Sziasztok!
Azért nyitottam ezt a topikot, mert régóta gondolkodom a felirat készítésen filmekhez, sorozatokhoz...
És tapasztaltabbak tanácsait szeretném kérni.
Hogy milyen program kell hozzá? Meg ez a sor tördelés hogy is van?
Felirat készités alapjai
2013. június 17. 17:00
Idézet (zsuzsye @ 2013.06.09. 16:44)
Sziasztok!
Azért nyitottam ezt a topikot, mert régóta gondolkodom a felirat készítésen filmekhez, sorozatokhoz...
Engem is érdekel a dolog, de soha nem szakítottam rá időt. Nem lehet könnyű feladat, le a kalappal azok előtt, akik képesek egész évadokat lefordítani hétről hétre.
2013. június 25. 16:04
|
lpmaskmancick |
Csoport: Tag Csatlakozott: 06.09.15. Hozzászólás: 3799 Csatolások: 991 Azonosító: 17852 offline
|
Legtöbben általában már az igazított eredeti nyelvű feliratot fordítják le.
Van hozzá jópár program amivel időzíteni lehet és megfelelő formában elmenteni, én még nem foglalkoztam ezzel, így konkrétumot nem tudok mondani.
Van hozzá jópár program amivel időzíteni lehet és megfelelő formában elmenteni, én még nem foglalkoztam ezzel, így konkrétumot nem tudok mondani.
2013. június 25. 17:44
|
|
joe_rTündérke™ Addict |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 04.10.09. Hozzászólás: 15114 Csatolások: 6612 Azonosító: 44 offline
|
Idézet (lpmaskmancick @ 2013.06.25. 16:04)
Legtöbben általában már az igazított eredeti nyelvű feliratot fordítják le.
Alapvetően ez a legésszerűbb, mert a már eleve időzített felirat majdnem biztosan mindig a jó helyen fog megjelenni.
Van egy Subtitle Workshop 4 nevű program, amivel gyakorlatilag bármit meg lehet csinálni, ha feliratozásról van szó. Egyetlen hátránya, - ha ez egyáltalán hátrány - hogy nem tud magyarul.
2013. július 15. 22:42
|
|
miley900Cyrus Girl |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.11.19. Hozzászólás: 1363 Csatolások: 82 Azonosító: 164097 offline
|
Idézet (zsuzsye @ 2013.06.09. 16:44)
Sziasztok!
Szia!
Igazából, amég kezdő vagy én a te helyedben megpróbálkoznék valami egyszerű, alap programmal, és ha az megy, utána ott van a Sony Vegas amivel szinte mindent meg tudsz csinálni, vagy én is tudnám ajánlani Subtitle Workshop-ot is. Egyik sem tud magyarul viszont.
2013. október 24. 21:44
|
|
Bloodrage12izé |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.10.24. Hozzászólás: 1050 Csatolások: 2491 Azonosító: 214009 offline
|
Én csak rövidfilmekhez készítettem feliratot, és büszkén vállalom, megszenvedtem vele.
2013. december 28. 13:31
Meg tudja nekem valaki mondani, hogy miért van az, hogy letöltök egy feliratot, és nem jeleníti meg? Ugyan úgy csinálok mindent, mint eddig, és nem látszik a felirat, a készítőnek pedig nincs semmi elérhetősége (legalábbis sem Twittert, Facebookot, vagy e-mail címet nem írt eddig ki), ahova írhatnék, és kérdezhetnék. A The Mindy Projectről van szó, ahol az utolsó néhány rész felirata egyszerűen nem látszódik. Az évad elején is voltak hasonló gondjaim, de miután pár héttel később leszedtem újra a zip fájlt, majd kicsomagoltam, akkor látszottak. Most hiába csináltam ezt, ugyan úgy nem látszik semmi.
A kérdés: ezzel én itthon tudok valamit kezdeni, vagy inkább a készítővel kellene lebizniszelni?
A kérdés: ezzel én itthon tudok valamit kezdeni, vagy inkább a készítővel kellene lebizniszelni?
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Így nyilatkozott róla Benny Blanco.
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Nincsenek megelégedve a rajongók.
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Közös nyaraláson vesznek részt.
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Emiatt féltékeny rá egy kicsit.
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
2 évvel az első randevúzási pletykák után.
Ő lehet Taron Egerton párja
Ő lehet Taron Egerton párja
Kiderült, kivel alkothat egy párt Taron Egerton.
Sophie Turner megsérült, leállt a Tomb Raider forgatása
Sophie Turner megsérült, leállt a Tomb Raider forgatása
Megsérült a híresség.
Jennifer Lopez izmos háttal búcsúzott a koncertsorozatától
Jennifer Lopez izmos háttal búcsúzott a koncertsorozatától
Véget ért a Las Vegas-i show-ja.

0 felhasználónak tetszik: