Páran említették, hogy a Twilight is bőven tiltást érdemelne, nos, ha belegondol az ember, igazából tényleg nem alaptalan gondolat.
Korábban három kötetet elolvastam a négyből, majd később meg is lestem egy kritikát a történetről. A Twilightban bizony van pár rejtett szimbólum, ráadásul nekem nagyon úgy jött le, hogy maga a sztori is a szenvedésre helyezi a hangsúlyt, a negyedik kötet például már nagyon eldurvult, noha azt nem olvastam el teljesen. Az a gond, hogy a sok nyálasokodás meg cukormáz elvonja a figyelmet azokról a horrorfilmbe illő elemekről, amivel a Twilight operál. De ami igazán kiakasztott, hogy Bella khm... érdekes viselkedésmódját még csak meg sem próbálta titkolni vagy leplezni az írónő, a csajszi végig oda-vissza ingázik a két srác között, miközben tudja, hogy mindkettő szereti őt. Ezt nem tartom túl normálisnak, mégis sokan automatikusan ezt veszik alapnak.
Könyvek, melyeket betiltottak III.
2013. április 20. 10:44
|
|
cielCarat |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.11.02. Hozzászólás: 2897 Csatolások: 0 Azonosító: 163123 offline
|
Imádom a Zabhegyezőt. Bár egyszerű a fogalmazása, és kissé furcsa a lehet egyeseknek az a negatív életérzés, ami árad Holdenből. Még ha a múlt században is írták, szerintem aktuális ma is. Legalábbis azoknak, akik hasonló gondokkal küzdenek, mert ők jobban bele tudják élni magukat.
Egyébként egy kis észrevétel: "aki 1980-ban megölte a Beatles énekesét, John Lennont". Így egyértelműen kijelenti, hogy a Beatles énekese hiba, mert mind a négy tag énekelt, és nem csak háttérénekesként. Paul legalább annyi dalt énekelt el, mint John.
Egyébként egy kis észrevétel: "aki 1980-ban megölte a Beatles énekesét, John Lennont". Így egyértelműen kijelenti, hogy a Beatles énekese hiba, mert mind a négy tag énekelt, és nem csak háttérénekesként. Paul legalább annyi dalt énekelt el, mint John.
2013. április 20. 17:54
|
|
Bocii98 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.02.09. Hozzászólás: 532 Csatolások: 0 Azonosító: 195695 offline
|
Idézet (dll89 @ 2013.04.19. 20:06)
Bocii98 Azt viszont nem ertem,hogy Lennon gyilkosa miert a Zabhegyzot hozta fel magyarazatnak...
Forrás: http://starity.hu/magazin/37116-konyvek-melyeket-betiltottak-iii/#ixzz2Qvxad44x
Chapman, miután lelőtte John Lennont, nem menekült el (pedig el tudott volna), hanem állt ott, és olvasta a zabhegyezőt. A bírságon mindig mást mondott, h miért tette, (legtöbbször azt, hogy nem tudja..) de egyszercsak közölte, hogy ,,reflektorfénybe" akart kerülni, mégpedig azért, hogy a Zabhegyezőt reklámozhassa. És aztán már ki is tartott e mellett, állítólag magával vitte a tárgyalásokra, és a szünetben is azt olvasgatta. Az orvosok meg azt mondták, hogy nem lehet nem-beszámíthatónak nyilvánítani... Nem tudom, ezek után hogy mondhattak ilyet :/
Forrás: http://starity.hu/magazin/37116-konyvek-melyeket-betiltottak-iii/#ixzz2Qvxad44x
Chapman, miután lelőtte John Lennont, nem menekült el (pedig el tudott volna), hanem állt ott, és olvasta a zabhegyezőt. A bírságon mindig mást mondott, h miért tette, (legtöbbször azt, hogy nem tudja..) de egyszercsak közölte, hogy ,,reflektorfénybe" akart kerülni, mégpedig azért, hogy a Zabhegyezőt reklámozhassa. És aztán már ki is tartott e mellett, állítólag magával vitte a tárgyalásokra, és a szünetben is azt olvasgatta. Az orvosok meg azt mondták, hogy nem lehet nem-beszámíthatónak nyilvánítani... Nem tudom, ezek után hogy mondhattak ilyet :/
Köszönöm szépen.Értékelem a fáradságot.
2013. április 21. 08:04
|
|
sMokEe.cLouDMakaveli |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.12.07. Hozzászólás: 3052 Csatolások: 1445 Azonosító: 191058 offline
|
Nemár,hogy szinte mindenki olvasta a Zabhegyezőt ?! Nekem is el kell olvasnom.
2013. április 21. 17:14
|
|
minibogárkaMiss Pond |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.11.19. Hozzászólás: 1018 Csatolások: 4 Azonosító: 139036 offline
|
A Zabhegyező idén nálunk is kötelező olvasmány volt. Elég megosztó könyv, ahogy észrevettem, vagy utálja valaki, vagy imádja. Én az utóbbi csoportba tartozom.
Egyébként ez a cikk is nagyon jó lett, örülnék, ha sok ilyen lenne.
Egyébként ez a cikk is nagyon jó lett, örülnék, ha sok ilyen lenne.
2013. április 22. 17:48
|
|
starity girl2000chill |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.09.07. Hozzászólás: 5150 Csatolások: 172 Azonosító: 185641 offline
|
Ha már ennyien említik a Zabhegyezőt, akkor már én is kíváncsi vagyok, miről szól bővebben.
2013. április 22. 18:04
Remélem a következő könyv, amit betiltanak a Szürke ötven árnyalata lesz
Bocsi, ezt muszáj volt... ^^"
Bocsi, ezt muszáj volt... ^^"
1 felhasználónak tetszik:
minibogárka
2013. április 25. 16:57
Jó cikk
Én egyszerűen imádok olvasni,most olvasom [i][/i]A Gyűrűk Urát.Ezek közül egyiket se olvastam még el,de a Zabhegyezőről sok jót hallani,úgyhogy majd szívesen elolvasnám
2013. július 11. 21:09
Én imádok olvasni, de ezeket még nem olvastam és annyira nem is érdekelnek.
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt.
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
2 évvel az első randevúzási pletykák után.
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Kiderült, hogyan döntött a bíróság.
Vanessa Hudgens elárulta, mivel küzdött a szülése után
Vanessa Hudgens elárulta, mivel küzdött a szülése után
Szülés után problémái voltak.
"Elolvadok!" Lily Collins lánya nagyon cuki mérföldkőhöz ért
"Elolvadok!" Lily Collins lánya nagyon cuki mérföldkőhöz ért
Nagyon édes fotót posztolt róla.
Lizzo megfogadta, hogy addig nem veszíti el a szüzességét, amíg nem nyer Grammy-díjat
Lizzo megfogadta, hogy addig nem veszíti el a szüzességét, amíg nem nyer Grammy-díjat
A 30-as éveiig várt.
Megszületett Hailee Steinfeld gyermeke!
Megszületett Hailee Steinfeld gyermeke!
Édesanya lett a híresség.
Dakota Johnsont csókolózni látták az új párjával
Dakota Johnsont csókolózni látták az új párjával
Egy ideje pletykálnak a kapcsolatukról.