Starity

Choi Minho adatlap pályázat

Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!
2013. június 21. 10:11 #1
Bessie
Bessie
Jung Kook

Státusz❤ YoonKook ❤
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 15798
Csatolások: 67785
Azonosító: 27941
Szabály a régi (aki nem tudná elolvashatja a Starity profil oldalán). Szombat esti lezárásig jöhetnek a pályázatok. Utána a pályázók és az erre megkért emberek szavazhatnak (egy pályázatra). Összesítés, eredményhirdetés, lapátadás vasárnap este. beer.gif

u.i.: MÁSOLT ÉLETRAJZOT MÉG MOST SEM FOGADUNK EL!
3 felhasználónak tetszik: Betti90, lA-dONNA, FruFruChan
2013. június 21. 13:06 #2
- törölt felhasználó -    
Amit tudni kell róla
Min Ho egy dél-koreai rapper, énekes, táncos, színész és modell. A dél-koreai médiában 2008. májusában tűnt fel, mint a SHINee öt tagú fiú csapat fő rappere és táncosa. A zenei tevékenységei mellett pedig, mint színész is debütált 2010-ben a Pianist címet viselő filmben Han Ji Hye színésznő mellett.

Életrajz

Koreai évek
Choi Min Ho 1991 december 9-én született Incheon-ban. Min Ho egy igen jó módú családban nőtt fel bátyjával Choi Min Seok-al együtt, hisz apja Choi Yun Kyum régen híres focista volt, jelenleg pedig Vietnam egyik legjobb futball csapatát a Hoang Anh Gia Lai edzője.
Ennek következményeképp pedig Min Ho is szeretett volna focista lenni, de apja féltve őt lebeszélte erről a pályáról mondván a focisták élete veszélyes és nehéz.
Édesanyja viszont, aki fotós előszeretettel vonja bele fiát munkáiba, ugyanis sok fotójának Min Ho a fő modellje.

2008. március 8-9-én Min Ho is szerepelt, mint modell a Szöul Collection F/W, melyen Ha Sang Baek ruháit viselték.

Végül zenei pályán indult el így 2006-ban részt vett az SM meghallgatásán, ahol felfigyeltek tehetségére így azonnal felvételt nyert a céghez. Két évnyi gyakornoki idő után pedig 2008-ban beválogatták a SHINee-be, aminek tagjaként május 25-én hivatalosan is debütált. A csapatban, mint fő rapper van jelen, de táncos és vokál szerepet is betölt.

SHINee albumokon való részvételei
Min Ho rengeteg SHINee dal rap részét ő írta vagy társszerzője volt valamennyinek, így rengeteget dolgozik együtt az SM főállású dalszövegírójával JQ-val
Az első stúdió albumon olyan daloknál segített be, mint a Replay, Love Like Oxygen, Love’s Way, One for Me, Graze és a Best Place.
2009-ben a második mini albumon a Talk to You, Juliette, Hit Me, Romeo+Juliette őrzi Min Ho munkáját, míg a harmadik mini albumon a Get Down az ahol Key mellett ő is besegített.
A második stúdió albumon pedig szinte nincs is olyan szám melynél Min Ho vagy más tag be nem segített volna a dalszövegnél, valamint az újracsomagolt változaton is közre működött, hisz a Hello teljes rap részét ő írta, de a One és a Get It-be is besegített.
De a további albumok, mint a The First, Sherlock vagy épp a Why So Serius? – The Misconceptions of Me is mind, mind olyan dalokkal van tele, melyben Min Ho és a többi tag is bele adta a szívét és lelkét.

Színészi munkái
2010. november 20-án kezdte el vetíteni a KBS2 a Pianist című sorozatot, melyben először mutatja meg Min Ho kivételes színészi képességeit, a gyönyörű dél-koreai színésznő Han Ji Hye mellett.
2011. december 7-én pedig az is kiderült, hogy Min Ho színészi pályáját a 2012 elejére tervezett Salamander Guru and The Shadow-ban folytatja tovább.
2012. április 26-án bejelentették, hogy az f(x)-es Sulli és Lee Hyun Woo mellett Min Ho-é lesz az egyik vezető szerep a To The Beautiful You-ban, amely mondhatni a koreai verziója a japán Hana Kimi-nek, a sorozatot augusztus 15-én kezdték el sugározni.
Min Ho ezen szerepe azért is érdekes, mert hogy a leghitelesebben alakítson egy magasugrót másfél hónapon keresztül tréningezte Kim Tae Yeon magasugró, aki régen a nemzeti válogatottban is benne volt.

Tanulmányok és kitüntetések
Min Ho 2010. február 10-én érettségizett egy olyan középiskolában, mely a Konkuk Egyetemhez kapcsolható. Végül Min Ho felvételt is nyert a Konkuk egyetemre, ahol film és művészet kultúrát tanul. – Még ugyan ebben az évben ki is nevezték az egyetem nagykövetének. –

2011. május 23-án pedig őt nevezték ki erre az évre a tiszteletbeli ifjúsági nagykövetnek.

Érdekességek
~ Flaming Charisma becenevét csapattársa Onew adta neki.
~ Min Ho igen közeli barátságban van KyuHyun-al (SuJu), Changmin-al (TVXQ) és Jonghyun-al (CN Blue)
~ 2006-tól 2007-ig a csapat többi tagjával együtt Pekingben élt, hogy elsajátítsák a mandarin kínait.
~ Nagy benne a verseny szellem, mindig nyerni akar, ebből kifolyólag bátyjával is sokat versenyez.
~ A 2011-ben megrendezett Idol Star Athletics & Swimming Championship egy úszó számában aranyérmet nyert.
~ Kedvenc énekesei Usher és Justin Timberlake.
~ Hasonlóan jól beszéli az angolt és a japánt, mint anyanyelvét.
~ Jellegzetes mozdulata, mikor nyerés után a szájához emeli mutatóujját, majd az ég felé mutat vele.
~ Gazdag családból származik, Changmin a DBSK-ból például gazdag, közép-keleti olajmágnás család sarjnak is hívta már őt emiatt
~ A csapatban ő és Taemin eszik a legtöbbet.
~ Senki nem gondolná, de míg a rajongók Taemint vagy épp Onewet találják a legaranyosabbnak, addig a tagok Minho aegyojáról - aranyosságáról - zengenek ódákat.
~ Habár Minho erőssége a raptudás, mikor műsorokban kérik, hogy mutasson valamit tehetségéből, általában csak kacsint egyet, menően bepózol vagy épp modelként lejt végig a színpadon.
~ Minhoért is szép számmal rajonganak hölgy hírességek, például Sandara a 2NE1-ból vagy épp BoA.
~ Az Ace becenevét a Dream Team műsorban való részvétele során kapta meg, mivel szinte nem volt olyan feladat, melyet ne nyert volna meg.

Karrier --> SHINee

2008: debütálás és kezdeti sikerek
A csapat 2008. május 25-én debütált a közönség előtt első mini albumukkal, mely a Replay címet kapta és első kislemezként is az album címadó dala került ki.
Nem sokkal debütálásuk után már első koncertjükön is túl voltak június 7-én a Dream koncert keretein belül, amit a szöuli Olimpiai Stadionban rendeztek meg, de a SHInee-en kívül még sok más k-pop csapat is fellépett.
A 2008-ban megrendezésre került Cyworld Digital Music Awards-on pedig első díjukat is bezsebelhették a Rookie of the Month kategóriában.
Augusztus 18-án pedig felléptek az SMTown Live ’08 címet viselő koncerten, melyet szintén a Szöuli Olimpiai Stadionban rendeztek meg.
Augusztus 23-án pedig részt vettek a Mnet 20’s Choice Awards-on ahol elnyerték a Hot New Star díjat.

2008. augusztus 28-án pedig megjelent a csapat első stúdió albuma The Shinee World címmel. Az album szinte minden listán első helyen debütált és több, mint 30 ezer példányban kelt el. Az albumról első kislemezként a Love Like Oxygen jelent meg, mely Martin Hobert Hedegaard dán énekes Show the World dalát dolgozza fel. (a dal eredeti szerzői: Thomas Troelsen, Remee és Lucas Secon)
A dallal hatalmas sikert arattak ugyanis elnyerték az M! Countdown show díját, valamint pár nappal később az Inkigayo showból is díjjal távoztak.

A SHINee meghívást kapott a az 5. Asia Song Festival-ra, ahol egy japán lány együttessel a Berryz Kobo-val együtt elnyerték a Best New Artis díjat.
Október 30-án részt vettek a 2008-as Style Icon Awards-on, ahol megkapták a Best Style Icon díjat. – Ugyan ezen a napon pedig megjelent a The Shinee World albumuk átcsomagolt változata Amigo címmel, melyre még plusz három dal került fel: a Forever or Never, a Love Should Go On remix változata és az album címadó kislemeze az Amigo.
(Az Amigo egy mozaikszó ami egy koreai kifejezést rövidít: Areumdaun Minyeorueljoahamyeon Gosaenghanda)
A november 15-én megtartott Mnet Asian Music Awards-on pedig elnyerték a Best New Male Group díjat, a 23rd Annual Golden Disk Awards-ról pedig a YEPP Newcomer Album díjjal távoztak.

2009: Növekvő népszerűség és további sikereik
2009. február elején a csapat, a Davichi-val és a Mighty Mouth-al együtt elnyerték a Best Newcomer díjat a 18. Seoul Music Awards-on.
Később a fiúkat kezelő SM cég bejelentette a csapat várható visszatérését második Romeo címet viselő mini albumukkal, melyet akkor az ügynökség május 21-re ígért. Május 18-án pedig meg is jelent a csapat következő kislemeze Juliette címmel, majd Corbin Bleu Deal with It című dalának feldolgozása, ám nem sokkal később a cég újabb bejelentést tett, miszerint Onew egészségügyi problémái miatt a fiúk visszatérése csúszni fog.
Végül a csapat második mini albuma május 25-én került a boltok polcaira a hivatalos megjelenésük pedig június 5-én a Music Bank show-ban történt ahonnan ismét díjjal távoztak.

Július 16-án az SM kiadta a fiúkról készült első fotókönyvet, melynek első része a Day címet viselte. Később pedig szeptember 25-én megjelent a könyv második része is Night címmel.

Öt hónappal Romeo megjelenése után pedig október 19-én megjelent a csapat harmadik mini albuma 2009, Year Of Us címmel. Az SM kiadott egy közleményt is melyben elmondják, hogy ezzel az albummal a csapat tagok ének tehetségét szeretnék bebizonyítani, és, hogy egyedi tulajdonságokkal rendelkeznek.
Az album első kislemeze még október 14-én jelent meg Ring Ding Dong címmel, mellyel október 16-án léptek fel hivatalosan a KBS Music Bak showjában.
2009. decemberében pedig újabb díjat nyertek a srácok ezúttal a Super Juniorral közösen vehették át a 24. Golden Disk Awards-on nekik ítélt Popularity díjat.
Valamint ugyan ebben a hónapban elkezdték következő daluknak a Jo Jo-nak a promóciózását.

2010: Lucifer és első ázsiai turné
2010. februárjában a 19. Seoul Music Awards-on újabb díjat vehettek át, de most a legrangosabb BonSang díjjal távoztak.

Az SM július 10-én fedte fel az első fotót Min Ho-ról a közelgő új album megjelenésének apropójából, majd július 12-én Key fényképével zárult. Végül július 19-én a várva várt következő kislemeze is megjelent a csapatnak, mely a Lucifer címet kapta és ugyan ezen a napon a fiúk második stúdió albuma is megjelent. Az albumnak olyan nagy sikere lett, hogy csupán néhány óra alatt minden eladási lista csúcsot meghódított.
A cég elmondta, hogy az eddigi albumok közül ennek a szám listája lett a leggondosabban kiválogatva, hogy a hallgatók megtapasztalhassák a tagoknak már egy hangilag sokkal érettebb oldalát.
Ám a még 16-ra tervezett hivatalos visszatérés elmaradt, mivel még Július 8-án a Dream Team 2 forgatásán Min Ho-nak megsérült a bokája, így a hivatalos megjelenésüket a cég 23-ra tolta el.
Augusztus 3-án pedig felkerült a csapat YouTube oldalára a Lucifer koreográfiájáról készült videó is.

Az album promóciózását pedig egy kisidőre félbe hagyták, ugyanis a fiúk is felléptek az SM által újra megrendezett SMTown Live ’10 World Tour-on, melyet augusztus 21-én a Szöuli Olimpiai Stadionban kezdtek meg. A turné koncerttel a csapat fellépett még szeptember 4-én a Los Angeles-i Staples Center-ben, valamint szeptember 11-én a Shanghai-i Hongkou Stadionban.

Ahogy pedig az első albumuk ez is újra csomagolva és három dallal Hello címmel ismét a boltok polcaira került október elsején. Az album promóciós kislemeze pedig Hello címmel október 4-én jelent meg.

December 26-án pedig megkezdték első saját turnéjukat, mely Shinee World címmel a Tokiói Yoyogi National Gymnasium-ből rajtolt. A fiúk koncertjére az összes jegy elkelt, így 24 ezer ember előtt tartották meg a nyitó koncertet.
A csapat pedig bejelentette, hogy 2011-ben az AMI Music Japan-on keresztül kiadják első japán nyelvű albumukat.

2011: a turné folytatása és japán debütálás
2011. január 1-2 a Szöuli Olympic gymmnastics Arénában tartottak a turné részeként koncertet, valamint 2-án még az ismételt koncert kezdés előtt tartottak egy sajtótájékoztatót ahol a fiúk a jövőbeli terveikről meséltek és, hogy márciusban szeretnének betörni a japán zenei piacra is.
A turné sorozatot pedig persze folytatták, Szöul után még Taipei, Nanjing, Szingapúr, Nagoya és Oszaka.

A márciusra tervezett japán picra robbanás végül májusban történt meg és első lépésként 16-án megjelent Replay című daluk japán változatának első teaser videója. A teljes klip pedig 27-én jelent meg. A kislemez június 22-től lett elérhető ahol csak az első héten 91 ezer példányban kelt el. 2011 végére pedig már több, mint 100 ezer példányban vették meg.

Július 22-én pedig a csapat megkezdte első japán turnéját Japan Debut Premium Reception Tour címmel. A turnéval szinte városról városra járták be Japánt. A koncert fontosabb állomásaiként pedig voltak Fukuokában, Kobe-ban, Tokióban, Sapporoban és Nagoyaban is.

Augusztus 8-án pedig megjelent második videóként a Juliette japán változata, a kislemez pedig 28-tól lett elérhető.
A fiúk pedig nem pihenve október 12-én pedig megjelent a Lucifer daluk japán változata is.
Ezeknek a daloknak köszönhetően pedig az Oricon 44 éves történelmében a SHInee volt az első külföldi csapat, akik az eddig megjelent mindhárom japán kislemezükkel a top 3 között voltak a heti kislemez értékesítési listán.

Október 17-én az EMI Music Japan bejelentette, hogy várhatólag november 23-án megjelenik a csapat első stúdió albuma The First címmel, ám a megjelenés végül december 7-ig csúszott. Az album hét már korábban megjelent koreai dalt tartalmaz valamint öt új japán dalt.

A fiúk 2011. november 3-án tartottak egy 1 órás ünnepi nyitó koncertet a 6. londini koreai filmfesztivál megnyitóján. A jegyeket pedig még október 27-én kezdték el árusítani, de összesen 1 percen belül el is kelt az összes. Ez volt az első alkalom, hogy koreai előadók önálló koncertet tartottak Londonban.

November 18-án pedig bejelentették, hogy Onew, Key és Taemin egy könyvet fog kiadni The Sun’s Children címmel, melyben a három fiú a Spanyolországi útjukat foglalja magában (ők voltak az első olyan koreai idolok, akik íróként is felléptek. A könyv december 8-án jelent meg.
December 13-án pedig a többi SM előadóval együtt kiadták a Last Christmas címet viselő karácsonyi dalt.
December 24-én pedig az első japán albumuknak a The First sikerének alkalmából tartottak egy koncertet, melyet a Tokyo International Forum Hall-ban tartottak meg.
December 26-án pedig megjelent következő fotókönyvük, mely az első Shinee World turnéjukról készült képeket tartalmazta, a könyv pedig a The Shinee 1 címet kapta.
December 28-án pedig a K-Pop Lovers! Awards-on újabb díjat vehettek át.

2012: Sherlock, második ázsiai turné
Több, mint másfél év után a csapat visszatért hazájukba és március 19-én kiadták következő kislemezüket Sherlock címmel. Az album maga pedig szintén Sherlock címmel 21-én jelent meg, a zenei videó pedig egy nappal később.

A csapat március 26-tól pedig már, mint részvényesek is jelen vannak az SM életében, ugyanis minden tag 13.600$ értékű részvényeket kapott a cégtől.

A rövid hazai megjelenésük után a fiúk újra visszatértek Japánba, ahol megkezdték következő országos turnéjukat Shinee World 2012 címmel, mellyel 20 japán várost látogattak meg, majd május 16-án már ki is adták új Sherlock című daluk japán változatát.

Május 20-án a SHINee részt vett az SMTown Live World Tour III, melyet Kaliforniában rendeztek meg, Július 21-22-én elindították második önálló turnéjukat Shinee World II címmel, melynek nyitója szintén a Szöuli Olympic Gymnastics Arénában volt.

Október 10-én újabb japán kislemezt adtak ki Dazzling Girl címmel. A magas eladások mellett pedig abban a megtiszteltetésben lett része a csapatnak, hogy újdonsült daluk a japán tv sorozatba a Sukkiri-ben is hallható.
Szeptember elsején pedig megalakult a csapat első hivatalos japán fanklubja Shinee World J néven, melynek tiszteletére a csapat 20-án és 24-én is tartott egy rajongói találkozót Shinee World J Fanclub Event 2012 címmel.
Október 10-én pedig megjelent Japánban az első elkészült játék a csapatról, mely a SHINee My Love címet kapta

November 19-én a csapat Kim Soo Hyun dél-koreai színésszel együtt elnyerte a dél-koreai Kulturális Minisztérium által megszavazott Korean Popular Culture & Arts díjat, melyet a Szöuli Olimpiai Stadionban vehettek át.
November 30-án pedig a Hong Kong-ban tartott 2012-es Mnet Asian Music Awards-on elnyerték a Best Dance Performance díjat, melyet a Sherlock című daluknak köszönhetnek.

Valamint december 12-én megjelent a csapat hatodik kislemezeként első japán balladájuk, mely a 1000-nen, Zutto Soba ni Ite… címet kapta, valamint ugyan ezen a napon megjelent a Shinee World 2012 turnéról készült DVD is.

2013: Dream Girl, Why So Serius?
2013. január 15-én a 27. Golden Disk Awards-on újabb kitüntetésben részesültek, hiszen Sherlock című daluknak köszönhetően újra nekik ítélték a BonSang díjat.

Február elsején újabb hírek jelentek meg a csapat következő japán kislemezéről, mely végül március 13-án jelent meg.

Közben február 3-án az egyik hazai tv az MBC elkezdte sugározni a SHINee Wonderful Day című műsort, mely bemutatja a tagok hétköznapjait különböző országokban, így Onew Thaiföldi, Jong Hyun japán, Key és Min Ho angliai valamint Taemin Svájci mindennapjaiba is beleshettek az arra kíváncsiak.

Február 7-én a cég bejelentette, hogy február 19-én megjelenik a fiúk következő kislemeze Dream Girl címmel. Ezen bejelentés után pedig sorra fedték fel a tagok képeit, később egy teaser videó is napvilágot látott, majd a teljes videó 19-én jelent meg, egy nappal később pedig következő albumuk is megjelent Dream Girl – The Misconceptions of You címmel, mely harmadik stúdió albumuk első fele volt, ugyanis az albumot két részre bontották.

Az album második fele pedig Why So Serius – The Misconceptions of Me címmel jelent meg, melynek vezető kislemezeként a ’Why So Serius?’ jelent meg. De a klipben és a kezdeti promóciókban is csak négy tag vett részt ugyanis Jong Hyun korábbi autó balesetéből kifolyólag nem tudott részt venni az album kezdeti promóciózásában, ám a rajongók legnagyobb megkönnyebbülésére május 23-án Jong Hyun visszatért és így újra öt taggal menetel tovább a csapat.

Diszkográfia

Koreai kiadások – SHINee

Mini albumok
~ Replay /2008.05.22./
~ Romeo /2009.05.25./
~ 2009, Year of Us /2009.10.22./
~ Sherlock /2012.03.21./

Stúdió albumok
~ The Shinee World /2008.08.29./
~ Lucifer /2010.07.19./
~ Dream Girl – The Misconceptions of You /2013.02.19./
~ Why So Serius – The Misconceptions of Me /2013.04.26./

Újracsomagolt albumok
~ Amigo /2008/
~ Hello /2010/

Egyéb kiadások
~ The 1st Concert Album „Shinee World” /2012.02.01./

Kislemezek
~ Replay /2008/
~ Love Like Oxygen /2008/
~ Amigo /2008/
~ Juliette /2009/
~ Ring Ding Dong /2009/
~ Jo Jo /2009/
~ Lucifer /2010/
~ Hello /2010/
~ Sherlock /2012/
~ Dream Girl /2013/
~ Why So Serius? /2013/

Együtt működések
~ Seasid (ft. TVXQ & SuJu) /2009/
~ Scar (2009 Summer SMTown – We Are Shining EP) /2009/
~ Lollipop (feat f(x) ) /2011/
~ Last Christmas (2011 Winter SMTown – The Warmest Gift EP) /2011/

Sorozat dalaik
~ Bodyguard (Boys Over Flower OST) /2009/
~ Stand By Me (Boys Over Flower OST) /2009/
~ Countdown (Dream OST) /2009/
~ Fly High (Prosecutor Princess OST) /2010/
~ Haru ( Haru OST) /2010/
~ Haru (rock ver. - Haru OST-) /2010/
~ Haru (x-mas ver. Feat. Oh Joon Sung - Haru OST-) /2010/

Japán kiadások – SHINee

Stúdió albumok
~ The First /2011.12.07./
~ Boys Meet U /2013.06.26./

Kislemezek
~ Replay /2011/
~ Juliette /2011/
~ Lucifer /2011/
~ Sherlok /2012/
~ Dazzling Girl /2012/
~ 1000-nen, Zutto Soba ni Ite… /2012/
~ Fire /2013/

Filmográfia

Sorozatok
2010
~ Pianist
2012
~ Salamander Guru and The Shadow
~ To The Beautiful You

Show műsorok
2008
~ Shinee’s Yunhanam
2009
~ Invincible Youth
2009-2011
~ Let’s Go Dream Team! 2
2010
~ Hello Baby
2010-2011
~ 100 Points Out of 100
2012
~ Running Man
~ Shinhwa Broadcast
2013
~ SHINee’s One Fine Day
~ Let’s Go Dream Team! 2

Videó klipekben való megjelenései
~ SNSD – Gee /2009/
~ SNSD – Gee (japán ver.) /2009/
~ VNT – Sound /2010/

Műsorvezetői munkái
2009
~ Flower Boys Generation
2011
~ Hallyu Dream Concert
~ New York Korea Festival
~ Show Show Show
~ Music Bank
2011-2012
~ Show! Music Core
2013
~ Korean Music Wave in Bangkok
~ Mamma Mia
~ Show! Music Core

Rádiós munkái
2008-2009
~ Shim Shim Tapa Radio
2009
~ Chin Chin Radio
2010
~ Kiss The Radio
~ Youngstreet Radio
2 felhasználónak tetszik: Glamster, lA-dONNA
2013. június 23. 13:30 #3
Bessie
Bessie
Jung Kook

Státusz❤ YoonKook ❤
Pályázat beküldését lezárom. Egyetlen pályázó lévén GomNaNa viszi a lapot. Lapátadás este. beer.gif
4 felhasználónak tetszik: lA-dONNA, FruFruChan, duracell, Betti90
2013. június 23. 14:59 #4
- törölt felhasználó -    
Nagyon, nagyon szépen köszönöm! wub.gif meghajolo.gif
3 felhasználónak tetszik: lA-dONNA, FruFruChan, Betti90
2013. június 24. 09:33 #5
Bessie
Bessie
Jung Kook

Státusz❤ YoonKook ❤
Elnézést, hogy most adom át, de a tegnapi majdnem egésznapos tanulás teljesen kiszívta az erőmet. Korán bealudtam.
Hadd gratuláljak még egyszer a munkádhoz. Pofás életrajz lett. taps.gif
1 felhasználónak tetszik: Betti90
Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!