Épp most szerezted meg a szakmád, érettségid, és szeretnél elhelyezkedni vagy csupán munkahelyet akarsz váltani? Cikkünkben adunk néhány hasznos tippet és praktikát, hogyan találd és szerezd meg álmaid állását!
A teljes cikkhez kattints ide!
Így szerezd meg álmaid állását!
2013. június 25. 16:50
|
|
LexiCobainDrama Queen® |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 12.08.01. Hozzászólás: 2758 Csatolások: 689 Azonosító: 182219 offline
|
2013. június 25. 17:10
|
|
mind1nekedA Starity macskásnénije^^ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.01.22. Hozzászólás: 5547 Csatolások: 0 Azonosító: 194508 offline
|
hasznos és jó cikk köszi
2013. június 25. 17:19
|
|
SpecialError |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.12.27. Hozzászólás: 664 Csatolások: 160 Azonosító: 192434 offline
|
Egy-két apróságot leszámítva jó a cikk, ugyanakkor van néhány dolog, amivel nem értek egyet és álláskeresés során teljesen más tapasztaltam: mindig mellékelj fényképet az önéletrajzhoz, ezt célszerű kis igazolványkép méretben az önéletraj jobb vagy bal oldalába beilleszteni.
A nagy álláskereső portálok nem ajánlom pályakezdő, átlag embereknek, nekem nem hogy egy interjú nem jött össze ottani pályázatoknál, de egyet sem tudok mondani aki legalább visszaírt volna hogy köszönjük jelentkezését stbstb az ottan cégek közül. Ugyanis ezeken a hirdetés piszok drága és csak akkor adnak fel ott hirdetést ha valami nagyon specifikus személy keresnek de nem akarnak fejvadász céget megbízni, mert az még drágább. Lehet hogy körülményesebb és időigényesebb a dolog, de az ingyenes hirdető oldalakon célszerű nézelődni, persze azért résen kell lenni. Amit én itt mondjuk nem olvastam, vagy csak elsiklott felette a figyelem és fontos, az az hogy legyél tisztában a képességeiddel, ha azt írod az önéletrajzodba, hogy középszinten beszélek angolul, akkor tudjál is megszólalni, ne csak a papírod legyen meg róla, ha ez a helyzet akkor írd oda hogy passzív a tudás. Ugyan ez a számítógépre, az hogy tudod használni a böngészőt, a google-t és a facebook-ot meg be tudod kapcsolni a gépet nem egyenlő a felhasználói szintű számítógépes ismeretekkel, tudd használni az Office-t!! Lehet szépíteni az önéletrajzban és kell is, de olyan kompetenciákat ne írjunk bele soha, ami csak jól hangzik de igazából nem tudjuk megtenni.
A nagy álláskereső portálok nem ajánlom pályakezdő, átlag embereknek, nekem nem hogy egy interjú nem jött össze ottani pályázatoknál, de egyet sem tudok mondani aki legalább visszaírt volna hogy köszönjük jelentkezését stbstb az ottan cégek közül. Ugyanis ezeken a hirdetés piszok drága és csak akkor adnak fel ott hirdetést ha valami nagyon specifikus személy keresnek de nem akarnak fejvadász céget megbízni, mert az még drágább. Lehet hogy körülményesebb és időigényesebb a dolog, de az ingyenes hirdető oldalakon célszerű nézelődni, persze azért résen kell lenni. Amit én itt mondjuk nem olvastam, vagy csak elsiklott felette a figyelem és fontos, az az hogy legyél tisztában a képességeiddel, ha azt írod az önéletrajzodba, hogy középszinten beszélek angolul, akkor tudjál is megszólalni, ne csak a papírod legyen meg róla, ha ez a helyzet akkor írd oda hogy passzív a tudás. Ugyan ez a számítógépre, az hogy tudod használni a böngészőt, a google-t és a facebook-ot meg be tudod kapcsolni a gépet nem egyenlő a felhasználói szintű számítógépes ismeretekkel, tudd használni az Office-t!! Lehet szépíteni az önéletrajzban és kell is, de olyan kompetenciákat ne írjunk bele soha, ami csak jól hangzik de igazából nem tudjuk megtenni.
1 felhasználónak tetszik:
Sally Sparrow
2013. június 25. 17:59
|
|
Dzsenifer3 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.07.13. Hozzászólás: 7117 Csatolások: 481 Azonosító: 155330 offline
|
Hasznos cikk,de nem mindig ezeket múlik egy állás!
2013. június 25. 18:09
|
Beylacarter |
Csoport: Kitiltott Csatlakozott: 12.09.22. Hozzászólás: 8612 Csatolások: 2491 Azonosító: 186418 offline
|
Váó, azta mindenit, remekül megírt cikk, természetesen Lexitől! Imádom olvasni az irományaidat, egyszerűen üdítőek, úgyhogy még várunk sok-sok ilyet.
A témához igazából nem igazán tudok hozzászólni, mert még nem vagyok aktív dolgozó, csak kis hebrencs diák, aki még az iskolapadot koptatja. Én a páromat láttam szenvedni a munkakeresés terén és valami kegyetlen volt. Az internetes álláshirdetések 90% legalább hamis hirdetés, a maradák 10%-nál már megvan az állásra a dolgozó, de azért hirdeti, s sokszor még egy válasz e-mailt sem hajlandók küldeni, hogy "Köszi, hogy jelentkeztél, de az állást már betöltötték.". Viszont az önéletrajz íráshoz hihetetlen sok segítséget írtál le, sőt én még soha nem is írtam önéletrajzot, ám ezzel ezúttal gazdagodott a tudástáram.
Mondjuk én egészségügyben kívánok elhelyezkedni, és mivel kevés ápolónő van, hát nem nagyon verekednek a helyekért. Állásom mindenképpen lesz, csak a kérdés, hogy mely gyermekklinikán és annak mely osztályán. Csupán csak ebből vagyok szerencsés, más szempontból nem igazán. Viszont, ami megdöbbentő az, hogy minden - tényleg minden - hirdetésnél minimum 2-3 éves szakmai tapasztalatot kérnek. Kérdem én, ha valaki letette a szakmát illetve a diplomát, hogy a rézfánfütyölös pikulába szerezzen szakmai tapasztalatot, ha senki sem alkalmazza pályakezdő léte miatt?
2013. június 25. 18:18
|
|
mrs.tomlinsonnéúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.06.21. Hozzászólás: 15 Csatolások: 0 Azonosító: 204191 offline
|
:DDDDD majd kipróbálom ha eljön az ideje
2013. június 25. 18:20
|
|
SpecialError |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.12.27. Hozzászólás: 664 Csatolások: 160 Azonosító: 192434 offline
|
Beyla diákmunka, gyakornoki munka és ez komoly, mielőtt kijössz az egyetemről (még ha ezért csúszol is 1-2 évet) menj el diákmunkára sőt lehetőleg első éves korodtól mert ezzel tudod csak viszonylag könnyen megszerezni a tapasztalatot.
Sally Sparrow
2013. június 25. 18:51
|
|
LexiCobainDrama Queen® |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 12.08.01. Hozzászólás: 2758 Csatolások: 689 Azonosító: 182219 offline
|
köszönöm, Beyla a kedves üzit, szavaztam is cserébe
reméltem, hogy lesz, akinek a segítségére lettem a cikkel
Beyla
2013. június 25. 18:57
|
|
strawberryy |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.04.30. Hozzászólás: 945 Csatolások: 1 Azonosító: 201136 offline
|
Jó cikk lett!
2013. június 25. 19:54
|
|
Candy_attackMonster |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.07.04. Hozzászólás: 1580 Csatolások: 0 Azonosító: 130532 offline
|
Jó kis cikk lett, az állásinterjús részt külön köszönöm, mert jövő héten megyek egyre és friss érettségizőként még nem volt tapasztalatom ilyen téren, szóval most rohadtul félek. xD
2013. június 25. 20:05
|
|
Petra12ღDavidHendersonღ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.08.05. Hozzászólás: 1734 Csatolások: 0 Azonosító: 132641 offline
|
Jó cikk lett, de azt hiszem, hogy az utolsó néhány pont felesleges volt, ugyanis az már illemszabály, hogy köszönjünk a másiknak.
Ja, és meyah_ , igazad van!
Ja, és meyah_ , igazad van!
2013. június 25. 20:09
|
|
LexiCobainDrama Queen® |
|
meyah_ igazad van, de ott a kulcsszó is, hogy leginkább, azaz nem kizárólag
2013. június 25. 20:35
Korrekt cikk, de tényleg, viszont ez az egész mind szép és jó, de aki végig ment már ezen az álláskereső herce-hurcán, futott már (szó szerint) önéletrajzokkal + motivációs levelekkel az előle már menekülő munkaadó után (ugyanis nem árt, ha rámenős és pofátlan vagy, különben észre sem vesznek. Leráznak.), aki ment már el kismillió állásinterjúra úgy, hogy közben tudta, hogy az adott állásra már rég megvan a kiválasztott személy, az csak legyint ezen az egészen. Jómagam is.
A kapcsolat az, ami igazán számít az álláskeresésnél. Ha nincs egy jó ajánlóleveled, nincs senki ismerősöd, aki egy céghez szó szerint be tudna téged nyomni, esélyed sincs. A legtöbb kujon igazgató csak végigstíről, de arra sem méltat, hogy visszajelezzen, hogy "köszönjük, már be van töltve az állás."
Nem utolsó sorban bizonyos állásoknál nagyon nézik a gyakorlatot (tesznek rá, hogy most diplomáztál) legyél fiatal, ha nő vagy és fiatal, kapásból szerződést tolnak az orrod alá, nehogy bekapd a legyet! Szóval gyakorlatilag egészen másként néz ki ez az egész.
Szerencsésnek érzem magam, mert szerencsére nagy nehezen, de találtam állást (már 2 éve dolgozom, el se hiszem!) de át tudom érezni minden kilátástalan helyzetű álláskereső helyzetét. És lesz még rosszabb.
A kapcsolat az, ami igazán számít az álláskeresésnél. Ha nincs egy jó ajánlóleveled, nincs senki ismerősöd, aki egy céghez szó szerint be tudna téged nyomni, esélyed sincs. A legtöbb kujon igazgató csak végigstíről, de arra sem méltat, hogy visszajelezzen, hogy "köszönjük, már be van töltve az állás."
Nem utolsó sorban bizonyos állásoknál nagyon nézik a gyakorlatot (tesznek rá, hogy most diplomáztál) legyél fiatal, ha nő vagy és fiatal, kapásból szerződést tolnak az orrod alá, nehogy bekapd a legyet! Szóval gyakorlatilag egészen másként néz ki ez az egész.
Szerencsésnek érzem magam, mert szerencsére nagy nehezen, de találtam állást (már 2 éve dolgozom, el se hiszem!) de át tudom érezni minden kilátástalan helyzetű álláskereső helyzetét. És lesz még rosszabb.
Sally Sparrow
2013. június 25. 20:52
|
|
HorsesMyLife |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.03.26. Hozzászólás: 613 Csatolások: 1 Azonosító: 198704 offline
|
Jó tudni ezekről!
2013. június 25. 23:01
|
|
Bogica0430 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.03.27. Hozzászólás: 953 Csatolások: 8 Azonosító: 198815 offline
|
ezek a dolgok mindenki életében fontosak!
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Inkább nem mutatkoztak együtt.
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Terhes a színésznő, első gyermekét várja.
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Titkos esküvőn mondták ki az igent.
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Ritkán enged bepillantást a kapcsolatába.
Dakota Johnsont csókolózni látták az új párjával
Dakota Johnsont csókolózni látták az új párjával
Egy ideje pletykálnak a kapcsolatukról.
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Új fotók a hírességekről.
Párjával sétálgatott Reese Witherspoon
Párjával sétálgatott Reese Witherspoon
Ritkán látni őket együtt nyilvánosan.