Starity

Kim Jong Hyun adatlap pályázat

Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!
2013. június 21. 10:12 #1
Bessie
Bessie
Jung Kook

Státusz❤ YoonKook ❤
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 15798
Csatolások: 67785
Azonosító: 27941
Szabály a régi (aki nem tudná elolvashatja a Starity profil oldalán). Szombat esti lezárásig jöhetnek a pályázatok. Utána a pályázók és az erre megkért emberek szavazhatnak (egy pályázatra). Összesítés, eredményhirdetés, lapátadás vasárnap este. beer.gif

u.i.: MÁSOLT ÉLETRAJZOT MÉG MOST SEM FOGADUNK EL!
2 felhasználónak tetszik: lA-dONNA, Betti90
2013. június 21. 12:58 #2
- törölt felhasználó -    
Amit tudni kell róla:
Jong Hyun egy dél-koreai énekes, táncos, dalszövegíró és promóciós modell, de mint műsorvezető is igen gyakran feltűnik különböző tv műsorokban. 2008. május 25-én debütált a SHINee öt tagú fiú csapat tagjaként ahol, mint fő énekes van jelen.

Életrajz

Korai évek
Kim Jong Hyun 1990. április 8-án született Dél-Koreai fővárosában Szöulban. Családját tekintve szülein kívül még van egy nővére akit Kim So Dam-nak hívnak.
Jong Hyun-t szülei keresztyén iskolába járatták, de ő nem igazán volt vallásos. Később egy gospel kórusban is énekelt, de nemrég bejelentette, hogy ő ateista vallású.

Középiskolás kora óta aktívan zenél. Akkoriban ő egy gimnáziumi zenekarban, mint basszusgitáros foglalt helyet, de rengetegszer léptek fel fesztiválokon vagy egyéb zenés eseményeken.

Jong Hyun-t végül 2005-ben az SM Casting System-jén fedezték fel ahol sikeresen bekerült a céghez, mint gyakornok.
Gyakornok évei alatt pedig egyik alkalommal duettet énekelhetett Zhang Liyin-el, a szám a Wrongly Given Love címet viselte.
Végül 2008-ban három év képzés után beválasztották a cég új fiú csapatába a SHINee-be. 2008 május 25-én pedig debütált a csapattal és ugyan ezen a napon első mini albumuk a Replay is napvilágot látott. Jong Hyun a csapatban, mint fő énekes van jelen.

S.M. The Ballad
A csapat négy tagból tevődik össze (Jong Hyun, Jay –Trax-, Kyuhyun –SuJu- és Jino) A tagokat az SM válogatta össze és, mint a cég egy project csapata működnek. Első megjelenésük 2010. novemberében volt Miss You című kislemezükkel, majd ugyan ezen a néven 29-én első mini albumuk is megjelent. A Miss You-t később pedig még a Hot Times és a Don’t Lei is követte.
Ahogy az pedig már a csapat nevéből is sejteni lehetett a fiúk dalai mind a ballada terén mozognak.

Egyéni munkái
2010. októberében Jong Hyun is része volt annak a 20 hírességnek akik közösen felénekelték a 2010-es G-20 szöuli csúcstalálkozó Let’s Go cmű kampány dalát, mellyel a társadalmi részvételt próbálták növelni az eseményre.
2011. júniusában a City Hunter című sorozat egyik dalát a So Goodbye-t énekelte fel.

Csapaton belül, mint szövegíró és dalszerző is egyre nagyobb teret kap, ugyanis a Romeo című második mini albumon lévő Juliette című dal és a Lucifer címet viselő második stúdió albumon lévő Obsession és részben az Up & Down szövege is az ő munkája.
Valamint a Sherlock mini albumon is két munkával büszkélkedhet, ugyanis a Honesty című dalt teljes egészében ő írta, míg az Alarm Clock-ot csapattársával Min Ho-val közösen írta.

Kapcsolatai
2010. október 20-án miután valaki együtt látta Jong Hyun-t és Shin Se Kyung színésznőt elkezdtek terjedni a pletykák, hogy a két híresség esetleg együtt van. A sorozatos találkozások végére pedig SM tett pontot ugyanis október 26-án hivatalosan is megerősítették kapcsolatukat.
Végül 2011. júniusában a két híresség útjai szét váltak, amit szoros időbeosztásukkal magyaráztak.

Ínszalag sérülés, műtét és autó baleset
2010. október 12-én egy Indonéziai fellépésen szenvedett ínszalag sérülést a bal bokáján, aminek következtében azonnal haza utazott Szöulba. Ott elment egy korházba ahol rögzítették a bokáját, majd az SM bejelentette, hogy Jong Hyun sérülése nem súlyos és probléma nélkül tudja folytatni a csapattal a Hello promócióit.
November 15-én az SM felfedte, hogy a még októberben elszenvedett ínszalag sérülés következtében Jong Hyun-nál egyre erősödő fájdalmak jelentkeznek, így bokáját kímélve minimálisra szorítják a terhelését, így a továbbiakban Jong Hyun az előadásokon nem táncolt együtt a többiekkel.
Végül a vizsgálatok során úgy ítélték meg, hogy Jong Hyun boka sérülése igen is súlyos és, hogy az akkor okozott károkat helyre állítsák 2011. január 17-én megműtötték. A műtét után pár hónappal pedig már úgy ítélték meg, hogy Jong Hyun bokája bírni fogja a terhelést, így Jong Hyun is újra együtt táncolt a csapattal.

2013. április elsején az SM kiadott egy közleményt melyben Jong Hyun balesetéről tájékoztatták a rajongókat. Ugyanis Jong Hyun a Dongho hídon vezetés közben bele rohant saját autójával a védőkorlátba. A cég azt is leírta, hogy Jong Hyun-nak nincsenek nagyobb sérülései illetve az orr törését a Gangnam-i kórház sürgősségi osztályán hamar ellátták.
A baleset következtében nem tudott részt venni a csapat 2013-as promócióiban, de május 23-án teljesen felépült, így a csapat újra Jong Hyun-nal együtt menetel tovább.

Érdekességek
~ Nagy csodálója a dél-koreai énekesnőnek IU-nak.
~ Beceneve, a Bling Bling Jonghyunt onnan kapta, hogy nagyon szereti a hip-hopot és az R&Bt, és örökle fényleni akar mint csillag.
~ Bal kezes, de képes jobb kézzel is írni.
~ Ha ideges, hadar.
~ Ha nem tud maximálisan teljesíteni, akkor elbújik a WCbe és elgondolkozik azon, hogy mit tudna tenni a jobb teljesítményért.
~ Nagyon jóban van Wheesung-al.
~ Nagy szemei miatt sokszor egy kiskutyához, míg arcberendezése miatt egy dinoszauruszhoz hasonlítják:
~ 2010-ben vett egy kiskutyát a nővérének, amit Minho Roonak nevezett el. A kutya inkább mégis az övé mint a nővéréé.
~ Tehetségét több koreai előadó is elismerte, mint Wheesung, 4men, Jung Yeop, Baek Ji Young és sokan mások.
~ 4 oktávot tud kiénekelni, tud zongorázni, gitározni és basszus gitározni.
~ A lányokhoz hasonló S vonallal rendelkezik, vagyis a hátától számítva a fenekéig szép S vonalú íve van, ami a férfiakra nem jellemző

Karrier --> SHINee

2008: debütálás és kezdeti sikerek
A csapat 2008. május 25-én debütált a közönség előtt első mini albumukkal, mely a Replay címet kapta és első kislemezként is az album címadó dala került ki.
Nem sokkal debütálásuk után már első koncertjükön is túl voltak június 7-én a Dream koncert keretein belül, amit a szöuli Olimpiai Stadionban rendeztek meg, de a SHInee-en kívül még sok más k-pop csapat is fellépett.
A 2008-ban megrendezésre került Cyworld Digital Music Awards-on pedig első díjukat is bezsebelhették a Rookie of the Month kategóriában.
Augusztus 18-án pedig felléptek az SMTown Live ’08 címet viselő koncerten, melyet szintén a Szöuli Olimpiai Stadionban rendeztek meg.
Augusztus 23-án pedig részt vettek a Mnet 20’s Choice Awards-on ahol elnyerték a Hot New Star díjat.

2008. augusztus 28-án pedig megjelent a csapat első stúdió albuma The Shinee World címmel. Az album szinte minden listán első helyen debütált és több, mint 30 ezer példányban kelt el. Az albumról első kislemezként a Love Like Oxygen jelent meg, mely Martin Hobert Hedegaard dán énekes Show the World dalát dolgozza fel. (a dal eredeti szerzői: Thomas Troelsen, Remee és Lucas Secon)
A dallal hatalmas sikert arattak ugyanis elnyerték az M! Countdown show díját, valamint pár nappal később az Inkigayo showból is díjjal távoztak.

A SHINee meghívást kapott a az 5. Asia Song Festival-ra, ahol egy japán lány együttessel a Berryz Kobo-val együtt elnyerték a Best New Artis díjat.
Október 30-án részt vettek a 2008-as Style Icon Awards-on, ahol megkapták a Best Style Icon díjat. – Ugyan ezen a napon pedig megjelent a The Shinee World albumuk átcsomagolt változata Amigo címmel, melyre még plusz három dal került fel: a Forever or Never, a Love Should Go On remix változata és az album címadó kislemeze az Amigo.
(Az Amigo egy mozaikszó ami egy koreai kifejezést rövidít: Areumdaun Minyeorueljoahamyeon Gosaenghanda)
A november 15-én megtartott Mnet Asian Music Awards-on pedig elnyerték a Best New Male Group díjat, a 23rd Annual Golden Disk Awards-ról pedig a YEPP Newcomer Album díjjal távoztak.

2009: Növekvő népszerűség és további sikereik
2009. február elején a csapat, a Davichi-val és a Mighty Mouth-al együtt elnyerték a Best Newcomer díjat a 18. Seoul Music Awards-on.
Később a fiúkat kezelő SM cég bejelentette a csapat várható visszatérését második Romeo címet viselő mini albumukkal, melyet akkor az ügynökség május 21-re ígért. Május 18-án pedig meg is jelent a csapat következő kislemeze Juliette címmel, majd Corbin Bleu Deal with It című dalának feldolgozása, ám nem sokkal később a cég újabb bejelentést tett, miszerint Onew egészségügyi problémái miatt a fiúk visszatérése csúszni fog.
Végül a csapat második mini albuma május 25-én került a boltok polcaira a hivatalos megjelenésük pedig június 5-én a Music Bank show-ban történt ahonnan ismét díjjal távoztak.

Július 16-án az SM kiadta a fiúkról készült első fotókönyvet, melynek első része a Day címet viselte. Később pedig szeptember 25-én megjelent a könyv második része is Night címmel.

Öt hónappal Romeo megjelenése után pedig október 19-én megjelent a csapat harmadik mini albuma 2009, Year Of Us címmel. Az SM kiadott egy közleményt is melyben elmondják, hogy ezzel az albummal a csapat tagok ének tehetségét szeretnék bebizonyítani, és, hogy egyedi tulajdonságokkal rendelkeznek.
Az album első kislemeze még október 14-én jelent meg Ring Ding Dong címmel, mellyel október 16-án léptek fel hivatalosan a KBS Music Bak showjában.
2009. decemberében pedig újabb díjat nyertek a srácok ezúttal a Super Juniorral közösen vehették át a 24. Golden Disk Awards-on nekik ítélt Popularity díjat.
Valamint ugyan ebben a hónapban elkezdték következő daluknak a Jo Jo-nak a promóciózását.

2010: Lucifer és első ázsiai turné
2010. februárjában a 19. Seoul Music Awards-on újabb díjat vehettek át, de most a legrangosabb BonSang díjjal távoztak.

Az SM július 10-én fedte fel az első fotót Min Ho-ról a közelgő új album megjelenésének apropójából, majd július 12-én Key fényképével zárult. Végül július 19-én a várva várt következő kislemeze is megjelent a csapatnak, mely a Lucifer címet kapta és ugyan ezen a napon a fiúk második stúdió albuma is megjelent. Az albumnak olyan nagy sikere lett, hogy csupán néhány óra alatt minden eladási lista csúcsot meghódított.
A cég elmondta, hogy az eddigi albumok közül ennek a szám listája lett a leggondosabban kiválogatva, hogy a hallgatók megtapasztalhassák a tagoknak már egy hangilag sokkal érettebb oldalát.
Ám a még 16-ra tervezett hivatalos visszatérés elmaradt, mivel még Július 8-án a Dream Team 2 forgatásán Min Ho-nak megsérült a bokája, így a hivatalos megjelenésüket a cég 23-ra tolta el.
Augusztus 3-án pedig felkerült a csapat YouTube oldalára a Lucifer koreográfiájáról készült videó is.

Az album promóciózását pedig egy kisidőre félbe hagyták, ugyanis a fiúk is felléptek az SM által újra megrendezett SMTown Live ’10 World Tour-on, melyet augusztus 21-én a Szöuli Olimpiai Stadionban kezdtek meg. A turné koncerttel a csapat fellépett még szeptember 4-én a Los Angeles-i Staples Center-ben, valamint szeptember 11-én a Shanghai-i Hongkou Stadionban.

Ahogy pedig az első albumuk ez is újra csomagolva és három dallal Hello címmel ismét a boltok polcaira került október elsején. Az album promóciós kislemeze pedig Hello címmel október 4-én jelent meg.

December 26-án pedig megkezdték első saját turnéjukat, mely Shinee World címmel a Tokiói Yoyogi National Gymnasium-ből rajtolt. A fiúk koncertjére az összes jegy elkelt, így 24 ezer ember előtt tartották meg a nyitó koncertet.
A csapat pedig bejelentette, hogy 2011-ben az AMI Music Japan-on keresztül kiadják első japán nyelvű albumukat.

2011: a turné folytatása és japán debütálás
2011. január 1-2 a Szöuli Olympic gymmnastics Arénában tartottak a turné részeként koncertet, valamint 2-án még az ismételt koncert kezdés előtt tartottak egy sajtótájékoztatót ahol a fiúk a jövőbeli terveikről meséltek és, hogy márciusban szeretnének betörni a japán zenei piacra is.
A turné sorozatot pedig persze folytatták, Szöul után még Taipei, Nanjing, Szingapúr, Nagoya és Oszaka.

A márciusra tervezett japán picra robbanás végül májusban történt meg és első lépésként 16-án megjelent Replay című daluk japán változatának első teaser videója. A teljes klip pedig 27-én jelent meg. A kislemez június 22-től lett elérhető ahol csak az első héten 91 ezer példányban kelt el. 2011 végére pedig már több, mint 100 ezer példányban vették meg.

Július 22-én pedig a csapat megkezdte első japán turnéját Japan Debut Premium Reception Tour címmel. A turnéval szinte városról városra járták be Japánt. A koncert fontosabb állomásaiként pedig voltak Fukuokában, Kobe-ban, Tokióban, Sapporoban és Nagoyaban is.

Augusztus 8-án pedig megjelent második videóként a Juliette japán változata, a kislemez pedig 28-tól lett elérhető.
A fiúk pedig nem pihenve október 12-én pedig megjelent a Lucifer daluk japán változata is.
Ezeknek a daloknak köszönhetően pedig az Oricon 44 éves történelmében a SHInee volt az első külföldi csapat, akik az eddig megjelent mindhárom japán kislemezükkel a top 3 között voltak a heti kislemez értékesítési listán.

Október 17-én az EMI Music Japan bejelentette, hogy várhatólag november 23-án megjelenik a csapat első stúdió albuma The First címmel, ám a megjelenés végül december 7-ig csúszott. Az album hét már korábban megjelent koreai dalt tartalmaz valamint öt új japán dalt.

A fiúk 2011. november 3-án tartottak egy 1 órás ünnepi nyitó koncertet a 6. londini koreai filmfesztivál megnyitóján. A jegyeket pedig még október 27-én kezdték el árusítani, de összesen 1 percen belül el is kelt az összes. Ez volt az első alkalom, hogy koreai előadók önálló koncertet tartottak Londonban.

November 18-án pedig bejelentették, hogy Onew, Key és Taemin egy könyvet fog kiadni The Sun’s Children címmel, melyben a három fiú a Spanyolországi útjukat foglalja magában (ők voltak az első olyan koreai idolok, akik íróként is felléptek. A könyv december 8-án jelent meg.
December 13-án pedig a többi SM előadóval együtt kiadták a Last Christmas címet viselő karácsonyi dalt.
December 24-én pedig az első japán albumuknak a The First sikerének alkalmából tartottak egy koncertet, melyet a Tokyo International Forum Hall-ban tartottak meg.
December 26-án pedig megjelent következő fotókönyvük, mely az első Shinee World turnéjukról készült képeket tartalmazta, a könyv pedig a The Shinee 1 címet kapta.
December 28-án pedig a K-Pop Lovers! Awards-on újabb díjat vehettek át.

2012: Sherlock, második ázsiai turné
Több, mint másfél év után a csapat visszatért hazájukba és március 19-én kiadták következő kislemezüket Sherlock címmel. Az album maga pedig szintén Sherlock címmel 21-én jelent meg, a zenei videó pedig egy nappal később.

A csapat március 26-tól pedig már, mint részvényesek is jelen vannak az SM életében, ugyanis minden tag 13.600$ értékű részvényeket kapott a cégtől.

A rövid hazai megjelenésük után a fiúk újra visszatértek Japánba, ahol megkezdték következő országos turnéjukat Shinee World 2012 címmel, mellyel 20 japán várost látogattak meg, majd május 16-án már ki is adták új Sherlock című daluk japán változatát.

Május 20-án a SHINee részt vett az SMTown Live World Tour III, melyet Kaliforniában rendeztek meg, Július 21-22-én elindították második önálló turnéjukat Shinee World II címmel, melynek nyitója szintén a Szöuli Olympic Gymnastics Arénában volt.

Október 10-én újabb japán kislemezt adtak ki Dazzling Girl címmel. A magas eladások mellett pedig abban a megtiszteltetésben lett része a csapatnak, hogy újdonsült daluk a japán tv sorozatba a Sukkiri-ben is hallható.
Szeptember elsején pedig megalakult a csapat első hivatalos japán fanklubja Shinee World J néven, melynek tiszteletére a csapat 20-án és 24-én is tartott egy rajongói találkozót Shinee World J Fanclub Event 2012 címmel.
Október 10-én pedig megjelent Japánban az első elkészült játék a csapatról, mely a SHINee My Love címet kapta

November 19-én a csapat Kim Soo Hyun dél-koreai színésszel együtt elnyerte a dél-koreai Kulturális Minisztérium által megszavazott Korean Popular Culture & Arts díjat, melyet a Szöuli Olimpiai Stadionban vehettek át.
November 30-án pedig a Hong Kong-ban tartott 2012-es Mnet Asian Music Awards-on elnyerték a Best Dance Performance díjat, melyet a Sherlock című daluknak köszönhetnek.

Valamint december 12-én megjelent a csapat hatodik kislemezeként első japán balladájuk, mely a 1000-nen, Zutto Soba ni Ite… címet kapta, valamint ugyan ezen a napon megjelent a Shinee World 2012 turnéról készült DVD is.

2013: Dream Girl, Why So Serius?
2013. január 15-én a 27. Golden Disk Awards-on újabb kitüntetésben részesültek, hiszen Sherlock című daluknak köszönhetően újra nekik ítélték a BonSang díjat.

Február elsején újabb hírek jelentek meg a csapat következő japán kislemezéről, mely végül március 13-án jelent meg.

Közben február 3-án az egyik hazai tv az MBC elkezdte sugározni a SHINee Wonderful Day című műsort, mely bemutatja a tagok hétköznapjait különböző országokban, így Onew Thaiföldi, Jong Hyun japán, Key és Min Ho angliai valamint Taemin Svájci mindennapjaiba is beleshettek az arra kíváncsiak.

Február 7-én a cég bejelentette, hogy február 19-én megjelenik a fiúk következő kislemeze Dream Girl címmel. Ezen bejelentés után pedig sorra fedték fel a tagok képeit, később egy teaser videó is napvilágot látott, majd a teljes videó 19-én jelent meg, egy nappal később pedig következő albumuk is megjelent Dream Girl – The Misconceptions of You címmel, mely harmadik stúdió albumuk első fele volt, ugyanis az albumot két részre bontották.

Az album második fele pedig Why So Serius – The Misconceptions of Me címmel jelent meg, melynek vezető kislemezeként a ’Why So Serius?’ jelent meg. De a klipben és a kezdeti promóciókban is csak négy tag vett részt ugyanis Jong Hyun korábbi autó balesetéből kifolyólag nem tudott részt venni az album kezdeti promóciózásában, ám a rajongók legnagyobb megkönnyebbülésére május 23-án Jong Hyun visszatért és így újra öt taggal menetel tovább a csapat.

Diszkográfia

Koreai kiadások – SHINee

Mini albumok
~ Replay /2008.05.22./
~ Romeo /2009.05.25./
~ 2009, Year of Us /2009.10.22./
~ Sherlock /2012.03.21./

Stúdió albumok
~ The Shinee World /2008.08.29./
~ Lucifer /2010.07.19./
~ Dream Girl – The Misconceptions of You /2013.02.19./
~ Why So Serius – The Misconceptions of Me /2013.04.26./

Újracsomagolt albumok
~ Amigo /2008/
~ Hello /2010/

Egyéb kiadások
~ The 1st Concert Album „Shinee World” /2012.02.01./

Kislemezek
~ Replay /2008/
~ Love Like Oxygen /2008/
~ Amigo /2008/
~ Juliette /2009/
~ Ring Ding Dong /2009/
~ Jo Jo /2009/
~ Lucifer /2010/
~ Hello /2010/
~ Sherlock /2012/
~ Dream Girl /2013/
~ Why So Serius? /2013/

Együtt működések
~ Seasid (ft. TVXQ & SuJu) /2009/
~ Scar (2009 Summer SMTown – We Are Shining EP) /2009/
~ Lollipop (feat f(x) ) /2011/
~ Last Christmas (2011 Winter SMTown – The Warmest Gift EP) /2011/

Sorozat dalaik
~ Bodyguard (Boys Over Flower OST) /2009/
~ Stand By Me (Boys Over Flower OST) /2009/
~ Countdown (Dream OST) /2009/
~ Fly High (Prosecutor Princess OST) /2010/
~ Haru ( Haru OST) /2010/
~ Haru (rock ver. - Haru OST-) /2010/
~ Haru (x-mas ver. Feat. Oh Joon Sung - Haru OST-) /2010/

Japán kiadások – SHINee

Stúdió albumok
~ The First /2011.12.07./
~ Boys Meet U /2013.06.26./

Kislemezek
~ Replay /2011/
~ Juliette /2011/
~ Lucifer /2011/
~ Sherlok /2012/
~ Dazzling Girl /2012/
~ 1000-nen, Zutto Soba ni Ite… /2012/
~ Fire /2013/

Egyéni tevékenységei

Együtt működései
~ Wrongly Given Love (ft. Zhang Liyin) /2008/
~ Let’s Go (kor. Ver. G20) /2010/
~ Let’s Go (eng. Ver. G20) /2010/
~ Dear My Family (with various SM artist) /2012/

Sorozat dalai
~ So Goodbye (City Hunter OST) /2011/
~ 1 Out of 100 (The Great King’s Dream OST)

S.M. The Ballad megjelenései

Mini albumok
~ Miss You /2010.11.29./

Kislemezek
~ Miss You /2010/
~ Hot Times /2010/
~ Don’t Lie /2010/

Filmográfia

Show műsorok
2008
~ SHINee’s Yeonhanam
2010
~ Hello Baby
2011
~ Immortal Song
2012
~ Shinhwa Broadcast
2013
~ Wonderful day

Rádió műsorok
2008-2009
~ Super Juniors „Kiss The Radio” (with Onew – DJ-)
2009
~ Super Juniors „Kiss The Radio” (speciális vendég)
~ Shim Shim tapa Radio (speciális vendég)
2010
~ Super Juniors „Kiss The Radio” (Taemin-nel speciális DJ)
2012
~ Shim Shim Tapa Radio (Key-el speciális DJ)
6 felhasználónak tetszik: funny18, Glamster, lA-dONNA, Boscorelli, duracell, szavy
2013. június 21. 21:25 #3
lA-dONNA
lA-dONNA
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 2930
Csatolások: 110
Azonosító: 144776
(Nem hiszem, hogy GomNaNa pályázata után még sok esélyem van, de ha már így megírtam, elküldöm biggrin.gif )

Kim Jonghyun életrajza:

Kim Jonghyun-t legtöbben úgy ismerhetik, mint az SM Entertainment alatt álló SHINee fiúcsapat egyik főénekesét és táncosát, de az éneklés mellett láthattuk már műsorvezetőként és modellként is, valamint dalszövegeket is szokott írni.

Jonghyun 1990. április 08.-án született Szöulban, Dél-Koreában. Második gyerekként érkezett a családba nővére, Kim Sodam után.
Már a középiskolában élénken érdeklődött a zene iránt, ekkor döntötte el, hogy a későbbiekben is ezzel akar foglalkozni. Még egy saját bandája is volt, de itt nem az énekesi, hanem a basszusgitáros szerepét töltötte be, de pár fesztiválfellépés után a csapat feloszlott.
Az SM akkor figyelt fel Jonghyun-ra, amikor a már ismert énekesnővel, Zhang Liyin-nel énekelt egy duettet annak kínai nyelvű albumán, a „Wrongly Given Love”-ot.
A 2005-ös SM Casting System válogatás keretein belül az ügynökség szerződést ajánlott Jonghyun-nak, aki 4 év gyakornokoskodás után az öttagú SHINee formációban debütálhatott.

Jonghyun mellett még Onew, Key, Minho és Taemin tették ki a SHINee legénységét, akik 2008. május 25.-én debütáltak az SBS Inkigayo műsorában első dalukkal és mini albumukkal, a „Replay”-el. Ez a koreai eladási listán rögtön a 10. helyen nyitott, valamint az év első felében több mint 17.000 példányban fogyott. Következő albumuk megjelenéséig ezzel több díjat is megnyertek, többnyire a legjobb új csapat és ehhez hasonló kategóriákban. Első teljes stúdió albumuk, a „The Shinee World” augusztus 28.-án jelent meg, amiről a „Love Like Oxygen”-hez forgattak klipet, és ami előző sikereiket és eladásaikat is meghaladta. Ezt követően több rendezvényre is hivatalosak voltak és díjaik számai is gyarapodott, majd októberben kiadták nagylemezük újracsomagolt verzióját, amin egy plusz dal, az „Amigo” is szerepelt. Az év végi nagyszabású MAMA (Mnet Asian Music Awards) ás Golden Risk díjátadókon olyan előadók elől nyerték el a legjobb új csapatnak járó díjat, mint a U-Kiss, 2PM, 2AM vagy a Mighty Mouth.

Egészen visszatérésükig folytatódott a díjakkal való sikerszéria, majd második mini albumukkal, a „Romeo”-val, és az arról való „Juliette” klipjével tértek vissza 2009. május 21.-én. Miután befejezték promócióikat, október 19.-én hallattak újra magukról harmadik mini albumukkal, a „2009, Year Of Us”-al. Erről legismertebb daluk a „Ring Ding Dong” és annak videoklipje, majd egy másik „Jo Jo” című dalukkal is folytatták a népszerűsítést. Év végén a Golden Disk-en újra díjjal térhettek haza; ezúttal a népszerűségi díjjal, amit egyik SM béli társ csapatuk, a Super Junior elöl sikerült elnyerni.
2010 januárjában indult el a 'Hello Baby' újabb szériája a KBS-en, amiben ezúttal a SHINee kapta a főszerepet, ahol az akkor 4 éves Yoogeun-ra kellett vigyázzanak, mint pótszülők.
Második teljes albumukra és egyben comebackjükre majdnem egy évet kellet várni, ami közben több műsorban szerepeltek, és a tagoknak magánéleti gondjaik is akadtak, mint pl. Minho, akinek a lába sérült meg.
2010. július 19.-én „Lucifer” című albumuk jelent meg, amivel eddigi talán legnagyobb sikerüket könyvelhették el. Ezt követte az újracsomagolt verzióhoz készült klip, a „Hello”. Augusztusban az SM Town Live ’10 világkörüli turnén vettek részt, ezzel is felkészülve decemberben útjára induló első saját nagyszabású koncertturnéjukra, a SHINee World-re.
Jonghyun októberben tagja lett G-20 formációnak, ami 20 idolból állt, mindenki külön csapatokból. Debütáló daluk a „Let’s Go” volt, ami egy projektnek volt része.
Novemberben az SM Entertainment egy új formáció bemutatására készült, ez volt az SM The Ballad, aminek Jonghyun mellett még a Super Junior-os Kyuhyun, a TRAX-os Jay és egy szóló énekes, Jino voltak a tagjai. 29.-én jelent meg albumuk, „Miss You” címmel, aminek címadó dala mellett még a „Hot Times” dallal promotáltak.
2011 januárjában a SHINee szerződést kötött a japán EMI Music kiadójával, hogy Japánban is folyhassanak a promotálások, japán nyelvű dalokkal.

Miután befejezték a SHINee World Tour-t, kiadták az EMI szárnyai alatt „Replay” című debütáló daluk japán nyelvű verzióját egy teljesen új klippel. Ezt követte később ugyanilyen koncepcióban a „Juliette” és a „Lucifer”. Kizárólag Japán különböző állomásait érintve vette kezdetét a Japan Debut Premium Reception Tour 2011. július 22.-én.
Júniusban Jonghyun először próbálkozott komolyabban szólistaként, amikor is a 'City Hunter' drámának egyik OST-jét, a „So Goodbye”-t énekelte fel.
November 23.-án első japán nyelvű albumukat adták ki, „The First” címen, amin ismert dalaik mellett egy új szerzemény, a „Stranger” is megtalálható volt. Eközben Londonba is meghívták őket a 6.-ik Londoni Koreai filmfesztiválra, ami után kisebb SHINee koncertet is rögtönöztek az angol rajongóknak, látva milyen nagy rájuk ott is az érdeklődés. December 08.-án az SM egy különleges karácsonyi válogatásalbummal, a „2011 Winter SM Town – The Warmest Gift”-el rukkolt elő, amin az összes SM-es előadó helyett kapott. A SHINee is ilyen volt a „Last Christmas” dallal.
Az ezután következő időszakban a fiúk folytatták „The First” albumuk promócióit Japánon belül.

2012. március 21.-én újra visszatértek a koreai zenei életbe, amikor is negyedik mini albumukat, a „Sherlock”-ot adták ki. Ennek japán nyelvű változata ezúttal egy időben jelent meg a koreaiéval.
Újra megrendezésre került a SHINee World Tour, majd az SM Town Live World Tour harmadik szériája, amin sorra részt vettek, és csak ezután, október 10.-én jelentették meg soron következő japán singlejüket, a „Dazzling Girl”-t, amit egy speciális showcase keretein belül promotáltak Japán több pontján. Eközben a SHINee hivatalos japán fanclubja is megnyílt Shinee World J névvel.
Következő daluk egy ballada volt, szintén Japánban, a „For 1000 Years, Always Be By My Side…”, ami Shinee World 2012 DVD-jükön is megtalálható volt klip formátumban. Novemberben újabb díjakat nyertek el, ilyen volt egy kulturális díj, valamint a legjobb tánc koreográfiáért járó díj a 2012-es MAMA díjátadóról.
2013. február 01.-én új japán nyelvű singlet adtak ki, ez volt a „Fire”, de az ehhez tartozó videoklipet csak 15.-én. Február 03.-án sugározta az MBC a 'Shinee Wonderful Day' műsorát, amiben a tagok a világ különböző pontjairól jelentkeztek. Onew Thaiföldről, Jonghyun Japánból, Key és Minho Angliából és Taemin Svájcból.
Február 19.-án comebackeltek Koreában új, „Dream Girl” című nagylemezükkel, ami egy albumsorozatnak, a „The Misconceptions Of …”-nak az első része, tehát az első cd a „Chapter 1. Dream Girl – The Misconceptions Of You” névre lett keresztelve. Miután befejezték a promóciókat, nem vártak sokat a sorozat második részének, a „Chapter 2. Why So Serious? – The Misconceptions Of Me”-nek a megjelentetésével, ami április 29.-ére esett. Sajnálatos módon Jonghyun eleinte ennek népszerűsítésében nem tudott részt venni akkori autóbalesete miatt, de az utolsó májusi „Why So Serious?” fellépésekre már el tudott menni, ahol a rajongók legnagyobb örömére már teljesen gyógyultnak látszott.
A SHINee jelen pillanatban befejezte a promóciókat Koreában, és készülnek az albumsorozat harmadik szériájára. Ám eközben Japán béli teendőiket sem hanyagolják el, mert június 21.-én már ki is adták a „Breaking News” új klipjüknek rövid verzióját.

Érdekességek:
~ Jonghyun-ról tudni illik, hogy nem csak az éneklésben, de a dalszövegírásban is jeleskedik. A SHINee három különböző albumára is írt dalszövegeket, ilyen a „Romeo” albumról a „Juliette”, és a „Lucifer” albumról az „Obsession” és az „Up & Down” dalok.
~ 2009 novemberében, amikor tartósabban megbetegedett és nem tudott részt venni a „Ring Ding Dong” fellépéseken, a Super Junior-ból ismert Yesung helyettesítette.
~ Tud gitáron, basszusgitáron és zongorán is játszani.
~ 2010. október 20.-án hivatalosan bejelentették kapcsolatukat Shin Se Kyung színésznővel, aminek 2011. június 27.-én vége szakadt. Többek közt arra hivatkoztak, hogy a munka miatt nincsen idejük egymásra, de többen a fanok "féltékenységére" is tippeltek.
~ Ő a SHINee tagok közül a legalacsonyabb.
~ Balkezes, de mindkét kezével tud írni.
~ Nem tud biciklizni.
~ SM béli társával, Yesung-al együtt szerepeltek az 'Immortal Song' második évadában.
~ 2013-as áprilisi balesetében főként az orra szenvedett sérülést.
~ Amennyiben nem jött volna be neki az énekesi pálya, író vagy tanár szeretett volna lenni.
~ Elég válogatós.
~ Szereti Key-t azzal idegesíteni, hogy hozzányúl a cuccaihoz.
~ A SHINee debütálásakor gyakran hitték őt és Key-t testvéreknek.

(Végül pedig köszöntem a lehetőséget hi.gif )
1 felhasználónak tetszik: _ToTo_
2013. június 23. 13:33 #4
Bessie
Bessie
Jung Kook

Státusz❤ YoonKook ❤
Pályázat beküldését itt is lezárom. Lehet szavazni. eredményhirdetés, lapátadás este. Gratulálok nektek is, szép életrajzokat csináltatok. taps.gif
3 felhasználónak tetszik: lA-dONNA, Betti90, FruFruChan
2013. június 24. 09:55 #5
Bessie
Bessie
Jung Kook

Státusz❤ YoonKook ❤
Pályázat nyertese GomNaNa lett. Gratulálunk neki. taps.gif
Köszönjük még lA-dONNA-nak is a munkáját. Szép volt. meghajolo.gif
2013. június 24. 10:58 #6
- törölt felhasználó -    
Itt is nagyon, nagyon köszönöm szépen! meghajolo.gif
Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!