Nos, ami engem illet, június elején vár rám az államvizsga. Megmondom őszintén, már harmadszor csinálom, de még mindig ugyanúgy be vagyok tojva és pánikolva...
Államvizsga
2013. május 06. 14:38
|
|
Sally SparrowLondonb*zi chenoista |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10969 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline
|
Ha van érettségis téma, legyen államvizsgás is, még akkor is, ha az oldal átlagéletkorát számítva ez nem lesz annyira népszerű, mint az előbb említett...
Nos, ami engem illet, június elején vár rám az államvizsga. Megmondom őszintén, már harmadszor csinálom, de még mindig ugyanúgy be vagyok tojva és pánikolva...
2013. május 06. 14:39
|
|
nicol belloxHuncut |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.01.22. Hozzászólás: 8136 Csatolások: 5409 Azonosító: 143848 offline
|
Hajrá, sikerülni fog!!
És ne izgulj : )
2013. május 06. 14:40
|
|
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10969 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline
|
Idézet (nicol bellox @ 2013.05.06. 14:39)
Hajrá, sikerülni fog!!
És ne izgulj : )
Köszi, úgy legyen...
1 felhasználónak tetszik:
nicol bellox
2013. május 06. 14:41
Idézet (Sally Sparrow @ 2013.05.06. 14:38)
Ha van érettségis téma, legyen államvizsgás is, még akkor is, ha az oldal átlagéletkorát számítva ez nem lesz annyira népszerű, mint az előbb említett...

3. diploma? Azta, le a kalappal!
Akkor már nagyon rutinos lehetsz.
2013. május 06. 14:44
|
|
|
Idézet (Charlotte Benning @ 2013.05.06. 14:43)
Hát, egyszer csak sikerülni fog. 
Köszi, de ez 3 különböző szakot jelent, nem egy és ugyanazt.
2013. május 06. 14:46
|
|
|
Idézet (Miss Ibiza @ 2013.05.06. 14:41)
3. diploma? Azta, le a kalappal!
Köszi. Hát, rutin az van, csak valahogy az izgalmamat sosem tudom igazán levetkőzni.
Meg azért az is más, ha az ember "főállásban" tanul, meg ha munka mellett... A tudásomat az elsőnél éreztem a legstabilabbnak, amikor nappalis voltam. Az utóbbi kettő meg "kedvtelés" ugyan, de hát ha már, akkor csinálja az ember a tőle telhető legjobban... Csak hát ez egyre nehezebb...
2013. május 06. 15:02
Idézet (Sally Sparrow @ 2013.05.06. 14:38)

Egy kalappal
Az pedig különösen rémlik, hogy 1-1 kurzusért valóságos háborúk alakultak ki.
A terepgyakorlatokat pedig szerettem..így utólag visszagondolva.
Sally Sparrow
2013. május 06. 15:04
Idézet (Sally Sparrow @ 2013.05.06. 14:46)
Köszi. Hát, rutin az van, csak valahogy az izgalmamat sosem tudom igazán levetkőzni.
Elég stresszes vagyok és képes vagyok leblokkolni a legártatlanabb helyzetben is.
Meg van az a rossz szokásom, hogy mindig arra görcsölök rá, ami nem jut eszembe és ennek hála elbizonytalanodok abban is, amit tudok.
Meg azért az is más, ha az ember "főállásban" tanul, meg ha munka mellett... A tudásomat az elsőnél éreztem a legstabilabbnak, amikor nappalis voltam. Az utóbbi kettő meg "kedvtelés" ugyan, de hát ha már, akkor csinálja az ember a tőle telhető legjobban... Csak hát ez egyre nehezebb...
Szabad megkérdezni, milyen szakon vagy?
Nem tudom, megnyugtat-e, de én még nem találkoztam olyannal, akit megvágtak államvizsgán.
Sally Sparrow
2013. május 06. 15:08
|
|
Lizanialied |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.11.07. Hozzászólás: 3169 Csatolások: 1228 Azonosító: 163471 offline
|
Nos én ugyan még messze vagyok az államvizsgától, de tisztán emlékszem anyukáméra, aki pár évvel ezelőtt tette le. Szegénykém többnyire éjszaka tanult, de végül úgy emlékszem nem volt olyan nehéz neki, bár azóta fújom én is ezeket a pszichológiai dolgokat
Neki inkább a nyelvvizsga volt vészes.
Sally Sparrow
2013. május 06. 15:09
Idézet (Sally Sparrow @ 2013.05.06. 14:44)
Köszi, de ez 3 különböző szakot jelent, nem egy és ugyanazt. 
Ja értem.
2013. május 06. 15:59
|
|
|
Idézet (Norah @ 2013.05.06. 15:02)
Egy kalappal
Emlékszem, nem is olyan régen, de sokkal jobban féltem (mivel húzosabb is volt) egyetlen egy Z.H-tól, mint az egész érettségitől. Imádtam, mikor 11-re mentem vizsgázni és este 18 körül végeztem.
Egyes kurzusok kódjai még most is előttem vannak. pl. SCNB0402 (de utáltam szegénykét)
Közel sem volt mindegy hogy kihez és mikor veszed fel a tárgyat. Péntekre pedig mindenki szabaddá szerette volna tenni a napját, különösen a koleszosok, bejárósok. A "segítőkész" és cseppet sem pénzrehajtó T.O. pedig tette a dolgát.
Ott vágtak meg, ahol csak tudtak. Sokszor önhibámon kívül, de nem panaszkodom...
Köszönöm szépen!
Hát igen, a felsőoktatás az egy teljesen más műfaj...
Egyébként nálunk sajnos vagy szerencsére nem volt ilyen szabad órafelszedés, mi mindig mindenhol készen kaptuk az órarendet, nem volt beleszólásunk...
Idézet (Miss Ibiza @ 2013.05.06. 15:04)
Szabad megkérdezni, milyen szakon vagy?
Nem tudom, megnyugtat-e, de én még nem találkoztam olyannal, akit megvágtak államvizsgán.
Olyannal már igen, aki az érettségin nem ment át, de ő nagyon hülye. 
Szociológia.
Én sem találkoztam még, de azért terjednek hírek...
Idézet (Lizania @ 2013.05.06. 15:08)
Nos én ugyan még messze vagyok az államvizsgától, de tisztán emlékszem anyukáméra, aki pár évvel ezelőtt tette le. Szegénykém többnyire éjszaka tanult, de végül úgy emlékszem nem volt olyan nehéz neki, bár azóta fújom én is ezeket a pszichológiai dolgokat
Neki inkább a nyelvvizsga volt vészes.
Nos, munka mellett készülni valóban nem leányálom.
Pedig egyébként az ember idősebb fejjel sokkal jobban befogadó és jobban képes tanulni is, hiszen az élettapasztalat egyre nő és a tanultakat tudjuk mivel párhuzamba állítani. Viszont az idő és energia egyre kevesebb hozzá...
A nyelvvizsga. Ne is mondd. Az nálam is szép mutatvány lesz. Két középfokú kell, nekem csak egy van még... Az lesz a következő projekt...
Miss Ibiza
2013. május 06. 16:07
|
|
Lizanialied |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.11.07. Hozzászólás: 3169 Csatolások: 1228 Azonosító: 163471 offline
|
Szerencsére neki a munkahelye tette ezt a lehetőséget és ők is fizették a taníttatást, azalatt dolgoznia sem kellett. Ugye kellenek diplomás emberek oda ahova ő dolgozik (nyugdíj biztosítás), ezért néha kiküldenek embereket a szegedi egyetemre. Az államvizsga izgulásban telt, de elsőre sikerült. Csak, hogy a diplomához neki még kötelező volt egy középfokú angol nyelvvizsga is. Meg ne mondjam, 8-szor csinálta meg újra és újra mire sikerült. Aztán meg már mikor megkapta a diplomáját, nagyon boldog volt
2013. május 06. 16:10
|
|
Pesztivisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 09.08.08. Hozzászólás: 465 Csatolások: 3 Azonosító: 104407 offline
|
Hajrá Sally, sok sikert!
Anyum is most államvizsgázik majd én meg... nekem meg zh (két)hét meg vizsgák... együtt szenvedünk
Sally Sparrow
2013. május 06. 16:13
|
|
|
Idézet (Lizania @ 2013.05.06. 16:07)
Csak, hogy a diplomához neki még kötelező volt egy középfokú angol nyelvvizsga is. Meg ne mondjam, 8-szor csinálta meg újra és újra mire sikerült. Aztán meg már mikor megkapta a diplomáját, nagyon boldog volt 
Én a némettel küszködtem elég sokáig. Én konkrétan elbőgtem magam, amikor megláttam, hogy sikerült...
Anyukád milyen szakot végzett?
Idézet (Peszti @ 2013.05.06. 16:10)
Hajrá Sally, sok sikert!
Anyum is most államvizsgázik majd én meg... nekem meg zh (két)hét meg vizsgák... együtt szenvedünk 
Köszi szépen! Anyukádnak is kalappal, s persze neked is a vizsgákhoz!
Peszti
2013. május 06. 16:28
|
|
Csoport: Tag Csatlakozott: 09.08.08. Hozzászólás: 465 Csatolások: 3 Azonosító: 104407 offline
|
Idézet (Sally Sparrow @ 2013.05.06. 16:13)
Köszi szépen! Anyukádnak is kalappal, s persze neked is a vizsgákhoz!
Anyum kettőt is csinál egyszerre (meló mellett... igazi terminátor a csaj
Én belenyúltam a tutiba az informatikus könyvtárossal, amiről kiderült hogy inkább informatikus mint könyvtáros
Sally Sparrow
2013. május 06. 17:05
|
|
|
Idézet (Peszti @ 2013.05.06. 16:28)
Anyum kettőt is csinál egyszerre (meló mellett... igazi terminátor a csaj
). Egészségügyi szervező (ebből államvizsgázik most) a másik mondjuk okj-s, gyógynövény és fűszertermesztő.
Én belenyúltam a tutiba az informatikus könyvtárossal, amiről kiderült hogy inkább informatikus mint könyvtáros
és mellesleg a fősuli lábtörlője... De most felvettem mellé 50 kredites modulnak anglisztikát aztán majd meglátjuk, lehet jövőre szakot váltok 
Az szép! Minden elismerésem anyukádnak. Egyébként nem szabad lebecsülni az OKJ-t, a 3-ból az egyik nekem is az, vagyis egészen pontosan felnőttképzéses és a felsőoktatás indította el. De simán kijelenthetem, hogy az az államvizsga 20x szívatósabb és nehezebb volt, mint amiért diplomát is adtak. Olyan jogi dolgokat kellett benyalni, hogy csak néztünk. És ez csak egy kis része volt... Én konkrétan anno a hajamat téptem, hogy ezért a papírért, ami hivatalosan sokkal kevesebbet ér, 20x többet kell tenni, mint egy igazi diplomáért.
Nem tetszik az infó könyvtár? Nekem az az első diplomám.
2013. május 06. 17:50
|
|
|
Jajj, nem, szó sincs róla hogy lenézném az OKJ-s végzettséget vagy ilyesmi, tudom milyen kemény tud lenni. Anno pár éve unokatesómat én pátyolgattam mikor a turizmust végezte. Meg én is megcsinálhattam volna az OKJ-t mikor szakközépben végeztem de látva a követelményeket visszarettentem tőle, ráadásul akkor betegen nekem bőven elég volt az érettségivel vesződni. Azt hiszem nagyon hülyén és félreérthetően fejezem ki magam
Hah, hát ez tök jó!
Igazából tetszik, mármint a könyvtáros részét nagyon élvezem, de sajnos informatikából tök homály vagyok. De még ez se lenne nagy gond, mindent meg lehet csinálni, igazából az vette el tőle a kedvem, hogy csak info-s szakirányt lehet választani, annak ellenére, hogy mind a mai napig van könyvtáros meghirdetve. Miért nem indul? Indok (úgy, hogy összeszedtük a kellő létszámú jelentkezőt): "hát már tíz éve nem indult..." Akkor minek hirdetitek meg kötsögök?
Bah... ráadásul állandóan szívatnak minket, volt, hogy nem indítottak el tantárgyat mert "elfelejtették hogy olyan nekünk is van"
Szóval így elég kiábrándító...
Hah, hát ez tök jó!
Sally Sparrow
2013. május 06. 18:04
|
|
|
Idézet (Peszti @ 2013.05.06. 17:50)
Jajj, nem, szó sincs róla hogy lenézném az OKJ-s végzettséget vagy ilyesmi, tudom milyen kemény tud lenni. Anno pár éve unokatesómat én pátyolgattam mikor a turizmust végezte. Meg én is megcsinálhattam volna az OKJ-t mikor szakközépben végeztem de látva a követelményeket visszarettentem tőle, ráadásul akkor betegen nekem bőven elég volt az érettségivel vesződni. Azt hiszem nagyon hülyén és félreérthetően fejezem ki magam
Hah, hát ez tök jó!
Igazából tetszik, mármint a könyvtáros részét nagyon élvezem, de sajnos informatikából tök homály vagyok. De még ez se lenne nagy gond, mindent meg lehet csinálni, igazából az vette el tőle a kedvem, hogy csak info-s szakirányt lehet választani, annak ellenére, hogy mind a mai napig van könyvtáros meghirdetve. Miért nem indul? Indok (úgy, hogy összeszedtük a kellő létszámú jelentkezőt): "hát már tíz éve nem indult..." Akkor minek hirdetitek meg kötsögök?
Bah... ráadásul állandóan szívatnak minket, volt, hogy nem indítottak el tantárgyat mert "elfelejtették hogy olyan nekünk is van"
Szóval így elég kiábrándító...
Hah, hát ez tök jó!
Nem is neked címeztem a lebecsülést, hanem úgy általánosságban mondom. Sokan azt hiszik, hogy egyszerűbb, mint diplomázni. Pedig...
Értem. Nálunk volt közkönyvtári meg elektronikus-digitális szakirány. Én utóbbit választottam, mert úgy gondoltam, hogy ezzel több esélyem lesz elhelyezkedni. Nálatok milyen lehetséges szakirányok vannak?
Pff. Egyébként ez tényleg durva. Engedtessék már meg a hallgatónak a választási lehetőség, pláne, hogy van elég jelentkező.
Nekünk is volt olyan, hogy betettek egy tárgyat, amit már lehallgattunk. Aztán utolsó félévben derült ki, hogy nincs elég kreditünk, mert lespóroltak nekünk pár órát. Szóval most kaptunk plusz órákat, amikre ugyan bemenni nem kell, de kell csinálni beadandókat...
Peszti
2013. május 06. 18:41
|
|
|
Idézet (Sally Sparrow @ 2013.05.06. 18:04)
Nem is neked címeztem a lebecsülést, hanem úgy általánosságban mondom. Sokan azt hiszik, hogy egyszerűbb, mint diplomázni. Pedig...
Értem. Nálunk volt közkönyvtári meg elektronikus-digitális szakirány. Én utóbbit választottam, mert úgy gondoltam, hogy ezzel több esélyem lesz elhelyezkedni. Nálatok milyen lehetséges szakirányok vannak?
Pff. Egyébként ez tényleg durva. Engedtessék már meg a hallgatónak a választási lehetőség, pláne, hogy van elég jelentkező.
Szánalmas... Valószínűleg az lehet ám a bajuk, hogy új tárgyakat kéne indítaniuk, meg kéne találni oktatókat, akik viszik a tárgyakat. De nyilván egyszerűbb meghúzni a szakirányokon a limitet, hogy eszed, nem eszed, nem kapsz mást. Lehet a hallgatókat tömöríteni, kevesebb óraszám, a tanárnak sem kell fizetésemelést adni...
Erre játszanak előszeretettel. Minél kevesebb pénzből akarnak mindent megúszni. Nálunk konkrétan tömbösítve voltunk a nappalisokkal bizonyos tárgyak esetében. Mondanom sem kell, töredékét adták le így nekünk, mint amit a nappalisoknak, lévén, mi nem mehetünk le annyiszor, de egybe tettek minket... A durva viszont az, hogy az államvizsgán meg nem nagyon lesz különbség, hogy ki milyen tagozaton óhajtja abszolválni a dolgokat...
Plusz szombaton nem is tarthatnak órát az oktatók, mert nem fizetik ki nekik.
De az egyetem meg szépen feji a diákságot... Menjenek el a manóba!
Nekünk is volt olyan, hogy betettek egy tárgyat, amit már lehallgattunk. Aztán utolsó félévben derült ki, hogy nincs elég kreditünk, mert lespóroltak nekünk pár órát. Szóval most kaptunk plusz órákat, amikre ugyan bemenni nem kell, de kell csinálni beadandókat...
Nálunk három van meghirdetve, az iskolai könyvtáros, információ bróker és a webpublikátor. Az iskolai könyvtárost szerettük volna újraindíttatni, mivel még az is jobb, mint egy olyan szakirány amivel sehol nem tudsz elhelyezkedni, még a tanárok is óva intenek tőle, meg egy olyan ami hidegen hagy. De nem indítják... Azt mondta a néni a tanszéken, hogy végezzük ezt el, aztán menjünk MA-ra, ott lehet könyvtárra szakosodni. Hát köszi. Nem terveztem doktorálni...
Uhh hát ez nagyon durva
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt.
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Kiderült, hogyan döntött a bíróság.
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Terhes a színésznő, első gyermekét várja.
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Titkos esküvőn mondták ki az igent.
Dakota Johnsont csókolózni látták az új párjával
Dakota Johnsont csókolózni látták az új párjával
Egy ideje pletykálnak a kapcsolatukról.
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Ritkán enged bepillantást a kapcsolatába.
Párjával sétálgatott Reese Witherspoon
Párjával sétálgatott Reese Witherspoon
Ritkán látni őket együtt nyilvánosan.
Véget ér a Waverly hely: Az új varázslók
Véget ér a Waverly hely: Az új varázslók
Selena Gomez azonban visszatér.