Starity

Államvizsga

2 oldal 1 2
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2013. május 06. 14:38 #1
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

StátuszSoy una chica húngara, chenoísta y apasionada por Londres.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 10969
Csatolások: 8081
Azonosító: 128114
Ha van érettségis téma, legyen államvizsgás is, még akkor is, ha az oldal átlagéletkorát számítva ez nem lesz annyira népszerű, mint az előbb említett... smileeee.gif

Nos, ami engem illet, június elején vár rám az államvizsga. Megmondom őszintén, már harmadszor csinálom, de még mindig ugyanúgy be vagyok tojva és pánikolva... mellow.gif blush.gif
4 felhasználónak tetszik: Miss Ibiza, nicol bellox, Adrianna, Minimanó94
2013. május 06. 14:39 #2
nicol bellox
nicol bellox
Huncut

Státusz:)
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 8136
Csatolások: 5409
Azonosító: 143848
Hajrá, sikerülni fog!! wink.gif És ne izgulj : )
2 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow, Adrianna
2013. május 06. 14:40 #3
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Idézet (nicol bellox @ 2013.05.06. 14:39)
Hajrá, sikerülni fog!!  wink.gif És ne izgulj : )

Köszi, úgy legyen... meghajolo.gif
1 felhasználónak tetszik: nicol bellox
2013. május 06. 14:41 #4
- törölt felhasználó -    
Idézet (Sally Sparrow @ 2013.05.06. 14:38)
Ha van érettségis téma, legyen államvizsgás is, még akkor is, ha az oldal átlagéletkorát számítva ez nem lesz annyira népszerű, mint az előbb említett... smileeee.gif
Nos, ami engem illet, június elején vár rám az államvizsga. Megmondom őszintén, már harmadszor csinálom, de még mindig ugyanúgy be vagyok tojva és pánikolva... mellow.gif blush.gif

3. diploma? Azta, le a kalappal! thumbsup.gif
Akkor már nagyon rutinos lehetsz. smileeee.gif
2 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow, Adrianna
2013. május 06. 14:43 #5
- törölt felhasználó -    
Hát, egyszer csak sikerülni fog. biggrin.gif
2013. május 06. 14:44 #6
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Idézet (Charlotte Benning @ 2013.05.06. 14:43)
Hát, egyszer csak sikerülni fog. biggrin.gif

Köszi, de ez 3 különböző szakot jelent, nem egy és ugyanazt. rohog.gif
3 felhasználónak tetszik: Miss Ibiza, dijansalihu, Minimanó94
2013. május 06. 14:46 #7
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Idézet (Miss Ibiza @ 2013.05.06. 14:41)
3. diploma? Azta, le a kalappal! thumbsup.gif 
Akkor már nagyon rutinos lehetsz. smileeee.gif

Köszi. Hát, rutin az van, csak valahogy az izgalmamat sosem tudom igazán levetkőzni. mellow.gif Elég stresszes vagyok és képes vagyok leblokkolni a legártatlanabb helyzetben is. blink.gif Meg van az a rossz szokásom, hogy mindig arra görcsölök rá, ami nem jut eszembe és ennek hála elbizonytalanodok abban is, amit tudok. rohog.gif

Meg azért az is más, ha az ember "főállásban" tanul, meg ha munka mellett... A tudásomat az elsőnél éreztem a legstabilabbnak, amikor nappalis voltam. Az utóbbi kettő meg "kedvtelés" ugyan, de hát ha már, akkor csinálja az ember a tőle telhető legjobban... Csak hát ez egyre nehezebb... smileeee.gif
2013. május 06. 15:02 #8
- törölt felhasználó -    
Idézet (Sally Sparrow @ 2013.05.06. 14:38)

Egy kalappal cool.gif Emlékszem, nem is olyan régen, de sokkal jobban féltem (mivel húzosabb is volt) egyetlen egy Z.H-tól, mint az egész érettségitől. Imádtam, mikor 11-re mentem vizsgázni és este 18 körül végeztem. dry.gif Egyes kurzusok kódjai még most is előttem vannak. pl. SCNB0402 (de utáltam szegénykét)
Az pedig különösen rémlik, hogy 1-1 kurzusért valóságos háborúk alakultak ki. biggrin.gif Közel sem volt mindegy hogy kihez és mikor veszed fel a tárgyat. Péntekre pedig mindenki szabaddá szerette volna tenni a napját, különösen a koleszosok, bejárósok. A "segítőkész" és cseppet sem pénzrehajtó T.O. pedig tette a dolgát. laugh.gif Ott vágtak meg, ahol csak tudtak. Sokszor önhibámon kívül, de nem panaszkodom...
A terepgyakorlatokat pedig szerettem..így utólag visszagondolva.
1 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow
2013. május 06. 15:04 #9
- törölt felhasználó -    
Idézet (Sally Sparrow @ 2013.05.06. 14:46)
Köszi. Hát, rutin az van, csak valahogy az izgalmamat sosem tudom igazán levetkőzni. mellow.gif Elég stresszes vagyok és képes vagyok leblokkolni a legártatlanabb helyzetben is. blink.gif Meg van az a rossz szokásom, hogy mindig arra görcsölök rá, ami nem jut eszembe és ennek hála elbizonytalanodok abban is, amit tudok. rohog.gif
Meg azért az is más, ha az ember "főállásban" tanul, meg ha munka mellett... A tudásomat az elsőnél éreztem a legstabilabbnak, amikor nappalis voltam. Az utóbbi kettő meg "kedvtelés" ugyan, de hát ha már, akkor csinálja az ember a tőle telhető legjobban... Csak hát ez egyre nehezebb... smileeee.gif

Szabad megkérdezni, milyen szakon vagy?
Nem tudom, megnyugtat-e, de én még nem találkoztam olyannal, akit megvágtak államvizsgán. smileeee.gif Olyannal már igen, aki az érettségin nem ment át, de ő nagyon hülye. _nevet.gif
2013. május 06. 15:08 #10
Lizania
Lizania
lied

Státusz"Színház az egész világ, és színész benne minden férfi és nő"
Hozzászólás: 3169
Csatolások: 1228
Azonosító: 163471
Nos én ugyan még messze vagyok az államvizsgától, de tisztán emlékszem anyukáméra, aki pár évvel ezelőtt tette le. Szegénykém többnyire éjszaka tanult, de végül úgy emlékszem nem volt olyan nehéz neki, bár azóta fújom én is ezeket a pszichológiai dolgokat rohog.gif Neki inkább a nyelvvizsga volt vészes.
2013. május 06. 15:09 #11
- törölt felhasználó -    
Idézet (Sally Sparrow @ 2013.05.06. 14:44)
Köszi, de ez 3 különböző szakot jelent, nem egy és ugyanazt. rohog.gif

Ja értem.
2013. május 06. 15:59 #12
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Idézet (Norah @ 2013.05.06. 15:02)
Egy kalappal cool.gif Emlékszem, nem is olyan régen, de sokkal jobban féltem (mivel húzosabb is volt) egyetlen egy Z.H-tól, mint az egész érettségitől. Imádtam, mikor 11-re mentem vizsgázni és este 18 körül végeztem. dry.gif  Egyes kurzusok kódjai még most is előttem vannak. pl. SCNB0402 (de utáltam szegénykét)
Az pedig különösen rémlik, hogy 1-1 kurzusért valóságos háborúk alakultak ki. biggrin.gif Közel sem volt mindegy hogy kihez és mikor veszed fel a tárgyat. Péntekre pedig mindenki szabaddá szerette volna tenni a napját, különösen a koleszosok, bejárósok. A "segítőkész" és cseppet sem pénzrehajtó T.O. pedig tette a dolgát. laugh.gif Ott vágtak meg, ahol csak tudtak. Sokszor önhibámon kívül, de nem panaszkodom...
A terepgyakorlatokat pedig szerettem..így utólag visszagondolva.

Köszönöm szépen! smileeee.gif
Hát igen, a felsőoktatás az egy teljesen más műfaj... smileeee.gif Ahhoz képest az érettségi bakfitty volt így visszagondolva... smileeee.gif Velem is volt már olyan, hogy órákat vártam egy vizsgára, pedig csak ketten voltunk... Az oktató kisgyermekes anyuka volt és hát mondanom sem kell, közbejött ez-az... Mi meg mint a jó gyerekek, vártunk estébe nyúlóan... Annyira felstresszeltem magam, hogy eskü, hogy a nevemet sem tudtam volna megmondani, ha kérdezik. blink.gif És sikerült a tanár előtt is beégetni magam, ugyanis olyan egyértelmű dolgokra nem bírtam már válaszolni a stressztől és a fáradtságtól, hogy visszagondolva is elsüllyedek a sárga földig... Pedig a csoporttársam volt az élő bizonyíték, hogy tanultam... Konkrétan csomó dolgot tőlem kérdezett meg, mert nem tudta, nem értette. Én pedig, amíg várakoztunk, elmagyaráztam őket. Mert megtanultam. Mondanom sem kell, hogy vizsgán a sráctól egy az egyben azokat kérdezték, amiket nem sokkal korábban elmeséltem neki, 5-öst kapott... Én meg örültem a kettesemnek. Szóval én már csak ilyen "stresszmentes" nőszemély vagyok. rohog.gif
Egyébként nálunk sajnos vagy szerencsére nem volt ilyen szabad órafelszedés, mi mindig mindenhol készen kaptuk az órarendet, nem volt beleszólásunk...

Idézet (Miss Ibiza @ 2013.05.06. 15:04)
Szabad megkérdezni, milyen szakon vagy?
Nem tudom, megnyugtat-e, de én még nem találkoztam olyannal, akit megvágtak államvizsgán. smileeee.gif Olyannal már igen, aki az érettségin nem ment át, de ő nagyon hülye. _nevet.gif

Szociológia.
Én sem találkoztam még, de azért terjednek hírek... rohog.gif

Idézet (Lizania @ 2013.05.06. 15:08)
Nos én ugyan még messze vagyok az államvizsgától, de tisztán emlékszem anyukáméra, aki pár évvel ezelőtt tette le. Szegénykém többnyire éjszaka tanult, de végül úgy emlékszem nem volt olyan nehéz neki, bár azóta fújom én is ezeket a pszichológiai dolgokat rohog.gif Neki inkább a nyelvvizsga volt vészes.

Nos, munka mellett készülni valóban nem leányálom. sad.gif
Pedig egyébként az ember idősebb fejjel sokkal jobban befogadó és jobban képes tanulni is, hiszen az élettapasztalat egyre nő és a tanultakat tudjuk mivel párhuzamba állítani. Viszont az idő és energia egyre kevesebb hozzá...
A nyelvvizsga. Ne is mondd. Az nálam is szép mutatvány lesz. Két középfokú kell, nekem csak egy van még... Az lesz a következő projekt... biggrin.gif
1 felhasználónak tetszik: Miss Ibiza
2013. május 06. 16:07 #13
Lizania
Lizania
lied

Státusz"Színház az egész világ, és színész benne minden férfi és nő"
Hozzászólás: 3169
Csatolások: 1228
Azonosító: 163471
Szerencsére neki a munkahelye tette ezt a lehetőséget és ők is fizették a taníttatást, azalatt dolgoznia sem kellett. Ugye kellenek diplomás emberek oda ahova ő dolgozik (nyugdíj biztosítás), ezért néha kiküldenek embereket a szegedi egyetemre. Az államvizsga izgulásban telt, de elsőre sikerült. Csak, hogy a diplomához neki még kötelező volt egy középfokú angol nyelvvizsga is. Meg ne mondjam, 8-szor csinálta meg újra és újra mire sikerült. Aztán meg már mikor megkapta a diplomáját, nagyon boldog volt laugh.gif
2 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow, Miss Ibiza
2013. május 06. 16:10 #14
Peszti
Peszti
visszatérő vendég

StátuszAlice is dead. Kill the rabbit! - "we are the freeky people..."
Hozzászólás: 465
Csatolások: 3
Azonosító: 104407
Hajrá Sally, sok sikert! pompom.gif Anyum is most államvizsgázik majd én meg... nekem meg zh (két)hét meg vizsgák... együtt szenvedünk biggrin.gif
2013. május 06. 16:13 #15
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Idézet (Lizania @ 2013.05.06. 16:07)
Csak, hogy a diplomához neki még kötelező volt egy középfokú angol nyelvvizsga is. Meg ne mondjam, 8-szor csinálta meg újra és újra mire sikerült. Aztán meg már mikor megkapta a diplomáját, nagyon boldog volt laugh.gif

Én a némettel küszködtem elég sokáig. Én konkrétan elbőgtem magam, amikor megláttam, hogy sikerült... rohog.gif
Anyukád milyen szakot végzett?

Idézet (Peszti @ 2013.05.06. 16:10)
Hajrá Sally, sok sikert! pompom.gif  Anyum is most államvizsgázik majd én meg... nekem meg zh (két)hét meg vizsgák... együtt szenvedünk biggrin.gif

Köszi szépen! Anyukádnak is kalappal, s persze neked is a vizsgákhoz! smileeee.gif Ti milyen szakosok vagytok? smileeee.gif
1 felhasználónak tetszik: Peszti
2013. május 06. 16:28 #16
Peszti
Peszti
visszatérő vendég

Idézet (Sally Sparrow @ 2013.05.06. 16:13)

Köszi szépen! Anyukádnak is kalappal, s persze neked is a vizsgákhoz! smileeee.gif Ti milyen szakosok vagytok? smileeee.gif

Anyum kettőt is csinál egyszerre (meló mellett... igazi terminátor a csaj blink.gif ). Egészségügyi szervező (ebből államvizsgázik most) a másik mondjuk okj-s, gyógynövény és fűszertermesztő.
Én belenyúltam a tutiba az informatikus könyvtárossal, amiről kiderült hogy inkább informatikus mint könyvtáros dry.gif és mellesleg a fősuli lábtörlője... De most felvettem mellé 50 kredites modulnak anglisztikát aztán majd meglátjuk, lehet jövőre szakot váltok biggrin.gif
2013. május 06. 17:05 #17
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Idézet (Peszti @ 2013.05.06. 16:28)
Anyum kettőt is csinál egyszerre (meló mellett... igazi terminátor a csaj blink.gif ). Egészségügyi szervező (ebből államvizsgázik most) a másik mondjuk okj-s, gyógynövény és fűszertermesztő.
Én belenyúltam a tutiba az informatikus könyvtárossal, amiről kiderült hogy inkább informatikus mint könyvtáros dry.gif és mellesleg a fősuli lábtörlője...  De most felvettem mellé 50 kredites modulnak anglisztikát aztán majd meglátjuk, lehet jövőre szakot váltok biggrin.gif

Az szép! Minden elismerésem anyukádnak. Egyébként nem szabad lebecsülni az OKJ-t, a 3-ból az egyik nekem is az, vagyis egészen pontosan felnőttképzéses és a felsőoktatás indította el. De simán kijelenthetem, hogy az az államvizsga 20x szívatósabb és nehezebb volt, mint amiért diplomát is adtak. Olyan jogi dolgokat kellett benyalni, hogy csak néztünk. És ez csak egy kis része volt... Én konkrétan anno a hajamat téptem, hogy ezért a papírért, ami hivatalosan sokkal kevesebbet ér, 20x többet kell tenni, mint egy igazi diplomáért. smileeee.gif
Nem tetszik az infó könyvtár? Nekem az az első diplomám. rohog.gif Én szerettem, bár nálunk meg inkább az volt a gáz sokaknál, hogy inkább volt könyvtár, mint informatika. biggrin.gif Mondjuk elektronikus-digitális szakirányt végeztem, így azért kaptunk mi is jócskán a "jóból", de alapvetően 1-2 dolgot leszámítva meg lehetett csinálni viszonylag magabiztosan. smileeee.gif
2013. május 06. 17:50 #18
Peszti
Peszti
visszatérő vendég

Jajj, nem, szó sincs róla hogy lenézném az OKJ-s végzettséget vagy ilyesmi, tudom milyen kemény tud lenni. Anno pár éve unokatesómat én pátyolgattam mikor a turizmust végezte. Meg én is megcsinálhattam volna az OKJ-t mikor szakközépben végeztem de látva a követelményeket visszarettentem tőle, ráadásul akkor betegen nekem bőven elég volt az érettségivel vesződni. Azt hiszem nagyon hülyén és félreérthetően fejezem ki magam 110.gif
Hah, hát ez tök jó! biggrin.gif Igazából tetszik, mármint a könyvtáros részét nagyon élvezem, de sajnos informatikából tök homály vagyok. De még ez se lenne nagy gond, mindent meg lehet csinálni, igazából az vette el tőle a kedvem, hogy csak info-s szakirányt lehet választani, annak ellenére, hogy mind a mai napig van könyvtáros meghirdetve. Miért nem indul? Indok (úgy, hogy összeszedtük a kellő létszámú jelentkezőt): "hát már tíz éve nem indult..." Akkor minek hirdetitek meg kötsögök? blink.gif mad.gif Bah... ráadásul állandóan szívatnak minket, volt, hogy nem indítottak el tantárgyat mert "elfelejtették hogy olyan nekünk is van" blink.gif Szóval így elég kiábrándító...
2013. május 06. 18:04 #19
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Idézet (Peszti @ 2013.05.06. 17:50)
Jajj, nem, szó sincs róla hogy lenézném az OKJ-s végzettséget vagy ilyesmi, tudom milyen kemény tud lenni. Anno pár éve unokatesómat én pátyolgattam mikor a turizmust végezte. Meg én is megcsinálhattam volna az OKJ-t mikor szakközépben végeztem de látva a követelményeket visszarettentem tőle, ráadásul akkor betegen nekem bőven elég volt az érettségivel vesződni. Azt hiszem nagyon hülyén és félreérthetően fejezem ki magam 110.gif 
Hah, hát ez tök jó! biggrin.gif  Igazából tetszik, mármint a könyvtáros részét nagyon élvezem, de sajnos informatikából tök homály vagyok. De még ez se lenne nagy gond, mindent meg lehet csinálni, igazából az vette el tőle a kedvem, hogy csak info-s szakirányt lehet választani, annak ellenére, hogy mind a mai napig van könyvtáros meghirdetve. Miért nem indul? Indok (úgy, hogy összeszedtük a kellő létszámú jelentkezőt): "hát már tíz éve nem indult..." Akkor minek hirdetitek meg kötsögök? blink.gif  mad.gif  Bah... ráadásul állandóan szívatnak minket, volt, hogy nem indítottak el tantárgyat mert "elfelejtették hogy olyan nekünk is van" blink.gif Szóval így elég kiábrándító...

Nem is neked címeztem a lebecsülést, hanem úgy általánosságban mondom. Sokan azt hiszik, hogy egyszerűbb, mint diplomázni. Pedig... rolleyes.gif smileeee.gif
Értem. Nálunk volt közkönyvtári meg elektronikus-digitális szakirány. Én utóbbit választottam, mert úgy gondoltam, hogy ezzel több esélyem lesz elhelyezkedni. Nálatok milyen lehetséges szakirányok vannak?
Pff. Egyébként ez tényleg durva. Engedtessék már meg a hallgatónak a választási lehetőség, pláne, hogy van elég jelentkező. dry.gif Szánalmas... Valószínűleg az lehet ám a bajuk, hogy új tárgyakat kéne indítaniuk, meg kéne találni oktatókat, akik viszik a tárgyakat. De nyilván egyszerűbb meghúzni a szakirányokon a limitet, hogy eszed, nem eszed, nem kapsz mást. Lehet a hallgatókat tömöríteni, kevesebb óraszám, a tanárnak sem kell fizetésemelést adni... dry.gif Erre játszanak előszeretettel. Minél kevesebb pénzből akarnak mindent megúszni. Nálunk konkrétan tömbösítve voltunk a nappalisokkal bizonyos tárgyak esetében. Mondanom sem kell, töredékét adták le így nekünk, mint amit a nappalisoknak, lévén, mi nem mehetünk le annyiszor, de egybe tettek minket... A durva viszont az, hogy az államvizsgán meg nem nagyon lesz különbség, hogy ki milyen tagozaton óhajtja abszolválni a dolgokat... dry.gif Plusz szombaton nem is tarthatnak órát az oktatók, mert nem fizetik ki nekik. mad.gif De az egyetem meg szépen feji a diákságot... Menjenek el a manóba! reklamalo.gif
Nekünk is volt olyan, hogy betettek egy tárgyat, amit már lehallgattunk. Aztán utolsó félévben derült ki, hogy nincs elég kreditünk, mert lespóroltak nekünk pár órát. Szóval most kaptunk plusz órákat, amikre ugyan bemenni nem kell, de kell csinálni beadandókat... dry.gif
1 felhasználónak tetszik: Peszti
2013. május 06. 18:41 #20
Peszti
Peszti
visszatérő vendég

Idézet (Sally Sparrow @ 2013.05.06. 18:04)
Nem is neked címeztem a lebecsülést, hanem úgy általánosságban mondom. Sokan azt hiszik, hogy egyszerűbb, mint diplomázni. Pedig... rolleyes.gif smileeee.gif
Értem. Nálunk volt közkönyvtári meg elektronikus-digitális szakirány. Én utóbbit választottam, mert úgy gondoltam, hogy ezzel több esélyem lesz elhelyezkedni. Nálatok milyen lehetséges szakirányok vannak?
Pff. Egyébként ez tényleg durva. Engedtessék már meg a hallgatónak a választási lehetőség, pláne, hogy van elég jelentkező. dry.gif Szánalmas... Valószínűleg az lehet ám a bajuk, hogy új tárgyakat kéne indítaniuk, meg kéne találni oktatókat, akik viszik a tárgyakat. De nyilván egyszerűbb meghúzni a szakirányokon a limitet, hogy eszed, nem eszed, nem kapsz mást. Lehet a hallgatókat tömöríteni, kevesebb óraszám, a tanárnak sem kell fizetésemelést adni... dry.gif Erre játszanak előszeretettel. Minél kevesebb pénzből akarnak mindent megúszni. Nálunk konkrétan tömbösítve voltunk a nappalisokkal bizonyos tárgyak esetében. Mondanom sem kell, töredékét adták le így nekünk, mint amit a nappalisoknak, lévén, mi nem mehetünk le annyiszor, de egybe tettek minket... A durva viszont az, hogy az államvizsgán meg nem nagyon lesz különbség, hogy ki milyen tagozaton óhajtja abszolválni a dolgokat... dry.gif Plusz szombaton nem is tarthatnak órát az oktatók, mert nem fizetik ki nekik. mad.gif De az egyetem meg szépen feji a diákságot... Menjenek el a manóba! reklamalo.gif 
Nekünk is volt olyan, hogy betettek egy tárgyat, amit már lehallgattunk. Aztán utolsó félévben derült ki, hogy nincs elég kreditünk, mert lespóroltak nekünk pár órát. Szóval most kaptunk plusz órákat, amikre ugyan bemenni nem kell, de kell csinálni beadandókat... dry.gif

Nálunk három van meghirdetve, az iskolai könyvtáros, információ bróker és a webpublikátor. Az iskolai könyvtárost szerettük volna újraindíttatni, mivel még az is jobb, mint egy olyan szakirány amivel sehol nem tudsz elhelyezkedni, még a tanárok is óva intenek tőle, meg egy olyan ami hidegen hagy. De nem indítják... Azt mondta a néni a tanszéken, hogy végezzük ezt el, aztán menjünk MA-ra, ott lehet könyvtárra szakosodni. Hát köszi. Nem terveztem doktorálni... biggrin.gif
Uhh hát ez nagyon durva blink.gif Azért ilyen szinten nemtörődömnek lenni... és természetesen ti isszátok meg a levét. Magyar felsőoktatás, gratulálok dry.gif
2 oldal 1 2
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!