Starity

Egyenlőség lépett életbe Kaliforniában

8 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2013. június 29. 19:38 #141
Lisa7003
Lisa7003
fitnessfan

StátuszNe kövesd a divatot, légy maga a divat!
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 4366
Csatolások: 188
Azonosító: 151228
Én nem ítélem el a melegeket, de nem is állok melléjük, viszont Demi ismételten csodálatosan fogalmazott. wub.gif
2013. június 30. 10:56 #142
- törölt felhasználó -    
Én sem ítélem el a melegeket. Ők is ugyanolyan emberek, amúgy Demi nagyon szépen kifejtette a véleményét heart.gif smileeee.gif
2013. július 01. 16:09 #143
Appalache
Appalache
Hozzászólás: 505
Csatolások: 15
Azonosító: 149552
Idézet (Beyla @ 2013.06.28. 21:46)
Na, ez az, amiért én sem vagyok oda azért, hogy a melegek családot alapíthassanak, csak nem tudtam volna ennyire jól megfogalmazni és a gondolataimat leírni. Egyszerűen a gyermekbe nem a kódolódik bele majd, hogy férfi és nő párkapcsolat az ideális, hanem az, hogy a vele megegyező nemmel is lehet kezdeni. Annyira elferdül és eltorzul a világ képe, hogy egy idő után ő maga sem fogja tudni, hogy kicsoda. Az meg slussz a dologban, hogy ki lesz közösítve, ugyanis tök jó, hogy itt játszik mindenki aktivistát, de az emberek 90%-a nem fogadta el a homoszexuálisokat és valószínűleg soha nem is fogja. A gyermek valóban lelkiterror, vagy emiatt fizikaiterror áldozatául is eshet. Szeressék egymást a melegek, nem azt mondom én sem, hogy ne, de egy gyermek nem játék. Igen is az a normális, ha egy kapcsolatban egy nő és egy férfi van, hiszen biológiailag nem hiába kell egy gyermek nemzéséhez egy petesejt és egy hímivarsejt. Egyszerűen ez az élet rendje, az meg szimplán nevetséges, hogy egyesek azért is hárítanak, hogy nem genetikai rendellenesség. Tényleg? blink.gif Már pedig bizonyított tény, hogy egy hibás genetikai kódoláshoz köthető, és igen is egy betegség, amire már létezik farmakológiai kezelés egyébként. Én úgy gondolom, hogy felesleges szaporítani tovább a szót, hiszen annyira elvakultak és beszűkültek egyesek, hogy megvétózzák azt is, amit nagy koponyák írtak le sok-sok tanulmányban. Én igazából csak mosolyogtam az erőlködő hozzászólásokon, mert ellenérv azzal kapcsolatban nem hangzott el, hogy biológiailag mitől függ az, hogy valaki hetero- vagy homoszexuális. Én speckó tanultam genetikát, volt erről szó is és azt hiszem szeptembertől konkrétan lesz olyan tárgyam is, amit genetikának fognak hívni. Szóval engem meggyőzni nem lehet, de gondolom SpecialErrort sem, hiszen tisztában van a genetika alapfogalmaival, amiről többségeteknek gőzötök sincsen. Tényleg nem okoskodni akarok, de nevetségesnél nevetségesebb és gázabbnál gázabb hozzászólások születtek meg eddig. Nézzetek utána, ássátok bele magatokat és akkor talán elhiszitek, hogy a homoszexualitást a 23 kromoszómapár közül az egyik hibás fejlődése okozza. Ezek szimplán tények, amik le vannak írva az orvostudományi szakkönyvekben, szaklapokban. Védhetitek foggal és körömmel a saját igazatokat, csak az a probléma, hogy ezzel kapcsolatban nincsen igazatok.

Amíg a hozzászólásodat olvastam, eszembe ötlött, hogy te honnan vagy benne olyan biztos, hogy CSAK és kizárólag azok a tények az igazak, amiket ezek a szakemberek leírnak? Miért titulálod gáznak és nevetségesnek az olyan kommenteket, amikben más látásmód van leírva? Nem mindig tudok hinni az ilyen fantasztikusan tudományos vackoknak. Apukám a múltkor olvasott egy olyan cikket, miszerint a gyárakból ömlő mérgező gázok egyrészt nem mérgezőek, másrészt nem károsítják a levegőt. HÁT HOGYNE. Nem a szempontoddal van a bajom, hanem azzal, hogy kijelented, ez az igazság, ami itt le van írva, és aki nem ért egyet, annak nincsen igaza, és nevetséges.
A homoszexualitás teljesen elfogadott dolog volt, ha jól tudom, az antik világban. Gondoljunk csak Szapphóra, és Leszbosz szigetére, ahol a nők egymást szerették szabadon. De rengeteg antik versben található még utalás meleg kapcsolatra. Betegségnek hívni egy szexuális beállítottságot szerintem prűdség. Valaki felhozta itt a Bibliát. Ez már csak azért nem jó példa, mert más vallásúak között is vannak melegek. Az viszont igaz lehet, hogy a kereszténység nevelte bele az emberekbe a mai szemléletet, miszerint csókolózó férfiak és csókolózó nők látványa undorító, csak férfi és nő között lehet normális kapcsolat, stb. (Megjegyzem, a hosszas, nyelves csókolózás nem való utcára, sok ember szeme láttára, akár hetero, akár meleg a pár.)
Beyla, írtad azt is, hogy, idézem: "a gyermekbe nem a kódolódik bele majd, hogy férfi és nő párkapcsolat az ideális, hanem az, hogy a vele megegyező nemmel is lehet kezdeni. Annyira elferdül és eltorzul a világ képe, hogy egy idő után ő maga sem fogja tudni, hogy kicsoda". Ha pelenkás korod óta két apukával vagy két anyukával vagy körülvéve, azt is normálisnak fogod tartani szerintem. El tudom képzelni, hogy a meleg szülők elmondják a gyereküknek, hogy "van ez, amik mi vagyunk, és van az, amikor férfi és nő, mindkettő normális és mindkettő lehet szép". Nem hiszem, hogy kizárják a hetero kapcsolatokat, ezt egyszerűen nem tudom elképzelni. Kiközösítenék a gyereket? Nevelés kérdése. Feláll és megmondja az osztálynak, hogy cső, ez van, két apám/anyám van, ha nem tetszik, feldugjátok a fejeteket a kis feneketekbe.
Szeressék egymást a melegek, de a gyerekvállalás nem játék? Szerintem pont a melegek azok, akik meggondolják, hogy legyen-e gyerekük. Persze, biztos vannak olyanok is, akik dacból, csak mert joguk van hozzá, örökbefogadnak, de ez szerintem ritka. A hetero pároknál meg becsúszhat a baba, ha akarják, ha nem, aztán leteszik egy kórháznál, vagy sokkal rosszabb. Ez is mentalitás kérdése persze, de mégiscsak a nemkívánt terhességtől indul el az egész.
Ma olvastam egy cikket, hogy egy leszbikus nő agyonverte a kétéves kisfiát, mert túl sokat sírt, és nem tudott rendesen drogozni meg bulizni miatta az anya. Ez nem a beállítottságból ered, hanem nevelésből, szocializálódásból, stb. Leszbikussághoz ennek köze sincs.
SpecialError írta, hogy, ismét idézem: "...szerintem, aki homoszexuális létére nem tudja elfogadni, hogy igen neki egy ilyen genetikai betegsége van az nem felvilágosult annyira, mint amennyire elvárja hogy vele szemben azok legyenek az emberek". Én sem szeretném, hogy betegnek nevezzenek. A betegség egy negatív konnotációjú szó, nemde? Senki sem szeretne azzal asszociálódni, hogy valami nincs rendjén vele. Ha elfogadná, minek küzdene azért, hogy őt is elismerjék egyenjogúnak?
Beyla, mivel eredetileg a te hozzászólásodra reagáltam, még egyszer szeretném hangsúlyozni, hogy nem a látásmódoddal van bajom, bár most felhoztam ellenérveket, mert szerettem volna láttatni, hogy jómagam mit gondolok a témáról. Sokszor jó tudni, hogy mi a tudományos háttere a dolgoknak. De az, hogy ha más nem osztja a véleményedet, egyből nevetségessé válik, és nincs igaza, hát... Elég beszűkűlt dolog, ne haragudj.
3 felhasználónak tetszik: Jolie_77, chelseagirl18, Glamster
2013. július 01. 19:15 #144
AdamLambert29
AdamLambert29
új tag

Státusz4ever Adam Lambert <3
Hozzászólás: 96
Csatolások: 0
Azonosító: 189074
leszakad az agyam hogy pár ember ennyire nem normális !! mellow.gif (tisztelet a kivételnek )
hihetetlen hogy mennyire elítélik a melegeket vagy bárkit aki egy kicsit más mint mi!!
és van merszük olyanokat írni eggyeseknek ..
(nem mondok nevet..)
ami nem is ehhez a témához tartozik hanem inkább csak arról szól hogy miféleképpen lehet megsérteni ,megalázni, a másikat és leszólni a cikket vagy a cikk íróját
egyszerűen nem hiszem el !!
én egyáltalán nem ítélem el a melegeket és nem is fűzök többet hozzá mert véletlenül megsértenék valakit !!
2013. július 01. 19:25 #145
- törölt felhasználó -    
Ezek után lassan én kezdem szégyellni magam, hogy a pasikat szeretem és a szüleim még különneműek. dry.gif
2 felhasználónak tetszik: Beyla, Lambika
2013. július 01. 19:39 #146
Beyla
Beyla
carter

StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
Idézet (Charlotte Benning @ 2013.07.01. 19:25)
Ezek után lassan én kezdem szégyellni magam, hogy a pasikat szeretem és a szüleim még különneműek.  dry.gif

Mindegy, szerintem hagyjuk, mert mindenki a maga igazát fújja, és egyről a kettőről úgysem fogunk jutni. Mi így gondoljuk, ha ők így, akkor ámbár legyen, csak az igazukat ne akarják ledugni a torkomon - mint ahogyan a topikban történt -, rögvest vissza is öklendeztem. Én már ott hagytam az egészet, amikor az egyik tag nekiállt okoskodni, hogy nem genetikai rendellenesség, aztán utána nézett, leírta, hogy genetikai mutáció tulajdonképpen, de mellé írta azt, hogy neki volt igaza, és nem az. Na, akkor mondtam azt, hogy f*cklogic, s számomra ez az egész értelmetlen diskurálás lezárva, mert felesleges. Ez az egész nem változtat a tényeken, és remélem, hogy az emberek gyomra nem is fogja bevenni ezt az egészet. Lehet, hogy gonoszul hangzik, de így gondolom. A homoszexualitás az evolúció egyik rendellenessége, amit inkább ignorálni kéne és nem tolerálni. Mellettünk áll még az, hogy az emberek 90%-a még nem fogadta el a homoszexuálisokat, és úgy gondolom, hogy még egy jó darabig nem is fogják. Lényegében hanyatlik az emberi társadalom, és egyre lejjebb adunk a színvonalból. Mindenesetre mi így gondoljuk, ők meg úgy. Egy biztos: én a vőlegényemmel - aki hímnemű - fogok összeházasodni, kettőnk szerelme gyümölcse lesz majd a gyermekünk, együtt megöregszünk és meghalunk. Számomra ez a megfelelő családideál, és nem két férfi meg két nő, de igazából mindegy is. Mindenkinek más a véleménye, hiszen ettől vagyunk emberek. Kinek a pap, kinek a papné, nekem aztán oly mindegy.
2 felhasználónak tetszik: Charlotte Benning, Lambika
2013. július 02. 11:27 #147
Kazuo
Kazuo
Mrs. Howell

Státusz#LoveWins ♥
Hozzászólás: 7085
Csatolások: 5676
Azonosító: 165377
Mindjárt megfognak engem kövezni a nagyokosok, de én támogatom a homoszexuálisok házasságát. rohog.gif Sehol nincs megírva az, hogy két azonos nemű ember nem köthet házasságot... rolleyes.gif Vagy igen? Mutassatok már nekem egy olyan jegyzetet, iratot, amelyben egyértelműen kijelentik, hogy a homoszexualitás bűn. Az ilyen emberek is emberek, nekik is vannak érzéseik, nekik is van szívük, nem szabadna őket elítélni. Sajnos, minden emberben be van rögződve az ítélkezés és ezt bármilyen módon képesek megmutatni. Én személy szerint elfogadom mások véleményét, de amikor már valaki túlságosan elfogult, akkor úgy érzem, muszáj mondanom valamit. Azt bírom, hogy néhány ember csakis arra vár, hogy megjelenhessen egy ilyen típusú cikk és akkor már írhatják is le, hogy "Fúj melegek, undorítóak!"...emberek, ez aztán nagyon nem menő, hanem szánalom. Az meg még szánalmasabb, hogy 10-ből 9 cikkben mindig jönnek útálkozók és mondják a magukét Adamről. dry.gif Igazatok van, csakis ezért ír Glamster egy cikket a nagy kedvencéről, hogy szidjátok (tisztelet a kivételnek). Mindenkinek rosszul esik, ha ítélkeznek felette, sőt, van aki emiatt vet véget az életének (by the way, nem egy olyan esetet olvastam már, amikor egy ember a mássága miatt lett öngyilkos. Mikre képes a társadalom, jézusatyaúristen. mellow.gif ). Elegem van már abból, hogy nagyon sokan azért ítélik el Adam Lambertet (most mivel őt is nagyon szeretem és tisztelem, őt hozom fel példának), mert nem a nőket szereti, hanem a férfiakat. Amikor tudja, támogatja a rászorulókat, szereti és nagyon tiszteli a rajongóit és nem mellesleg két lábbal áll a földön, tudja, hogy nem körülötte forog a világ és megmaradt ugyanolyan jó és normális embernek, mint amilyen volt. De persze, ez mind mehet a kukába, ezeket a dolgokat el kell felejteni, igazatok van, az a lényeg, hogy meleg és akkor máris nem emberi lényként kell kezelnünk. *clap clap*
Glamster és Adam fanok, nem is érdemes néhány hozzászólóval foglalkozni! smileeee.gif Ne hagyjátok, hogy felidegesítsenek, mi tudjuk, hogy Adam milyen ember és nem számít az, hogy ő homoszexuális. wink.gif He's wonderful in every single way! wink.gif
A cikkhez hozzászólva: én örülök neki, hogy így döntöttek, nekem sosem volt ellenemre a melegek házassága, ők is ugyanúgy megérdemlik a boldogságot. smileeee.gif
2 felhasználónak tetszik: chelseagirl18, Glamster
2013. július 06. 14:20 #148
BlackAngel.x.100
BlackAngel.x.100

StátuszHere's to never growing up.
Hozzászólás: 563
Csatolások: 11
Azonosító: 203373
Én örülök annak ,hogy legalizálták. Csak annak nem örülök ,hogy itt vannak olyanok akik szidják a homoszexuálisokat miközben semmivel sem jobbak náluk. biggrin.gif
2013. július 16. 23:59 #149
Lucyan
Lucyan
Limited Edition

StátuszMindig minden jól végződik, mert ha valami rossz, akkor még nincs vége...
Hozzászólás: 1300
Csatolások: 44
Azonosító: 202701
Midenki mondja, hogy "nincs velük bajom, csak az utcán ne mászkáljanak kézen fogva, és ne csókolózzalak nyilvánosan" És amikor a heterók csinálják ugyanezt? Az miben más?
2013. július 21. 01:31 #150
Kawaii0606
Kawaii0606
visszatérő vendég

StátuszTévedni emberi dolog, de másra kenni még emberibb.
Hozzászólás: 297
Csatolások: 406
Azonosító: 139596
örülök, végre nincs megkülönböztetés, ha össze akarnak házasodni, tegyék smileeee.gif
2014. július 25. 10:27 #151
- törölt felhasználó -    
Minden ember egyenlő.
8 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!

Kapcsolódó sztárok

Pink Pink 36.