Starity

Így szerezd meg álmaid állását!

2 oldal 1 2
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2013. június 25. 16:50 #1
LexiCobain
LexiCobain
Drama Queen®

StátuszIf you read, you'll judge.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 2758
Csatolások: 689
Azonosító: 182219
Épp most szerezted meg a szakmád, érettségid, és szeretnél elhelyezkedni vagy csupán munkahelyet akarsz váltani? Cikkünkben adunk néhány hasznos tippet és praktikát, hogyan találd és szerezd meg álmaid állását!
A teljes cikkhez kattints ide!
2013. június 25. 17:01 #2
Dodóóó
Dodóóó
Hunter

StátuszEveryone with a friendly face seems to hide some secrets inside
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 7747
Csatolások: 0
Azonosító: 151350
ez nagyon jó cikk lett smileeee.gif
2013. június 25. 17:10 #3
mind1neked
mind1neked
A Starity macskásnénije^^

StátuszI need weed and speed ;)) :)
Hozzászólás: 5547
Azonosító: 194508
hasznos és jó cikk köszi
2013. június 25. 17:11 #4
DennyKeh
DennyKeh
King of series

StátuszJust be YOU..
Hozzászólás: 1404
Csatolások: 44
Azonosító: 163321
hasznos cikk lett köszönöm biggrin.gif
2013. június 25. 17:19 #5
SpecialError
SpecialError

Státuszccc
Hozzászólás: 664
Csatolások: 160
Azonosító: 192434
Egy-két apróságot leszámítva jó a cikk, ugyanakkor van néhány dolog, amivel nem értek egyet és álláskeresés során teljesen más tapasztaltam: mindig mellékelj fényképet az önéletrajzhoz, ezt célszerű kis igazolványkép méretben az önéletraj jobb vagy bal oldalába beilleszteni.
A nagy álláskereső portálok nem ajánlom pályakezdő, átlag embereknek, nekem nem hogy egy interjú nem jött össze ottani pályázatoknál, de egyet sem tudok mondani aki legalább visszaírt volna hogy köszönjük jelentkezését stbstb az ottan cégek közül. Ugyanis ezeken a hirdetés piszok drága és csak akkor adnak fel ott hirdetést ha valami nagyon specifikus személy keresnek de nem akarnak fejvadász céget megbízni, mert az még drágább. Lehet hogy körülményesebb és időigényesebb a dolog, de az ingyenes hirdető oldalakon célszerű nézelődni, persze azért résen kell lenni. Amit én itt mondjuk nem olvastam, vagy csak elsiklott felette a figyelem és fontos, az az hogy legyél tisztában a képességeiddel, ha azt írod az önéletrajzodba, hogy középszinten beszélek angolul, akkor tudjál is megszólalni, ne csak a papírod legyen meg róla, ha ez a helyzet akkor írd oda hogy passzív a tudás. Ugyan ez a számítógépre, az hogy tudod használni a böngészőt, a google-t és a facebook-ot meg be tudod kapcsolni a gépet nem egyenlő a felhasználói szintű számítógépes ismeretekkel, tudd használni az Office-t!! Lehet szépíteni az önéletrajzban és kell is, de olyan kompetenciákat ne írjunk bele soha, ami csak jól hangzik de igazából nem tudjuk megtenni.
1 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow
2013. június 25. 17:50 #6
- törölt felhasználó -    
nagyon hasznos cikk lett!
2013. június 25. 17:59 #7
Dzsenifer3
Dzsenifer3
Hozzászólás: 7117
Csatolások: 481
Azonosító: 155330
Hasznos cikk,de nem mindig ezeket múlik egy állás!
2013. június 25. 18:09 #8
Beyla
Beyla
carter

StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
Váó, azta mindenit, remekül megírt cikk, természetesen Lexitől! Imádom olvasni az irományaidat, egyszerűen üdítőek, úgyhogy még várunk sok-sok ilyet. happy.gif A témához igazából nem igazán tudok hozzászólni, mert még nem vagyok aktív dolgozó, csak kis hebrencs diák, aki még az iskolapadot koptatja. Én a páromat láttam szenvedni a munkakeresés terén és valami kegyetlen volt. Az internetes álláshirdetések 90% legalább hamis hirdetés, a maradák 10%-nál már megvan az állásra a dolgozó, de azért hirdeti, s sokszor még egy válasz e-mailt sem hajlandók küldeni, hogy "Köszi, hogy jelentkeztél, de az állást már betöltötték.". Viszont az önéletrajz íráshoz hihetetlen sok segítséget írtál le, sőt én még soha nem is írtam önéletrajzot, ám ezzel ezúttal gazdagodott a tudástáram.smileeee.gif Mondjuk én egészségügyben kívánok elhelyezkedni, és mivel kevés ápolónő van, hát nem nagyon verekednek a helyekért. Állásom mindenképpen lesz, csak a kérdés, hogy mely gyermekklinikán és annak mely osztályán. Csupán csak ebből vagyok szerencsés, más szempontból nem igazán. Viszont, ami megdöbbentő az, hogy minden - tényleg minden - hirdetésnél minimum 2-3 éves szakmai tapasztalatot kérnek. Kérdem én, ha valaki letette a szakmát illetve a diplomát, hogy a rézfánfütyölös pikulába szerezzen szakmai tapasztalatot, ha senki sem alkalmazza pályakezdő léte miatt? think.gif
2013. június 25. 18:18 #9
mrs.tomlinsonné
mrs.tomlinsonné
új tag

Státuszitt van a cicááám:33
Hozzászólás: 15
Azonosító: 204191
:DDDDD majd kipróbálom ha eljön az ideje biggrin.gif
2013. június 25. 18:20 #10
SpecialError
SpecialError

Státuszccc
Hozzászólás: 664
Csatolások: 160
Azonosító: 192434
Beyla diákmunka, gyakornoki munka és ez komoly, mielőtt kijössz az egyetemről (még ha ezért csúszol is 1-2 évet) menj el diákmunkára sőt lehetőleg első éves korodtól mert ezzel tudod csak viszonylag könnyen megszerezni a tapasztalatot.
2013. június 25. 18:51 #11
LexiCobain
LexiCobain
Drama Queen®

köszönöm, Beyla a kedves üzit, szavaztam is cserébe smileeee.gif reméltem, hogy lesz, akinek a segítségére lettem a cikkel smileeee.gif
1 felhasználónak tetszik: Beyla
2013. június 25. 18:57 #12
strawberryy
strawberryy

StátuszParis is not a city, it's a world
Hozzászólás: 945
Csatolások: 1
Azonosító: 201136
Jó cikk lett! smileeee.gif
2013. június 25. 19:42 #13
meyah_
meyah_
• bite for fun •

StátuszHa bejelölsz, üzenetben indokold meg miért! Ha nem teszed, felkérésed törlöm!
Hozzászólás: 5305
Csatolások: 2
Azonosító: 131197
Jó cikk lett, bár a Starity-n leginkább az alsóbb tinédzser korosztály van, akiknek ez még felesleges smileeee.gif
2013. június 25. 19:54 #14
Candy_attack
Candy_attack
Monster

StátuszYou know, some people want me to die. But I'm not going anywhere... - Lady Gaga
Hozzászólás: 1580
Azonosító: 130532
Jó kis cikk lett, az állásinterjús részt külön köszönöm, mert jövő héten megyek egyre és friss érettségizőként még nem volt tapasztalatom ilyen téren, szóval most rohadtul félek. xD
2013. június 25. 20:05 #15
Petra12
Petra12
ღDavidHendersonღ

Státusz~ Henderson Dávid<3 ~
Hozzászólás: 1734
Azonosító: 132641
Jó cikk lett, de azt hiszem, hogy az utolsó néhány pont felesleges volt, ugyanis az már illemszabály, hogy köszönjünk a másiknak. smileeee.gif
Ja, és meyah_ , igazad van! wink.gif
2013. június 25. 20:09 #16
LexiCobain
LexiCobain
Drama Queen®

meyah_ igazad van, de ott a kulcsszó is, hogy leginkább, azaz nem kizárólag smileeee.gif
2013. június 25. 20:34 #17
Forever16
Forever16

Státusz¨Don´t be Afraid of Wearing Your Heart on your Sleeve¨-Tom Hiddleston
Hozzászólás: 769
Csatolások: 59
Azonosító: 153235
Köszi, hogy gondolsz ránk :*
2013. június 25. 20:35 #18
- törölt felhasználó -    
Korrekt cikk, de tényleg, viszont ez az egész mind szép és jó, de aki végig ment már ezen az álláskereső herce-hurcán, futott már (szó szerint) önéletrajzokkal + motivációs levelekkel az előle már menekülő munkaadó után (ugyanis nem árt, ha rámenős és pofátlan vagy, különben észre sem vesznek. Leráznak.), aki ment már el kismillió állásinterjúra úgy, hogy közben tudta, hogy az adott állásra már rég megvan a kiválasztott személy, az csak legyint ezen az egészen. Jómagam is.
A kapcsolat az, ami igazán számít az álláskeresésnél. Ha nincs egy jó ajánlóleveled, nincs senki ismerősöd, aki egy céghez szó szerint be tudna téged nyomni, esélyed sincs. A legtöbb kujon igazgató csak végigstíről, de arra sem méltat, hogy visszajelezzen, hogy "köszönjük, már be van töltve az állás." dry.gif
Nem utolsó sorban bizonyos állásoknál nagyon nézik a gyakorlatot (tesznek rá, hogy most diplomáztál) legyél fiatal, ha nő vagy és fiatal, kapásból szerződést tolnak az orrod alá, nehogy bekapd a legyet! Szóval gyakorlatilag egészen másként néz ki ez az egész.
Szerencsésnek érzem magam, mert szerencsére nagy nehezen, de találtam állást (már 2 éve dolgozom, el se hiszem!) de át tudom érezni minden kilátástalan helyzetű álláskereső helyzetét. És lesz még rosszabb.
2013. június 25. 20:52 #19
HorsesMyLife
HorsesMyLife

StátuszHit the lights, let the music move you lose yourself tonight...❤
Hozzászólás: 613
Csatolások: 1
Azonosító: 198704
Jó tudni ezekről!
2013. június 25. 23:01 #20
Bogica0430
Bogica0430

StátuszHogy ki vagyok?! Kérdezd azokat, akik nem ismernek, ők szívesen elmondják. :)
Hozzászólás: 953
Csatolások: 8
Azonosító: 198815
ezek a dolgok mindenki életében fontosak!smileeee.gif
2 oldal 1 2
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!