Starity

Bécs: akik szeretik

Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2013. június 19. 08:00 #1
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

StátuszSoy una chica húngara, chenoísta y apasionada por Londres.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 10969
Csatolások: 8081
Azonosító: 128114
A Londonos és a Skóciás témám egyfajta folytatásaként nyitnám az alábbi, Bécsről szóló fórumtémát. Nem tudom, ki-hogy áll a városhoz, éppen ezért kíváncsiságból itt próbálok puhatolózni a tagoktól. biggrin.gif
Személy szerint imádom, London mellett a legkedvencebb városom. Eddig sajnos csak egyszer jártam ott, még 2005 tavaszán, de azóta is visszavágyom. Ha minden jól megy, idén nyáron visszatérek, még ha csak egy nap erejéig is.
Imádom a hangulatát, a tisztaságát. Igazán komoly és arisztokratikus benyomást tett rám, mikor arra jártam, egyszerűen elképesztő.
Aki járt már itt, attól azt kérem, hogy mesélje el a várossal kapcsolatos élményeit, és/vagy hozzon szép képeket is, aki pedig még nem volt, de szeretne elmenni, az pedig nyugodtan mesélje el, hogy neki mi a vonzó benne, annak ellenére, hogy személyesen még nem volt szerencséje hozzá.
Természetesen várom - szépen, kulturáltan megfogalmazott formában - a kritikákat is: kinek miért nem tetszik Bécs?
8 felhasználónak tetszik: coke., Lindsay019, Dorothy6, Pink Carnation, xMilesss, Jody, Minimanó94, Selena Gomez 199
2013. június 19. 10:46 #2
- törölt felhasználó -    
Én eddig kétszer voltam, egyszer családdal, egyszer pedig még két éve osztálykirándulás keretein belül mentünk ki karácsony előtt. Utóbbit gondolom érthető okok miatt jobban élveztem, valami mesés volt az a hangulat és az, ahogy fel volt díszítve az egész város. Ha minden igaz én is megyek még ki idén szüleimmel, csak azt még nem tudom, hogy nyáron vagy majd csak ősszel. Az általad megemlített tisztaság nekem is nagyon tetszik, annyira jó, hogy olyan kulturált ott minden, igazán megirigyelhetnénk. Azon kívül az emberek is annyira másak, sokkal kedvesebbek.
Ha majd saját gépről leszek, akkor tudok hozni egy-két képet is. smileeee.gif
5 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow, coke., Lindsay019, Dorothy6, Jody
2013. június 20. 19:26 #3
- törölt felhasználó -    
A képeimnek csak egy részét találtam meg, úgyhogy most csak egy párat hoztam, ha meglesz a többi is akkor hozok majd még. smileeee.gif
7 felhasználónak tetszik: coke., Lindsay019, Dorothy6, Sally Sparrow, Pink Carnation, Jody, Selena Gomez 199
2013. június 20. 19:40 #4
Briguss0205
Briguss0205
*Blogger*

Státusz-
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 1724
Csatolások: 115
Azonosító: 159342
Decemberben voltam Bécsben 3 napra.Nekem nagyon tetszett.Télen kifejezett gyönyörű ez a város,mivel az utcák szépen fel vannak díszítve és ki vannak világítva,és igen karácsonyias hangulatot varázsol.Ilyenkor érdemes megnézni Prátert,mert ilyenkor igen szép.A Demel cukrászdában is voltam,ettem igazi Sachertortát,és nagyon finom.Aki arra ajánlom,hogy térjen be oda wink.gif
Amit még nagyon érdemes megnézni,az természetesen a karácsonyi vásár.Igen jó dolgokat lehet ott találni,és a díszítés is gyönyörű smileeee.gif
mi még nagyon tetszett,az a Hundertwasser.Ez egy lakóház..csak kicsit másabb mint napjainkban.Nagyon ötletes épület szerintem érdemes ellátogatni érte Bécsbe...főleg tavasszal.
Ami a városlakókat illeti,velük is jó tapasztalatom van.Nagyon kedvesek az emberek is. smileeee.gif
5 felhasználónak tetszik: coke., Lindsay019, Dorothy6, Sally Sparrow, Jody
2013. június 20. 19:46 #5
coke.
coke.
r u mine ?

Státuszdo i wanna know ?
Hozzászólás: 2321
Csatolások: 85
Azonosító: 147979
Bécs fantasztikus, egyszerűen imádom, bár nem vagyok benne annyira otthon, képtelen vagyok tájékozódni. Rengetegszer jártám már itt, mivel Győr-Moson-Sopron megyei vagyok, ezért elég rövid idő alatt ki is lehet érni.
nekem személyes kedvencem egyértelműen a Prater, a vidámpark, nagyon jó dolgok vannak itt, a félősek is jól szórakozhatnak, de akik bátrabbak, azok se unatkoznak, mert van egy-két igen hajmeresztő attrakció.
a Schönbrunn is nagyon szép, én általában unatkozni szoktam a várakban, még palotákban, de ez még nekem is izgalmas volt. télen az adventi vásár ideje alatt pedig felállítanak egy hatalmas karácsonyfát.
egyébként az adventi vásár nagyon jó, szerintem egyszer
mindenkinek ki kell utaznia ilyenkor Bécsbe, mert valami fantasztikus. mindenhol árusok, tele finomsagokkal meg dísztárgyakkal. rolleyes.gif
2 felhasználónak tetszik: Dorothy6, Sally Sparrow
2013. június 20. 22:57 #6
Dorothy6
Dorothy6
visszatérő vendég
Hozzászólás: 319
Csatolások: 306
Azonosító: 158072
Nagyon örülök, hogy erről a – kétség kívül Európa legszebbjei közé tartozó – városról is indult egy téma. meghajolo.gif Nálam is az abszolút kedvencek között szerepel; főként a gyönyörű (történelmi) nevezetességei, kedves lakói, tiszta utcái, kellemes hangulata és nem utolsó sorban a német nyelv iránti rajongásom miatt.
Legnagyobb bánatomra csak egyszer jártam a fővárosban, még 2008 májusában, egy iskolai kirándulás keretében. Habár csak egy napra utaztunk ki, sikerült több látnivalót is testközelből megtekinteni. A Ringstrassen sétálva a Parlamentet és a Votivkirchet, valamint a Heldenplatzon található Hofburgot és a hozzá tartozó Burgtheatert is.
Szórakozás gyanánt természetesen a Práterbe is ellátogattunk. Fantasztikus élmény volt, egyik vidámparki játékot a másik után próbáltuk ki, el sem akartunk menni (aki emlékezetes utazást szeretne, mindenképp térjen be ide). wink.gif
Záró látványosságnak a kívül-belül egyaránt meseszép Schönbrunni kastélyt választottuk. Itt érdemes megemlíteni a palotához tartozó, virágágyásokkal és rózsabokrokkal díszített, gyönyörűen ápolt kertet, a sövénylabirintust és a Gloriette nevű építményt (ma kávézóként működik, melyből csodálatos kilátás tárul a városra).
A későbbiekben természetesen szeretnék még visszatérni ebbe a nagyszerű városba. Leginkább az adventi vásár érdekel, és hogy átéljem, milyen is lehet este, a hangulatos és szépen kivilágított utcákon sétálni. wub.gif
A beszámoló végén jöjjön még egy személyes megjegyzés. Nagybátyám jelenleg az a személy, akit mindennél jobban irigylek, ugyanis a mázlista, Bécsben dolgozik. Magam is szívesen utaznék ki hozzá, de a tanulmányaim egy jó darabig itthon tartanak. Ámbár ami késik, az nem múlik. happy.gif
3 felhasználónak tetszik: Lindsay019, Sally Sparrow, Jody
2013. június 20. 23:10 #7
Lindsay019
Lindsay019
Disney princess♔

Státusz"Some people are worth melting for." Olaf ♥
Hozzászólás: 4957
Csatolások: 54911
Azonosító: 58811
Jajj, de jó ötlet ez a topik! w00t.gif
Sajnos én is még csak egyszer jártam ott, de akkor nagyon imádtam. blush.gif Meg hát az igazat megvallva én amolyan "Sisi-rajongó" vagyok, így természetesen Schönbrunn elvarázsolt. Ráadásul még csak be sem mentünk. 2010. december 4-én voltunk ott a tánccsoporttal, németek adták rá a pénzt, így szervezett volt, de ők csak a Weihnachtsmarktot tervezték, így nem volt időnk bemenni. Az idő akkor nagyon hideg volt, sok hóval, a nagy latyakban így alapos megfázást szereztem. De nem is az volt a lényeg, hanem az a sok gyönyörű dekoráció meg a hatalmas fenyő a kastély előtt. heart.gif
Néhány képet én is készítettem, voltunk a belvárosban is egyébként, de csak telós képeim vannak Schönbrunnról, mert a fényképezőnk a hideg miatt befuccsolt. sad.gif
Természetesen alig várom, hogy egyszer, valamelyik nyári vagy téli napon visszatérjek és bejárjam a kastélyt, valamint más nevezetességeket is megnézhessek. wub3.gif
4 felhasználónak tetszik: Dorothy6, Sally Sparrow, Pink Carnation, Minimanó94
2013. június 21. 08:02 #8
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Köszönöm szépen mindenkinek az eddigi megjegyzéseit, beszámolóit, élményeit! meghajolo.gif Annyira szuper, hogy mások is szeretik ezt a gyönyörűséges várost. Személyes ismerettségi körömben elég ritka, mindenki ilyen "tengerpart-fanatikus". 110.gif

Többen is írtátok az adventi vásárt. Nos, nem tudom miért, de ez engem valamiért nem vonz. Lehet, hogy az is közrejátszik ebben, hogyha Bécs szóba kerül, akkor az emberek 95%-ának (legalább) ez a bizonyos vásár jut eszébe és ha az átlag kimegy, akkor télen, a karácsonyi időszakban. Én tavasszal jártam kint, csodálatos idő volt és a parkok teljesen ámulatba ejtettek. Nem is beszélve a schönbrunni kastély kertjéről. Télen is biztosan szép, de akkor tényleg turista-áradat van, én meg azt nem feltétlenül szeretem. (meg az ilyen vásárokkal sem tudok nagyon mit kezdeni, annyi díszem van már, hogy ígyis alig férnek el, ki nem állhatom a forraltbort... smileeee.gif )

Schönbrunnban én is tiszteletemet tettem, engem is lenyűgözött a kastély, külön jó ötletnek tartottam, hogy volt magyar nyelvű "telefonidegenvezető" is. smileeee.gif Voltam a híres Stephansdomban is, hát én azt hittem, összeesek a gyönyörűségtől. smileeee.gif Értelemszerűen a Stephans Platz is megvolt. Kívülről láttam a Kunsthistorischét is, a természettudományi múzeumban viszont voltam (ez ott van szemben pont a Kunsthistorischével). Voltam a Volksgartenben is, ettől is oda voltam, meg vissza... smileeee.gif Goethe szobrát is megcsodáltam. biggrin.gif Meg még mászkáltunk kicsit a városban, de pontosan nem tudom név szerint visszaidézni őket. Hiszen 2005 nem tegnap volt. De most nyáron nagy örömmel és élvezettel fogom megint bejárni a várost, ezúttal kötöttségek nélkül, napijeggyel a zsebemben. Piszok kíváncsi vagyok a bécsi metróra is. Van-e olyan jó, mint a londoni. rohog.gif De biztos jó lesz. Jaj, de várom már... blush.gif
3 felhasználónak tetszik: Dorothy6, Lindsay019, Jody
2013. június 21. 08:44 #9
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Mivel nem igazán emlékszem már, kérdezem inkább: jól rémlik nekem, hogy a schönbrunni kastély kertjében ingyen lehet mászkálni és csak akkor kell a belépő, ha bemégy a kastélyba is..?
2013. június 21. 15:25 #10
Dorothy6
Dorothy6
visszatérő vendég
Idézet (Sally Sparrow @ 2013.06.21. 08:44)
Mivel nem igazán emlékszem már, kérdezem inkább: jól rémlik nekem, hogy a schönbrunni kastély kertjében ingyen lehet mászkálni és csak akkor kell a belépő, ha bemégy a kastélyba is..?

Visszamerengve az emlékeimbe, nekem is úgy rémlik, hogy csak abban az esetben kell belépőt fizetned, ha a kastélyt belülről szeretnéd megtekinteni. A kert ettől független, ott bármiféle fizetség nélkül, kedvedre sétálgathatsz. wink.gif
1 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow
2013. augusztus 09. 11:04 #11
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Szerdán ott voltam végre! thumbsup.gif
A város még mindig gyönyörű, nagyon jól éreztem magam. Külön öröm volt, hogy végre metrózhattam és villamosozhattam is. smileeee.gif Egyedüli szépséghibája a napnak a hőség volt. dry.gif Soha többet nem megyek nyáron sehová, csak ősszel és/vagy tavasszal. Ilyenkor az orromat se szívesen dugom ki a lakásból, kegyetlen a hőség. reklamalo.gif

Megnéztem végre én is a Kunsthistorischét belülről is. Csodás gyűjteményük van, élveztem, főleg a festményeket. Amúgy nagyon hasonlít a londoni National Gallery belsejére az épület belülről, szóval a 'dézsa-vű' utolért. rohog.gif

Kipróbáltam a Sachert is. Finom nagyon, bár annyira nem, amennyit elkértek érte. laugh.gif És még mindig "vérlázítóan" tiszta a város. Imádtam. smileeee.gif

Amin meglepődtem, hogy nagyon sok spanyol turista volt. Meg hogy mennyire nem tudok németül a nyelvvizsgám ellenére sem. Oké, elég sok dolgot megértettem olvasásaim során, viszont csomószor késztetést éreztem, hogy angolul szólaljak meg, az volt a természetes. Azért igyekeztem inkább a Thank you helyett Dankét alkalmazni, illetve a Guten Tag és a Wiedersehen is elhagyta a szám. De ennél többre nem voltam képes. rohog.gif Még a napijegyet is automatából vásároltam meg, azt is úgy, hogy első dolgom volt a nyelvet átállítani angolra... 110.gif biggrin.gif
3 felhasználónak tetszik: Jody, xMilesss, Dorothy6
2013. augusztus 09. 22:46 #12
xMilesss
xMilesss
sztármániás
Hozzászólás: 3655
Csatolások: 3236
Azonosító: 194820
Tavaly november 24-én jutottam ki a sulival, nagy élmény volt, mert nagyon érdekelt előtte is Bécs, tudtam, hogy gyönyörű város. 3 óra volt az út busszal, de igazából nem tűnt olyan soknak. blink.gif Megérkeztünk és első gondolatom az volt, hogy 'jó ég, Bécs!' rohog.gif Imádnék utazgatni egyébként, nagyon jó dolog, csak győzzük anyagilag. Megnéztük a Schönbrunni kastélyt kívülről, mert az nem jelentett plusz költséget. Hát egyszerűen gyönyörű ott az egész környék, teljesen más volt ott sétálni és beszélgetni, mint itthon. Délben elindultunk a Természettudományi Múzeumba, az is nagyon szép volt és élveztük, csak fáradtak voltunk, hatkor volt a gyülekező reggel, volt aki leült és úgy várt, de én nem bírtam ülni vagy állni egy helyben, nekem meg kellett néznem mindent, még a pingvinekkel is van közös képem. happy.gif Úgy volt, hogy utána elmegyünk egy ottani templomban, sajnos már nem tudom melyikbe (nyilván azért nem ragadt meg, mert nem mentünk el), de időhiányban 'szenvedtünk'. Elmentünk az Adventi vásárba, vettem egy tollat, egy sálat meg egy gyertyát. Egyébként nekem is nehezemre esett németül megszólalnom, mindent angolul akartam mondani. biggrin.gif Pl. egyik helynél mondom a csajnak, hogy 'Thank you!', mire eszembe jutott, hogy hopsz és hozzátettem, hogy 'vagyis Danke'. rohog.gif Végül is keverni kell a magyart a németet meg az angolt egy kicsit. rohog.gif A csaj is röhögött meg a barátnőm is. laugh.gif Mire végeztünk besötétedett így láthattuk kivilágítva is, egyszerűen gyönyörű volt. laugh.gif
2013. augusztus 14. 13:09 #13
Selena Gomez 199
Selena Gomez 199
ari

Státusznot your bae
Hozzászólás: 2003
Csatolások: 9
Azonosító: 168601
imádom ezt a várost, a kultúrája, a szépsége és úgy minden miatt smileeee.gif bár még nem voltam ott de nagyon szeretnék elmenni és talán nemsokára el is juthatok biggrin.gif Kétségtelenül az egyik legszebb város meghajolo.gif
2014. január 02. 21:09 #14
Dorothy6
Dorothy6
visszatérő vendég
Újra itt! heart.gif A beszámolóm után hoztam egy csokornyi képet Bécs látnivalóiról, melyeket sikerült a kirándulás alatt megtekintenünk. Úgy gondoltam leírom, hogy az egyes fotókon mely nevezetességek láthatóak; hátha olyan felhasználó is bekukkant a topikba, aki kevésbé ismeri az osztrák fővárost. wink.gif
Képek: 1-2. Hofburg; 3-4. Burgtheater (Várszínház); 5. Naturhistorisches Museum (Természettudományi Múzeum); 6. Parlament; 7. Prater; 8. Volkstheater (Népszínház); 9-12. Schönbrunn; 13-14. Gloriette; 15. Rathaus (Városháza); 16. Votivkirche (Fogadalmi templom)
2014. július 01. 11:43 #15
- törölt felhasználó -    
Én imádom, egyszer voltunk itt anyumékkal, a Bécsi állatkertben.
2014. november 17. 11:42 #16
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Hmm, 2016-ban Koldusopera lesz Bécsben, színházban, majd el kéne menni megnézni. biggrin.gif Moretti lesz Bicska Maxi... Ezt látnom kéne, nagyon látnom kéne... rohog.gif
2014. november 17. 12:03 #17
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Mielőtt elfelejtem: hoztam pár (élet)képet is. Szépséges. blush.gif
1 felhasználónak tetszik: Dorothy6
2014. december 14. 14:55 #18
Ellie Andrews
Ellie Andrews
*homo sensorium*

StátuszAmor vincit omnia.
Hozzászólás: 6949
Csatolások: 3307
Azonosító: 133484
Nos, a tegnapi napot gyorsrohanásban Bécsben töltöttem. Illetve Kittsee-ben és Shönbrunnban is voltam, természetesen. Kittsee-nek csak azért volt értelme, hogy tudjunk csokit venni. Nekem ez a program kicsit csalódás volt. Azt hittem a csokigyár területén szép üzletek vannak, ehelyett megnyitottak három fűtetlen raktárt, betereltek minket, mint az állatokat és vásárolj. _nevet.gif Viszont degeszre zabáltam magam, mert mindenből lehetett kóstolni is. blush.gif És minden hiedelemmel ellentétben megfizethető áron adják a csokoládékat. Vettem én is jó pár finomságot.
Shönbrunn egyszerűen csodálatos és fantasztikus volt. Gyönyörűen sütött a nap, a kastély még kívülről is gyönyörű és a vásárban minden volt, ami szem-szájnak ingere. Nem mentem be a kastélyba, mert úgy éreztem, akkor tényleg csak egy nagy rohanás lenne az egész program. Úgyhogy puncsot ittam, különleges, helyben héjában sütött chipset ettem, beszélgettem az eladókkal és nézelődtem. Ja, és vásároltam is egy-két apróságot. Azt kell mondjam, a hiedelmekkel ellentétben az árak itt sem szöktek túlsággal a magasba. Még hoztam is haza bőven Eurót, pedig nem így terveztem a dolgot. Viszont Mozartot nem hagytam ki. Hogy ő milyen jópofa! Közös képet is csináltunk, nagyon imádtam a búráját. _nevet.gif
Bécsben viszont már rohantunk. Ott ugyanis a szabadprogram előtt az egy órás gyalogos városnéző körutat választottam. Nem bántam meg, mert így volt módom beleszeretni a városba. A negatívum mindössze annyi volt, hogy képtelenség volt megállni és fényképezgetni, csak egy-két kattintásra futotta. Mert hát vagy kiélvezem minden percét a kirándulásnak, vagy kattingtatok és majd otthon rácsodálkozom, hogy hol is jártam. _nevet.gif A másik negatívum meg az volt, hogy a városháza előtti téren a vásárban iszonyatos tömeg volt. Heringtalálkozó. Ott is vettem egy puncsot, mert kellett egy bécsi bögre a shönbrunni mellé, de amúgy nem nagyon volt mód nézelődni. Sok lökdösődő, türelmetlen ember, és esküszöm nektek, több magyar szót hallottam odakint egy nap alatt, mint itthon. _nevet.gif A városháza előtt egy kiscsaj véletlen meglökött, kilöttyent a puncsom, aszongya: Bocsi. Mire én: Semmi baj. Összenéztünk és röhögtünk: ez is magyar. _nevet.gif _nevet.gif
Mindent összevetve őszintén mondom, hogy szerelmes lettem Bécsbe. Nappal is gyönyörű, de az esti városnéző séta során, ahogy szép lassan kigyúltak mindenütt a fények... hát, az valami fantasztikus, még a szemem is könnybe lábadt a gyönyörűségtől. Mindenütt színes füzérek, karácsonyfák, díszek, lampionok. Az egyik utcában hatalmas piros lámpa-gömbök lógtak, a másikban az utca fölé lógó reklámtáblák voltak körbefonva aranyfényű füzérekkel. Á, nem is lehet elmesélni. Csak ámultam és bámultam. Egyszerűen csodálatos. Szó szerint beleszerettem és szívem minden hevével vágyom oda vissza. Szeretném jobban megismerni. Szeretném, ha legközelebb több időm lenne, és sok mindent megnézni. Szóval ez az egy napos rohanás arra volt jó, hogy feltöltekezzem klassz élményekkel, világot lássak és felkeltse igazán az érdeklődésem. Már eldöntöttem, hogy májusban visszamegyek 3-4 napra, és alaposan szétnézek.
3 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow, Dorothy6, goldman
2014. december 14. 15:57 #19
Ellie Andrews
Ellie Andrews
*homo sensorium*

StátuszAmor vincit omnia.
Hozzászólás: 6949
Csatolások: 3307
Azonosító: 133484
MOst nézem, hogy rendszeresen elírtam Schönbrunn-t. _nevet.gif _nevet.gif Hiába no, piszok fáradt vagyok és az angolhoz vagyok szokva. Most már agyba véstem: Schönbrunn. biggrin.gif
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!