Starity

Vegetarianizmus: elkötelezett életmód, ami egy életre szól

7 oldal 1 2 3 4 5 6 7
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2013. május 25. 22:12 #21
Jolie_77
Jolie_77
♥generation terrorist♥

Státusz♥ the heretic seal beyond divine ♥
  Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 9318
Csatolások: 38950
Azonosító: 186395
Idézet (PinkBarbie @ 2013.05.25. 22:09)
Én egyszer próbáltam hús nélkül élni, de 1 hétig ment...:S Én is húsimádó vagyok. Meg úgy nem is lehet, hogy a családban mindenki más eszi a húst, én meg nem. És minden nap ott van az asztalon ebéd, tele hússal, így nem lehet róla leszokni. smileeee.gif

Nálunk mindenki húst hússal eszik, de én meg tudom állni, hogy ne egyem. Karácsonykor mindenki a pulykát falja, én pedig rántott sajtot. Ennyi.
2013. május 25. 22:33 #22
judits94
judits94
új tag
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 13
Csatolások: 0
Azonosító: 180067
én is vegetáriánus vagyok és egyáltalán nem hiányzik a hús sőt sokkal jobb smileeee.gif
2013. május 25. 22:54 #23
Lizania
Lizania
lied

Státusz"Színház az egész világ, és színész benne minden férfi és nő"
Hozzászólás: 3169
Csatolások: 1228
Azonosító: 163471
Én nagyon sajnálom az állatokat is, de leginkább azért nem eszem őket, mert a szervezetem ellenáll a húsok nagy részének. Ezt úgy kell érteni, hogy ha nagy nehezen eljutok odáig, hogy elrágom és lenyelem (mert kiöklendezem sokszor, mielőtt ide eljutok), nem teliik el 1 perc és tuti kihányom. Meg igazándiból ebből kifolyólag én nem is szeretem a húsokat. Egyszerűen borzasztó ízük van...Halat, párizsit, májkrémet és ilyenket eszek, meg csirkemellet is, de a többit nem is szeretem és mivel a szervezetem nem kívánja, el is hagyom. A vegán életmód viszont tényleg hülyeség, meg is bolondulnák ha nem ihatnák tejet cry.gif
2013. május 25. 22:57 #24
lA-dONNA
lA-dONNA
Hozzászólás: 2930
Csatolások: 110
Azonosító: 144776
Tény, hogy egészséges életmód, a legtöbb húsféléért én sem rajongok, de a csirkéről sosem tudnék lemondani biggrin.gif blush.gif Viszont a zöldségek sem a kedvenceim, csak párat tudok megenni, mert a többitől a rosszullét kerülget biggrin.gif
2013. május 25. 23:06 #25
ilus1996
ilus1996
~Hope~

StátuszAz igazi sztár nem csak a rajongó tábora hanem a tehetsége is fenttartja
Hozzászólás: 3131
Csatolások: 116
Azonosító: 134089
Nagyon jó cikk lett! smileeee.gif
És hozzá téve én nem tudnék lemondani a húsról személy szerint. igazából még 1 hétig el lennék nélküle, míg valami ehetőt raknak elém az asztalra, de kizárt, hogy 1 hónapig kibírnám.

És igazándiból itt az a kérdés, hogy az ember szervezete ,hogy reagál erre. Valaki egészen jól bírja vega életmódját, viszont valakinek a szervezete megköveteli a húsban lévő anyagokat. Szóval itt nem csak attól függ, hogy az ember, hogy gondolja el.
Amúgy szerintem maguk a zöldségek és a gyümölcsök se egészségesebbek a húsnál. Manapság agyonra vannak permetezve...ezzel nem azt mondom ,hogy inkább a henteshez járjunk csak azt mondom ,hogy manapság semmi sem egészséges, ami az ember szervezetébe kerül.
2 felhasználónak tetszik: Jolie_77, Charlotte Benning
2013. május 25. 23:12 #26
marvellany
marvellany
time-traveller

StátuszLet the sky fall when it crumbles we will stand tall face it all together...
Hozzászólás: 1426
Csatolások: 133
Azonosító: 172167
Nem hiszem hogy az ember "nem tudja megemészteni a húst". Nem hiába van a szánkban gumós zápfog. Meg igaz hogy "sok" méreganyag van a húsban, de az is igaz hogy van olyan összetevője amit salátaevéssel nehezen tudunk pótolni. Én alapból megbolondulok ha nem ehetek húst. Meg kell az, csak tudni kell mértékkel enni.
1 felhasználónak tetszik: Charlotte Benning
2013. május 25. 23:13 #27
Jolie_77
Jolie_77
♥generation terrorist♥

Idézet (ilus1996 @ 2013.05.25. 23:06)
Nagyon jó cikk lett! smileeee.gif
És hozzá téve én nem tudnék lemondani a húsról személy szerint. igazából még 1 hétig el lennék nélküle, míg valami ehetőt raknak elém az asztalra, de kizárt, hogy 1 hónapig kibírnám. 
És igazándiból itt az a kérdés, hogy az ember szervezete ,hogy reagál erre. Valaki egészen jól bírja vega életmódját, viszont valakinek a szervezete megköveteli a húsban lévő anyagokat. Szóval itt nem csak attól függ, hogy az ember, hogy gondolja el.
Amúgy szerintem maguk a zöldségek és a gyümölcsök se egészségesebbek a húsnál. Manapság agyonra vannak permetezve...ezzel nem azt mondom ,hogy inkább a henteshez járjunk csak azt mondom ,hogy manapság semmi sem egészséges, ami az ember szervezetébe kerül.

Valóban igaz, hogy ma már mindenhol ott vannak a vegyszerek, a különféle szennyeződések - köszönhetően az ember tevékenységének. Sajnos.
Ennek ellenére még mindig egészségesebbnek tartom, hogy a föld termését egyem, mint a húst, ami ki tudja, milyen úton-módon jutott a henteshez és amihez szenvedés és halálfélelem tapad.
2013. május 25. 23:19 #28
Jolie_77
Jolie_77
♥generation terrorist♥

Idézet (marvellany @ 2013.05.25. 23:12)
Nem hiszem hogy az ember "nem tudja megemészteni a húst". Nem hiába van a szánkban gumós zápfog. Meg igaz hogy "sok" méreganyag van a húsban, de az is igaz hogy van olyan összetevője amit salátaevéssel nehezen tudunk pótolni. Én alapból megbolondulok ha nem ehetek húst. Meg kell az, csak tudni kell mértékkel enni.

Senki nem állította, hogy az ember nem tudja megemészteni a húst. Arról van szó, hogy a húsevő állatokból gyorsabban kiürül a végtermék és így a toxinoknak kevesebb idejük van felszívódni - ellentétben az ember szevezetével.
Egyébként mi van a húsban, ami máshol nem található meg?

Idézet a cikkből:
A húst sokan azért tartják értékesnek, mert mind a nyolc fő aminosav megtalálható benne – azt viszont már kevesebben tudják, hogy a szójabab és tej szintén tartalmazza ezeket az aminosavakat.

Nem veszekedni akarok, csak kíváncsi vagyok.
2013. május 25. 23:30 #29
- törölt felhasználó -    
Idézet (Lizania @ 2013.05.25. 22:54)
Én nagyon sajnálom az állatokat is, de leginkább azért nem eszem őket, mert a szervezetem ellenáll a húsok nagy részének. Ezt úgy kell érteni, hogy ha nagy nehezen eljutok odáig, hogy elrágom és lenyelem (mert kiöklendezem sokszor, mielőtt ide eljutok), nem teliik el 1 perc és tuti kihányom. Meg igazándiból ebből kifolyólag én nem is szeretem a húsokat. Egyszerűen borzasztó ízük van...Halat, párizsit, májkrémet és ilyenket eszek, meg csirkemellet is, de a többit nem is szeretem és mivel a szervezetem nem kívánja, el is hagyom. A vegán életmód viszont tényleg hülyeség, meg is bolondulnák ha nem ihatnák tejet cry.gif

Én így vagyok a növényekkel. Eléggé válogatós vagyok, ezen tudatosan próbálok változtatni, de nem megy. Nyersen vagy sem, így ízesítve vagy úgy, a mai napig nem tudok megenni sem egy salátát, sem úgy különösebben semmi mást. Uborka, paprika, paradicsom, káposzta, már a szaguktól és az ízüktől is rosszúl vagyok, a paradicsomtól és az uborkától a la nature megnövekszik gyomorsavam termelése, és szedhetek rá Renee-it.

Hányingerem az nincs tőlük, dehogy a következő két napban meg van oldva a rendszeres székletüritésem, az is fix. Erre mondta valaki, hogy csak hozzá kell szoknia a szervezetemnek, a hozzászokás ideje alatt, egy hétig, más programom sem volt. 5 kilót dobtam le (akinek nem egyértelmű, a hasmenésemtől), aztán úgy döntöttem, hogy visszaállok a minimális zöldségfogyasztó étrendemre.
Arról nem beszélve, hogy általában egy két fogásos ebéd elfogyasztási ideje nálam 10-15 perc ehhez képest 30-40 percre rúgot fel a jóvalta több zöldséges ebédem. Kétszer annyi időt vett igénybe a rágás és a nyelés, ráadásul vége ugyanúgy nézett ki.
Még a gombára próbálnak rábeszélni, de tudtommal annak mégcsak tápértéke sincs.

Szóval aki megbírja emészteni a növényi dolgokat, az elött le a kalappal, de én maradok összhangban a szervezetemmel és nem dolgozok ellene.
2013. május 25. 23:36 #30
ColorBird
ColorBird
くそくらえ

Státuszstan LOOΠΔ stan talent
Hozzászólás: 1780
Csatolások: 4
Azonosító: 193475
Hát oké,én vega vagyok.
De én a D vitamin hiányt azt nyáron pótolom a napozással smileeee.gif meg c vitamin tablettát is veszek be smileeee.gif
2013. május 26. 00:37 #31
csillaglány
csillaglány
Hozzászólás: 1420
Csatolások: 37
Azonosító: 174497
nagyon jó cikk lett! smileeee.gif
2013. május 26. 00:58 #32
Beyla
Beyla
carter

StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
Idézet (Jolie_77 @ 2013.05.25. 21:57)
Véleményedet több orvosi cikk is cáfolja, valamint számtalan vegetáriánus és vegán ember, akik egészségesek és fittek. Én még csak nyolc hónapja vagyok vega, szóval talán rajtam annyira nem lehet lemérni a dolgokat, de nem emlékszem, mikor voltam utoljára beteg és gyengébbnek sem értem magam azóta, hogy nem eszek húst.
Nem tudom, mennyivel rosszabb a vega táplálkozás egy gyereknek annál, hogy chips-szel, cukros kólával, mekis kajával és édességekkel tömik... egyébként nem minden vega/vegán szülő erőlteti a saját életmódját a gyerekére. Idióta szülők mindkét csoportban vannak.

Hát én ezzel nagyon vitatkoznék, hogy őszinte legyek. Szakmailag nézve a dolgot, tudományos szempontból, pontosan azoknak az embereknek kéne betegnek lenniük, akik nem viszik be az ún. esszenciális aminosavakat, vagyis azokat a fehérje típusokat, amik nem találhatók meg a szervezetben, s többségük a húsban lelhető fel: metionin, treonin, lizin, izoleucin, valin, leucin, fenil-alanin, triptofán és a hisztidin. Még viccnek is elképzelhetetlen, hogy ezek hiányában valaki immunológiailag teljesen toppon legyen. blink.gif Az ember immunrendszerét pontosan a fehérjék adják, úgyhogy nekem ne akarja már bemagyarázni valaki, hogy fehérje nélkül milyen baromi jó élni, mert nagyon nem az. A szervezet legyengül és fogékonyabb lesz a fertőzésekre. Nekem volt immunológia órám második szemeszterben, ha annyira érdekel titeket, akkor elkezdem én taglalni a szervezet és a fehérje kapcsolatát. Az orvosok is összefirkálnak mindenféle marhaságokat csak azért, hogy minél több pénzt kapjanak a gyógyszergyáraktól, hisz valószínűleg csinálnak pótló készítményeket, hogy azt jó drágán vedd meg, s tömd a zsebüket manival. Nem szeretem, ha valaki ennyire beszűkült látókörrel rendelkezik, mert pontosan azaz egészséges, ha arányában fogyasztod a zöldségeket, a gyümölcsöket és természetesen a húsokat. Az egy nagy baromság, hogy egészségesebb és fittebb leszel attól, ha nem fogyasztasz húst. Egyébként egyik végletből átestél a másikba. Én speciel nem vagyok kóla ivó- hamburger és chips zabáló egyed, mégsem kedvelem a vegán, vegetáriánus életmódot. Ugyanúgy eszek húst, gyümölcsöt, zöldségeket, de mértékkel. Mindenből egyformán, hogy a szervezetben ne alakuljon ki többet, illetve keveseblet.

Személy szerint úgy gondolom, hogy ez a fajta életmód simán szét tudja kapni a szervezetet. Ezt persze nem most, hanem majd évtizedekkel később fogod megérezni. Az embernek valóban nem véletlenül van olyan emésztőrendszere, ami "mindent" meg tud emészteni. Igen is kell a hús, kell a zöldség és kell a gyümölcs, de arányaiban ahhoz, hogy teljes mértékben egészségesek legyünk. Néha kell az a jó zsíros hurka, amit lehet párosítani levesekkel, főzelékekkel, köretekkel és egy csomó más étellel. Lehet, hogy én vagyok túlzottan elfogult, de egy baromi nagy agymosás az, amit a vegetáriánus életmóddal művelnek, hisz állandó jelleggel a p*fádba nyomják, hogy milyen egészséges. Én tanultam dietetikát és immunológiát, szóval engem nem lehet megetetni az ilyenfajta blődséggel, hogy milyen egészséges meg izéke, mert nem az. Persze, mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy mit eszik meg az asztalra tett ételből, és mit nem. Tetszik vagy sem, de ez az életmód nagyon is károsító hatással van az emberi szervezetre. Ha növényevők lennénk, akkor a féregnyúlványunk nem egy elcsökevényesedett dolog lenne a pocakunkban. Ugyanis régen azt hiszem a vakbél arra volt, hogy a megevett növényt a szervezet teljesen meg tudja emészteni, aminek ma már a féregnyúlvány csak egy kis elcsökevényesedett maradványa.

Én nagyon sajnálom az állatokat is, de leginkább azért nem eszem őket, mert a szervezetem ellenáll a húsok nagy részének. Ezt úgy kell érteni, hogy ha nagy nehezen eljutok odáig, hogy elrágom és lenyelem (mert kiöklendezem sokszor, mielőtt ide eljutok), nem teliik el 1 perc és tuti kihányom. Meg igazándiból ebből kifolyólag én nem is szeretem a húsokat. Egyszerűen borzasztó ízük van...Halat, párizsit, májkrémet és ilyenket eszek, meg csirkemellet is, de a többit nem is szeretem és mivel a szervezetem nem kívánja, el is hagyom.

Nem izélni akarok, de ilyen problémával nem gondolkodtál azon, hogy felkeressél egy szakembert? think.gif Hányni a disznó hústól, marha hústól és egyéb hústól, hát nem tudom. Én nem tartom normálisnak, de te tudod. A párizsi az olyan messze van a hústól, mint Makó Jeruzsálemtől. Biztosíthatlak, hogy abban minden van, de, hogy hús nincs az is biztos, ahogyan a májkrémnek sincs túl sok köze az igazi májhoz. Szerintem meg baromi válogatós vagy, ennyi.XD Ha annyira vegetáriánus életmódot akarnál folytatni, akkor nem ennéd meg a párizsit, a májast és a csirkét sem.. Megjegyzem, húgom nagyon hasonló szitu, mint te, annyi különbséggel, hogy ugyanezt a zöldséggel játssza el...
2 felhasználónak tetszik: Charlotte Benning, SpecialError
2013. május 26. 06:10 #33
- törölt felhasználó -    

Én meg pl. tejet nem bírok inni, mert rosszul vagyok tőle. De a tejtermékeket meg bírom enni minden nehézség nélkül. Igen, van, amire az ember szervezete rosszul reagál.
2013. május 26. 06:11 #34
- törölt felhasználó -    
Idézet (marvellany @ 2013.05.25. 23:12)

Ami méreganyag a húsban van, az a permetezéssel benne van a zöldségben és a gyümölcsben is.
1 felhasználónak tetszik: Beyla
2013. május 26. 06:13 #35
- törölt felhasználó -    
Idézet (Jolie_77 @ 2013.05.25. 23:19)

Idézet a cikkből:
A húst sokan azért tartják értékesnek, mert mind a nyolc fő aminosav megtalálható benne – azt viszont már kevesebben tudják, hogy a szójabab és tej szintén tartalmazza ezeket az aminosavakat.
Nem veszekedni akarok, csak kíváncsi vagyok.

A szójababot eredetileg TAKARMÁNYNÖVÉNYNEK termesztették, így nem igazán alkalmas emberi fogyasztásra. Csak a sok divatmajom eszi.
2013. május 26. 06:14 #36
- törölt felhasználó -    
Idézet (ColorBird @ 2013.05.25. 23:36)
Hát oké,én vega vagyok.
De én a D vitamin hiányt azt nyáron pótolom a napozással smileeee.gif meg c vitamin tablettát is veszek be smileeee.gif

Tabletta helyett egyél sok citromot és paprikát. Mindkettő tele van C-vitamminal és olcsóbbak, mint ezek a bogyók.
2013. május 26. 08:25 #37
hörike
hörike
Winter *--*

StátuszI <3 Adam Lambert, Matisyahu, Jedward, Taylor Lautner, Seth MacFarlane
Hozzászólás: 3559
Csatolások: 30
Azonosító: 146816
Jó cikk lett. smileeee.gif Bár én soha nem kezdeném el a vegetárinus életmódot.
2013. május 26. 08:48 #38
Jolie_77
Jolie_77
♥generation terrorist♥

Idézet (Beyla @ 2013.05.26. 00:58)
Hát én ezzel nagyon vitatkoznék, hogy őszinte legyek. Szakmailag nézve a dolgot, tudományos szempontból, pontosan azoknak az embereknek kéne betegnek lenniük, akik nem viszik be az ún. esszenciális aminosavakat, vagyis azokat a fehérje típusokat, amik nem találhatók meg a szervezetben, s többségük a húsban lelhető fel: metionin, treonin, lizin, izoleucin, valin, leucin, fenil-alanin, triptofán és a hisztidin. Még viccnek is elképzelhetetlen, hogy ezek hiányában valaki immunológiailag teljesen toppon legyen. blink.gif Az ember immunrendszerét pontosan a fehérjék adják, úgyhogy nekem ne akarja már bemagyarázni valaki, hogy fehérje nélkül milyen baromi jó élni, mert nagyon nem az. A szervezet legyengül és fogékonyabb lesz a fertőzésekre. Nekem volt immunológia órám második szemeszterben, ha annyira érdekel titeket, akkor elkezdem én taglalni a szervezet és a fehérje kapcsolatát. Az orvosok is összefirkálnak mindenféle marhaságokat csak azért, hogy minél több pénzt kapjanak a gyógyszergyáraktól, hisz valószínűleg csinálnak pótló készítményeket, hogy azt jó drágán vedd meg, s tömd a zsebüket manival. Nem szeretem, ha valaki ennyire beszűkült látókörrel rendelkezik, mert pontosan azaz egészséges, ha arányában fogyasztod a zöldségeket, a gyümölcsöket és természetesen a húsokat. Az egy nagy baromság, hogy egészségesebb és fittebb leszel attól, ha nem fogyasztasz húst. Egyébként egyik végletből átestél a másikba. Én speciel nem vagyok kóla ivó- hamburger és chips zabáló egyed, mégsem kedvelem a vegán, vegetáriánus életmódot. Ugyanúgy eszek húst, gyümölcsöt, zöldségeket, de mértékkel. Mindenből egyformán, hogy a szervezetben ne alakuljon ki többet, illetve keveseblet.
Személy szerint úgy gondolom, hogy ez a fajta életmód simán szét tudja kapni a szervezetet. Ezt persze nem most, hanem majd évtizedekkel később fogod megérezni. Az embernek valóban nem véletlenül van olyan emésztőrendszere, ami "mindent" meg tud emészteni. Igen is kell a hús, kell a zöldség és kell a gyümölcs, de arányaiban ahhoz, hogy teljes mértékben egészségesek legyünk. Néha kell az a jó zsíros hurka, amit lehet párosítani levesekkel, főzelékekkel, köretekkel és egy csomó más étellel. Lehet, hogy én vagyok túlzottan elfogult, de egy baromi nagy agymosás az, amit a vegetáriánus életmóddal művelnek, hisz állandó jelleggel a p*fádba nyomják, hogy milyen egészséges. Én tanultam dietetikát és immunológiát, szóval engem nem lehet megetetni az ilyenfajta blődséggel, hogy milyen egészséges meg izéke, mert nem az. Persze, mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy mit eszik meg az asztalra tett ételből, és mit nem. Tetszik vagy sem, de ez az életmód nagyon is károsító hatással van az emberi szervezetre. Ha növényevők lennénk, akkor a féregnyúlványunk nem egy elcsökevényesedett dolog lenne a pocakunkban. Ugyanis régen azt hiszem a vakbél arra volt, hogy a megevett növényt a szervezet teljesen meg tudja emészteni, aminek ma már a féregnyúlvány csak egy kis elcsökevényesedett maradványa.

Én nem tudok orvosi szöveggel dobálózni, mert nem ilyen jellegű a végzettségem, viszont látom és érzem magamon, hogy nekem nem kifejezetten hiányzik a hús (legfeljebb ritkán az íze) és remekül megvagyok nélküle. Ebéd után nem érzem magam úgy, mint egy ólomlufi és érdekes módon a térdízületem is jobb formában van, mint korábban.
Ismerek vega és vegán embereket, az ő példájuk nekem elegendő - nem orvosi cikkekkel "mosom át" az agyamat. Nem tartom magamat beszűkültnek, és nem fogok ragaszkodni olyan dolgokhoz, amiket már régóta szajkóznak - ez hadd legyen az én szabadságom, hogy eldöntsem, mit hiszek el és mit nem.
Nem vitatkozni akartam, csak leírtam a saját véleményemet.
2013. május 26. 09:55 #39
AryaXD
AryaXD

Státuszどの ひと でも ゆめ が あります。わたし の ゆめ を あなた に あげます。♥
Hozzászólás: 709
Csatolások: 9
Azonosító: 146499
Elnézést minden vegától, de szerintem ez hülyeség. Egyetértek, hogy a túlzott húsfogyasztás káros az egészségre, de az emberi szervezet nem véletlenül alakult úgy az évezredek során, hogy passzoljon a mindenevő életmódhoz!
És abban is biztos vagyok, hogy a vegyszerezett húsnál semmivel sem jobb a táplálékkiegészítő tabletták szedése, ami azonban elkerülhetetlen az egészségünk megőrzése érdekében, ha a vegetáriánus életmódot választjuk!
A legfontosabb dolog a mértékletesség és egyik véglet irányába sem szabadna elcsúsznunk (kivéve aki egészségügyi okokból nem ehet valamit pl. laktóz- vagy gluténérzékenység)
2013. május 26. 10:09 #40
- törölt felhasználó -    
Nagyon jó cikk lett! smileeee.gif Érdekes. smileeee.gif
7 oldal 1 2 3 4 5 6 7
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!