat vezérlik alúl, tehát sokkal hallkabban sugározzák, és a reklámokat adják normál hangerővel, ez most azt eredményezi, hogy reklám idején a tv-m és a fülem majd szétrobban, mert közel végkitérésben kell néznem egy-egy csatornát, hogy élvezhető lehessen az adott műsor. Én nem szarozok, nyíltan kimondom,AXN és a testvér csatornái, lassan két hónapja ezen boszankodom, persze nem csak náluk vettem észre, és természetesen nem csak egy tv készülékkel figyeltem meg ezt a jelenséget.
Hasonló a helyzet a kereskedelemben kapható zenével is.
Minden agyon van kompresszálva, limitálva, hogy minél hangosabb legyen, szerintem ha betesz az ember egy 10-15 évvel ezelőtti és egy mai felvételt, hallani fogja, hogy sokkal hangosabb, de sokkal kevesebb dinamika van benne, szinte kiölik belőle az összeset, így majdnem hallgatatlanná válik. Megfigyeltem azt is, hogy túl vannak vezérelve ezek.
Többet erről: https://en.wikipedia.org/wiki/Loudness_war
2013. július 19. 21:08
|
|
kitti20018visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.02.27. Hozzászólás: 137 Csatolások: 3 Azonosító: 196888 offline
|
Hmm...ez érdekes.
2013. július 20. 17:30
|
|
starity girl2000chill |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.09.07. Hozzászólás: 5150 Csatolások: 172 Azonosító: 185641 offline
|
Idegesítő volt a sípolás.
2013. július 20. 17:41
|
|
Selena Bestvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.02.02. Hozzászólás: 496 Csatolások: 16 Azonosító: 195223 offline
|
a jobb fulemre mar ugy is siket vagyok(autu baleset miat)
2013. július 20. 22:47
|
lA-dONNA |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.02.05. Hozzászólás: 2930 Csatolások: 110 Azonosító: 144776 offline
|
Még hogy a látásunkra jobban figyelünk mint a hallásunkra... én pont hogy fordítva... legalábbis ebben a videóban
Konkrétan nem tudtam figyelni a szövegre és a betűkre annyira kikészített a sípolás
Bár mondjuk nekem eleve rossz a szemem és szemüveges vagyok, de ezzel ellentétben a legkisebb neszeket is meghallom, szóval a hallásom kifogástalan, ami nem feltétlenül jó, például alvásnál
Bár mondjuk nekem eleve rossz a szemem és szemüveges vagyok, de ezzel ellentétben a legkisebb neszeket is meghallom, szóval a hallásom kifogástalan, ami nem feltétlenül jó, például alvásnál
2013. július 21. 01:07
|
xXxllCiccahllxXxúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.10.28. Hozzászólás: 12 Csatolások: 0 Azonosító: 137338 offline
|
engem egy csöppet sem zavart az a sípolás.
ugyanúgy hallottam,mint ahogyan olvastam...
ugyanúgy hallottam,mint ahogyan olvastam...
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Inkább nem mutatkoztak együtt.
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Új sztárpár van alakulóban?
Tátva maradt a fanok szája egy korai fotó láttán: ezt a testrészét csináltatta meg Chad Michael Murray
Tátva maradt a fanok szája egy korai fotó láttán: ezt a testrészét csináltatta meg Chad Michael Murray
Senki nem gondolta, hogy ezt tette.
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
Nehéz lesz feltornáznia magát.
"Mrs. Blanco" - fotókon, mennyire élvezi Selena Gomez a házaséletet
"Mrs. Blanco" - fotókon, mennyire élvezi Selena Gomez a házaséletet
Nagyon boldog a híresség.
Camila Cabello a párjával jelent meg a 2026-os Coachella fesztiválon
Camila Cabello a párjával jelent meg a 2026-os Coachella fesztiválon
A párjával bulizott egyet.

0 felhasználónak tetszik: