Starity

Vegetarianizmus: elkötelezett életmód, ami egy életre szól

7 oldal 1 2 3 4 5 6 7
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2013. május 26. 15:17 #61
Beyla
Beyla
carter

StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
Idézet (E.Vivi @ 2013.05.26. 15:10)
A tépőfogra annyit tudok mondani, hogy azért egyre gyengébbek, mert már nem nyers húst esszük és marcangoljuk le a csontról, így nincs szükség olyan erős tépőfogra. 
Vas nem csak a húsban van, de onnan tudja a szervezet a legkönnyebben felszívni ha jól tudom.
Forrás: http://starity.hu/forum/topik/388627-vegetarianizmus-elkotelezett-eletmod-ami-egy-eletre-szol/valasz/#.../#ixzz2UP67xaF1

nem, nem tudod jól, a spenót a legjobb vasforrás, onnan tudja a szervezet a legkönnyeben felszívni. smileeee.gif

Ez nem igaz! A spenót a nemhemvasak csoportjába tartozik, ami azt jelenti, hogy nem olyan formában kerül be a szervezetbe, mint ahogyan jelen van a hemoglobinban. SpecialError teljesen jól írta, ugyanis a hemvas szívódik fel sokkal könnyebben és gyorsabban, amik sokkal inkább a húsokban találhatóak meg.
2013. május 26. 15:18 #62
- törölt felhasználó -    
Idézet (Beyla @ 2013.05.26. 14:08)

Most, ha az állatot jól fejbe csapják, arra azt mondom, hogy oké, rendben van, de, ha beadnak valami gyógyszerkészítményt, akkor az már gázos. Az a valami nem szívódik fel az állat szervezetében annyi idő alatt, így a beléjük adott nyugtatót te simán meg tudod enni. Én elhiszem, hogy hú, de humánusak akarunk lenni, s én is az állatkínzás ellen vagyok, de nincs kedvem ahhoz, hogy a májam szétmenjen ezektől a nyugtatóktól pluszban. Persze, ha valamilyen narkotikum, altató készítménnyel kábítják el az állatot. Ez akkor lenne tök jó, ha ránk nem lenne károsító hatással.

Én az említett filmben úgy láttam, árammal kábítják el a csirkéket. Kaptak egy gyenge áramütést, ami kiütötte, de nem ölte meg őket.
1 felhasználónak tetszik: Beyla
2013. május 26. 15:20 #63
- törölt felhasználó -    
Idézet (E.Vivi @ 2013.05.26. 14:33)
Én már 2 éve lakto-ovo-vega vagyok vagyis tejtermékeket és tojást eszem. Húst és halat nem! smileeee.gif Az egész onnan indult, hogy új különleges ételeket és alapanyagokat ismertem meg. Aztán már nyers hús láttán rosszul éreztem magam, sőt elérzékenyültem mára pedig vannak húsok, melyektől undorodom(és ez a szagára is igaz). Ja és megjegyezném, hogy régebben a családommal együtt húst hússal ettünk! Ez nálam valahogy megváltozott. Fittem vagyok, és a koleszterinem sem magas. smileeee.gif Jól érzem magam smileeee.gif

Pedig pont a hal az, ami Omega5-öt és sok vitamint tartalmaz. Erre pedig a szervezetnek szüksége van.
2013. május 26. 15:26 #64
Lizania
Lizania
lied

Státusz"Színház az egész világ, és színész benne minden férfi és nő"
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 3169
Csatolások: 1228
Azonosító: 163471
Idézet (Beyla @ 2013.05.26. 00:58)
Nem izélni akarok, de ilyen problémával nem gondolkodtál azon, hogy felkeressél egy szakembert? think.gif Hányni a disznó hústól, marha hústól és egyéb hústól, hát nem tudom. Én nem tartom normálisnak, de te tudod. A párizsi az olyan messze van a hústól, mint Makó Jeruzsálemtől. Biztosíthatlak, hogy abban minden van, de, hogy hús nincs az is biztos, ahogyan a májkrémnek sincs túl sok köze az igazi májhoz. Szerintem meg baromi válogatós vagy, ennyi.XD Ha annyira vegetáriánus életmódot akarnál folytatni, akkor nem ennéd meg a párizsit, a májast és a csirkét sem.. Megjegyzem, húgom nagyon hasonló szitu, mint te, annyi különbséggel, hogy ugyanezt a zöldséggel játssza el...

Szakembert? Na persze mert a szakember olyan sokat tudna változtatni ezen. Főleg, mivel nem is akarok nagyon változtatni , annyi zöldséget és gyümölcsöt eszem, hogy ha bármi hiányom is lenne, azt pótolják azok. Egyébként egyet kell értenem nicol bellox-al abban, hogy a csirkemellen nem lehet érezni, hogy hús, ezért is bírom el én is.
2013. május 26. 15:28 #65
- törölt felhasználó -    
Idézet (E.Vivi @ 2013.05.26. 14:33)
Én már 2 éve lakto-ovo-vega vagyok vagyis tejtermékeket és tojást eszem. Húst és halat nem! smileeee.gif Az egész onnan indult, hogy új különleges ételeket és alapanyagokat ismertem meg. Aztán már nyers hús láttán rosszul éreztem magam, sőt elérzékenyültem mára pedig vannak húsok, melyektől undorodom(és ez a szagára is igaz). Ja és megjegyezném, hogy régebben a családommal együtt húst hússal ettünk! Ez nálam valahogy megváltozott. Fittem vagyok, és a koleszterinem sem magas. smileeee.gif Jól érzem magam smileeee.gif

Én így vagyok a legtöbb zöldséggel, mint te a hússal, mint írtam.
Rengeteg húst eszek viszonylatokban, mégsem attól van bajom, hanem a szénhidráttól, mert az benne van minden haszonnövényben, krumpli, rízs, bab, borsó, gabona félék egy része. Míg a család megengedhette magának a hajdina lisztet és a fekete kenyeret, addig tök jó volt, mert 7-10 kiló repült le mindenkiről egy év alatt és tartósan. De aztán ezek nem az olcsó kategóriába tartoznak és erről le kellet mondanunk. (A világon másutt egy köztisztviselői fizetésből úgy lehet megélni, hogy az anya főállású háziasszony otthon) A németek jóformán csak hajdinát vettnek és ők hajdina liszten élnek, addig mi csoró magyarok ehetjük a szimpla búza lisztből készült termékeket és hízhatunk, meg lehetünk cukorbetegek. Tartom a szénhidrát stoppot, illetve próbálom "egészséges" zöldségekkel pótolni, csak ne lenne tőle gyorsléptem.

Szóval szerintem nem a vegetarizmus a megoldás, hanem a természetes egészséges alapanyagok. Ami meg r*hadt drága, mert a päraszt is szeretne megélni, meg a felvásárló is ráakasztja a maga 100 szoros haszonkulcsát. A h¨lye vevő meg d˝göljön meg, majd kifizeti, ha egészségesen akar élni.
2013. május 26. 15:28 #66
E.Vivi
E.Vivi
új tag
Hozzászólás: 18
Csatolások: 0
Azonosító: 154447
jó a lényeg, hogy jól érzem magam, jól lakok mindig, a testtömeg indexem normális, és sosincs baj a vasszintemmel se semmivel. imádok főzni és imádok enni, a megrögzött húsevők véleménye pedig nem érdekel, két év alatt már megtanultam, hogy vannak begyöpesedett emberek. a 2 vegaévek előtt pedig fél évig még nem mondtam le a halról, de egy idő után már meguntam, nem kívántam és elhagytam.
1 felhasználónak tetszik: Jolie_77
2013. május 26. 15:30 #67
E.Vivi
E.Vivi
új tag
ja és nem, nem salátán, és nem rántott zöldségeken él egy vega!(én például egyiket sem szeretem) aki nem hiszi, vagy nem tudja nézzen utána!
2013. május 26. 15:37 #68
Beyla
Beyla
carter

Idézet (Lizania @ 2013.05.26. 15:26)
Szakembert? Na persze mert a szakember olyan sokat tudna változtatni ezen. Főleg, mivel nem is akarok nagyon változtatni , annyi zöldséget és gyümölcsöt eszem, hogy ha bármi hiányom is lenne, azt pótolják azok. Egyébként egyet kell értenem nicol bellox-al abban, hogy a csirkemellen nem lehet érezni, hogy hús, ezért is bírom el én is.

Az ilyenektől való hányás nem normális. Sebészeten is a gyomorműtötteknek főtt karajt adnak, mivel hihetetlenül könnyen emészthető, és az disznó hús. Megérne egy kivizsgálást, mert lehet, hogy valami bibi van a szervezetedben, és így reagál. Egyébként nyolc-kilenc olyan aminosav (gyengébbek kedvéért fehérje) létezik, amiket akármennyire is szeretnél, nem tudsz pótolni növényekből, mert kizárólag csak is a húsokban található meg. Néha megdöbbent, hogy milyen tájékozatlan emberek vannak. unsure.gif Bár, mint ahogyan írtam, a te eseted inkább a válogatósságon alapul, s azt eszed meg, ami a fogadra való, nem pedig a vegetáriánus, illetve vegán vagy.

Idézet (E.Vivi @ 2013.05.26. 15:28)
jó a lényeg, hogy jól érzem magam, jól lakok mindig, a testtömeg indexem normális, és sosincs baj a vasszintemmel se semmivel. imádok főzni és imádok enni, a megrögzött húsevők véleménye pedig nem érdekel, két év alatt már megtanultam, hogy vannak begyöpesedett emberek. a 2 vegaévek előtt pedig fél évig még nem mondtam le a halról, de egy idő után már meguntam, nem kívántam és elhagytam.

Ne haragudj, de te hetente csináltatsz vérképet, hogy tudod minden rendben van? Attól, hogy a BMI-d normális, még közel sem jelenti azt, hogy a serum vasad, a hemoglobin és a hematokrit érték is olyan klafa, mint amilyennek előadod. Habár te 15-16 évesen abszolúte annyit éltél meg, hogy lazán el tudd dönteni, mi a király, mi a nem. Én speckó nem húst eszek hússal, csak azt mondom, hogy arányaiban kell fogyasztani a zöldséggel és a gyümölccsel együtt, mert a másik véglet sem túlzottan jó. Szerintem először tájékozódj, viccen kívül...
1 felhasználónak tetszik: Charlotte Benning
2013. május 26. 15:39 #69
Hailie95
Hailie95
Ani_1D

StátuszSome people are blessings in your life, some are lessons.
Hozzászólás: 7221
Azonosító: 158900
Ez egy nagyon jo cikk!
Igazabol anyum se szereti, hogy hust eszunk, de megse tudjuk abbahagyni a hus evest. ANyum nagyon sokat olvas ezekrol, es ezek minde igazak amik a cikkben vannak. O is pont ezekrol olvasott.
Valoban nem egeszseges a hus. 100x jobb lenne, ha vegak lennenk, de olyan jo a csirkemell, meg combok... egyebkent a malac nagyon nem egeszseges meg pluyka sem, se a kacsa.
Es tenyleg ki tudja mivel etetik az allatokat, csak hogy nagyobbak legyenek meg minden.
En csak csirket szoktam enni, mert anya csak azt vesz. Az meg egesz jo.
2013. május 26. 15:44 #70
E.Vivi
E.Vivi
új tag
Beyla köszönöm, hogy ilyen lekezelő vagy! Én nem nézem azokat az emberek akik húst esznek csak azokat akik megrögzötten súlykolják másokba is. A két év alatt 3x voltam vizsgálaton, anya félévente el visz, és mindig azt mondják, hogy nem is látszik, hogy nem eszek húst! smileeee.gif
2013. május 26. 15:49 #71
Lizania
Lizania
lied

Státusz"Színház az egész világ, és színész benne minden férfi és nő"
Hozzászólás: 3169
Csatolások: 1228
Azonosító: 163471
Idézet (Beyla @ 2013.05.26. 15:37)
Az ilyenektől való hányás nem normális. Sebészeten is a gyomorműtötteknek főtt karajt adnak, mivel hihetetlenül könnyen emészthető, és az disznó hús. Megérne egy kivizsgálást, mert lehet, hogy valami bibi van a szervezetedben, és így reagál. Egyébként nyolc-kilenc olyan aminosav (gyengébbek kedvéért fehérje) létezik, amiket akármennyire is szeretnél, nem tudsz pótolni növényekből, mert kizárólag csak is a húsokban található meg. Néha megdöbbent, hogy milyen tájékozatlan emberek vannak. unsure.gif Bár, mint ahogyan írtam, a te eseted inkább a válogatósságon alapul, s azt eszed meg, ami a fogadra való, nem pedig a vegetáriánus, illetve vegán vagy.

Én kicsi koromban nagyon is szerettem a húsokat, aztán jött ez és azóta undorodom tőlük, de nekem ez így jó, mivel 2 kb évvel ezelőtt volt lehetőségem megismerni, hogyan is működnek a vágóhídak, így már nem is vágyom rájuk...
2013. május 26. 15:49 #72
- törölt felhasználó -    
Idézet (Hailie95 @ 2013.05.26. 15:39)
Ez egy nagyon jo cikk!
Igazabol anyum se szereti, hogy hust eszunk, de megse tudjuk abbahagyni a hus evest. ANyum nagyon sokat olvas ezekrol, es ezek minde igazak amik a cikkben vannak. O is pont ezekrol olvasott.
Valoban nem egeszseges a hus. 100x jobb lenne, ha vegak lennenk, de olyan jo a csirkemell, meg combok... egyebkent a malac nagyon nem egeszseges meg pluyka sem, se a kacsa.
Es tenyleg ki tudja mivel etetik az allatokat, csak hogy nagyobbak legyenek meg minden.

Valóban felmerűl a kérdés mivel etetik az állatokat, esetleg hormonokkal tömik. Nem tudom, ez egyenlőre titok még elöttem. De például a fogamzásgátló készítmények, a tabletásak tartalmaznak hormonokat, ami meg tudtommal nem bomlik le csak úgy, te meg kipisiled, bekerül a vízbe, elvileg az csak gyülemlik és gyülemlik és a végén mind sterilek leszünk. De ehhez én nem értek.
2013. május 26. 15:53 #73
- törölt felhasználó -    
Ez egy nagyon jo cikk!

Ennyi erővel semmi sem egészséges, mert a zöldségek, gyümölcsök jó része is génkezelt. A megoldás egyszerű. Semmit sem kell enni, éljünk fényen!
2013. május 26. 16:27 #74
CUKI97
CUKI97
Cillianiac

StátuszNeked is marcipánból van a szíved? (Smaragdzöld)
Hozzászólás: 1225
Azonosító: 134771
Ez a cikk nem valami jó... szerintem. Ahogy Charlotte Benning is írta, a gyümölccsel, zöldséggel is van baj: génkezeltség, valamint vegyszerek - egyék csak a vegánok vagy mik a Bahamákról ideszállított banánt - ami nyilván magától olyan ép, mintha meg se tett volna pár ezer kilométert tartósítószer nélkül...
Na meg, hogy rákot okoz! Ezt a baromságot... Ha tényleg rákot okozna - persze, túlzott fogyasztás esetében -, már mindenki nélkülözné a húst, ami egyébként fontos fehérjeforrás, egy fejlődésben lévő szervezet számára nélkülözhetetlen. Ízületi fájdalmakat, betegséget valóban okozhat - köszvény a neve. (A gazdag középkori uraságoknál tényleg népbetegség lehetett, de nyilván azért, mert szinte folyton-folyvást húst ettek.) De ez aligha valószínű, ha az ember mondjuk szerdán elfogyaszt egy csirkepörköltet, vasárnap meg egy rántott húst.
Nemcsak a húst nem tudjuk tökéletesen megemészteni, bár a szervezet jobban "elbánik" vele, mint a cellulózzal. Amitől gyümölcs a gyümölcs, és zöldség a zöldség...
Amúgy meg, Isten teremté az állatot, hogy legyen mit enni az embernek... Ennyi. pardon.gif De ha valaki vega akar lenni... Felőlem. Szerintem eléggé abnormális a szervezetnek.
2 felhasználónak tetszik: Charlotte Benning, Beyla
2013. május 26. 16:28 #75
Rap4ever8
Rap4ever8
Queen of the Rap

Státusz"A rap az életem, és a zene nekem a levegő."
Hozzászólás: 9535
Csatolások: 117944
Azonosító: 67956
Idézet (Beyla @ 2013.05.26. 15:37)

Nem feltétlenül válogatósság. Tény, hogy az ő esetében furcsa, hogy egyes húsoka megeszik, másokat nem. Az viszont egyáltalán nem egyedi eset, hogy rosszul lesz a hústól. Bennem sem marad meg sajnos. 2 hónapja próbálkozom vele és a csirke az egyetlen, amihez 11 év teljes vegetáriánusság után már hozzászokott annyira a szervezetem, hogy ne hányjam ki minden alkalommal, mivel annak tényleg nincs olyan erőteljes hús íze. A többit nem vagyok képes magamban tartani, így már nem is kísérletezek vele, mivel sokkal több vitamint, fehérjét veszítek, ha úgyis kihányom, mint amit nyernék, ha sikerülne megennem. Soha nem szerettem a húst, más kicsi koromban is mindig félre löktem és anyum úgy tuszkolta belém. Egyszerűen nem bírom az ízét és a szervezetem se fogadja már be, mert teljesen elszoktam tőle.
1 felhasználónak tetszik: Lizania
2013. május 26. 16:34 #76
CUKI97
CUKI97
Cillianiac

StátuszNeked is marcipánból van a szíved? (Smaragdzöld)
Hozzászólás: 1225
Azonosító: 134771
És amúgy, őszintén.... Régen törődtek ilyenekkel az emberek? Nem! Minden úgy volt, ahogy. Józan paraszti ésszel mértékkel ettek mindenből. Ami jó, az jó, és mértékben kell tartani, nem válogatni, ennyi. Egészséges=teljes. Azaz, ebből is egy kicsi, abból, hús is, zöldség-gyümölcs is.
2013. május 26. 17:32 #77
SpecialError
SpecialError

Státuszccc
Hozzászólás: 664
Csatolások: 160
Azonosító: 192434
Ez egy nagyon jo cikk!

És mégis mi alapján gondolod, hogy a hús nem egészséges? Ez akkora blődség már bocsánat. A csirke egészséges de a pulyka nem? Mi van?
Van neked fogalmad arról, hogy a zöldségeket és a gyümölcsöket milyen gén és vegyi kezelésnek vetik alá hogy olyan szép, fényes és zamatos legyen? Mert nekem van és hidd el ha neked is lenne és tartanád ezt a nézetedet miszerint csak azt eszel meg ami a vegák szerint egészséges, akkor nem ennél semmit vagy éppenséggel egy heti étkezésed 30-40 ezer forintba fájna.
Nem győzöm hangsúlyozni és ezt már számtalan vega ismerősömnek is elmondtam: húst is lehet jó helyről venni, ha úgy tetszik vannak bio húsok is. A hús NEM EGÉSZSÉGTELEN. Az az egészségtelen és káros, ha valamit mérték nélkül fogyasztunk és szélsőségesen étkezünk. Ugyanúgy káros a csak zöldségre és gyümölcsre épített étrend mint a csak húsra, vagy a gyorskajákra. Mindent lehet sőt mindent kell is enni, de MÉRTÉKKEL, betartva az arányosságot.
2 felhasználónak tetszik: Beyla, Charlotte Benning
2013. május 26. 18:17 #78
Jolie_77
Jolie_77
♥generation terrorist♥

Státusz♥ the heretic seal beyond divine ♥
  Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 9318
Csatolások: 38950
Azonosító: 186395
Idézet (CUKI97 @ 2013.05.26. 16:27)
Amúgy meg, Isten teremté az állatot, hogy legyen mit enni az embernek... Ennyi. pardon.gif

Ha már baromságról beszélünk, na ez a mondat tényleg az.
1 felhasználónak tetszik: Lizania
2013. május 26. 18:31 #79
Beyla
Beyla
carter

Idézet (Rap4ever8 @ 2013.05.26. 16:28)
Nem feltétlenül válogatósság. Tény, hogy az ő esetében furcsa, hogy egyes húsoka megeszik, másokat nem. Az viszont egyáltalán nem egyedi eset, hogy rosszul lesz a hústól. Bennem sem marad meg sajnos. 2 hónapja próbálkozom vele és a csirke az egyetlen, amihez 11 év teljes vegetáriánusság után már hozzászokott annyira a szervezetem, hogy ne hányjam ki minden alkalommal, mivel annak tényleg nincs olyan erőteljes hús íze. A többit nem vagyok képes magamban tartani, így már nem is kísérletezek vele, mivel sokkal több vitamint, fehérjét veszítek, ha úgyis kihányom, mint amit nyernék, ha sikerülne megennem. Soha nem szerettem a húst, más kicsi koromban is mindig félre löktem és anyum úgy tuszkolta belém. Egyszerűen nem bírom az ízét és a szervezetem se fogadja már be, mert teljesen elszoktam tőle.

Azért írtam, hogy szerintem csak azt eszi meg, ami a fogára való, ám a te eseted az más, mert te egy ideig nem ettél húst és a szervezeted úgymond el van tőle szokva. Persze, hogy kihányod, ha éveken keresztül csak zöldségen éltél, így a gyomrod hozzászokott csak annak az emésztéséhez. Én ezért tartom hülyeségnek játszani ezzel, mert írtad, hogy a vastól hízol, de a hústól meg rosszul vagy. Mondjuk lehet, hogy én vagyok ilyen a szakmámból kifolyólag, de a hányás nem normális dolog. Én a helyedben felkeresnék egy gasztroenterológust, és kikérném a véleményét ezzel kapcsolatban. Amúgy hányással nagy mértékű vizet és elektrolitot vesztesz, fehérjét és vitamint nem igazán - szerintem -, csak ugyebár ezzel felborult valószínűleg ez is. Egy kis csirkemellét vagy pulykát kéne beiktatni hetente egyszer, és úgy növelni folyamatosan a gyakoriságot, ugyanis az, mint ahogyan írtátok nem olyan karakteres ízű, mint mondjuk a marha vagy a disznó, aztán később ezekkel is meg lehet próbálkozni.
1 felhasználónak tetszik: Charlotte Benning
2013. május 26. 20:47 #80
lastonestanding
lastonestanding
visszatérő vendég

StátuszThe things that make you strange are the things that make you powerful.
Hozzászólás: 407
Azonosító: 187511
A vegetáriánusok erősek lehetnek belül. Kitartóak. Én nem bírnám ki hús nélkül, az fix.
7 oldal 1 2 3 4 5 6 7
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!