Starity

Az állatok is gyászolnak — hogyan segíthetsz nekik?

5 oldal 1 2 3 4 5
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2013. június 29. 11:49 #81
Tigris2011
Tigris2011
visszatérő vendég

StátuszI ❤ Love Music ♬♪♪
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 343
Csatolások: 330
Azonosító: 162608
ÓÓÓ ez nagyon szép volt
2013. június 29. 18:45 #82
VictorieLeon01
VictorieLeon01
unikornis♥

Státuszoff
Hozzászólás: 1917
Csatolások: 368
Azonosító: 172377
nagyon érdekes cikk lett! wub.gif
2013. június 29. 20:20 #83
mirjam333333
mirjam333333

Státusz♬♪ Az élet nem egy főpróba, ez már maga az előadás! : ) ♬♪
Hozzászólás: 1549
Csatolások: 439
Azonosító: 198007
Ezt viszont sok ember nem képes felfogni! Szegény állatokat, köztük ugye kutyákat is kínoznak, de ők szerintem olyanok, mint az emberek! Velük is lehet kommunikálni, (ha még nem is annyira, mint az emberrel) ők is érző lelkek és értelmes állatok! Én több kutyán is látom az utcán, hogy szomorúak vagy boldogok, hiszen nekik is vannak kisurgárzásuk smileeee.gif Nagyon szeretem őket és ezért is sokszor sajnálom a hányatott sorsúakat. sad.gif
2013. június 30. 06:06 #84
Ellie Andrews
Ellie Andrews
*homo sensorium*

StátuszAmor vincit omnia.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 6949
Csatolások: 3307
Azonosító: 133484
Nos, először is ez egy nagyon igényesen, mondhatni profi módon megírt cikk. smileeee.gif Másodszor pedig engem nagyon érdekel a téma. Az állatok persze többnyire ösztönlények, de azért érzelmeik nekik is vannak. Ugyanúgy tudnak örülni, szomorúnak lenni, mint mi. Szeretni pedig azt hiszem jobban tudnak nálunk, mert ők minden esetben feltétel nélkül szeretnek és ragaszkodnak, hátsó szándékok, érdekek szem előtt tartása nélkül. Amikor meghal valaki a családból, nem egyszerűen csak azoknak az embereknek a negatív energiáit veszik át, akikkel élnek, hanem saját bánatuk is van, amit hagynunk kell, hogy feldolgozzanak a maguk módján, de közben azért nem szabad, hogy megálljon számukra az élet. A napi rutin valóban nagyon fontos, hogy hamar visszazökkenjenek a rendes kerékvágásba. Persze ilyenkor az ember legkevésbé az állattal törődik, mikor magának is megvan a saját fájdalma, amivel meg kell küzdenie. Én azt mondom, bizonyos esetekben, ha az ember a párját veszíti el hosszú idő után, és gyerekek nincsenek vagy már felnőttek, jó szolgálatot tesz egy kutya. Mert azt továbbra is etetni kell, itatni kell, sétáltani és a többi. Van feladat, van társ, és lassan szépen, együtt kilábalnak a nagyon mély fájdalomból. Nálunk nem fordult még ilyen elő a családban, de gyerekkoromban apukám volt kint Németországban dolgozni. Heteken át nem volt itthon, és a tacskónk totál letargia volt nélküle. Az első héten nem is akart enni egyáltalán, apunak haza kellett jönni hétvégén, hogy a tacskó megnyugodjon és egyen végre valamit. Utána már gyorsan hozzászokott a megváltozott körülményekhez, de az első hetet megszenvedtük miatta. Az enyém meg akkor nőtt igazán hozzám, amikor az exem elutazott egy hétre. Akkor volt nálunk két hete a kutyus, nagyon pici kölyök volt még és addig mindkettőnkhöz nagyon ragaszkodott, de azután a kettesben töltött egy hét után eldöntetett a kérdés, hogy kihez kötődik jobban. Utána már mindig én voltam az elsőszámú az életében. És ez a hatalmas "szerelem" azóta is tart, lassan már két éve. smileeee.gif
1 felhasználónak tetszik: Jolie_77
2013. július 01. 09:03 #85
Lilla06
Lilla06
The Supreme
Hozzászólás: 2848
Csatolások: 100
Azonosító: 176629
Nekem nagyon tetszett ez a cikk. Én is ilyen vagyok, meg a családom is, ha egy állatkánk elpusztul sokáig nem kérünk újabbat, legalább egy fél évet várunk. Eddig szerencsére csak egy állatkám haláláról szereztem tudomást, mert az egyiket(egy nyúl) elvitte egy olyan család, akinek sok nyula van, és szabadon tartják őket(küldtek fotót is), és a macskám is elkóborolt, róla se tudok semmit, így hát 2 állatomról nem tudom, hogy él-e.
2013. július 01. 09:15 #86
Áfamanó
Áfamanó
Hozzászólás: 568
Csatolások: 0
Azonosító: 184102
Ez egy nagyon jó cikk. Az állatok nagyon érzékenyek és egyes kutatások szerint még az embernél is. Megkönnyeztem a kutyát, az elefántot és a gorillát. ♥
2013. augusztus 21. 15:40 #87
Kawaii0606
Kawaii0606
visszatérő vendég

StátuszTévedni emberi dolog, de másra kenni még emberibb.
Hozzászólás: 297
Csatolások: 406
Azonosító: 139596
de arik, imádom az állatokat, jobban mint az embereket...
2013. szeptember 12. 19:13 #88
spongyabob11
spongyabob11
új tag
Hozzászólás: 88
Csatolások: 0
Azonosító: 205570
Nem tudok elképzelés semmit állatok nélkül
2013. december 01. 15:53 #89
Szandi0820
Szandi0820
mousquetaire™

Státuszhead over heart. ● #KeepThePromise
Hozzászólás: 8894
Csatolások: 233962
Azonosító: 59785
Ezt a cikket most alaposan megsirattam... nagyon jó és igaz minden szava cray.gif
Nem értem én sem azokat az embereket, akik azt hiszik, hogy az állatoknak nincsenek érzéseik... dehogyisnem vannak, csak ők a mi nyelvünkkel ezt nem tudják kifejezeni sad.gif A lelkük is sokkal tisztább, mint egyes embereké.
Amikor tavaly édesapám meghalt, a mi kutyáink és cicáink is őt keresték egyre az első két hétben, az egyik kutyának kijött az epilepsziás rohama is (ami már régen nem volt neki) cray.gif A szokások megtartása tényleg nagyon sokat segített sad.gif
Arra is emlékszem, hogy mikor meghalt az egyik cicánk és én megtaláltam (pont én, aki erre a legérzékenyebb), aznap nagyon sokat sírtam... annak a cicának a tesója pedig odajött hozzám és addig-addig dorombolt és hízelgett, amíg meg nem vigasztalt. Pedig általában anyuhoz bújnak először mindig... aznap nem. heart.gif cray.gif
Nem is tudom, mihez kezdenék, ha ők nem lennének. sad.gif
1 felhasználónak tetszik: Jolie_77
2014. április 13. 13:43 #90
- törölt felhasználó -    
Ez nagyon hasznos cikk lett. Komolyan most a könnyem is kicsordult. Amikor elvesztettem a hörcsögömet Rockyt 3 hétig semmihez sem volt kedvem. Az unokanővérem kutyája Szuzi és macskája Folti tudott engem lábra állítani. Rengetegszer odament hozzám Szuzi és amikor guggoltam a lábamra fektette a fejét és mindig próbált játékra buzdítani. És az tényleg sokat segített. Folti meg folyton odament hozzám és az ölembe feküdt és dorombolt, mintha nyugtatgatott volna, hogy minden rendben van.
cray.gif
5 oldal 1 2 3 4 5
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!