Egy kanadai cég egy videó segítségével próbálja bebizonyítani, hogy az emberek nagy része jobban figyel a látására, mint a hallására.
A teljes cikkhez kattints ide!
A látásunkra jobban odafigyelünk, mint a hallásunkra?
2013. július 19. 15:05
|
|
ilus1996~Hope~ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.08.28. Hozzászólás: 3131 Csatolások: 116 Azonosító: 134089 offline
|
Én jó magam szemüveges vagyok, de anno rettegtem a szemüvegtől. mára megszokottá vált. A hallásommal pedig semmi gondom sincs. Sőt, egyenesen megsüketültem a sípolástól a videóban.
Minden elismerésem a cikkért!
Minden elismerésem a cikkért!
2013. július 19. 15:08
|
|
Sally SparrowLondonb*zi chenoista |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10969 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline
|
Hát nem csodálkozom a halláson. Szinte nincs olyan, aki a fülest ne bömböltetné úgy, hogy ne hallja tisztán az egész környezete azt, amit hallgat. Érdekes, én tudok 10-12-14-es hangerőn is zenét hallgatni. Hallom a zenét, más viszont nem rajtam kívül...
2013. július 19. 15:39
|
|
MachineMagicpainkiller. |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.08.22. Hozzászólás: 1126 Csatolások: 6 Azonosító: 133664 offline
|
Én szemüveges vagyok, de nem állandóan kell hordanom, csak a suliban, TV nézéshez meg ilyesmi (távolra látok rosszabbul, mint ahogy kellene). Egyébként a videóból nem sokat értettem, mert nem tudok olyan jól angolul.
2013. július 19. 15:45
Ez igy igaz, bár ugyanannyira fontos érzékszervek.
2013. július 19. 16:03
|
|
Chachi_G.124사랑 ♥ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.03.29. Hozzászólás: 1398 Csatolások: 0 Azonosító: 198980 offline
|
Szerdán mentem vizsgálatra, szóval én törődöm mindkettővel.
2013. július 19. 16:13
És arról nem is beszélve, hogy Justin Bieber is kanadai.
Szemüveges lévén próbálok ügyelni arra, hogy ne romoljon a látásom.
Viszont azt tudom, hogy 14 évnyi iskolába járás tönkre tette a hallásom, legalább is vannak dolgok, amiket már úgy nem hallok, mint régebben. Szóval oda kell figyelni a hallásra is, én például nem járok koncertre és moziba sem, nem azért mert orvos mondta, de tudom, hogy nem használna az a 100-120 deci Bell, ami a dobhártyámnak feszülne.
Egy picit eltérek a témától meg nem is, mert hozzátartozik egy részt.
Televizió: Az NFH vagy NHH foglalkozik a reklámok túlvezérlésével, vagyis a reklámok ideje alatt a reklámok hangerejét felerősítik ezzel próbálják felkelteni a tudatlan vásárlók figyelmét, holott ez idegesítő és halláskárosító is. Viszont ezt már büntetik. Ezzel kapcsolatban egy újabb dolgot vettem észre. A tv adásokat vezérlik alúl, tehát sokkal hallkabban sugározzák, és a reklámokat adják normál hangerővel, ez most azt eredményezi, hogy reklám idején a tv-m és a fülem majd szétrobban, mert közel végkitérésben kell néznem egy-egy csatornát, hogy élvezhető lehessen az adott műsor. Én nem szarozok, nyíltan kimondom,AXN és a testvér csatornái, lassan két hónapja ezen boszankodom, persze nem csak náluk vettem észre, és természetesen nem csak egy tv készülékkel figyeltem meg ezt a jelenséget.
Szemüveges lévén próbálok ügyelni arra, hogy ne romoljon a látásom.
Viszont azt tudom, hogy 14 évnyi iskolába járás tönkre tette a hallásom, legalább is vannak dolgok, amiket már úgy nem hallok, mint régebben. Szóval oda kell figyelni a hallásra is, én például nem járok koncertre és moziba sem, nem azért mert orvos mondta, de tudom, hogy nem használna az a 100-120 deci Bell, ami a dobhártyámnak feszülne.
Egy picit eltérek a témától meg nem is, mert hozzátartozik egy részt.
Televizió: Az NFH vagy NHH foglalkozik a reklámok túlvezérlésével, vagyis a reklámok ideje alatt a reklámok hangerejét felerősítik ezzel próbálják felkelteni a tudatlan vásárlók figyelmét, holott ez idegesítő és halláskárosító is. Viszont ezt már büntetik. Ezzel kapcsolatban egy újabb dolgot vettem észre. A tv adásokat vezérlik alúl, tehát sokkal hallkabban sugározzák, és a reklámokat adják normál hangerővel, ez most azt eredményezi, hogy reklám idején a tv-m és a fülem majd szétrobban, mert közel végkitérésben kell néznem egy-egy csatornát, hogy élvezhető lehessen az adott műsor. Én nem szarozok, nyíltan kimondom,AXN és a testvér csatornái, lassan két hónapja ezen boszankodom, persze nem csak náluk vettem észre, és természetesen nem csak egy tv készülékkel figyeltem meg ezt a jelenséget.
2013. július 19. 16:34
|
lpmaskmancick |
Csoport: Tag Csatlakozott: 06.09.15. Hozzászólás: 3799 Csatolások: 991 Azonosító: 17852 offline
|
Nem tudom mi lesz azzal a sok emberrel, aki állandóan bömbölteti a szutyok kis fülest, mert azok eléggé torzítanak nem túl magas hangerőn is, és a magas torzított hangerő teszi tönkre a hallást, a tiszta nem. Tehát ha az embernek van egy normális minőségű (nem bíccbájdoktordre és társai...), nagy impedanciájú fülese, meg hozzá megfelelő erősítője, azt nyugodtan tekerheti magasabbra is, mert nem fog károsodást okozni. koncertekről annyit, hogy a normális minőségi eszközökkel megcsinált hangosítás se okoz nagy maradandó károsodást, voltam közel nem egy nagy koncerten és utána is tisztán hallottam mindent, nem csengett a fülem se, ellenben pár kisebb koncerttel, ami nem volt magasra tekerve, de olcsóbb cuccokkal volt hangosítva, azok után néha alig hallottam.
2013. július 19. 16:52
|
|
spadrivisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.06.08. Hozzászólás: 311 Csatolások: 0 Azonosító: 128963 offline
|
Talán mert ha nem látunk valamit, az feltűnőbb, mint ha nem halljuk a zajt. Hihetjük azt is, hogy halk, míg a látásnál feltűnik rögtön, hogy valami homályos.
A tévénél meg áttekerem a reklámokat, mindent felvételről nézek, utálom, amikor azzal rabolják az időmet, hogy 40 perces filmet 1 óra 15 percessé tesznek a reklámokkal.
A tévénél meg áttekerem a reklámokat, mindent felvételről nézek, utálom, amikor azzal rabolják az időmet, hogy 40 perces filmet 1 óra 15 percessé tesznek a reklámokkal.
2013. július 19. 17:15
|
|
mind1nekedA Starity macskásnénije^^ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.01.22. Hozzászólás: 5547 Csatolások: 0 Azonosító: 194508 offline
|
én egyikre se figyelek sajnos
2013. július 19. 17:46
|
|
Sally SparrowLondonb*zi chenoista |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10969 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline
|
Idézet (lpmaskmancick @ 2013.07.19. 16:34)
a magas torzított hangerő teszi tönkre a hallást, a tiszta nem [...] koncertekről annyit, hogy a normális minőségi eszközökkel megcsinált hangosítás se okoz nagy maradandó károsodást, voltam közel nem egy nagy koncerten és utána is tisztán hallottam mindent, nem csengett a fülem se
Tudod, a halláskárosodás egy folyamat és nagyon lassan tűnik fel az embernek. Csak meg ne lepődj néhány év múlva...
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt.
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Terhes a színésznő, első gyermekét várja.
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Kiderült, hogyan döntött a bíróság.
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Inkább nem mutatkoztak együtt.
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Titkos esküvőn mondták ki az igent.
Dakota Johnsont csókolózni látták az új párjával
Dakota Johnsont csókolózni látták az új párjával
Egy ideje pletykálnak a kapcsolatukról.
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Ritkán enged bepillantást a kapcsolatába.

0 felhasználónak tetszik: