Torrance egy kis csalódás volt, a magyar szinkronja, Előd Álmos sokkal jobban tud bánni a hangjával, több érzelmet visz bele, a hangszínűk teljesen elüt egymásétól. A legelső ami számomra tudatosult, hogy teljesen jellegtelen, Toby Regbo viszont mesteri (volt). Ez azért irónikus mert amíg magyar szinkronnal néztem az első két évadot addig Bashért voltam oda, nem értettem a sok Ferenc fant mit esznek Toby-n.
Adelaide Kane nem kérdés eredetiben jobb, bár a magyar hangja (nem tudom ki) hangszíne nagyon közel áll az eredetihez, a legtöbb esetben teljesen közömbös és sértődött, már-már arrogánsnak tűnő hangon szólal meg. Katalin és Narcis a két nagyágyú (imádom mindkettőt) két nagymúltú szinkronszínészel ugyanolyan jók szinkronnal, mint eredetiben így nem kérdés az Ő esetükben megközelítőleg ugyanazt kapjuk vissza mint amit látunk eredetiben.
Az angol királyné, Elizabeth (bocsánat nem tudom a színész nevét) színészi játéka leginkább a Szívkirálynőre emlékeztet (Alice Csodaországban), a szúrós tekintete, fejmozgása, beszéd technikája káprázatos. Ellenszenves, mint amilyennek a szerepe megkívánja.
A régebbi évadokról nem szeretnék rizsázni, inkább az újjal kapcsolatban/azzal vonatkoztatva a korábbiakra.
SPOILER
Szerintem a Delphines szál nagyon nem hiányzott a történetbe, igazán szeretném megérteni az írók gondolkodásmódját azt illetően, hogy Bash köré mért szőnek állandóan misztikus szálakat. Más szereplővel sosem történnek megmagyarázhatatlan dolgok, csak vele. Pogány regék, véres erdő, sötétség, stb. most meg ezek a látomásos, megérzéses, gyógyítós, boszorkányos "izék"...
Félre ne értsetek az első évadot pont azért szerettem, mert a rejtélyek-, titkos folyosók a kastélyban, Katalin torz lánya, Nostredamus látomásai, pogányok áldozata a véres erdőben, stb...- színessé tették a sztorit, nem csak egy emberhez kötődtek és mellette több szálon futottak a főbb események, míg a másodikban és harmadikban már csak és kizárólag Bash "küldetése" lett a furcsa, megmagyarázhatatlan dolgok felderítése. Ha így haladnak lassan a Rejtély Bt.-t is bevonhatnák Scooby Dooval. Ez a Delphines - vulgáris leszek, előre elnézést kérek, de nagyon felidegel - sz*rakodás már irritál. Gyógyítás, újraélesztés, lélekösszekötés és különválás, osztozás a fájdalmon, sebek ugyanott megjelennek blabla felettébb agysorvasztó. Értem én, hogy főképp tinik nézik a sorozatot, de azért nem kéne már ennyire félrevinni és hülyére venni a nézőket. Csináljanak X-aktákat vagy egy kosztümös, romantikus kaland sorozatot ami történelmi eseményeken alapul (nincsenek benne ferdítések).
A 2. évaddal nagyon sok nézőt vesztettek, az évad még jól nyitott, a pestises részek érdekesnek bizonyultak, a nézettséggel sem volt probléma, az évad közepe és vége viszont bukásra ítélte a sorozatot, Condé-Mária-Ferenc szerelmi háromszöge elüldözte a sorozat követőinek 75%-át, a készítőknek szerencséjük volt, hogy ebben az évben a CW egy sorozatát se kaszálta el. Mivel nem egy helyszínelős szériáról van szó,- a részek erősen összefüggenek, - így nincs sok sansz rá, hogy időközben új nézőkre tegyenek szert ami a nézettség (életbenmaradás) szempontjából eszenciális lenne. Kár érte, mert a 3. évad nagyon erősen indított, Toby Regbo, Megan Follows, Adelaide Kane, Craig Parker brillíroztak/brilliroznak, az angol királyné parádés, a többiek viszont szót sem érdemelnek, talán még Claude és a volt konyhásfiú románca ígérkezik érdekesnek.
Elméletileg a sorozat arra lenne hivatott, hogy Stuart Mária életét bemutassa, erre viszont már több mint valószínű nem kerül sor az idő előtti kasza miatt. Túl sok időt pazaroltak el a francia udvarra és Ferencre, a Condés szál teljesen felesleges és értelmetlen volt.
Akinek van egy kis szabadideje és érdekelné Stuart Mária élete az bővebben itt olvashat róla.

2 felhasználónak tetszik: