Starity

Courtney Love nem mond le a Nirvana által szerzett jogairól

Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2013. június 01. 21:42 #1
LexiCobain
LexiCobain
Drama Queen®

StátuszIf you read, you'll judge.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 2758
Csatolások: 689
Azonosító: 182219
Courtney Love-ot mint a Nirvana örökösét sokan és sokszor támadták már amiatt, mert nem engedélyezi a 90-es évek legsikeresebb zenekarának számait filmekben, reklámokban felhasználni. Cobain özvegye azonban kijelentette: esze ágában sincs túladni a Nirvana jogain.
A teljes cikkhez kattints ide!
2 felhasználónak tetszik: dijansalihu, janet7
2013. június 01. 21:45 #2
VictorieLeon01
VictorieLeon01
unikornis♥

Státuszoff
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 1917
Csatolások: 368
Azonosító: 172377
nem tudom.. nekem nem annyira szimpi a nő..
2013. június 01. 21:51 #3
- törölt felhasználó -    
Az utolsó bekezdés iszonyatosan nagyképű volt. Szerintem élvezi, hogy van, amiben "uralkodhat", ezért nem ad engedélyeket, ezért nem adja el a jogokat, mert amúgy elveszne (még jobban) a süllyesztőben.
2013. június 01. 21:57 #4
- törölt felhasználó -    
szerintem tök igaza van, ne legyenek már reklámdalocskák a Nirvana dalok! már attól is rosszul vagyok, hogy egymást érik a rosszabbnál rosszabb Smells Like Teen Spirit feldolgozások.
annak is örülök, hogy új albuma lesz, én mindenképpen meghallgatom.
2 felhasználónak tetszik: Jolie_77, janet7
2013. június 01. 21:58 #5
devilrose
devilrose
Her Majesty Imperator
Hozzászólás: 3098
Csatolások: 0
Azonosító: 123383
21 évesen nem kapja meg Frances a jogokat? Ő a vér szerinti örököse. Nem szeretem Courtney-t, de el kell ismerni, hogy jobb, hogy nem szól minden tini tingli-tagli filmben Nirvana. Elveszne a varázsa. Az viszont, hogy nem jövedelmező a hagyaték, nem hiszem el...Kurt a legjobban kereső halottak egyike. A zenei munkásságot nem erőltetném a helyében, egyedül az 1994-es Hole album ér valamit, nem véletlenül..
2013. június 01. 22:02 #6
LexiCobain
LexiCobain
Drama Queen®

devilrose: teljesen igazad van smileeee.gif sajna Frances nem nagyon fog örökölni már, Courtneyé maradnak a jogok, én úgy tudom, Frances max csak egy részét veheti majd át...(már ha átveheti)
2013. június 01. 22:15 #7
devilrose
devilrose
Her Majesty Imperator
LexiCobain: Nagyon furcsa ez a dolog, mert az egyenesági leszármazottat illetné a hagyaték. Courtney maximum abba szólhatna bele, hogy eladni ne lehessen. Van egy érzésem, hogy Courtney mögött nem egy nagy kutya áll, nem tartom egy olyan üzletasszonynak, aki mindent átlát, irányít, letilt és cenzúráz.
2013. június 01. 22:31 #8
LexiCobain
LexiCobain
Drama Queen®

devilrose: továbbra is egyet értek, de sajnos ez a helyzet a házassági vagyonszerződés értelmében, melyet anno Kurt és Courtney aláírt...ennek értelmében, ha válásra került volna sor, mindenki csak azt vihette volna magával, amit a házasságba hozott...az egyik fél halála esetén pedig a másik fél örököl mindent...és mivel volt egy kisebb balhé Kurt, Dave és Krist között, abban állapodtak meg, hogy a zenei jogokat illetően a bevétel 75%-a Kurtöt illeti a szövegek és a zene után, a maradék pedig Kristnek és Dave-nek jár... smileeee.gif szóval, nem igazságos az élet, de így alakult...Frannie néhány kézzel írt dalszöveget, pár flanelinget és egy gitárt örökölt az apja után...
2013. június 01. 22:44 #9
Ketherina
Ketherina

Státusz"Because the man wasn't good he was great..."
Hozzászólás: 501
Csatolások: 13
Azonosító: 162756
Courtney-t tartom a szégyenfoltnak Kurt életében... Ez a nő csak a hasznát lesi mindenhol. Én sem örülnék ha mondjuk egy fogkrémreklámban kellene hallanom a kedvenc Nirvana számomat, de egy jó filmben szivesen hallanám. Utálom ezt a nőt, szégyen amit művel és művelt, akármikor volt Kurt a téma nem beszélt róla kellő tisztelettel és mindig a végén magáról beszélt. Most is. Az utolsó bekezdés valóban megmutatja, hogy milyen nagyképű is ő. Ezekre a "remek" zenékre már nagyon kevesen kiváncsiak.
És egyetértek az előttem hozzászólókkal, szerintem is Frances érdemelné a jogokat, nem ez a nő... sleep.gif
2013. június 01. 22:49 #10
devilrose
devilrose
Her Majesty Imperator
LexiCobain: Szóval házassági szerződést írtak alá, ezt nem tudtam. Így már nem lep meg a sok összesküvés elmélet Kurt halála körül. Válás esetén semmit nem kapott volna Courtney, így viszont kis túlzással mindent vitt. A jogdíjakból sem kap Frances? Akkor miből tartja fel magát?
2013. június 01. 22:57 #11
LexiCobain
LexiCobain
Drama Queen®

devilrose: öhm, hát a jogdíjakról nem nagyon tudok, amint lehet utánanézek, de szerintem ha kap is, akkor is elenyésző mennyiséget smileeee.gif ha egy éve kérdezed, talán pontosabb adatokkal tudok szolgálni, de most nem nagyon emlékszek, de úgy nagyjából ez a helyzet, igen...én már nem hibáztatok senkit, túl vagyok rajta és hiába sajnálom Kurtöt vagy Francest, nem rajtunk múlik az, ami 20 évvel ezelőtt dőlt el...
2013. június 01. 23:10 #12
- törölt felhasználó -    
Frances nagykorú megkaphatná a jogokat...
2013. június 01. 23:18 #13
lpmaskmancick
lpmaskmancick
Hozzászólás: 3799
Csatolások: 991
Azonosító: 17852
Ha jól látom, nem az érdekli őt, hogy mi lesz a banda örökségével inkább csak keménykedik, hogy övé ez minden és élvezi, hogy birtokol valamit, mert nem igazán tett le semmit az asztalra.
2013. június 01. 23:24 #14
LexiCobain
LexiCobain
Drama Queen®

Ipmaskmancick: igazából az túlzás, hogy nem tett le semmit az asztalra, mivel több szerepben is láthattuk Courtney-t, mind sorozatokban, mind filmszerepekben, emellett pedig arról sem szabad megfeledkezni, hogy több albumot is kiadott és munkásságáért eddig hat díjat nyert...értem én, hogy nem szeretheti őt mindenki (én sem szeretem, sőt én utáltam őt korábban a legjobban), de azt el kell ismerni, hogy nem ült ő mindig a babérjain...
2013. június 02. 07:55 #15
- törölt felhasználó -    
Hát az jó, hogy nem szólt minden reklámban meg semmit sem érő kis tinifilmekben Nirvana ez még így jó is de nem kéne mindentől megvonni, ha jön egy értelmes film most példát nem tudok de van amiben el tudom képzelni...Courtney nekem egyáltalán nem szimpatikus ehhez szerintem nem ért...de Frances akkor soha nem fog kapni semmit?
2013. június 02. 08:09 #16
zsozso99
zsozso99

StátuszMCR forever
Hozzászólás: 933
Azonosító: 176874
Hát én szerintem nem érdemli meg
2013. június 02. 09:05 #17
- törölt felhasználó -    
Nem érdemli meg szerintem.
2013. június 02. 10:09 #18
dobosinelli
dobosinelli
új tag
Hozzászólás: 26
Azonosító: 188371
mostanában elég sokk cikk van courtney-rôl.. amúgy nem érdemli meg, semmi köze nem volt a Nirvana-hoz..
2013. június 02. 13:43 #19
janet7
janet7

Státusz.
Hozzászólás: 4230
Csatolások: 67
Azonosító: 133061
Az, hogy csak a Live Through This ér valamit...még ha elfogulatlanul próbálom nézni, akkor is minimum a Celebrity Skin odasorolható. A 90-es évek legtökéletesebb albumai közé tartozik mindkettő.

A jogdíjakról meg annyit, hogy attól függetlenül, hogy durván logikátlan és összefüggéstelen dolgai vannak néha Courtneynak, ezt illetően is (Guitar Hero), de ahol nem engedi a zenéket, ott okosan teszi, hogy nem engedi. Tök mindegy, hogy pontosan miért, aki nem hiszi el, amit ő mond, az úgysem fogja, de gyakorlatban ez mindegy is. Most az mindegy, hogy "normális" vagy "nem normális" film, mindenkinek más ez, de nincs elég nagy hype már így is a Nirvana körül ezek nélkül is? Tényleg már csak ez hiányozna ahhoz, hogy teljesen elvesszen amit Kurt akart. Mondjuk nyilván azt is jobban tudja és ismeri minden Kurt rajongó, mint a nő akivel együtt volt.

Az utolsó kijelentése meg miért nagyképű? biggrin.gif Ha valamelyik munkáját elcseszte (szerinte), akkor arról is megmondja kerek perec, hogy sz.r, ahogy a Pretty on the Inside-ról és az America's Sweetheart-ról is, pedig az előbbi amennyire idegbeteg zaj, annyira zseniális, az utóbbi pedig amennyire elb.szott, annyira izgalmas biggrin.gif Ha valamit viszont jónak tart, azt miért ne mondhatná ki?
2013. június 09. 21:07 #20
- törölt felhasználó -    
Valahol mélyen megértem őt, mert a helyében én se akarnám, hogy minden szemét helyen (reklámokban) a smells like teen spirit szerepeljen, de kicsit túlzásnak is tartom....
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!

Kapcsolódó sztárok