Azzal kezdeném hogy milyen aranyos cica!
A másik meg szerintem azért nem egészen oké ez hogy így elkényeztetik mert bár kell a szeretet a cicusoknak de kell nekik is egy kis csavargás meg egy kis kaland. Szerintem tuti az van hogy annyira magányos hogy minden szeretetét egy cicának adja(a pénz meg már csak ráadás)....
Azzal viszont nem értek egyet hogy a cica buta és hogy nem hűséges nekem van macsám tudom miről beszélek. PL ha be akar jönni kopog az üvegen a mancsával vagy ha elkapott valami állatot akkor hozza az ajtó elé hogy megmutassa stb. Minden nap mikor elmegyünk otthonról követ egy ideig bennünket.
Feleségül venné a macskáját a legendás divattervező
2013. június 05. 17:10
nagyon szép ez cica, nem csoda, hogy Karl ennyire odavan érte.
2013. június 05. 17:13
|
|
haverlaand |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.03.23. Hozzászólás: 560 Csatolások: 3 Azonosító: 198458 offline
|
Szóval már szegény állatok is ilyen elkényesztetett szarok lesznek? Grat.
2013. június 05. 17:23
|
|
mind1nekedA Starity macskásnénije^^ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.01.22. Hozzászólás: 5547 Csatolások: 0 Azonosító: 194508 offline
|
aranyos macska az tény de ez azért túlzás.
2013. június 05. 17:31
|
|
sMokEe.cLouDMakaveli |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.12.07. Hozzászólás: 3052 Csatolások: 1445 Azonosító: 191058 offline
|
Nem értem minek egy macskának IPad...
2013. június 05. 17:42
|
|
icus93új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.12.31. Hozzászólás: 54 Csatolások: 0 Azonosító: 142168 offline
|
Gyönyörű cica, és ha egy magányos milliárdosnak megéri a cica társasága ezt a luxust, akkor lelke rajta, engem nem zavar. Az viszont sajnos igen, mint ahogy itt néhány kommentből kiderül, hogy itthon sajnos kevesen ismerik, hogy mi fán is terem a felelősségteljes macskatartás. Például a cicát úgy lehet benn tartani párzási időszakban, hogy ivartalaníttatjuk. Mivel valószínűleg nem fajtatiszta tenyészcicó (mert akkor biztos, hogy nem mehetne ki csavarogni, ha rendes tenyésztő a gazdája, nem pedig pénzéhes szaporító), így az ivartalanítás a legjobb megoldás a puhaléptű és a gazdája számára is, valamint a kóbor állatok száma sem szaporodik. Amúgy visszatérve a csavargás, kalandozás, kutyák általi kergetés témára, szerintem ezek pont negatívan hatnak a macskára, leginkább az élettartamára, mivel ha szabadon, és ivarosan csavarognak, akkor sokkal nagyobb az esély arra, hogy elüsse egy autó, megfogja egy kutya, megmérgezze egy rosszindulatú szomszéd vagy összeszedjen valami csúnya betegséget stb. Szerintem inkább legyen szobacica, vagy legyen macskabiztos az udvar, vagy legyen neki külön macskakertje, ahol levegőzhet, nyújtózhat a napon, de mégis biztonságban van, mint ahogy néhány jó tenyésztőnél látható, mint hogy egy-két évnél ne éljen többet. Az a baj, hogy sokan nem a társállatot látják a bársonytalpúakban, hanem "fogyóeszközt".Ja amúgy a macskák egyáltalán nem buták, csak nem alázatosak. Bocs, hogy ilyen hosszú lett, de elkeserítő volt néhány hozzászólást olvasnom...
2013. június 05. 18:03
|
|
botond96 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.02.26. Hozzászólás: 2265 Csatolások: 1 Azonosító: 146247 offline
|
Idézet (icus93 @ 2013.06.05. 17:42)
Gyönyörű cica, és ha egy magányos milliárdosnak megéri a cica társasága ezt a luxust, akkor lelke rajta, engem nem zavar. Az viszont sajnos igen, mint ahogy itt néhány kommentből kiderül, hogy itthon sajnos kevesen ismerik, hogy mi fán is terem a felelősségteljes macskatartás. Például a cicát úgy lehet benn tartani párzási időszakban, hogy ivartalaníttatjuk. Mivel valószínűleg nem fajtatiszta tenyészcicó (mert akkor biztos, hogy nem mehetne ki csavarogni, ha rendes tenyésztő a gazdája, nem pedig pénzéhes szaporító), így az ivartalanítás a legjobb megoldás a puhaléptű és a gazdája számára is, valamint a kóbor állatok száma sem szaporodik. Amúgy visszatérve a csavargás, kalandozás, kutyák általi kergetés témára, szerintem ezek pont negatívan hatnak a macskára, leginkább az élettartamára, mivel ha szabadon, és ivarosan csavarognak, akkor sokkal nagyobb az esély arra, hogy elüsse egy autó, megfogja egy kutya, megmérgezze egy rosszindulatú szomszéd vagy összeszedjen valami csúnya betegséget stb. Szerintem inkább legyen szobacica, vagy legyen macskabiztos az udvar, vagy legyen neki külön macskakertje, ahol levegőzhet, nyújtózhat a napon, de mégis biztonságban van, mint ahogy néhány jó tenyésztőnél látható, mint hogy egy-két évnél ne éljen többet. Az a baj, hogy sokan nem a társállatot látják a bársonytalpúakban, hanem "fogyóeszközt".Ja amúgy a macskák egyáltalán nem buták, csak nem alázatosak. Bocs, hogy ilyen hosszú lett, de elkeserítő volt néhány hozzászólást olvasnom...
nagyon jó és tartalmas hozzászólás és igen valóban nem is gondoltam az ivartalanításra
2013. június 05. 18:04
|
|
rozi12 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.04.04. Hozzászólás: 1229 Csatolások: 0 Azonosító: 199480 offline
|
icus93 szerintem nincs teljesen igazad a macskatartással kapcsolatosan. Lehet, hogy nem érdemes kiengedni a cicát abból a szempontból, hogy elütheti egy kocsi vagy elkaphatja egy kutya, de egy macskának (szerintem) kell egy kis élet. Mi a jó abban, ha egy cica egész álló nap a kanapén fetreng, vagy esetleg kimegy a saját macskakertjébe. Ez szerintem nevetséges...
2013. június 05. 18:07
|
|
SHSophie2000hi. |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.09.15. Hozzászólás: 1796 Csatolások: 48 Azonosító: 186050 offline
|
Gyönyörű cicus^^ de egy két dolog azért túlzás!
2013. június 05. 18:07
|
|
Meskityúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.06.01. Hozzászólás: 53 Csatolások: 0 Azonosító: 202918 offline
|
icus93:
Szerencsére a mi környékünk elég jó és viszonlag kevés kutya,nincs nagy forgalom, a betegséggel kapcsolatban meg mi minden betegség ellen beoltottuk hogy ne szedjen össze valamit és ne terjessze ha bejön a házba.
Én akkor is azt gondolom hogy szüksége van a cicának erre. És nem mindenki teheti meg hogy előállítson egy macskakertje. Abban viszont egyett értünk hogy ha már van macskád arra figyelni, ügyelni kell és nem úgy tekinteni rá mint egy 'fogyóeszköz'.
Szerencsére a mi környékünk elég jó és viszonlag kevés kutya,nincs nagy forgalom, a betegséggel kapcsolatban meg mi minden betegség ellen beoltottuk hogy ne szedjen össze valamit és ne terjessze ha bejön a házba.
Én akkor is azt gondolom hogy szüksége van a cicának erre. És nem mindenki teheti meg hogy előállítson egy macskakertje. Abban viszont egyett értünk hogy ha már van macskád arra figyelni, ügyelni kell és nem úgy tekinteni rá mint egy 'fogyóeszköz'.
1 felhasználónak tetszik:
Beyla
2013. június 05. 18:08
Na ezért nem éri meg sokáig élni, az ember teljesen meghibban.
"Az ember hálistennek sosem lehet elég öreg, hogy teljesen elmenjen az esze." (Ede megevé ebédem)
"Az ember hálistennek sosem lehet elég öreg, hogy teljesen elmenjen az esze." (Ede megevé ebédem)
2013. június 05. 18:10
|
Beylacarter |
Csoport: Kitiltott Csatlakozott: 12.09.22. Hozzászólás: 8612 Csatolások: 2491 Azonosító: 186418 offline
|
Idézet (icus93 @ 2013.06.05. 17:42)
Amúgy visszatérve a csavargás, kalandozás, kutyák általi kergetés témára, szerintem ezek pont negatívan hatnak a macskára, leginkább az élettartamára, mivel ha szabadon, és ivarosan csavarognak, akkor sokkal nagyobb az esély arra, hogy elüsse egy autó, megfogja egy kutya, megmérgezze egy rosszindulatú szomszéd vagy összeszedjen valami csúnya betegséget stb. Szerintem inkább legyen szobacica, vagy legyen macskabiztos az udvar, vagy legyen neki külön macskakertje, ahol levegőzhet, nyújtózhat a napon, de mégis biztonságban van, mint ahogy néhány jó tenyésztőnél látható, mint hogy egy-két évnél ne éljen többet. Az a baj, hogy sokan nem a társállatot látják a bársonytalpúakban, hanem "fogyóeszközt".Ja amúgy a macskák egyáltalán nem buták, csak nem alázatosak. Bocs, hogy ilyen hosszú lett, de elkeserítő volt néhány hozzászólást olvasnom...
Hát én nem igazán értek veled egyet, lehet, hogy azért, mert a családommal sosem nyaltuk úgymond körbe az állatainkat. Mindig voltak kutyáink és macskáink, de úgymond sosem estünk át a ló túlsó oldalára. A macska az éjszakai állat egyébként és csavarognak még annak ellenére is, hogy ivartalanítva vannak, úgyhogy ez szerintem nagyon relatív. Nekem mind a négy macskám fiú, mind a négy ivartalanítva van és mégis van olyan, hogy napokig nem jönnek haza. Betegségre meg ott vannak a különböző fajta oltások, amiket be lehet adatni a macskának. Az udvarra macskakertet megint csak hülyeségnek tartom, hisz a macska, mint ahogyan írtam, pont egy olyan állat, amit nagyon nehéz bezárva tartani. Csavarognak, vándorolnak, hisz ez az általános cicalét. Haverkodhatnak vagy verekedhetnek más társukkal. Ahhoz, hogy valaki ilyen kertet építsen a macskájának, ahhoz pénz kell, de én személy szerint nem tartom jó ötletnek. Ha valaki azt akarja, hogy ne csavarogjon a macskája, akkor valóban zárja be egy szobába, de az nem is igazi macska már szerintem. Egyébként azért írtam, hogy nem hűséges, mert pl. a keresztanyámék macskáját a szomszéd etette és simán átszokott hozzá, sőt már nem is jár vissza hozzájuk és a szomszédnénit tartja gazdájának. Egy kutya, ha nem kap enni, akkor nem is igazán fogadja el idegentől, csak tőled. A macska egy olyan állat, ami többé kevésbé csak addig van veled, amíg adsz neki enni, és hidd el, a legtöbb macska sajnos nagyon buta. A kutyát meg tudod tanítani, hogy hozza vissza a labdát, ezzel szemben a macska erre képtelen. Én csak ahhoz mérten tudok viszonyítani, amit itthon látok - a négy macskám együtt véve sem olyan hűséges, mint a kutyám egyedül sajnos. De igazából ez az én véleményem, az én tapasztalatom, lehet, hogy te például másképp látod a dolgokat.
2013. június 05. 18:15
Ha hosszú a kert, akkor acéldrótot kell kifeszíteni hosszába és futópórázon lehet a macsek, láttam rá példát, és nem állatkínzás, csak úgy kell kialakítani a helyet, hogy véletlenűl se tudja felakasztani magát.
2013. június 05. 18:30
|
|
icus93új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.12.31. Hozzászólás: 54 Csatolások: 0 Azonosító: 142168 offline
|
rozi12! Nem azt írtam, hogy a macska egész nap a kanapén heverésszen, ugyanúgy játszani kell vele, mint a kutyákkal, hogy mozogjon, foglalkozni kell vele, nevelni, mivel sok mindenre megtanítható, az energiák lekötésére meg jó módszer például a tollas bot vagy a lézer pötty, vagy ha van egy szintén ivartalan társa, vagy macskabarát kutya is a családban. Ivartalanítás után meg amúgy sem hajtja már annyira az ösztön a csavargásra. Nem azt mondom, hogy minden macskatartó kezdjen rögtön cicakert építésbe, csak próbáltam felhívni a figyelmet néhány dologra. Egyébként a sima kerítést is meg lehet csinálni úgy, hogy ne tudjon kimenni az utcára a cica, csak kell egy kis befelé álló rész, és akkor már bóklászhat is az udvaron. Vagy már az is nagy dolog, ha mi magunk megyünk ki a cicával, és figyelünk rá, hogy ne csavarogjon el, amíg vissza nem megyünk a házba. Ja és én már pórázon is láttam macskát, bár az már tényleg az extra óvatosoknak van
. Én nem tartom nevetségesnek a véleményemet, de azt mindenki maga dönti el, hogy mennyire fontos neki a macskája egészsége, élete vagy éppen a kutyájáé, én a kutyámat se hagyom az utcán kóborolni, mégse tűnik boldogtalannak, ahogy a macska se, de ehhez az kell, hogy napi szinten foglalkozzam is velük, ne csak odalökjem eléjük a kaját, meg gyönyörködjem bennük.
Botond96 Köszi!
Botond96 Köszi!
2013. június 05. 18:33
|
|
kitti20018visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.02.27. Hozzászólás: 137 Csatolások: 3 Azonosító: 196888 offline
|
Na jó az odáig oké, hogy valaki szerti a macskáját...na de ennyire!
Kapcsolódó sztárok
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Inkább nem mutatkoztak együtt.
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Terhes a színésznő, első gyermekét várja.
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Titkos esküvőn mondták ki az igent.
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Ritkán enged bepillantást a kapcsolatába.
Dakota Johnsont csókolózni látták az új párjával
Dakota Johnsont csókolózni látták az új párjával
Egy ideje pletykálnak a kapcsolatukról.
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Új fotók a hírességekről.
Párjával sétálgatott Reese Witherspoon
Párjával sétálgatott Reese Witherspoon
Ritkán látni őket együtt nyilvánosan.