Starity

Vegetarianizmus: elkötelezett életmód, ami egy életre szól

7 oldal 1 2 3 4 5 6 7
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2013. május 28. 17:56 #101
- törölt felhasználó -    
na, ezért nem szeretem én az ilyen témájú cikkeket, rögtön két táborra szakadnak az olvasók, és vadul próbálják meggyőzni egymást a saját igazukról.
véleményem szerint mindenki egyen azt, amit akar, ami jól esik, senki semmi köze ahhoz, hogy mi van a másik tányérján.
személy szerint én tartom a hús egészséges alternatívájának sem a tejet (Dr. Pusztai Árpád cikkét olvassátok el róla), sem a szóját (szintén ő írt erről egy cikket), de mint mondtam, nem az én dolgom, hogy ki mit eszik.
2013. május 28. 18:03 #102
nicol bellox
nicol bellox
Huncut

Státusz:)
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 8136
Csatolások: 5409
Azonosító: 143848
Idézet (wrestlingfan @ 2013.05.26. 10:31)
Pedig egy jó kis sűltoldalasnál vegyeskörettel nincs is jobb. Egyébként vas a csirke mellben nem túl sok van, májban van több,  bár azt én sem eszem.

Dehogynem, pl egy rántott cukkini vagy patisszon , legalábbis nekem : ) A húst én meg meghagyom annak aki szereti, a családomban rajtam meg hugimon kívül mindenki szereti, tehát így ők jól járnak, több marad nekik : D
Igen azt tudom, hogy nincs a csirkemellben sok vas
2013. május 28. 18:13 #103
nicol bellox
nicol bellox
Huncut

Státusz:)
Hozzászólás: 8136
Csatolások: 5409
Azonosító: 143848
Idézet (Beyla @ 2013.05.26. 14:08)
Nemrégebben írtam egy cikket a vashiányos anaemiáról[/url][/b], és ott találsz tippeket, hogy miket egyél, miben sok a vas. (hátha segítségedre lesz, ha még nem olvastad) Nekem úgy egy másfél hónapja a serum vasam kerek 3,0 volt, így rá vagyok kényszerülve a folsav tablettára és a vaskészítményre, amivel kifejezetten meg vagyok elégedve. Mióta szedem, azóta kevésbé vagyok fáradt és aluszékony. Szóval mindemellett érdemes vasat szedni és olyanokat enni, amiben van. Nekem az étrendemben sokszor szerepel spenót, máj, marhahús és káposzta, hisz ezek tele vannak vassal.

Igen, köszi még akkor olvastam amikor megjelent a cikk, nagyon hasznos wink.gif Én leginkább sóskát eszem a vaspótlás miatt, illetve kb 10 éves korom óta szednem kell vastablettát is. Egyébként én tudom, hogy ennem kéne húst, mert tényleg szükség van a szervezetnek rá, de nekem nem megy egyszerűen.
Egyébként vérszegény is vagyok : S
Ja meg ami a legrosszabb, hogy sokat gondolok arra, hogy mi lett volna ha ettem volna húst..., akkor lehet magasabb lettem volna?! Lehet hüleség ezen gondolkodni,(mert már úgyse tudok mit tenni) de elvileg befolyásolja a magasságunkat is, legalábbis így tudom. Igaz ez a szülőkön is múlik, mármint, hogy ők milyen magasak. Na de nálunk még így is anyu 159-160 én meg..inkább le se írom : D
2013. május 28. 20:00 #104
Lizania
Lizania
lied

Státusz"Színház az egész világ, és színész benne minden férfi és nő"
Hozzászólás: 3169
Csatolások: 1228
Azonosító: 163471
Idézet (Beyla @ 2013.05.28. 17:45)
Drága, neked volt dietetika órád? Gondolom nem. Volt immunológia tantárgyad? Gondolom az sem - akkor mire alapozod? Nyugi, beteszlek pár napra bölcsibe vagy kórházba, nem fog huszonnégy óra eltelni és valami nyavalyát össze fogsz szedni, ami vagy ilyen influenzaszerű köhögéses, torokfájásos dolog lesz, vagy éppen a remek hányás-hasmenéses vírus, a Calici. Ahhoz, hogy beteg legyél olyan közegben is kell mászkálnod, hisz mióta én is kórházban vagyok gyakorlaton, szedtem össze szép számmal fertőzéseket, és saját gumikesztyűm, maszkom van, s állandó jelleggel kezet mosok minden beteg után. Tavaly, amíg gimibe jártam, én is tök egészséges voltam, de idén, ha nem voltam ötször beteg, akkor egyszer sem. Majd, ha lesz bármilynemű ismereted ezzel kapcsolatban és talán normálisan érvelsz, akkor nagyon talán elfogadom a véleményedet, de nem árt mellé, ha legalább van egészségügyi szakmád, mert akkor tudom, hogy valamit tanultál. Megfelelő fehérjék nélkül az immunrendszered legyengül, s nem lesz ellenálló a bakteriális fertőzésekkel és a vírusokkal szemben, emiatt könnyebben meg tudsz betegedni. De of course pont te mondod, aki még a vegetáriánus életmód közelében sincsen... Vicces... unsure.gif Bár biztosan én vagyok a buta egy négyes-ötös szakmai bizonyítvánnyal a kezemben...

Na látod én meg tanultam pszichológiát és minden mondatot mögé átlátok wink.gif
2013. május 28. 20:05 #105
Beyla
Beyla
carter

StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
Idézet (Lizania @ 2013.05.28. 20:00)
Na látod én meg tanultam pszichológiát és minden mondatot mögé átlátok wink.gif

13-14 évesen? Hmmm... szerintem inkább, mint ahogyan írtam kulturálódj és művelődj egy kicsit, mert az biza rád férne. wink.gif Ha pedig akkora pszichológus vagy, akkor egy profilt nyugodtan felépíthetsz rólam, hisz tudsz üzenetet írni nekem, ha már akkora szád van Bogárka. Ja, és ne menjünk át személyeskedésbe, senkit sem érdekel az, hogy pszichológiát tanultál és pláne maga a pszichológia egy dietetika témájú cikk alatt! Fröcsögj máshol! wink.gif

Idézet (nicol bellox @ 2013.05.28. 18:13)
Igen, köszi még akkor olvastam amikor megjelent a cikk, nagyon hasznos  wink.gif Én leginkább sóskát eszem a vaspótlás miatt, illetve kb 10 éves korom óta szednem kell vastablettát is. Egyébként én tudom, hogy ennem kéne húst, mert tényleg szükség van a szervezetnek rá, de nekem nem megy egyszerűen. 
Egyébként vérszegény is vagyok : S 
Ja meg ami a legrosszabb, hogy sokat gondolok arra, hogy mi lett volna ha ettem volna húst..., akkor lehet magasabb lettem volna?! Lehet hüleség ezen gondolkodni,(mert már úgyse tudok mit tenni) de elvileg befolyásolja a magasságunkat is, legalábbis így tudom. Igaz ez a szülőkön is múlik, mármint, hogy ők milyen magasak. Na de nálunk még így is anyu 159-160 én meg..inkább le se írom : D

A sóska sem rossz, csak én azért annyira nem vagyok oda, mert savanyú és a savanyú dolgokért nem igazán rajongom. Hát a vérszegénységre, mint ahogyan írtam, ott vannak a különböző vaskészítmények, amik nem gyógyszerek, hanem nyomelemek. Én Maltofert szedek folsav tablettával, és a Maltofer rágótabletta, tiszta csoki íze van.XD Eskü még kellemes is szedni.XD Más amúgy nekem sem vitte felfelé, habár minap voltam vérvételen és a serum vasam már hét egész valamennyi volt, de még mindig a minimális határ alatt vagyok. A fehérje kell a növekedéshez, ez való igaz és magához a fejlődéshez, szóval elképzelhető, hogy magasabb lettél volna. Nem tudom... én mondjuk világ életemben ettem húst, mióta megszülettem és csak kemény 156-os magas vagyok.XD Valószínűleg édesanyámra ütöttem, aki szintén 150 centiméter magas, és az édesapám is csak egy átlagos 180. Szerintem genetika, bár az tény, hogy a fehérje segít a növekedésben, ám arra tippelek, hogyha fogyasztottál volna húst, nem nőttél volna magasabbra. Annak viszont örülök, hogy a cikkem hasznosnak bizonyult.smileeee.gif
1 felhasználónak tetszik: nicol bellox
2013. május 28. 20:35 #106
- törölt felhasználó -    
Idézet (Beyla @ 2013.05.28. 20:05)
13-14 évesen? Hmmm... szerintem inkább, mint ahogyan írtam kulturálódj és művelődj egy kicsit, mert az biza rád férne. wink.gif Ha pedig akkora pszichológus vagy, akkor egy profilt nyugodtan felépíthetsz rólam, hisz tudsz üzenetet írni nekem, ha már akkora szád van Bogárka. Ja, és ne menjünk át személyeskedésbe, senkit sem érdekel az, hogy pszichológiát tanultál és pláne maga a pszichológia egy dietetika témájú cikk alatt! Fröcsögj máshol! wink.gif
A sóska sem rossz, csak én azért annyira nem vagyok oda, mert savanyú és a savanyú dolgokért nem igazán rajongom. Hát a vérszegénységre, mint ahogyan írtam, ott vannak a különböző vaskészítmények, amik nem gyógyszerek, hanem nyomelemek. Én Maltofert szedek folsav tablettával, és a Maltofer rágótabletta, tiszta csoki íze van.XD Eskü még kellemes is szedni.XD Más amúgy nekem sem vitte felfelé, habár minap voltam vérvételen és a serum vasam már hét egész valamennyi volt, de még mindig a minimális határ alatt vagyok. A fehérje kell a növekedéshez, ez való igaz és magához a fejlődéshez, szóval elképzelhető, hogy magasabb lettél volna. Nem tudom... én mondjuk világ életemben ettem húst, mióta megszülettem és csak kemény 156-os magas vagyok.XD Valószínűleg édesanyámra ütöttem, aki szintén 150 centiméter magas, és az édesapám is csak egy átlagos 180. Szerintem genetika, bár az tény, hogy a fehérje segít a növekedésben, ám arra tippelek, hogyha fogyasztottál volna húst, nem nőttél volna magasabbra. Annak viszont örülök, hogy a cikkem hasznosnak bizonyult.smileeee.gif

Csak néhány tipp:
Elvileg a ribizliben van a legtöbb, vagy a legjobban felszívodó nem állati eredetű vas, nem pedig a sóskában/spenótban, tudtommal, de az is igaz, hogy juss ribizlihez télen-nyáron.
Ezt viszont orvostól tudom, hogy a Maltoferre nem lehet teát inni egy pár óráig, mert akkor elvileg nem szívódik fel, haben bemosódik a gyomorba. A tudományos alapját nem ismerem, minden esetre én ezt hallotam a két szép fülemmel. 7 évesen voltam utoljára vérszegény, félévig így szedtem, jött a kontroll és a változatlan eredmény, az orvos rákérdezett, hogy iszok-e utána teát, mondtam, hogy igen, és erre ő javasolta ezt.

Tényleg nem piszkálódásból, de meg kell kérdeznem: Zselés szaloncukrot sem esztek? Nem mintha szeretném én magam.
2013. május 28. 20:47 #107
Jolie_77
Jolie_77
♥generation terrorist♥

Státusz♥ the heretic seal beyond divine ♥
  Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 9318
Csatolások: 38950
Azonosító: 186395
Idézet (wrestlingfan @ 2013.05.28. 20:35)
Csak néhány tipp:
Elvileg a ribizliben van a legtöbb, vagy a legjobban felszívodó nem állati eredetű vas, nem pedig a sóskában/spenótban, tudtommal, de az is igaz, hogy juss ribizlihez télen-nyáron.
Ezt viszont orvostól tudom, hogy a Maltoferre nem lehet teát inni egy pár óráig, mert akkor elvileg nem szívódik fel, haben bemosódik a gyomorba. A tudományos alapját nem ismerem, minden esetre én ezt hallotam a két szép fülemmel. 7 évesen voltam utoljára vérszegény, félévig így szedtem, jött a kontroll és a változatlan eredmény, az orvos rákérdezett, hogy iszok-e utána teát, mondtam, hogy igen, és erre ő javasolta ezt.
Tényleg nem piszkálódásból, de meg kell kérdeznem: Zselés szaloncukrot sem esztek? Nem mintha szeretném én magam.

Utálom a zselés szaloncukrot - azóta még jobban, hogy tudom, miből készül a zselé.
2013. május 28. 20:49 #108
- törölt felhasználó -    
Idézet (Jolie_77 @ 2013.05.28. 20:47)
Utálom a zselés szaloncukrot - azóta még jobban, hogy tudom, miből készül a zselé.

Na végre valamiben egyetértünk.
2013. május 28. 20:53 #109
Jolie_77
Jolie_77
♥generation terrorist♥

Idézet (wrestlingfan @ 2013.05.28. 20:49)
Na végre valamiben egyetértünk.

Amellett, hogy nem eszek húst és zselatinos dolgokat, a lehető legtöbb használati cikkemet is lecseréltem olyanra, amiket nem állatokon teszteltek vagy nem "állatokból" készülnek.
2013. május 28. 21:12 #110
- törölt felhasználó -    
Idézet (Jolie_77 @ 2013.05.28. 20:53)
Amellett, hogy nem eszek húst és zselatinos dolgokat, a lehető legtöbb használati cikkemet is lecseréltem olyanra, amiket nem állatokon teszteltek vagy nem "állatokból" készülnek.

Én sem járok bőrkabátba, és nincs majom koponya hamutartóm.
Viszont mivel tényleg kiváncsi vagyok, na és a gyapjú?
Azért nem kell megölni egy élőlényt sem. Láma bárány alpakka, örülnek, ha nem kell nyáron döglődniük a bundájukban.
2013. május 28. 21:16 #111
Jolie_77
Jolie_77
♥generation terrorist♥

Idézet (wrestlingfan @ 2013.05.28. 21:12)
Én sem járok bőrkabátba, és nincs majom koponya hamutartóm. 
Viszont mivel tényleg kiváncsi vagyok, na és a gyapjú? 
Azért nem kell megölni egy élőlényt sem. Láma bárány alpakka, örülnek, ha nem kell nyáron döglődniük a bundájukban.

Nincs gyapjú cuccom, ehhez nem tudok mit hozzászólni. Mivel nem vagyok vegán, azt elfogadom, ami miatt nem kellett elpusztulnia egy állatnak.
Azt viszont tudom, hogy sokan elutasítják, mert a gyapjú lenyírása sem egy kellemes élmény az állatoknak. Vannak, akik mézet sem esznek.
2013. május 28. 21:20 #112
- törölt felhasználó -    
Idézet (Jolie_77 @ 2013.05.28. 21:16)
Nincs gyapjú cuccom, ehhez nem tudok mit hozzászólni. Mivel nem vagyok vegán, azt elfogadom, ami miatt nem kellett elpusztulnia egy állatnak. 
Azt viszont tudom, hogy sokan elutasítják, mert a gyapjú lenyírása sem egy kellemes élmény az állatoknak. Vannak, akik mézet sem esznek.

Ok köszönöm
Hát nehéz lehet akkor egy vegánnak végig állnia egy állatorvosi vizsgálatot. Főleg, ha kutyának a farkas kőrmét kell kiszedni, nem egy egyszerű procedúra sem kutya szempontjából sem egy érzékenyebb gazda szempontjából, bár a látvány a fájdalomhoz képest mindig alul marad.
2013. május 28. 21:23 #113
Beyla
Beyla
carter

StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
Idézet (wrestlingfan @ 2013.05.28. 20:35)
Csak néhány tipp:

Na, ezt nem tudtam, hogy a ribizliben van vas. Neked köszönhetően, most már ezt is tudom.smileeee.gif Én személy szerint nagyon szeretem a ribizlit, csak az a baj vele, hogy idény gyümölcs. Csak nyáron terem, és, hogy őszinte legyek, télen nem is szoktam látni sem az áruházakban, sem a zöldségesnél. Habár már itt a nyár, a kertünkben van finom ribizli bokor, így biztosan meg fogom dézsmálni a nyári hónapokban. Maltoferre nem lehet teát inni? Minap néztem meg a beteg tájékoztatót, hogy mi a szitu vele és ilyesmit nem írt. Én először Ferrograd Folic készítménnyel kezdtem, csak azt nagy pechemre sehol sem lehet már kapni, így ajánlotta az orvosom a Maltofert. Emlékszem, hogy a Ferrograd Folic beteg tájékoztatóján rá volt írva, hogy nem szabad utána teát, kávét, tejtermékeket meg egyéb ilyen dolgokat fogyasztani. Érdekes, hogy ez az egyik beteg tájékoztatón rajta van a másikon meg nincs. Mondjuk mostanság leálltam a teáról egy jó ideje, bár pont ma gondoltam rá, hogy csinálni kéne valami ilyesmit. Mindezeket tudván, hát kihagyom mégis csak. Köszi az infókért, sokat segített!smileeee.gif
2013. május 28. 21:30 #114
- törölt felhasználó -    
Idézet (Beyla @ 2013.05.28. 21:23)
Na, ezt nem tudtam, hogy a ribizliben van vas. Neked köszönhetően, most már ezt is tudom.smileeee.gif Én személy szerint nagyon szeretem a ribizlit, csak az a baj vele, hogy idény gyümölcs. Csak nyáron terem, és, hogy őszinte legyek, télen nem is szoktam látni sem az áruházakban, sem a zöldségesnél. Habár már itt a nyár, a kertünkben van finom ribizli bokor, így biztosan meg fogom dézsmálni a nyári hónapokban. Maltoferre nem lehet teát inni? Minap néztem meg a beteg tájékoztatót, hogy mi a szitu vele és ilyesmit nem írt. Én először Ferrograd Folic készítménnyel kezdtem, csak azt nagy pechemre sehol sem lehet már kapni, így ajánlotta az orvosom a Maltofert. Emlékszem, hogy a Ferrograd Folic beteg tájékoztatóján rá volt írva, hogy nem szabad utána teát, kávét, tejtermékeket meg egyéb ilyen dolgokat fogyasztani. Érdekes, hogy ez az egyik beteg tájékoztatón rajta van a másikon meg nincs. Mondjuk mostanság leálltam a teáról egy jó ideje, bár pont ma gondoltam rá, hogy csinálni kéne valami ilyesmit. Mindezeket tudván, hát kihagyom mégis csak. Köszi az infókért, sokat segített!smileeee.gif

Hírtelen ennyit találtam róla a neten. http://www.origo.hu/egeszseg/20110629-piros-feher-fekete-a-ribizlik-osszevetese-tapanyagok-elettani-hatas.html
Még valamikor egy dietetikustól hallotam róla a hírTV-n azt hiszem.
A Maltoferrt meg úgy mondták nekem, tényleg nincs beleírva, de miután leálltam a közvetlen tea ivással így az eredmények is bizonyították.
2013. május 28. 21:36 #115
Jolie_77
Jolie_77
♥generation terrorist♥

Idézet (wrestlingfan @ 2013.05.28. 21:20)
Ok köszönöm
Hát nehéz lehet akkor egy vegánnak végig állnia egy állatorvosi vizsgálatot. Főleg, ha kutyának a farkas kőrmét kell kiszedni, nem egy egyszerű procedúra sem kutya szempontjából sem egy érzékenyebb gazda szempontjából, bár a látvány a fájdalomhoz képest mindig alul marad.

A nyuszimnak két napja szakadt le a farkaskörme a jobb mellső mancsán... csak annyit vettem észre, hogy nagyon nyalogatja a mancsát, és találtam vérfoltokat a padlón. Mondanom sem kell, mennyire ideges lettem, és csak akkor nyugodtam meg, amikor láttam, hogy elállt a vérzés.
2013. május 28. 21:40 #116
- törölt felhasználó -    
Idézet (Jolie_77 @ 2013.05.28. 21:36)
A nyuszimnak két napja szakadt le a farkaskörme a jobb mellső mancsán... csak annyit vettem észre, hogy nagyon nyalogatja a mancsát, és találtam vérfoltokat a padlón. Mondanom sem kell, mennyire ideges lettem, és csak akkor nyugodtam meg, amikor láttam, hogy elállt a vérzés.

Nyulaknak is van? Minden nap tanul az ember valamit.
2013. május 28. 21:43 #117
Jolie_77
Jolie_77
♥generation terrorist♥

Idézet (wrestlingfan @ 2013.05.28. 21:40)
Nyulaknak is van? Minden nap tanul az ember valamit.

A doki nevezte így - még néztem is egy nagyot, hogy nyuszinak farkaskörme van. Furcsa elnevezés.
2013. június 01. 15:02 #118
Eszti0305
Eszti0305
szjger.♥

StátuszKORN
Hozzászólás: 1039
Csatolások: 3
Azonosító: 201010
Én akkor is arra esküszöm,hogy nem olyan egészséges a húst teljes mértékben kivonni az étrendünkből.Elvégre mégiscsak az emberi faj nem növányevő,hanem húsevő...Nyilván húsból nem szabad sokat fogyasztani,de mértékkel szerintem igen is szüksége van a szervezetünknek húsra is.
2013. július 13. 13:36 #119
- törölt felhasználó -    
Én sok zöldséget és gyümölcsöt eszek, de azért nem vagyok vegetáriánus ès nem is akarok. De a húsra szerintem szüksége van a szervezetnek.
2013. július 18. 00:09 #120
WaKa
WaKa
visszatérő vendég
Hozzászólás: 147
Csatolások: 0
Azonosító: 184939
Szerintem iszonyat nagy hülyeség! biggrin.gif
A vegetáriánusokat még meg tudom érteni... de a vegánokat?!
Lehetetlen lenne így élni számomra. Fel sem bírom fogni, egyesek hogy képesek rá.
7 oldal 1 2 3 4 5 6 7
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!