Starity

Vegetarianizmus: elkötelezett életmód, ami egy életre szól

7 oldal 1 2 3 4 5 6 7
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2013. május 26. 10:17 #41
HorsesMyLife
HorsesMyLife

StátuszHit the lights, let the music move you lose yourself tonight...❤
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 613
Csatolások: 1
Azonosító: 198704
Hasznos cikk. Nem vagyok az, de szoktam sok zöldséget enni.
2013. május 26. 10:24 #42
nicol bellox
nicol bellox
Huncut

Státusz:)
Hozzászólás: 8136
Csatolások: 5409
Azonosító: 143848
Én utálom a húst, és szinte egész kiskoromban nem ettem, egyszerűen nem megy le a torkomon, mert rosszul leszek tőle. Az utóbbi 4-5 évben viszont nagy nehezen rávettem magam, hogy 2-3 hónaponta egy falatot egyek,de az is nehezen megy.
Viszont igaz, hogy szükségünk van rá. Sajnos vashiányos vagyok , és ezért gondoltam, hogy talán jobb lenne ha nagyon ritkán ennék egy picit. De akkor is csakis csirke mellet, mert annak nincs hús íze..., legalábbis szerencsére nem annyira
1 felhasználónak tetszik: Lizania
2013. május 26. 10:31 #43
- törölt felhasználó -    
Idézet (nicol bellox @ 2013.05.26. 10:24)
Én utálom a húst, és szinte egész kiskoromban nem ettem, egyszerűen nem megy le a torkomon, mert rosszul leszek tőle. Az utóbbi 4-5 évben viszont nagy nehezen rávettem magam, hogy 2-3 hónaponta egy falatot egyek,de  az is nehezen megy.
Viszont igaz, hogy szükségünk van rá. Sajnos vashiányos vagyok , és ezért gondoltam, hogy talán jobb lenne ha nagyon ritkán ennék egy picit. De akkor is csakis csirke mellet, mert annak nincs hús íze..., legalábbis szerencsére nem annyira

Pedig egy jó kis sűltoldalasnál vegyeskörettel nincs is jobb. Egyébként vas a csirke mellben nem túl sok van, májban van több, bár azt én sem eszem.
3 felhasználónak tetszik: Charlotte Benning, Beyla, xxclarksonicxx
2013. május 26. 10:57 #44
- törölt felhasználó -    
Én utálom a húst, és szinte egész kiskoromban nem ettem, egyszerűen nem megy le a torkomon, mert rosszul leszek tőle. Az utóbbi 4-5 évben viszont nagy nehezen rávettem magam, hogy 2-3 hónaponta egy falatot egyek,de  az is nehezen megy.

Inkább vöröshúst egyél, vagy májat, abban sok vas van. De ha nem bírod a húst, akkor egyél spenótot, vagy káposztát, amely szintén tele van vassal. Egyébként valószínűleg, mivel kiskorodban nem ettél húsételeket, a szervezeted nincs hozzászokva.
2 felhasználónak tetszik: Beyla, xxclarksonicxx
2013. május 26. 11:13 #45
SpecialError
SpecialError

Státuszccc
Hozzászólás: 664
Csatolások: 160
Azonosító: 192434
Idézet (Jolie_77 @ 2013.05.25. 23:13)
Valóban igaz, hogy ma már mindenhol ott vannak a vegyszerek, a különféle szennyeződések - köszönhetően az ember tevékenységének. Sajnos.
Ennek ellenére még mindig egészségesebbnek tartom, hogy a föld termését egyem, mint a húst, ami ki tudja, milyen úton-módon jutott a henteshez és amihez szenvedés és halálfélelem tapad.

Nézd ez az érved több sebből vérzik. Tudnék én neked mutatni olyan kertészeteket ahol úgy tárolják a zöldségeket gyümölcsöket és olyan vegyszeres kezelésnek vetik alá, hogy annál még a teszkós előre fóliázott hús is egészségesebb. Csak példaképpen, a minap láttam az interneten egy képet, ahol egy citrom csomagolását fényképzeték le (ezek a zacskós meg fóliás változatok) és az volt ráírva, hogy a héj emberi fogyasztásra nem alkalmas. wink.gif
De hús is lehet olyan helyről venni ami megbízható és sokkal kevesebb benne a kemikália ment egy átlagosban. Csak utána kell járni, mint ahogy a jó zöldségesnek is. Nem elég hogy piacon veszed mert ott is lehet sz*rt kapni. A lényeg a húsnál és a zöldségnél is az utánajárás.

Mint agrármérnök nekem elhiheted, hogy a zöldség és gyümölcs ugyan úgy tartalmaz káros kemikáliákat mint a hús és arányaiban nem kevesebbet.
2 felhasználónak tetszik: Beyla, xxclarksonicxx
2013. május 26. 12:03 #46
- törölt felhasználó -    
Idézet (SpecialError @ 2013.05.26. 11:13)
Nézd ez az érved több sebből vérzik. Tudnék én neked mutatni olyan kertészeteket ahol úgy tárolják a zöldségeket gyümölcsöket és olyan vegyszeres kezelésnek vetik alá, hogy annál még a teszkós előre fóliázott hús is egészségesebb. Csak példaképpen, a minap láttam az interneten egy képet, ahol egy citrom csomagolását fényképzeték le (ezek a zacskós meg fóliás változatok) és az volt ráírva, hogy a héj emberi fogyasztásra nem alkalmas. wink.gif 
De hús is lehet olyan helyről venni ami megbízható és sokkal kevesebb benne a kemikália ment egy átlagosban. Csak utána kell járni, mint ahogy a jó zöldségesnek is. Nem elég hogy piacon veszed mert ott is lehet sz*rt kapni. A lényeg a húsnál és a zöldségnél is az utánajárás. 
Mint agrármérnök nekem elhiheted, hogy a zöldség és gyümölcs ugyan úgy tartalmaz káros kemikáliákat mint a hús és arányaiban nem kevesebbet.

Másrészt most már az élő állatokat is humánusan kell levágni. Pl. a csirkéket elkábítják, mielőtt lefejezik őket, hogy az állat ne érezze. Ezt láttam, ez tény.
2013. május 26. 12:25 #47
- törölt felhasználó -    
Hasznos cikk. és nagyon érdekes wink.gif
2013. május 26. 13:27 #48
AnymButterfly
AnymButterfly

Státuszhttp://aniaweria.tumblr.com/
Hozzászólás: 860
Csatolások: 1
Azonosító: 165763
Hát nem tudom...én soha nem mondanék le a húsról...de azért köszi, hasznos cikk smileeee.gif
2013. május 26. 13:41 #49
rózika0319
rózika0319

StátuszMost nekem tetszik a bemutatkozásom és ez a fontos
Hozzászólás: 744
Csatolások: 0
Azonosító: 186416
Jó cikk lett!Az is lehet egézséges aki eszik húst!!Én nem bírnám ki biggrin.gif
2 felhasználónak tetszik: xxclarksonicxx, Charlotte Benning
2013. május 26. 14:04 #50
- törölt felhasználó -    
Szerintem a vegetarianizmushoz nagy kitartás kell, hiszen a mai világban a húsfogyasztás mindennapos. Gondoljunk csak a szendvicsekre, azokban általában felvágott van. biggrin.gif
2013. május 26. 14:08 #51
Beyla
Beyla
carter

StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
Idézet (Jolie_77 @ 2013.05.26. 08:48)
Én nem tudok orvosi szöveggel dobálózni, mert nem ilyen jellegű a végzettségem, viszont látom és érzem magamon, hogy nekem nem kifejezetten hiányzik a hús (legfeljebb ritkán az íze) és remekül megvagyok nélküle. Ebéd után nem érzem magam úgy, mint egy ólomlufi és érdekes módon a térdízületem is jobb formában van, mint korábban. 
Ismerek vega és vegán embereket, az ő példájuk nekem elegendő - nem orvosi cikkekkel "mosom át" az agyamat. Nem tartom magamat beszűkültnek, és nem fogok ragaszkodni olyan dolgokhoz, amiket már régóta szajkóznak - ez hadd legyen az én szabadságom, hogy eldöntsem, mit hiszek el és mit nem.
Nem vitatkozni akartam, csak leírtam a saját véleményemet.

Ha neked nem hiányzik, és így jobban érzed magadat, akkor, mint ahogyan említettem, mindenkinek szíve-joga eldönteni, hogy mit fogyaszt el az ételpalettáról, ám átlagosan - bár szerintem rád nézve is - károsítja a szervezetet. Persze, ez nem rossz, ha jobb a közérzeted, de akkor mondjuk heti egy-két alkalommal beiktathatnál egy kis csirkét, pulyát vagy mondjuk vörös húst, így valamennyire is, de pótlod a kiesett aminosavakat. Mint mondtam, én nem megszabni akartam neked, hogy mit egyél és mit ne, hisz ezt nem tehetem meg, de azt azért ne reklámozzuk, hogy ez milyen egészséges életmód, mert igazából nem az, s ennek a böjtjét csak évekkel később fogod megérezni, leginkább az immunrendszer gyengeségében és serum vas hiányában. Én nem kultiválom ezt a fajta táplálkozási módot, hisz a szervezetünk nem hiába fejlődött úgy ki, hogy magát a húst is meg tudja emészteni, sőt ahogyan az állati fehérjékre egy gyermeknek szüksége van a növekedéshez és az agy kifejlődéséhez is. Akik erre az életmódra szoktatják gyermeküket születésüktől fogva, azok kicsik lesznek és hát buták, mert az agyuk nem fejlődik ki megfelelően. Ez az én véleményem, persze, mindenki azt csinál, amit csak akar, de hogy ez nem egészséges, az tuti biztos.

Nemrégebben írtam egy cikket a vashiányos anaemiáról, és ott találsz tippeket, hogy miket egyél, miben sok a vas. (hátha segítségedre lesz, ha még nem olvastad) Nekem úgy egy másfél hónapja a serum vasam kerek 3,0 volt, így rá vagyok kényszerülve a folsav tablettára és a vaskészítményre, amivel kifejezetten meg vagyok elégedve. Mióta szedem, azóta kevésbé vagyok fáradt és aluszékony. Szóval mindemellett érdemes vasat szedni és olyanokat enni, amiben van. Nekem az étrendemben sokszor szerepel spenót, máj, marhahús és káposzta, hisz ezek tele vannak vassal.

Idézet (Charlotte Benning @ 2013.05.26. 12:03)
Másrészt most már az élő állatokat is humánusan kell levágni. Pl. a csirkéket elkábítják, mielőtt lefejezik őket, hogy az állat ne érezze. Ezt láttam, ez tény.

Most, ha az állatot jól fejbe csapják, arra azt mondom, hogy oké, rendben van, de, ha beadnak valami gyógyszerkészítményt, akkor az már gázos. Az a valami nem szívódik fel az állat szervezetében annyi idő alatt, így a beléjük adott nyugtatót te simán meg tudod enni. Én elhiszem, hogy hú, de humánusak akarunk lenni, s én is az állatkínzás ellen vagyok, de nincs kedvem ahhoz, hogy a májam szétmenjen ezektől a nyugtatóktól pluszban. Persze, ha valamilyen narkotikum, altató készítménnyel kábítják el az állatot. Ez akkor lenne tök jó, ha ránk nem lenne károsító hatással.
1 felhasználónak tetszik: Charlotte Benning
2013. május 26. 14:15 #52
- törölt felhasználó -    
Idézet (Beyla @ 2013.05.26. 14:08)

Most, ha az állatot jól fejbe csapják, arra azt mondom, hogy oké, rendben van, de, ha beadnak valami gyógyszerkészítményt, akkor az már gázos. Az a valami nem szívódik fel az állat szervezetében annyi idő alatt, így a beléjük adott nyugtatót te simán meg tudod enni. Én elhiszem, hogy hú, de humánusak akarunk lenni, s én is az állatkínzás ellen vagyok, de nincs kedvem ahhoz, hogy a májam szétmenjen ezektől a nyugtatóktól pluszban. Persze, ha valamilyen narkotikum, altató készítménnyel kábítják el az állatot. Ez akkor lenne tök jó, ha ránk nem lenne károsító hatással.

Tudtommal egy korszerű vágóhídon áramot használnak, halántéktájon, gyakorlatilag kiütik a disznót, elkábul és egy pillanat alatt már vége is van.
De például amit a japánok csinálnak halpiac néven, ahhoz még nekem sincs gusztusom. (Csak annyira ütik le a halat, hogy kába legyen, de egyébként a nap illetve élete hátralévő részét farkánál fogva egy fához szögelve szabadlevegőn "fuldokolva" tölti)
2 felhasználónak tetszik: Charlotte Benning, Beyla
2013. május 26. 14:33 #53
E.Vivi
E.Vivi
új tag
Hozzászólás: 18
Azonosító: 154447
Én már 2 éve lakto-ovo-vega vagyok vagyis tejtermékeket és tojást eszem. Húst és halat nem! smileeee.gif Az egész onnan indult, hogy új különleges ételeket és alapanyagokat ismertem meg. Aztán már nyers hús láttán rosszul éreztem magam, sőt elérzékenyültem mára pedig vannak húsok, melyektől undorodom(és ez a szagára is igaz). Ja és megjegyezném, hogy régebben a családommal együtt húst hússal ettünk! Ez nálam valahogy megváltozott. Fittem vagyok, és a koleszterinem sem magas. smileeee.gif Jól érzem magam smileeee.gif
2013. május 26. 14:39 #54
E.Vivi
E.Vivi
új tag
És újabb kutatások megállapították, hogy ahogyan megyünk előre az idővel, a gyerekek már egyre gyengébb tépőfoggal születnek. (vagyis az ember még fejlődik. A vasra a lányoknak jobban odakell figyelni (vagyis inkább úgy mondanám, hogy figyelmeztetik őket), mert a menstruáció közben vért, és vele együtt vasat vesztünk. A legtöbb ember azt hiszi hogy ezt csak hússal visszük be, de nekem soha nem volt alacsony a vasszintem. smileeee.gif
2013. május 26. 14:49 #55
xxclarksonicxx
xxclarksonicxx
új tag

StátuszÍme, a blog 2. része us elindult! :D http://nati-hejachapter.blogspot.hu/
Hozzászólás: 45
Azonosító: 199640
Ez a cikk totál a hús ellen van, amire az emberi szervezetnek szüksége van..legalább is szerintem. unsure.gif
Bármilyen kifogást lehet keresni, de én nem bírnám hús nélkül.
Nekem igen is csak a hús tud energiát adni, és nem a gizgazok, és szerintem nem egyedül vagyok, de nem ítélem el azokat az embereket sem, akik megvetik a húst. closedeyes.gif
2 felhasználónak tetszik: Charlotte Benning, Beyla
2013. május 26. 14:51 #56
- törölt felhasználó -    
Én nem vagyok vega,mert a szüleim mondják hogy kell ennem húst.De szeretnék vega lenni.És olyan szomorú vagyok,amikor a hentesnél a kirakatba látom az icipici kismalacot almával a szájában megsütve.:'(
2013. május 26. 14:53 #57
Dzsenifer3
Dzsenifer3
Hozzászólás: 7117
Csatolások: 481
Azonosító: 155330
Én tuti,hogy nem lennék vegás.
2013. május 26. 14:54 #58
SpecialError
SpecialError

Státuszccc
Hozzászólás: 664
Csatolások: 160
Azonosító: 192434
Idézet (E.Vivi @ 2013.05.26. 14:39)
És újabb kutatások megállapították, hogy ahogyan megyünk előre az idővel, a gyerekek már egyre gyengébb tépőfoggal születnek. (vagyis az ember még fejlődik. A vasra a lányoknak jobban odakell figyelni (vagyis inkább úgy mondanám, hogy figyelmeztetik őket), mert a menstruáció közben vért, és vele együtt vasat vesztünk. A legtöbb ember azt hiszi hogy ezt csak hússal visszük be, de nekem soha nem volt alacsony a vasszintem. smileeee.gif

A tépőfogra annyit tudok mondani, hogy azért egyre gyengébbek, mert már nem nyers húst esszük és marcangoljuk le a csontról, így nincs szükség olyan erős tépőfogra.
Vas nem csak a húsban van, de onnan tudja a szervezet a legkönnyebben felszívni ha jól tudom.
1 felhasználónak tetszik: Beyla
2013. május 26. 15:03 #59
Rap4ever8
Rap4ever8
Queen of the Rap

Státusz"A rap az életem, és a zene nekem a levegő."
Hozzászólás: 9535
Csatolások: 117944
Azonosító: 67956
Én vegetáriános vagyok/voltam 11 éven keresztül. Kb. 2 hónapja próbálkozom újra a húsevéssel, de a szervezetem nem fogadja be. A csirkehús az egyetlen, amit ez alatt az idő alatt már 3x sikerült megennem úgy, hogy ne köszönjön vissza. Azért döntöttem úgy, hogy megpróbálok húst enni, mert vashiányos vagyok évek óta. A vastablettáktól rengeteget híztam, de ha elhagyom akkor hullik a hajam és nem fogyok olyan gyorsan, hogy megérje. A cékla az egyetlen, amiben annyi vas van, hogy pótolni tudja a húst, de nem vagyok képes minden nap azt enni, már egyenesen undorodom tőle, így más megoldást kell találnom. A húsevés számomra nem tűnik járható útnak, mivel szinte minden alkalommal hányással végződnek ezek a kísérletek. A cikk jó lett. Azért olvastam el hátha találok a vas pótlására egy alternatív opciót, de sajnos a cikk erre nem ad választ, így tovább kell keresnem.
2013. május 26. 15:10 #60
E.Vivi
E.Vivi
új tag
A tépőfogra annyit tudok mondani, hogy azért egyre gyengébbek, mert már nem nyers húst esszük és marcangoljuk le a csontról, így nincs szükség olyan erős tépőfogra.
Vas nem csak a húsban van, de onnan tudja a szervezet a legkönnyebben felszívni ha jól tudom.

Forrás: http://starity.hu/forum/topik/388627-vegetarianizmus-elkotelezett-eletmod-ami-egy-eletre-szol/valasz/#.../#ixzz2UP67xaF1

nem, nem tudod jól, a spenót a legjobb vasforrás, onnan tudja a szervezet a legkönnyeben felszívni. smileeee.gif
7 oldal 1 2 3 4 5 6 7
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!