Starity

Felirat készités alapjai

Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2013. június 09. 16:44 #1
zsuzsye
zsuzsye
visszatérő vendég
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 401
Csatolások: 72
Azonosító: 36969
Sziasztok!
Azért nyitottam ezt a topikot, mert régóta gondolkodom a felirat készítésen filmekhez, sorozatokhoz...
És tapasztaltabbak tanácsait szeretném kérni.
Hogy milyen program kell hozzá? Meg ez a sor tördelés hogy is van?
2013. június 17. 17:00 #2
- törölt felhasználó -    
Idézet (zsuzsye @ 2013.06.09. 16:44)
Sziasztok!
Azért nyitottam ezt a topikot, mert régóta gondolkodom a felirat készítésen filmekhez, sorozatokhoz...

Engem is érdekel a dolog, de soha nem szakítottam rá időt. Nem lehet könnyű feladat, le a kalappal azok előtt, akik képesek egész évadokat lefordítani hétről hétre. good.gif hi.gif
2013. június 25. 16:04 #3
lpmaskmancick
lpmaskmancick
Hozzászólás: 3799
Csatolások: 991
Azonosító: 17852
Legtöbben általában már az igazított eredeti nyelvű feliratot fordítják le.
Van hozzá jópár program amivel időzíteni lehet és megfelelő formában elmenteni, én még nem foglalkoztam ezzel, így konkrétumot nem tudok mondani.
2013. június 25. 17:44 #4
joe_r
joe_r
Tündérke™ Addict

StátuszRest in peace Nicky "The Kentucky Kid" Hayden
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 15114
Csatolások: 6612
Azonosító: 44
Idézet (lpmaskmancick @ 2013.06.25. 16:04)

Legtöbben általában már az igazított eredeti nyelvű feliratot fordítják le. 
Van hozzá jópár program amivel időzíteni lehet és megfelelő formában elmenteni, én még nem foglalkoztam ezzel, így konkrétumot nem tudok mondani.

Alapvetően ez a legésszerűbb, mert a már eleve időzített felirat majdnem biztosan mindig a jó helyen fog megjelenni.
Van egy Subtitle Workshop 4 nevű program, amivel gyakorlatilag bármit meg lehet csinálni, ha feliratozásról van szó. Egyetlen hátránya, - ha ez egyáltalán hátrány - hogy nem tud magyarul.
2 felhasználónak tetszik: Bessie, Nikikke
2013. július 15. 22:42 #5
miley900
miley900
Cyrus Girl

StátuszBecause of you I'm ashamed of my life because it's empty
Hozzászólás: 1363
Csatolások: 82
Azonosító: 164097
Idézet (zsuzsye @ 2013.06.09. 16:44)
Sziasztok!

Szia!
Igazából, amég kezdő vagy én a te helyedben megpróbálkoznék valami egyszerű, alap programmal, és ha az megy, utána ott van a Sony Vegas amivel szinte mindent meg tudsz csinálni, vagy én is tudnám ajánlani Subtitle Workshop-ot is. Egyik sem tud magyarul viszont. smileeee.gif
2013. október 24. 21:44 #6
Bloodrage12
Bloodrage12
izé

StátuszUtálsz? Állj be a sorba.
Hozzászólás: 1050
Csatolások: 2491
Azonosító: 214009
Én csak rövidfilmekhez készítettem feliratot, és büszkén vállalom, megszenvedtem vele. 110.gif
2 felhasználónak tetszik: Bessie, Austin and Ally
2013. november 24. 20:45 #7
- törölt felhasználó -    
Én CoolTextet hazsnálok biggrin.gif
2013. december 28. 13:31 #8
- törölt felhasználó -    
Meg tudja nekem valaki mondani, hogy miért van az, hogy letöltök egy feliratot, és nem jeleníti meg? Ugyan úgy csinálok mindent, mint eddig, és nem látszik a felirat, a készítőnek pedig nincs semmi elérhetősége (legalábbis sem Twittert, Facebookot, vagy e-mail címet nem írt eddig ki), ahova írhatnék, és kérdezhetnék. A The Mindy Projectről van szó, ahol az utolsó néhány rész felirata egyszerűen nem látszódik. Az évad elején is voltak hasonló gondjaim, de miután pár héttel később leszedtem újra a zip fájlt, majd kicsomagoltam, akkor látszottak. Most hiába csináltam ezt, ugyan úgy nem látszik semmi.

A kérdés: ezzel én itthon tudok valamit kezdeni, vagy inkább a készítővel kellene lebizniszelni?
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!