Manapság egyre többen fordulnak a vegetáriánus étkezés felé egészségi vagy állatvédelmi okokból. Sokan támadják ezt az életformát, azonban a legújabb kutatások azt bizonyítják, hogy jó döntés a hús elhagyása.
A teljes cikkhez kattints ide!
Vegetarianizmus: elkötelezett életmód, ami egy életre szól
2013. május 25. 21:38
|
|
mind1nekedA Starity macskásnénije^^ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.01.22. Hozzászólás: 5547 Csatolások: 0 Azonosító: 194508 offline
|
jó cikk lett!!!!
2013. május 25. 21:39
A teljes vegetarianizmus sajnos nem egészséges. Ugyanis az ember mindenevő, és a húsokban olyan ásványi anyagok, nyomelemek találhatóak, amik szükségesek a szervezet normális működéséhez. Ha az ember növényevő lenne, nem ilyen lenne a gyomrunk, és a fogazatunk sem. Egyébként tény, hogy a vegák könnyebben betegednek meg, illetve hajlamosabbak a megbetegedésre a gyengébb immunrendszer miatt. Nem én találtam ki, ez tudományosan bizonyított tény. A cikk meg úgy ostobaság, ahogy van.
Egyébként az a legszörnyűbb, amikor a szülő kényszeríti, vagy neveli vegánnak a gyerekét. Egy gyereknek még inkább szüksége van a teljes, változatos étkezésre, mint egy felnőttnek, hiszen fejlődésben van a szervezete.
A vitaminkészítmények meg marha drágák. Azon a pénzen, amiért én ilyen bogyókat vennék, inkább veszek normális ételt.
Egyébként az a legszörnyűbb, amikor a szülő kényszeríti, vagy neveli vegánnak a gyerekét. Egy gyereknek még inkább szüksége van a teljes, változatos étkezésre, mint egy felnőttnek, hiszen fejlődésben van a szervezete.
A vitaminkészítmények meg marha drágák. Azon a pénzen, amiért én ilyen bogyókat vennék, inkább veszek normális ételt.
1 felhasználónak tetszik:
Beyla
2013. május 25. 21:42
Idézet (Charlotte Benning @ 2013.05.25. 21:39)
A vegetarianizmus sajnos nem egészséges. Ugyanis az ember mindenevő, és a húsokban olyan ásványi anyagok, nyomelemek találhatóak, amik szükségesek a szervezet normális működéséhez. Ha az ember növényevő lenne, nem ilyen lenne a gyomrunk, és a fogazatunk sem. Egyébként tény, hogy a vegák könnyebben betegednek meg, illetve hajlamosabbak a megbetegedésre a gyengébb immunrendszer miatt.
Egyetértünk, teljes mértékben igazad van!
Charlotte Benning
2013. május 25. 21:46
|
|
brigi92fcbvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.02.08. Hozzászólás: 468 Csatolások: 0 Azonosító: 119698 offline
|
én vegetáriánus lennék haaaa nem szeretném annyira a húst amennnyire... de mivel imádok enni és a húst is imádom ezért inkább meg se próbálom. (még jó h egyáltalán nem látszik rajtam
)
Charlotte Benning
2013. május 25. 21:47
Idézet (sweetsophiee @ 2013.05.25. 21:42)
Egyetértünk, teljes mértékben igazad van!
Most olvastam az egyik újságban, hogy pl. az óvodákból most már száműzik az ilyen "egészségtelen" ételeket, mint a tészták, sült-és rántott húsok, meg burgonya, mert hogy nem tesznek jót a gyerekeknek. Érdekes, én kiskorom óta ilyen kajákon élek - meg persze főzeléken és sok máson is -, és semmi bajom. A gyerekek számára a kiegyensúlyozott, változatos étrend nagyon fontos, amelybe ugyanúgy beletartoznak a tésztafélék, húsneműk, mint a főzelékek, vagy a zöldség-gyümölcs.
A gyerekek meg kaphatnak most főzeléket. Amivel csak egy gond van. A gyerekek 99%-a utálja a főzelékeket, ellenben a húst, tésztát, krumplit minden gyerek szívesen fogyasztja.
Meg ez a hülyeség, hogy az iskolai büfék nem árulhatnak csokit, meg egyebeket, mert egészségtelenek. A boltban is árulják. Sőt, a cigi és az alkohol is káros, mégis lehet venni. Hogy is van ez?
2013. május 25. 21:49
|
|
SpecialError |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.12.27. Hozzászólás: 664 Csatolások: 160 Azonosító: 192434 offline
|
Ha a természet azt akarná hogy az ember ne egyen húst vagy az káros lenne a számára, akkor nem mindenevő lenne... Nincs az a tudós aki meg tud győzni arról, hogy a vegán életmód jobb mint a hagyományos. Esetleg annyiban hogy ők jobban megnézik mit esznek ugyanakkor ezt az is megteheti aki húst is eszik. Húst is lehet jó, megbízható helyről venni, ami nélkülözi a különböző, káros kemikáliákat.
2013. május 25. 21:51
Idézet (SpecialError @ 2013.05.25. 21:49)
Ha a természet azt akarná hogy az ember ne egyen húst vagy az káros lenne a számára, akkor nem mindenevő lenne... Nincs az a tudós aki meg tud győzni arról, hogy a vegán életmód jobb mint a hagyományos. Esetleg annyiban hogy ők jobban megnézik mit esznek ugyanakkor ezt az is megteheti aki húst is eszik. Húst is lehet jó, megbízható helyről venni, ami nélkülözi a különböző, káros kemikáliákat.
Ez az! A növényeket is permetezik a kártevők ellen. Ráadásul a vegyszer bemosódik a talajvízbe, így az is kap belőle, aki amúgy nem vegyszerrel kezeli a kerti növényeit.
Mi pl. mindig a helyi zöldségesnél veszünk nyáron zöldséget-gyümölcsöt, mert olcsó, finom és helyi termelőtől van.
SpecialError
2013. május 25. 21:52
|
|
MadHatterfunkycrime |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.02.26. Hozzászólás: 7352 Csatolások: 404 Azonosító: 170079 offline
|
Az ember mindenevőnek lett teremtve. Jó dolog, hogy védjük az állatokat, sőt, kell is, viszont az emberiség már ősidők óta eszik húst és tart állatokat, szintén táplálkozás céljából. Ez a természet rendje. Vannak olyan dolgok a húsban, ami egyáltalán nincs meg a növényekben. A vegáknak nem is olyan jó a vérképzésük, pont ez miatt.
2013. május 25. 21:57
|
|
Jolie_77♥generation terrorist♥ |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 12.09.22. Hozzászólás: 9318 Csatolások: 38950 Azonosító: 186395 offline
|
Idézet (Charlotte Benning @ 2013.05.25. 21:39)
A teljes vegetarianizmus sajnos nem egészséges. Ugyanis az ember mindenevő, és a húsokban olyan ásványi anyagok, nyomelemek találhatóak, amik szükségesek a szervezet normális működéséhez. Ha az ember növényevő lenne, nem ilyen lenne a gyomrunk, és a fogazatunk sem. Egyébként tény, hogy a vegák könnyebben betegednek meg, illetve hajlamosabbak a megbetegedésre a gyengébb immunrendszer miatt. Nem én találtam ki, ez tudományosan bizonyított tény. A cikk meg úgy ostobaság, ahogy van.
Véleményedet több orvosi cikk is cáfolja, valamint számtalan vegetáriánus és vegán ember, akik egészségesek és fittek. Én még csak nyolc hónapja vagyok vega, szóval talán rajtam annyira nem lehet lemérni a dolgokat, de nem emlékszem, mikor voltam utoljára beteg és gyengébbnek sem értem magam azóta, hogy nem eszek húst.
Nem tudom, mennyivel rosszabb a vega táplálkozás egy gyereknek annál, hogy chips-szel, cukros kólával, mekis kajával és édességekkel tömik... egyébként nem minden vega/vegán szülő erőlteti a saját életmódját a gyerekére. Idióta szülők mindkét csoportban vannak.
coke.
2013. május 25. 21:57
|
|
SpecialError |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.12.27. Hozzászólás: 664 Csatolások: 160 Azonosító: 192434 offline
|
Idézet (Charlotte Benning @ 2013.05.25. 21:51)
Ez az! A növényeket is permetezik a kártevők ellen. Ráadásul a vegyszer bemosódik a talajvízbe, így az is kap belőle, aki amúgy nem vegyszerrel kezeli a kerti növényeit.
Mi pl. mindig a helyi zöldségesnél veszünk nyáron zöldséget-gyümölcsöt, mert olcsó, finom és helyi termelőtől van.
Teljesen igaz. Nekem mondta anno az egyetemen a tanárom, hogy a bio sem feltétlenül jelenti azt hogy teljesen vegyszermentes mert egyszerűen a mai világban kikerülhetetlen a vegyszerrel való érintkezés. A húst helyettesítő, magas fehérjetartalmú növények pedig NEM emberi fogyasztásra valók (szója és társaik) hanem állati takarmányozásra elsősorban, és sok olyan anyagot is tartalmazzanak amiket az emberi szervezet nem képes megemészteni, feldolgozni.
Charlotte Benning
2013. május 25. 22:01
|
|
haverlaand |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.03.23. Hozzászólás: 560 Csatolások: 3 Azonosító: 198458 offline
|
Húsra szükségünk van. A csirkéket nem eszem meg, nem azért, mert rossz ízű - sőt egykor imádtam - hanem a csirkéket imádom. Személyes okok amik neked hülyeségek. :'D Szóval ennek a vegetarianizmusnak SEMMI ÉRTELME nincsen. Erről jut eszembe egyik filmben: *lö szőke nő*
Meghívhatlak egy colára? - kérdezi a srác a csajt.
- Nem, bocs vegetárius vagyok.
Mekkora szőke
Vissza cikkhez.. Sajnálom, hogy sokan ezzel ártanak az egészségüknek..
Semmi értelme, szerintem.
Meghívhatlak egy colára? - kérdezi a srác a csajt.
- Nem, bocs vegetárius vagyok.
Mekkora szőke
Vissza cikkhez.. Sajnálom, hogy sokan ezzel ártanak az egészségüknek..
Charlotte Benning
2013. május 25. 22:01
Idézet (SpecialError @ 2013.05.25. 21:57)
Teljesen igaz. Nekem mondta anno az egyetemen a tanárom, hogy a bio sem feltétlenül jelenti azt hogy teljesen vegyszermentes mert egyszerűen a mai világban kikerülhetetlen a vegyszerrel való érintkezés. A húst helyettesítő, magas fehérjetartalmú növények pedig NEM emberi fogyasztásra valók (szója és társaik) hanem állati takarmányozásra elsősorban, és sok olyan anyagot is tartalmazzanak amiket az emberi szervezet nem képes megemészteni, feldolgozni.
Igen, ezt én is tudom. Max. akkor lehetne tényleg bio egy biozöldség, ha olyan helyen élnél - mondjuk egy másik bolygón -, ahol rajtad kívül nincs senki.
A szóját pedig valóban takarmánynövénynek termesztették annak idején. De ma már azt is eszi a sok idióta, pedig nem éppen egészséges az emberi szervezet számára.
Vagy ott a zab. Az is eredetileg takarmánynövény, most meg már kekszet is csinálnak belőle. Aminek amúgy borzalmas íze van, mert egyszer megkóstoltam. Fogyókúrázóknak kiváló, mert garantáltan elveszi az étvágyadat.
Mindent kell enni. Halat, húst, tojást, tejtermékeket, zöldséget, gyümölcsöt, tésztaféléket, hiszen ez a változatos étkezés, nem a nyers répa, meg mittudoménmilyen saláták.
Amúgy egy mostani cikk szerint éppen a nyerskoszt a divatos. Könyörgöm! Emberek vagyunk, nem nyulak!
2013. május 25. 22:02
|
|
coke.r u mine ? |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.03.25. Hozzászólás: 2321 Csatolások: 85 Azonosító: 147979 offline
|
én 16 éves vagyok, és már nagyjából 10 éve nem eszek húst, de halat és tejtermékeket igen. a szüleim áttértek a vegetáriánus életmódra, de egyáltalán nem kényszerítettek arra, hogy én is mellőzzem a húst. egy idő után azonban én sem kívántam a húst, úgyhogy nem is eszek azóta sem. azt pedig csak cáfolni tudom, hogy a vegetáriánusők egészségtelenebbek mint a mindenevők, és hogy többször betegszenek meg, ezt saját tapasztalatból mondom. 10 éve semmi komolyabb bajom nincs, tehát mégsem lehet annyira ártalmas ez a fajta életmód... nekem egyáltalán nem hiányzik a hús.
Jolie_77
2013. május 25. 22:03
|
|
SpecialError |
|
Idézet (Jolie_77 @ 2013.05.25. 21:57)
Véleményedet több orvosi cikk is cáfolja, valamint számtalan vegetáriánus és vegán ember, akik egészségesek és fittek. Én még csak nyolc hónapja vagyok vega, szóval talán rajtam annyira nem lehet lemérni a dolgokat, de nem emlékszem, mikor voltam utoljára beteg és gyengébbnek sem értem magam azóta, hogy nem eszek húst.
A cikkhez mellékeltem híres vega és vegán sportolókat is, például testépítőket - bár ez a rész nem jelent meg, könnyen rájuk lehet találni a Google-n.
Nem tudom, mennyivel rosszabb a vega táplálkozás egy gyereknek annál, hogy chips-szel, cukros kólával, mekis kajával és édességekkel tömik... egyébként nem minden vega/vegán szülő erőlteti a saját életmódját a gyerekére. Idióta szülők mindkét csoportban vannak.
A cikkhez mellékeltem híres vega és vegán sportolókat is, például testépítőket - bár ez a rész nem jelent meg, könnyen rájuk lehet találni a Google-n.
Nézd én 23 éve eszek húst kb, tehát nagyjából mióta lehet és körülbelül 3 éve voltam utoljára beteg. A nem vegánok között is vannak kiemelkedően egészségesek és ugyanúgy a vegánok között betegek is ezt elhiheted. A táplálkozásnál, mint szinte mindennél a mértékletesség a kulcs, a vegánok nem mértékletesek ők is egy szélsőséget képviselnek pont mint az általad említett chipsfalók. Csak ők emellett hangsúlyozzák hogy ez egészséges. Az orvosoknak meg nagyobb százalék mondja azt hogy a hús elhagyása nem egészséges. Orvosa válogatja.
2013. május 25. 22:04
Én is annyiszor szerettem volna már áttérni a vegetáriánus életmódra, mert elegem van a húsból, de ebben a háztartásban állandóan az van. De egyébként imádom a zöldségeket-gyümölcsöket, hetekig el tudnék élni rajtuk, tavaly hónapokig zöldköreten éltem (jó, meg húson
), de igazából pártatlan vagyok. A hús finom. Isteni. Csak nem zabálni kell, hanem többnyire az egészséges és zsírszegény ételeket választani, nem holmi állatvédelmi célból, hanem az egészség miatt. (Attól, hogy egy csoport vega lesz, az állatok még sorban mennek a vágóhídra, szóval ha azt nem tudják megakadályozni, legalább az egészség legyen a fő – erre célzok az utolsó mondattal.)
2013. május 25. 22:05
Egyébként én gyümölcsfaló vagyok. Nincs az a gyümölcsmennyiség, amit ne tudnék megenni. Ennek ellenére eszembe nem jutna vegának lenni, mert imádom a húst is.
És ahogy előttem is írták páran, fő a MÉRTÉKLETESSÉG! Mindent lehet enni, de csak mértékkel. Egy tányér pörkölt még nem öl meg senkit, de egy kilótól már bizony rosszul van az ember.
És igen, lehet enni chipset és csokit is, mértékkel. Pár kocka csokinak ráadásul még jó hatása is van. Nem kilószámra kell zabálni.
És ahogy előttem is írták páran, fő a MÉRTÉKLETESSÉG! Mindent lehet enni, de csak mértékkel. Egy tányér pörkölt még nem öl meg senkit, de egy kilótól már bizony rosszul van az ember.
És igen, lehet enni chipset és csokit is, mértékkel. Pár kocka csokinak ráadásul még jó hatása is van. Nem kilószámra kell zabálni.
Beyla
2013. május 25. 22:09
|
|
PinkBarbieLittle Butterfly |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.06.13. Hozzászólás: 1975 Csatolások: 0 Azonosító: 177766 offline
|
Én egyszer próbáltam hús nélkül élni, de 1 hétig ment...:S Én is húsimádó vagyok. Meg úgy nem is lehet, hogy a családban mindenki más eszi a húst, én meg nem. És minden nap ott van az asztalon ebéd, tele hússal, így nem lehet róla leszokni.
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt.
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
2 évvel az első randevúzási pletykák után.
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Kiderült, hogyan döntött a bíróság.
Vanessa Hudgens elárulta, mivel küzdött a szülése után
Vanessa Hudgens elárulta, mivel küzdött a szülése után
Szülés után problémái voltak.
"Elolvadok!" Lily Collins lánya nagyon cuki mérföldkőhöz ért
"Elolvadok!" Lily Collins lánya nagyon cuki mérföldkőhöz ért
Nagyon édes fotót posztolt róla.
Lizzo megfogadta, hogy addig nem veszíti el a szüzességét, amíg nem nyer Grammy-díjat
Lizzo megfogadta, hogy addig nem veszíti el a szüzességét, amíg nem nyer Grammy-díjat
A 30-as éveiig várt.
Megszületett Hailee Steinfeld gyermeke!
Megszületett Hailee Steinfeld gyermeke!
Édesanya lett a híresség.
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Titkos esküvőn mondták ki az igent.