Starity

Egyenlőség lépett életbe Kaliforniában

8 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2013. június 27. 16:56 #41
Peacee
Peacee
új tag
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 13
Csatolások: 0
Azonosító: 201179
Nagyon örülök..smileeee.gif amúgy Adam nem azt nyilatkozta egyszer, hogy nem fog házasodni? Ha rosszul emlékszem, akkor bocsi.smileeee.gif
2013. június 27. 17:09 #42
SpecialError
SpecialError

Státuszccc
Hozzászólás: 664
Csatolások: 160
Azonosító: 192434
Idézet (Charlotte Benning @ 2013.06.27. 15:47)
Én továbbra sem támogatom. Semmi bajom azzal, hogy egy meleg pár együtt éljen, de sem a házasságot, sem a gyerekvállalást nem támogatom továbbra sem. A Bibliában is benne van, hogy "házasság csak FÉRFI és NŐ között jöhet létre". Ennyi. Igen, most jöhetnek a kommentek, mennyire homofób vagyok. Nem érdekel. Ez akkor is természetellenes.

Az érvelésedben csak annyi hibát látok, hogy a házasság ma már nem csak a katolikus meg református meg egyéb a biblián és más szent írásokon alapuló vallásban van. A házasság ma már egy törvényi fogalom is, amivel a házastársat különböző jogokkal ruházzák fel, gondolok itt arra, hogy a házastársat a másik fél halálakor megilletik bizonyos jogok, ugyan ez részben megvan az élettársi kapcsolatban is de nem mindegyik. Nem tudom hogy jelenleg Magyarországon milyen jogok illetik meg az élettársi viszonyban élőket, de azt tudom hogy régebben hiába voltál valakinek a bejegyzett élettársa, a halálakor nem örököltél utána mondjuk semmit csak akkor ha külön végrendelkezett. Meg azért sokak számára a házasság, még ha az "csak" polgári egy szoros összetartozást jelképez és nem hinném hogy jogos ebből a kötelékből kizárni bárkit is csak azért mert azonos nemű személlyel szeretné ezt megtenni. És itt most nem tudom eléggé kihangsúlyozni, hogy polgári házasságkötésről beszélünk nem egyháziról.
8 felhasználónak tetszik: Glamster, mse90, Pöttömke, Fan-ily6889, ViviOsztCshőő, bibicsibi, Beyla, idone
2013. június 27. 17:10 #43
Glamster
Glamster

Státusz☆rt should comfort the disturbed and disturb the comfortable ☾
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 3280
Csatolások: 10727
Azonosító: 147418
Idézet (mse90 @ 2013.06.27. 16:53)
Jézus azt is mondta, hogy szeresd felebarátodat, ahogy tenmagad. Sőt, a szeretet az alapelve az egész Újszövetségnek, mégha erről az egyház és sok katolikus néha meg is feledkezik.
A szerelem az szerelem. Nem ártanak senkinek, épp ezért nem tudom felfogni, hogy épeszű, saját gondolatokkal rendelkező ember miért ellenezné. pardon.gif Tudom, hogy sokan hozzuk a belénk nevelt értékrendszert, de néha nem ártana túllépnünk egyes idejét múlt betokodásainkon. Szerintem.

A Bibliában egyébként nem mondják ki egyértelműen, hogy bűn lenne, sok belemagyarázás és teória van ezzel kapcsolatban, mindenki abban hisz, amiben akar, természetesen. Én vallásos vagyok, viszont nem szeretem a képmutatást. Ha azt hirdetjük, hogy Isten mindenkit a képmására teremt, akkor ez alól ne legyen kivétel a meleg, fekete, buddhista stb.
A szerelem senkinek nem fáj. Persze, van a melegek közt is rossz ember, de ez igaz a heterókra is - mi van a nőverőkkel, pedofilokkal, gyilkosokkal? Őket miért illeti meg több jog? Igazából nem egy-két ember miatt kéne megítélni a másikat. Ebbe jobban bele lehetne menni, de én maradok annál, hogy engem nem bánt, ha valaki el tudja venni a párját és boldogok együtt.
5 felhasználónak tetszik: Jolie_77, Fan-ily6889, ViviOsztCshőő, bibicsibi, idone
2013. június 27. 17:32 #44
- törölt felhasználó -    
Ez egy remek hir, szivből örülök neki smileeee.gif Remélem máshol is legalizálni fogják ! Adam Lambert pedig megfogalmazta helyettem a gondolataimat..
A szerelem az szerelem smileeee.gif
2013. június 27. 17:45 #45
Candy_attack
Candy_attack
Monster

StátuszYou know, some people want me to die. But I'm not going anywhere... - Lady Gaga
Hozzászólás: 1580
Azonosító: 130532
Charlotte Benning: "...Ez akkor is természetellenes."

Ha természetellenes lenne, akkor magyarázd már el, hogy miért is fordul elő a homoszexualitás a természetben? Ugyanis gének okozzák, valaki annak születik, nem ő dönti el, hogy most meleg lesz. Tudod mi a természetellenes? A vallások...

A cikkhez szólva: én nagyon örülök, akkor is, ha engem nem érint. Minden embernek alapvető joga, hogy együtt legyen és házasodjon azzal, akit szeret, függetlenül nemektől. A melegknek is kijárnak ugyanazok a jogok és előnyök, amiket csak házaspárok szerezhetnek meg, gondolok itt az örökbefogadástól kezdve a kedvezményes lakáshitelig.

Obama egy fantasztikus elnök és az utóbbi időben az USA-ban felerősödtek az egyenlőségért folytatott harcok. A nők is nagyobb politikai hatalomhoz jutnak, a melegeket is egyre jobban elfogadják... Amerika jó irányba tart egy egyenlőségen alapuló társadalmi utópia irányába, ennek nagyon örülök.
6 felhasználónak tetszik: Pöttömke, Jolie_77, Fan-ily6889, ViviOsztCshőő, bibicsibi, idone
2013. június 27. 17:51 #46
ercsi2000
ercsi2000
|Undead Army|

Státusz"Rain rain won't go away. Cloud on my head every single day"
Hozzászólás: 1741
Csatolások: 50
Azonosító: 135409
#mindenházasságkicsitbuzis”

laugh.gif
2013. június 27. 17:58 #47
Fannis
Fannis
visszatérő vendég

StátuszWhy are you wearing that stupid man suit?
Hozzászólás: 114
Azonosító: 183267
egyetértek mindegyikőjükkel smileeee.gif
2013. június 27. 18:00 #48
Jolie_77
Jolie_77
♥generation terrorist♥

Státusz♥ the heretic seal beyond divine ♥
  Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 9318
Csatolások: 38950
Azonosító: 186395
Csak egy kérdés: ki az a nő a képen Adam bal oldalán?
2013. június 27. 18:01 #49
Fan-ily6889
Fan-ily6889
Fanily of Anastacia ®
Hozzászólás: 1333
Csatolások: 1279
Azonosító: 96609
Idézet (Jolie_77 @ 2013.06.27. 18:00)
Csak egy kérdés: ki az a nő a képen Adam bal oldalán?

Gaga. wink.gif

Egyébként nagyon örülök neki, hogy így alakult. Valóban rendkívül jó döntés volt a részükről. A többi ország példát vehet róluk. Mindenki megérdemli az igazi boldogságot. És nem számít, hogy kinek az oldalán. A lényeg, hogy boldog legyen.
1 felhasználónak tetszik: ViviOsztCshőő
2013. június 27. 18:02 #50
Jolie_77
Jolie_77
♥generation terrorist♥

Státusz♥ the heretic seal beyond divine ♥
  Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 9318
Csatolások: 38950
Azonosító: 186395
Idézet (Fan-ily6889 @ 2013.06.27. 18:01)
Gaga. wink.gif

Muchas gracias. meghajolo.gif
2013. június 27. 18:04 #51
LadyAlba88
LadyAlba88

Státusz"A man who dares to waste one hour of time has not discovered the value of life"
Hozzászólás: 1140
Csatolások: 200
Azonosító: 142600
Love is love smileeee.gif
2013. június 27. 18:17 #52
symor
symor
Hozzászólás: 665
Csatolások: 3571
Azonosító: 61644
Alig 50 évvel ezelőtt még sok helyen úgy kezelték a melegeket, mint mentális betegeket, akik letértek az "egészséges útról", a heteroszexualitás keresztényi, természetes sávjáról "elferdülve" blink.gif

Ma már nem így van good.gif

Bár előfordul, hogy berzenkedem, amikor meglátok két smároló férfit scare.gif (smároló lányokra kiss2.gif más a reakcióm drool.gif ) , de alapvetően úgy hiszem helyes, hogy mindenki szabadon azt szerethessen, akit akar és ahhoz kösse az életét, akihez csak neki tetszik.

Nem hiszem, hogy az határozza meg a házasság szentségét, ha a szeretetüket esküvel megerősítők különböző genitáliákat viselnek csirke.gif

Nem hiszem, hogy két apuka, vagy két anyuka rosszabb szülő lenne, mint egy apa és egy anya együtt. A gyermeknevelés hatékonyságát és a kötődések kialakulását sem a szülői szeretetkapcsolat kétneműsége, hanem annak odaadó volta határozza meg.

Akik azt állítják, hogy a meleg párok rosszabbak szülőként, mert nem képesek megteremteni a "hagyományos" (apai-anyai) családmodellt, azok egyszerűen nem értik a család fogalmát. Hiszen senki sem vált még jobb szülővé attól, hogy mi van a lába közt, ahogy a kisgyerekek sem ez alapján ítélik meg, hogy hogyan viszonyulnak az őket felnevelőkhöz wink.gif

Sajnálom, hogy nálunk még mindig nem ismerik el a melegek azon jogait, amik minden "más" ember számára alapvetőek, vagyis, hogy szabadon szeressen és bátran kifejezhesse az érzelmeit; a párjával akár hivatalosan és az állam által elismerten is összekötve az életét. Dühít, hogy egyesek elfogultsága, bigott nézetei megakadályoznak embereket, "családokat" (mert ne legyenek illúzióitok már évtizedek óta vannak meleg magyar családok is) abban, hogy olyan életet választhasson, ami mindenki más számára törvényszerű.

Hazánk elmaradott, sajnos az emberi jogokban is és nem mentség, hogy sok más nemzet is így van ezzel. Nem mentség arra, hogy ne legyünk jobbak!
8 felhasználónak tetszik: Jolie_77, mse90, SpecialError, ViviOsztCshőő, Fan-ily6889, Glamster, idone, Pöttömke
2013. június 27. 18:25 #53
Fruzsina123
Fruzsina123
új tag

Státusz"The show must go... all over the place... or something"
Hozzászólás: 98
Azonosító: 188567
Én örülök neki, még ha nincs is hatással az életemre smileeee.gif Mindenkinek joga van hogy azt szeresse akit akar, még ha az a valaki azonos nemű is vele... A szeretetet nem lehet irányítani. Én örülök ha valakire rátalál a szerelem smileeee.gif Szerencsés dolog megtalálni a párunkat...
2013. június 27. 18:26 #54
- törölt felhasználó -    
Miért természetellenes? Mert csak egy férfi és egy nő házasodhat? Könyörgöm, a test csak egy külső páncél, amit senki nem választhat meg magának. Érdekes, azon senki sincsen kiakadva, vagy tartja undorítónak, ha egy hetero pár házasodik. A melegek mégis miben különböznek? Csak mert mindketten azonos neműek? Ugyan, hagyjuk már a Bibliát. A vallásosak az egyik percben jönnek a szöveggel, hogy "Isten mindenkit szeret és elfogad", később pedig gusztustalan módon próbálják minden embernek beadni, hogy az elfogadhatatlan és sátántól eredeztetett, természetellenes, ha két azonos nemű is képes szeretni egymást. Fogalmam sincs, mi játszódik le az ilyen emberek agyában, amúgy. Ez a 21. század, rég le kéne tenni a gyűlöletet a melegek iránt és elfogadni, tolerálni őket (amíg ők is megteszik ugyanezt), aztán békében élni hagyni a másik embert úgy, ahogy ő szeretné. A társadalom egyik legnagyobb problémája, hogy másnak a saját életét sem hagyják úgy élni, ahogy ő szeretné. Ugyanis ehhez mindenkinek meglenne a joga.
8 felhasználónak tetszik: Jolie_77, ViviOsztCshőő, Fan-ily6889, Glamster, bibicsibi, idone, Pöttömke, Appalache
2013. június 27. 19:10 #55
Glamster
Glamster

Státusz☆rt should comfort the disturbed and disturb the comfortable ☾
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 3280
Csatolások: 10727
Azonosító: 147418
Idézet (Charlotte Benning @ 2013.06.27. 16:48)
Rajtad meg sem lepődöm, hogy kiforgatod a szavaimat. Annak ellenére, hogy idézem "Charlotte Benning úgyis csak bunkóságokat ír, és senki sem kíváncsi rá, mert egy mocskos homofób, aki csak szídni tud másokat és nincs benne egy csipet empátia sem." Ezt te írtad egyszer, vagy valamelyik "barátnőd". Ennek ellenére igen sokat foglalkozol a hozzászólásaimmal, tehát mégis érdekel, mit írok. És tök jó, hogy így ismersz, pedig azt sem tudod, ki vagyok. Ennyi. rohog.gif

Tbh soha nem írtam rólad ilyet, nem vagy olyan érdekes az életemben, ahogy hiszed (blink.gif), szimplán nem bírom a hülyeséget - de fogd nyugodtan a """kiforgatásra""". Egyébként ha más írt volna ilyen butaságot, neki is reagáltam volna - csak más nem tette. pardon.gif
Off vége.
2013. június 27. 19:32 #56
GlamQueen
GlamQueen
új tag

Státusz♔ I don’t see what’s wrong with a little glitter around my eyes. ♔
Hozzászólás: 38
Csatolások: 610
Azonosító: 204053
Végre! Hosszú ideje várom ezt a napot, hogy nagyobb teret adjanak a szerelemnek, nem törődve azzal, hogy különböző vagy azonos neműek között lángolt-e fel. Mindenkinek joga van a szeretetre, és azzal házasságot kötni, akivel akar. Ez így tisztességes, semmivel nem rosszabbak vagy kevesebbek a LGBT társadalom tagjai, mint a heterók. A gyerekvállalásról annyit, hogy az az álláspontom, hogy két pasi, vagy két nő gyakran jobb szülei egy gyereknek, mint az a heteroszexuális páros, aki bántalmazza, éhezteti, vagy egyéb módon sanyargatja őket.
Obamának pedig minden tiszteletem, végre valaki, aki arra használja a kezében levő hatalmat, hogy kiegyenlítse a különböző emberek közti ellentéteket.
Adam Lambert gyönyörűt írt, az a "Let Adam Lambert get married!" tábla pedig nagyon édes. smileeee.gif
2013. június 27. 19:42 #57
- törölt felhasználó -    
Szerintem annyiban jó ez a döntés, hogy nem kell a melegeknek mostmár nélkülözni, olyan szinten hogy nem házasodhatnak. Mármint ha ő egy férfit szeret, attól még ugyanolyan ember. Nem szeretem a melegeket, de nincs velük bajom se, elfogadom és kész. wink.gif
2013. június 27. 19:42 #58
Lili5512
Lili5512

StátuszNothing............... :)
Hozzászólás: 1057
Csatolások: 371
Azonosító: 185626
Én tök örülök neki! Pár évtized múlva talán azt is eléri majd az emberiség hogy ne ujjal mutogassanak a meleg párokra. smileeee.gif
2013. június 27. 19:46 #59
Psyché
Psyché
Hozzászólás: 930
Csatolások: 1
Azonosító: 203409
Nincs bajom a melegekkel, ugyanis tudományos tény, hogy a másságuk miatt több időt fordítanak magukra higénia szempontjából mint egy átlagos ember, és műveltebbek is, már csak azért is, hogy elfogadják őket.
Viszont! Számomra is természetellenes. Éljenek el a melegek egymagukban, meg társaságban, szeressék egymást, nem azt mondom, de ne akarjanak olyan jogokat, amelyek egy "normál" (nem kiforgatni!) embert illetnek. A melegfelvonulásoktól is kiráz a hideg, ugyanolyan erőszakosak mint a természet-, vagy az állatvédők. Nem nyugszanak, amíg nincsen nekik igazuk.
Nem értem, miért ilyenekkel foglalkoznak a kormányzók, amikor sokkal de sokkal égetőbb problémák is vannak a mai világban, mint az, hogy házasodhatnak e a homoszexuálisak.
2 felhasználónak tetszik: Beyla, Charlotte Benning
2013. június 27. 19:47 #60
Psyché
Psyché
Hozzászólás: 930
Csatolások: 1
Azonosító: 203409
A vallást illetőn pedig nem hiszem, hogy itt lenne az ideje ezt a témát megvitatni, ugyanis itt jönnek elő a nagy ateisták, hogy "én megmondtam!", ami pedig elég gusztustalan. Vallás témában nem vagyok hajlandó vitatkozni laikusokkal.
1 felhasználónak tetszik: Beyla
8 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!

Kapcsolódó sztárok

Pink Pink 35.