Idézet (Jolie_77 @ 2013.05.25. 21:57)
Véleményedet több orvosi cikk is cáfolja, valamint számtalan vegetáriánus és vegán ember, akik egészségesek és fittek. Én még csak nyolc hónapja vagyok vega, szóval talán rajtam annyira nem lehet lemérni a dolgokat, de nem emlékszem, mikor voltam utoljára beteg és gyengébbnek sem értem magam azóta, hogy nem eszek húst.
Nem tudom, mennyivel rosszabb a vega táplálkozás egy gyereknek annál, hogy chips-szel, cukros kólával, mekis kajával és édességekkel tömik... egyébként nem minden vega/vegán szülő erőlteti a saját életmódját a gyerekére. Idióta szülők mindkét csoportban vannak.
Hát én ezzel nagyon vitatkoznék, hogy őszinte legyek. Szakmailag nézve a dolgot, tudományos szempontból, pontosan azoknak az embereknek kéne betegnek lenniük, akik nem viszik be az ún. esszenciális aminosavakat, vagyis azokat a fehérje típusokat, amik nem találhatók meg a szervezetben, s többségük a húsban lelhető fel:
metionin, treonin, lizin, izoleucin, valin, leucin, fenil-alanin, triptofán és a hisztidin. Még viccnek is elképzelhetetlen, hogy ezek hiányában valaki immunológiailag teljesen toppon legyen.

Az ember immunrendszerét pontosan a fehérjék adják, úgyhogy nekem ne akarja már bemagyarázni valaki, hogy fehérje nélkül milyen baromi jó élni, mert nagyon nem az. A szervezet legyengül és fogékonyabb lesz a fertőzésekre. Nekem volt immunológia órám második szemeszterben, ha annyira érdekel titeket, akkor elkezdem én taglalni a szervezet és a fehérje kapcsolatát. Az orvosok is összefirkálnak mindenféle marhaságokat csak azért, hogy minél több pénzt kapjanak a gyógyszergyáraktól, hisz valószínűleg csinálnak pótló készítményeket, hogy azt jó drágán vedd meg, s tömd a zsebüket manival. Nem szeretem, ha valaki ennyire beszűkült látókörrel rendelkezik, mert pontosan azaz egészséges, ha arányában fogyasztod a zöldségeket, a gyümölcsöket és természetesen a húsokat. Az egy nagy baromság, hogy egészségesebb és fittebb leszel attól, ha nem fogyasztasz húst. Egyébként egyik végletből átestél a másikba. Én speciel nem vagyok kóla ivó- hamburger és chips zabáló egyed, mégsem kedvelem a vegán, vegetáriánus életmódot. Ugyanúgy eszek húst, gyümölcsöt, zöldségeket, de mértékkel. Mindenből egyformán, hogy a szervezetben ne alakuljon ki többet, illetve keveseblet.
Személy szerint úgy gondolom, hogy ez a fajta életmód simán szét tudja kapni a szervezetet. Ezt persze nem most, hanem majd évtizedekkel később fogod megérezni. Az embernek valóban nem véletlenül van olyan emésztőrendszere, ami "mindent" meg tud emészteni. Igen is kell a hús, kell a zöldség és kell a gyümölcs, de arányaiban ahhoz, hogy teljes mértékben egészségesek legyünk. Néha kell az a jó zsíros hurka, amit lehet párosítani levesekkel, főzelékekkel, köretekkel és egy csomó más étellel. Lehet, hogy én vagyok túlzottan elfogult, de egy baromi nagy agymosás az, amit a vegetáriánus életmóddal művelnek, hisz állandó jelleggel a p*fádba nyomják, hogy milyen egészséges. Én tanultam dietetikát és immunológiát, szóval engem nem lehet megetetni az ilyenfajta blődséggel, hogy milyen egészséges meg izéke, mert nem az. Persze, mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy mit eszik meg az asztalra tett ételből, és mit nem.
Tetszik vagy sem, de ez az életmód nagyon is károsító hatással van az emberi szervezetre. Ha növényevők lennénk, akkor a féregnyúlványunk nem egy elcsökevényesedett dolog lenne a pocakunkban. Ugyanis régen azt hiszem a vakbél arra volt, hogy a megevett növényt a szervezet teljesen meg tudja emészteni, aminek ma már a féregnyúlvány csak egy kis elcsökevényesedett maradványa.
Idézet (Lizania @ 2013.05.25. 22:54)
Én nagyon sajnálom az állatokat is, de leginkább azért nem eszem őket, mert a szervezetem ellenáll a húsok nagy részének. Ezt úgy kell érteni, hogy ha nagy nehezen eljutok odáig, hogy elrágom és lenyelem (mert kiöklendezem sokszor, mielőtt ide eljutok), nem teliik el 1 perc és tuti kihányom. Meg igazándiból ebből kifolyólag én nem is szeretem a húsokat. Egyszerűen borzasztó ízük van...Halat, párizsit, májkrémet és ilyenket eszek, meg csirkemellet is, de a többit nem is szeretem és mivel a szervezetem nem kívánja, el is hagyom.
Nem izélni akarok, de ilyen problémával nem gondolkodtál azon, hogy felkeressél egy szakembert?

Hányni a disznó hústól, marha hústól és egyéb hústól, hát nem tudom. Én nem tartom normálisnak, de te tudod. A párizsi az olyan messze van a hústól, mint Makó Jeruzsálemtől. Biztosíthatlak, hogy abban minden van, de, hogy hús nincs az is biztos, ahogyan a májkrémnek sincs túl sok köze az igazi májhoz. Szerintem meg baromi válogatós vagy, ennyi.XD Ha annyira vegetáriánus életmódot akarnál folytatni, akkor nem ennéd meg a párizsit, a májast és a csirkét sem.. Megjegyzem, húgom nagyon hasonló szitu, mint te, annyi különbséggel, hogy ugyanezt a zöldséggel játssza el...